![]() |
#91 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Dot.: 5-10 rzeczy które CHCECIE zrobić przed śmiercią.
Ja nic szal0nego, takie przyziemne zamierzenia
![]() 1. Mieć faceta, który będzie dla mnie oparciem w każde chwili mojego życia ![]() 2. Cieszyć się obecnością blisich osób jak najdłużej. 3. Pojechać do jakiegoś egzotycznego kraju. 4. Mieć minimum dwa koty. 5. Kupić sobie jakąś za******e drogą i cudną sukienkę i do tego takie równie cudowne szpilki, za własne, zarobione pieniądze. 6. Mieć własny dom z ogrodem, w którym bym mieszkała z moim towarzyszem życia ![]() 7. Przeczytać jak najwięcej książek, ile się tylko da. ![]()
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
fajne
![]() miałam kiedyś taką listę rzeczy do zrobienia i po kilku latach lista się zmniejszyła i zrobiłam dużo więcej niż myślałam napisałam i wydałam książkę, zostałam poproszona o rękę przez cudownego mężczyznę, ukończyłam fajne studia, zakładam ciekawą firmę, zagrałam w filmie, byłam w Czechach i gadałam po Czesku ![]() cholernie szczęśliwy ze mnie człowiek ![]() chciałabym jeszcze: kontynuować to co robię mieć wspaniałe dzieci i udane małżeństwo stworzyć dobry dom stanąć choćby raz w życiu na każdym z kontynentów wejść na jakiś za☠☠☠isty szczyt... choćby Elbrus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Mam tylko jedno marzenie- zdążyć za żywota zostać mamą.
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
chciałabym kiedyś :
- kibicować kochanemu Realowi na Santiago Bernabeu podczas jakiegoś meczu. (tak o, zobaczyć już byłam), - skoczyć na bungee i ze spadochronem, - odwiedzić każdy kontynent, - zobaczyć siedem cudów świata, - mieć w domu własną, ogromną, pełną garderobę ![]() - zobaczyć na żywo Wielki Kanion, - uczestniczyć w karnawale w Rio, - wystąpić w teledysku, - zrobić sobie tatuaż ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Wątek warty odświeżenia
![]() 1. Nauczyć się hiszpańskiego. 2. Zaadoptować starego psa ze schroniska. 3. Zobaczyć ul. Roosevelta w Poznaniu (gimnazjum spędziłam czytając "Jeżycjadę" ![]() 4. Studiować za granicą (np. Erasmus) i pracować za granicą (chociaż jakaś praca wakacyjna) 5. Posadzić drzewo. 6. Zrobić w końcu CAŁĄ "6" weidera 7. Przeczytać wszystkie części Harrego Pottera w oryginale. 8. Odwiedzić każdy europejski kraj + odwiedzić każdy kontynent (oprócz Antarktydy) 9. Spędzić cały tydzień imprezując (jak już wyjadę na Erasmusa to będzie to łatwe w realizacji) 10. Zakochać się. I wiele, wiele innych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
1.Uszczęśliwić moich bliskich.
2. Skończyć te studia i mieć z tego dobre pieniądze. Chciałabym być obrzydliwie bogata. 3. Wyjść za mojego tżta i mieć z nim domowe przedszkole ![]() 4. Wybudować sobie piękny, dom z bali z dużym ogrodem. Najlepiej gdzieś pod miastem. 5. Zwiedzać świat, zwiedzać, zwiedzać i jeszcze raz zwiedzać ![]() 6. Pływać i bawić się z delfinami. 7. Pomóc zwierzętom ze schronisk 8. Wystąpić w pokazie VS ![]() 9. Pozbyć się wstydu, nieśmiałości. 10. BYĆ SZCZĘŚLIWĄ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Mi marzy się TYLKO jedna rzecz: móc kiedykolwiek być na koncercie John'a Meyera!
![]() Jak już to zrobię to moge spokojnie umrzeć ![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
1. Urodzić dwóch synów
![]() 2. Stać się posiadaczką kotka 3. Kupić motocykl 4. Nauczyć się biegle angielskiego, bardzo dobrze niemieckiego i francuskiego 5. Dorobić się domku na wsi ![]() 6. Zobaczyć Nepal i Tybet 7. Wyjść za mąż i zorganizować wesele zgodnie z moją idealną koncepcją ![]() 8. Skoczyć ze spadochronem 9. Zrobić sobie tatuaż, przynajmniej jeden ![]() 10. Nauczyć się tańczyć tango, najlepiej w Argentynie ![]()
Miał ochotę wyjść ze swego życia tak, jak się wychodzi z domu na ulicę. M.Kundera Edytowane przez magda88 Czas edycji: 2012-12-16 o 12:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zawsze jest jakieś jutro
|
1. Odwiedzić Islandię/USA/Indie (kolejność przypadkowa).
2. Znaleźć miłość swojego życia i być absolutnie pewną, że to ten jedyny ![]() 3. Skompletować wszystkie książki Pratchetta. 4. Mieszkać w Londynie (choćby przez rok). 5. Zarabiać tyle, żeby starczyło na życie, zachcianki i można było odłożyć. 6. Mieć mopsa.
"- W co zawsze wierzyłem? Że tak w ogóle, generalnie, jeśli człowiek żył jak należy, nie według tego, co mówią jacyś kapłani, ale według tego, co wewnątrz wydaje się przyzwoite i uczciwe, to w końcu wszystko mniej więcej dobrze się skończy."
Ćwiczę: Jillian Michaels Cassey Ho |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
1. Znaleźć wymarzoną pracę.
2. Znaleźć wymarzonego męża. 3. Urodzić dziecko i adoptować drugie. 3. Dorobić się wymarzonego domku z ogrodem. 4. Adoptować gromadkę psów i rudych (koniecznie rudych!) kotów. 5. Zobaczyć Grenlandię i Rosję, zwłaszcza Petersburg. 6. Przeżyć w dobrym zdrowiu chociaż z 10 lat po przejściu na emeryturę. 7. Nieustannie się rozwijać w różnych dziedzinach. 8. Być naprawdę dobrym lekarzem weterynarii. 9. Nie stracić gdzieś po drodze swojej wrażliwości. 10. Bez wątpliwości powiedzieć w chwili śmierci "miałam za☠☠☠iste życie" ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
1. Zacząć i skończyć
![]() 2. Kupić konia i wygrywać na nim zawody 3. Wybudować mały domek w jakimś urokliwym miejscu 4. Zaadoptować dziecko 5. Być niezależna finansowo do samego końca -> dobra i fajna praca ![]() 6. Nauczyć się biegle angielskiego i hiszpańskiego, no może + podstawa z niemca ![]() 7. Kupić mnóstwo fajnych ubrań, butów i torebek ![]() 8. Zwiedzić kawał świata ![]() 9. Pływać z delfinami i karmić orki ![]() 10. Uszczęśliwić wielu ludzi i samą być szczęśliwą ![]()
![]() |
#103 |
Konto usunięte
|
1. Chcę mieć męża (nie ślub, ale udany związek do końca życia), kochać go i czuć się przez niego kochana.
2. Chcę mieć dziecko i pokazać mu świat takim, jakim pokazał mi go mój Tato 3. Chcę dostać się na aplikację i ją ukończyć 4. Chcę się całkowicie usamodzielnić finansowo 5. Chcę zrobić doktorat z pewnej dziedziny nauki 6. Chcę schudnąć do 55 kg i osiągnąć taki wygląd, który pozwoli mi odzyskać pewność siebie 7. Chcę poczuć, że rodzice byliby ze mnie dumni, że moje życie naprawdę ma sens, że wszystko złe, co działo się wcześniej, miało sens, bo doprowadziło mnie do czegoś lepszego 8. Chcę rzetelnie żyć i pracować, nie marnować czasu, nie uprawiać spychologii, nie wychodzić z założenia, że "jakoś to będzie". Chcę dać z siebie światu pozytywną wartość 9. Chcę do końca życia biegać, jeździć na rowerze, pływać, spacerować... - utrzymywać formę, sprawność umysłu i dobre samopoczucie. Chcę wystartować w półmaratonie i go ukończyć 10. Chcę żyć z poczuciem satysfakcji z tego, co robię i jaka jestem. Nie utrzymywać kontaktów ani nie robić rzeczy, których nie chcę. Chcę żyć w zgodzie ze sobą. Unikać przykrości i pielęgnować to, co dla mnie dobre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
100+ rzeczy, które warto zrobić przed śmiercią
Hejo!
Właśnie tworzę listę rzeczy, które warto zrobić przed śmiercią. Zainspirujcie mnie, proszę! ![]() Na razie mam to: 1. Przeczytać 100 najistotniejszych książek, które powstały. 2. Zatańczyć w deszczu. 3. Popływać nago w morzu/jeziorze/oceanie. 4. Wysłać list w butelce. 5. Wygrać wyścig autostopowy. (zrobione! ![]() 6. Pokonać swoje lęki. 7. Spotkać Moją Osobę i spędzić z Nią resztę życia. 8. Zrobić wnukom kanapki na egzamin maturalny. 9. Założyć rodzinę. 10. Być świetną mamą i wychować dzieci na porządnych i szczęśliwych ludzi. 11. Mieć własne 4 kąty i urządzić je samemu. 12. Mówić płynnie w trzech językach obcych. 13. Spędzić cały weekend na oglądaniu filmów, leniuchowaniu i jedzeniu. 14. Zrobić wieczór oryginalnych dań. 15. Zrobić włoski dzień. 16. Wyjść na miasto w pidżamie. 17. Wziąć udział we FlashMobie. 18. Nauczyć się grać na instrumencie. 19. Mieć pracę, którą kocham, w której jestem świetna i która jest istotna społecznie. 20. Mieć w domu własną bibliote(cz)kę. 21. Pomieszkać ponad 3 tygodnie w jakimś bajecznym mieście. 22. Odwiedzić ZOO Benjamin’a Mee. 23. Wziąć udział w Zorbingu. 24. Zwiedzić miasto elfów z „Władcy Pierścieni” w Nowej Zelandii. 25. Kupić sobie fioletowego garbuska. 26. Zobaczyć tornado. 27. Zbudować robota. 28. Spróbować kąpieli morsów. 29. Oglądać sztorm. 30. Wdrapać się na przynajmniej 1 8-tysięcznik. 31. Zrealizować wszystkie przepisy z dowolnej książki kulinarnej. 32. Zaliczyć HARPAGAN. 33. Wziąć udział w manifeście. (zrobione! ![]() 34. Nakręcić film/filmik. 35. Być dobrą siostrą, być z moimi braćmi w ważnych dla Nich momentach i ich wspierać. 36. Pojechać na koncert Backstreet Boys, krzyczeć, piszczeć i skakać. 37. Odwiedzić Muzeum Sherlocka Holmes’a przy Baker Street.
![]() |
![]() |
#105 |
Szalony Kapelusznik
|
Dot.: 100+ rzeczy, które warto zrobić przed śmiercią
+ przynajmniej raz zrobić coś dla siebie (być egoistą)
+ przynajmniej raz zrobić coś dla drugiego człowieka, nie stawiając na pierwszym miejscu siebie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Konto usunięte
|
A ja chcę chociaż raz przebiec Cracovia Maraton
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Przeżyć całe życie tak, żeby go nie zmarnować.
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Zobaczyć zorzę polarną w Norwegii lub na Alasce,
Adoptować stonia w Afryce, Nie przekroczyć wagi 70 kilo, Zdobyć autograf sławnej osoby, Poopalać się nago na plaży nudystów, Iść na manicure choć raz, Etc
![]() |
#110 |
mOLDerator
|
Udać się w podróż dookoła świata...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
zwiedzić USA! przebywać tam na tyle długo(w tym oczywiście pracować), żeby zobaczyć wszystko o czym marze. oczywiście wraz z mym ukochanym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Znależc geriatrę i wykupić sobie prywatne ubezpieczenie zdrowotne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Moja lista ( kilka tylko_
-wyjechac do USA na CCUSA - wyjechac na wolontariat europejski do Hiszpanii na pół roku -zdobyć koronę gór Polskich - korona maratonów Polskich - 3 języki perfekcyjnie : hiszpanski, angielski, niemiecki - zapisać się na kurs angielskiego - odwiedzić wszystkie kraje europy ( na dobry poczatek) -wziąć udział w auto stop race -... itd.
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
pojechać na mecz Ligi Mistrzów - najlepiej któryś z fazy pucharowej.
spędzać każde wakacje w innym kraju.
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-01-23 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.