![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Witam kochane
![]() ![]() ![]() Jesli mozna to dolacze do Was, choc tak jak Was czytam to bardzo zzyte jestescie ze soba ![]() Jestem w 28 tygodniu a termin porodu mam na 28 lutego - 2 marzec. 3mam kciuki za Te ktore w najblizszym czasie maja sie wypakowac i za nas co jeszcze troszke musimy ponosic nasze perelki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
agape cudna !!!!!!!!!!!!!! jest mala az normalnie chce juz miec swojego malego przy sobie
![]() ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ---------- syla witaj i na tym watku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A wiesz już kogo nosisz pod serduszkiem? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#95 | ||
Rozeznanie
|
a tak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Oj dziekuje za tak mile powitanie
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiscie ze juz wiemy co bedzie ![]() ![]() synus bedzie, imienia jak narazie BRAK ![]() zastanawiamy sie nad Ksawerym lub Szymonem ale kto wie jakie jeszcze pomyslly nam przyjda do glowy ![]() buziaczki, uciekam spac. Moze usne dzis szybciutko. Do juterka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja córka też jest bezimienna ale jak mówi mój mąż mamy czas hehe |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
To i ja sie melduje w nowej czesci
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzieki. A taki obiadek to golonka i modra kapusta......jak dla mnie ochyda wiec ja jadlam tylko zupke. Ale maz i tesc sie tym zajadali i jak popili piwkiem to powiedzieli ze super. Podobno na karczmach do piwka tez takie jedzonko daja - tak zeby za szybko nie popadali ![]() ![]() Agape super ze u was wszystko dobrze, a Olenka sliczna.Jejku az zazdroszcze ze masz juz mala w domku. Czekamy na relacje jak bylo..... ![]() Pysia kuruj sie i nie umieraj nam ![]() Zeberka ty juz widze mistrzyni od kilku watkow jestes..... Dobra zmykam spac bo juz ziewam ze zaraz monitor polkne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
ja dzis tak pózno bo znajomi dopiero co wyszli a ja nawet nie mzeczona i was nadrabiałam.tz spi na siedząco(zawsze jak popije,zeby nie mieć samolotów
![]() ![]() ![]() nadrabiam was i patrze a tu pierwsza mała NIUNIA u nas na wątku,agapee jaka słodka ta twoja córcia ![]() ![]() ja cos w tym wątku słabiutko wypadłam,ale wydawało mi sie ze pisałam sporo. sweet delight wspólczuje że zostaniesz sama w tych chwilach,nas pewnie też to czeka....czas pokaże,aż narazie nie chce myśleć. a co wy spicie juz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Witamy nową mamusię
![]() To mamy kolejnego chłopca do mam lutowych ![]() Gratulacje Syla ![]() ************************* ********** MASAKRA ![]() Mam jakiegoś mega klucha w gardle i nic mi nie pomaga ![]() ![]() Chyba w poniedziałek wybiorę się do Mariotu do lekarza...jak dotrwam ![]() Nie mogę spaććć....piję hektolitry lekkiej herbatki z miodkiem i cytrynką...co = MEGA SIKANIEM ![]() Więc by mnie gardło nie bolalo piję i latam ...siknąć ![]() Wszystkie inne metody też zawiodłyyyyyyyyyyyy ************************* ******************* ....myślalam o Agape i jej córeczce....jest cudna.... Z jednej strony pewnie jak wiekszość z Was już nie mogę siędoczekać naszej Pysiolinki, a z drugiej mówię sobie po cichu ..."Chwilo trwaj jesteś piekna "... Bo ten czas ciąży i tego jak mała jest w brzuszku też jest piekny...po porodzie chwilami brakuje tego brzuszka...no i sam fakt że to te cudowne 9 miesięcy jak to mówią....nigdy " to se ne wraci" ![]() ![]() mhhhhhhhhhhh ale mi wyszły medytacje...widać że chora jestem ![]() ------------------------------------------------- A Wy pewnie smacznie spicie... Dousłyszenia jutro tj dzisiaj nieco pozniej.... ![]() Ide poszperać na Allegro....może dodam jakiś fajny telefon z dotykowym wyświetlaczem do listy prezentów ![]() ![]()
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-05 o 02:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Witaj Syla. napisz nam coś o sobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bardzo serdecznie Ci gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 06:22 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ---------- Cytat:
![]() A co do odwiedzin - to w sumie zrozumiałe i dobre dla nas i naszych maluszków, chociaż bardzo mnie wkurzało, jak leżałam teraz 5 dni w szpitalu, poza tym zawsze wyoberażałam sobie mojego TŻ przy mnie po porodzie..... Może jakoś tę grypę przetrwamy... A co do przekazywania czegoś przez pielegniarki, wejścia na tzw. 5 minut - da się załatwić.... Mąż mega poprosi miłą panią to się zgodzi ![]() I nie zamartwiaj się, bo stres jest niewskazany ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Miałam okropny sen- Mały się nie ruszał i miałam fioletowe płytki paznokci, co oznaczało,że z Małym jest żle. wstałam przestraszona, napiłam się wody, aby ruszyć Syncia.uf. no i to była 6 rano i od tek pory nie śpie, a miałam się wyspać.
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Agape buziaki dla Was, córcia jest śliczna
![]() ![]() Napisze to co dziewczyny, zazdroszcze ![]() Sweet d. ![]() witam nową mamusię ![]() wariatki no o 2, 3, 4 h pisza posta ![]() ![]() zaraz smigamy z małżem na zakupy ![]() miłego dnia chociaż u nas leje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mąż już o 7.30 przeszedł mnie poprzytulać ( śpimy jednak osobno bo za bardzo się rozwala na małym łóżku ) chociaż piję syrop na zaparcia zrobiły mi się 2 hemoroidy ![]() a i dostałam kataru ![]() ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Syla witaj
![]() Gosbaj ja nie wiem jak to się dzieje normalnie ![]() Pysia powrotu do zdrowia ![]() A ja znówm mam na dziś prasowanie i aż mi słabo na samą myśl... bolą mnie nogi., w biodrze kłuje i plecy...a juz następne pranie się robi przedostatnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
ja też juz wyjatkowo wstałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
co sądzicie o tych butach http://moda.allegro.pl/item839903122...skie_0_3m.html
czy w ogóle to się przyda? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Ulcia nie dziwie się,że śpicie osobno. Kobieta w ciąży musi wygodnie spać, w szczególności,że mamy problem ze snem. My też wychodzimy na małe świąteczne zakupy do jednego sklepu.chce wcześniej pokupować, bo nie wiadomo jak będzie.czy dam radę, no a poza tym będą tłumy. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
syla2311 - witam i gratuluję synka Z tego co pamiętam mamy już bodajże 2 Szymków, ale Ksawerego chyba jeszcze nie ![]() eudaimonia - podziwiam, jak wróciłaś z zakupów to ja już spałam. Zresztą u nas to by było nierealne, bo ktoś musiał by zostać ze starszą pociechą w domu Tak i to od ponad 2 godzin ![]() pysia - ![]() pola - to na szczęście tylko sen Cytat:
To samo mi przyszło do głowy jak popatrzyłam na godziny postów ![]() ula - no to odpoczywaj A ten katar to na pewno nie ode mnie ![]() Cytat:
......................... ........... A mam pytanko - czy któraś z mamusie zaczęła już masaż krocza za pomocą olejku, żeby zapobiec ew. nacięciu? ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Agape - maleńka jest śliczna, nie mogę się napatrzeć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sweet - teraz taki sezon że pewnie większość z nas czeka rodzenie bez TŻ i brak odwiedzin, ale trzeba myśleć pozytywnie. Na pewno da się załatwić żeby tż coś podał przez położną, a zakaz odwiedzin to może i lepiej, nikt obcy nie będzie miał kontaktu z bejbikiem i mniejsze ryzyko zarażenia. Na szczęście u mnie w szpitalu tak bardzo rygorystycznie nie podchodzą do tego zakazu i jednego pacjenta może jedna zdrowa osoba odwiedzić, więc może porody rodzinne też są. Pysia, ale Cię wstrętne choróbsko wzięło, chyba będziesz musiała jednak odwiedzić lekarza. A na razie na pocieszenie to sobie wybierz ten telefon ![]() syla - witaj w naszym gronie ![]() Ja z jednej strony chciałabym już być rozpakowana (wszystko bym znowu mogła robić normalnie, założyć normalne ciuchy, pokochać się z mężem w końcu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Melduję się późnym porankiem
![]() Ja tam znowu mam koszmarny nastrój. Dobija mnie to, że właśnie nie mogę cieszyć się tą ciążą. Kończy się 12 tydzień leżenia łącznie ze szpitalami ![]() ![]() ![]() Może się uda, że kolejna ciąża przebiegnie bez zakłóceń? Chociaż na razie odsuwam ją w planach o kilka lat ![]() Zeberko naprawdę Cię rozumiem. Ja to marzę, żeby wyjść na 10 minut na spacer i odetchnąć świeżym powietrzem. Pola tak szczerze to buciki w domu się raczej nie przydają, a w zimie masz dla dzidzi kombinezon to raczej nie założysz pod niego, bo po co. Choć są śliczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mamaidy ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Mamaidy ja bardzo rzadko wychodzę z domu,sama to od pierwszego zasłabnięcia nie wychodzę, odkąd mam problemy z szyjką to też nie.gdzieś za godz. jedziemy z TŻ do sklepu po prezenty, no ale strach jest,że znowu zrobi mi się słabo.wiadomo,ciąża to nie choroba, ale naprawdę czasem przeżywa się chwile grozy...najfajnieszy II trymestr
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- tylko pewnie chrzciny w Wielkanoc...a właśnie kiedy wypadają Święta Wielkanocne? |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
mój synek także bezimienny, a tu zostało jeszcze tylko 5 tygodni!! ale im bardziej myśli tym bardziej nie wiemy
![]() teraz uciekam, bo jedziemy zaraz na dni drzwi otwartych do jednego ze szpitali, bo jeszcze ostatecznego wyboru nie podjęłam. trzymajcie się cieplutko mamuśki!! ![]()
#115 |
Wtajemniczenie
|
Ja zauważyłam, ze brzuch mi się obniżył i normalnie jakaś taka dziwnie osłabiona jestem, aż ciężko mi sobie z tym poradzić. Zaraz jadę na studia pogadać z następnymi ludzikami o tym, ze już nie będę uczęszczać, bo jak się zaczną egzaminy to chcę, żeby mnie pamiętali, no chyba, ze zacznę rodzić heheh choć to dopiero początek 36 tyg, choć jakby patrzeć wg usg to mógłby być początek 39, bo ostatnio wyszło, ze mały może być 2 tyg. starszy? ale chyba potrzymam go jeszcze bo mi się bigos świąteczny mani hehehe!
#116 |
Zakorzenienie
|
Rybcia a ile waży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() To tak na powitanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a to dlatego,ze wysmarowalam pieknego posta i mi lapek siadl(bateria) Pare slow o mnie: Mam na imie Sylwia, mam 24 lata jestem szczesliwa mezatka i tak jak Wy w niedalekiej przyszlosci szczesliwa mamusia( oj jakie to piekne, czeka na nas prezent - taka milosc bezwarunkowa ![]() ![]() ![]() Od 4 lat mieszkam w Irlandii a pochodze z okolic Kielc. Interesuje sie ogolnie wizazem (tipsiarka bylam, na potrzeby wlasne, rodzinki i znajomych) sztuka makijazu, oraz fotografia - ale to tylko amatorsko ![]() ![]() jesli chodzi o ciaze to byla to ciaza planowana wyliczylam sobie dni plodne i oto mam malego lokatora w moim brzuszku ![]() ![]() Niestety czeka nas CC, gdyz naturalny porod u mnie nie jest wskazany poniewaz mam(mialam) problem z biodrem( wrodzona wada biodra - choroba perthes, leczona od 10 roku zycia, no ale jesli chodzi o ciaze to tylko CC zbyt duze niebezpieczentwo dla mnie i dziecka przy porodzie naturalnym) ok wystarczy o mnie- ale nasmarowalam a tak bardzo nie lubie pisac na swoj temat ![]() ![]() NAJLEPSZY SPOSOB DOMOWY NA BOL GARDLA ( w naszym stanie bardzo przydatny, gdy nie mozemy brac zadnych lekow): Plasterki cytryny moczone w miodzie - dobrze to wyssac, reszte wyrzucic, nie polykac tej wyssanej cytryny by nie podraznic gardziolka, naprawde pomaga, to sposob mojej babci, mamy i ja tez to praktykuje. Jesli macie kochane jakies pomysly na imie dla chlopca to piszcie, bo u mnie w glowie pustka przed ciaza mialam 1000 pomyslow na minute a teraz ![]() ![]() ![]() U nas dzis jakos ponuro, nic sie nie chce, ale pocieszam sie ze jutro z Tzem jedziemy na zakupki dla malego ciuszki no i cos dla mamy hehehe. Buziaczki, ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |
Zadomowienie
|
Dzień dobry sobotnio
![]() I dla wszystkich mamuś na poprawę humorku ![]() Cytat:
![]() pysiamn w poniedziałek koniecznie do lekarza sio ![]() zebra może dzisiaj troszkę odpocznij ![]() pola tak jak pisały dziewczyny, chyba butki przydadzą się tylko na chrzciny ![]() Rzeczywiście z Was ![]() A u mnie powróciły pielgrzymki do wc: dzisiaj 4 razy co 2h ![]() ![]() ![]() ![]() A jeśli chodzi o picie tżtów to mój po ostatnich skurczach i dziwnych akcjach boi się nawet jedno piwo wypić. Stwierdził, ze wytrzyma ten miesiąc, bo jakby coś zaczęło się dziać to by sobie nie darował, ze nie może prowadzić samochodu. Żal mi się go zrobiło a z drugiej strony ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Syla ja pochodzę z kielc, choć obecnie tam nie mieszkam!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
ja byłam w 29 tyg to ważył wtedy 1500, ale tam obok pisało, ze każda część wychodzi na 31 tydz. czyli 2 tyg. do przodu, teraz to nie wiem ile waży, bo chyba za późno na usg.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:58.