Kto spedza sam wigilie? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-11-26, 16:12   #91
Luba
Zakorzenienie

Dot.: Kto spedza sam wigilie?

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Ale iść do moich rodziców czy do rodziców chłopaka? Bo do tego pierwszego nie da się iść z dobrym nastawieniem skoro nawet moja mama jest dobita taką "fetą" świąteczną tylko tyle ze nie chcę jej zostawiać samej skoro ma być tylko ona, mój brat i cała reszta nie znanych jej osób. ewentualnie tata jak będzie miał wolne...
Ja bym poszła do swojej rodziny, z mamą.
Nastawcie się, że może wśród tych nieznanych osób znajdziecie może jedną fajną A jak nie, to się z tego wszystkiego w domu pośmiejecie
I fetujcie ile wlezie, w końcu Wy tego wszytskiego chyba szykowac nie bedziecie musiały? To używajcie na luzie i cieszcie się jedzeniem

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-26, 18:25   #92
201604181004
Konto usunięte

Ale my już ich znamy i niestety nie tego I będziemy szykować...
Ale dogadałam się z mamą, powiedziała że jej zdaniem lepiej będzie jak pójdę do rodziców chłopaka na tą 17tą a ok 20 przyjdę do niej (gdzie będzie ona z tatą już tylko) na ciasto, bo i tak na pasterkę idą do swojej parafii więc po kolacji się zwijają. No to chyba tak zrobię... Bo i tak głupio bo potem nie mam kiedy nawet odwiedzić jego rodziców. Więc może jednak. W sumie i tak wymyśliła to tak jak mi jest bardziej na rękę
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-01, 13:21   #93
_Juliette_
Wtajemniczenie

Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tym wątku, chociaż do świąt jeszcze daleko, ale jest już grudzień, co mi dziś dobitnie uświadomiło, że już trzeba zacząć myśleć o świątecznych sprawach.

Moje pytanie jest dokładnie takie, jak w tytule: kto spędza sam wigilię?
Jak dotąd nigdy nie spędzałam wigilii i świąt sama, chociaż od dawna nie znoszę świątecznych klimatów w moim domu rodzinnym. Najbardziej denerwuje mnie to, że w mojej głowie są 2 kompletnie różne wizje świąt. Kiedy ktoś mówi o Bożym Narodzeniu, to najpierw myślę o tym wszystkim, co się widuje w amerykańskich filmach- wielkie, świecące, piękne choinki, ogień w kominku, prezenty, spędzanie czasu z rodziną i przyjaciółmi, ogólnie super atmosfera okraszona jakąś nastrojową świąteczną muzyczką. Natomiast kiedy myślę o Bożym Narodzeniu w moim domu, mam momentalnie gęsią skórkę i początki migreny- naprawdę tego nie znoszę.
W tym roku pomyślałam, że mogłabym oszczędzić sobie tej "przyjemności" i święta spędzić samotnie (mam na myśli i wigilię i 2 dni świąt). Mój TŻ jedzie do swojej rodziny, ale wynajmujemy mieszkanko, więc mam gdzie zostać, nie muszę emigrować do rodzinnego domu. TŻ zaprasza mnie do siebie, nawet dąsa się, że nie chcę jechać- ale nie chcę, naprawdę. Wolę zostać w naszym mieszkaniu z naszym kochanym pieskiem

I tu bardzo chciałabym, żeby osoby, które już spędzały święta samotnie, albo mają taki zamiar w tym roku/w przyszłości, podzieliły się doświadczeniami i przemyśleniami. Co robić w takim czasie? Jaki prowiant sobie zachomikować? "Świąteczne" jedzenie, czy zwykłe? Jak sobie radzić z presją otoczenia i jak nie "smutać", tylko w 100% cieszyć się z tego, jak jest?
_Juliette_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 22:19   #94
Rena
Zakorzenienie

o moj stary watek sprzed 3 lat
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-02, 22:26   #95
_Juliette_
Wtajemniczenie

Wolałam go odkopać, niż założyć nowy i otrzymać reprymendę od moderatora
Stary 2012-12-02, 22:48   #96
manima
Zadomowienie

2 lata temu spedzałam swieta sama i szczerze odradzam! Na wlasne zyczenie na takie swieta bym sie nie zdecydowala.

A co do jedzenia to chyba indywidualna sprawa. Mozesz zrobic sobie cos swiatecznego lub podgrzac pizze...
manima jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-24, 10:06   #97
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
Watek zainspirowany watkiem o samotnym sylwestrze, w ktorym nie uczestnicze, gdyz sylwestra zazwyczaj spedzam na imprezie ze znajomymi.

Jednak wigilie od dwoch lat spedzam sama i moze jest tu ktos kto ma podobna sytuacje? Jak sie czujecie w kraju takim jak Polska, gdzie jest niska tolerancja, presja spoleczna i rzekome wyrazy wspolczucia, po ktorych sie mozna poczuc znacznie gorzej niz gdyby zadnego komentarza nie bylo?

Czy nie smieszy Was ten owczy ped ku sklepom? Infantylne popiski kto ma bardziej wystawna kolacje? To kupowanie na sile jakis prezentow? A potem oczywiscie wysyp aukcji na allegro z wystawionymi niechcianymi prezentami?

To realizowanie na sile tradycji, dziwne opowiastki, ze podobno na rodzine mozna zawsze liczyc tylko i wylacznie dlatego, ze jest rodzina?

I w koncu czy nie wkurza Was ta pustka na ulicach, wszystko pozamykane i nigdzie nie mozna pojsc, ani nikt ze znajomych nie ma dla Was czasu.

Ogolnie to nie lubie swiat, bo to nie moj swiat, to swiat, ktory spoleczenstwo na sile mi wprowadza, a ktory generalnie nie uczestnicze. To dni ktore po prostu trzeba przeczekac i przenudzic sie az wszystko znow wroci do normy i miasto ponownie zacznie tetnic zyciem.

OSOBY, KTORE ROWNIEZ SPEDZAJA SAME SWIETA PROSZE O PW.
To już moja druga samotna wigilia dziś będzie. Nie jeżdżę z rodzicami do dalekiej rodziny bo nie przepadam za tymi ludzmi. Prowiant na później mam przygotowany Szykuje się swietna Wigilia we dwoje-ja i mój pies
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 00:18   #98
Savages
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Wiecie co... mnie to jest przykro jak słyszę że ktoś siedzi sam w wigilię i święta. W tym roku przed rodzinną wigilią wpadłam do znajomych jako ten niespodziewany gość i tak się ucieszyli a zarazem zdziwili. To było coś pięknego! Zdecydowanie należę do tej grupy ludzi która lubi święta i nie bardzo jestem w stanie zrozumieć tych co ich nie lubią. Jedyne czego nie lubię w nich to gdy ludzie zapominają o wartości i symboliczności tego święta, przez co zaczynają się kłócić. A tak to uwielbiam w nich wszystko, rodzinę, rozpustne jedzenie i dolegliwości związane z nimi :P prezenty, życzenia i tę atmosferę, prawdziwie rodzinną. Moim zdaniem Ci co nie mają z kim spędzać świąt powinni jakoś zakręcić się wokół znajomych, nie wartow tym dniu być samym.
Savages jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 09:09   #99
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Savages Pokaż wiadomość
Wiecie co... mnie to jest przykro jak słyszę że ktoś siedzi sam w wigilię i święta. W tym roku przed rodzinną wigilią wpadłam do znajomych jako ten niespodziewany gość i tak się ucieszyli a zarazem zdziwili. To było coś pięknego! Zdecydowanie należę do tej grupy ludzi która lubi święta i nie bardzo jestem w stanie zrozumieć tych co ich nie lubią. Jedyne czego nie lubię w nich to gdy ludzie zapominają o wartości i symboliczności tego święta, przez co zaczynają się kłócić. A tak to uwielbiam w nich wszystko, rodzinę, rozpustne jedzenie i dolegliwości związane z nimi :P prezenty, życzenia i tę atmosferę, prawdziwie rodzinną. Moim zdaniem Ci co nie mają z kim spędzać świąt powinni jakoś zakręcić się wokół znajomych, nie wartow tym dniu być samym.
nie ma to, jak mierzyć innych swoją miarą ja mam traumę z dzieciństwa, ŻADNE moje święta nie były radosne, zawsze były i są awantury i płacz... jak mam niby tę obrzydliwą okazję, która dla mnie jest powodem, żeby mieć migreny i ściśnięty z nerwów żołądek już tydzień przed świętami lubić? wolę, żeby wszyscy zostawili mnie w spokoju i nie zmuszali do bycia szczęśliwą na siłę. mam w nosie rodzinę, innych ludzi, żarcie, traycje...

makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 13:21   #100
panna_nieporanna
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez makeupnotwar Pokaż wiadomość
mam w nosie rodzinę, innych ludzi, żarcie, traycje...
no to pozostaje Ci współczuć, skoro masz wszystkich w nosie
panna_nieporanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 13:28   #101
panna_nieporanna
Przyczajenie

pozostaje Ci współczuć, skoro masz wszystkich w nosie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 13:39   #102
makeupnotwar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez panna_nieporanna Pokaż wiadomość
cieszę się, że ciągle czytacie i komentujecie moje posty, bardzo to miłe. szkoda tylko, że nie każdy pochodzi ze szczęśliwej, normalnej rodziny... i ma znajomych, których obchodzi coś więcej, niż czubek własnego nosa i którym może zaufać na tyle, że może im o tym opowiedzieć. tyle w tym temacie.

Edytowane przez makeupnotwar
Czas edycji: 2012-12-26 o 13:41
makeupnotwar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-12-26, 13:54   #103
_Juliette_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez panna_nieporanna Pokaż wiadomość
O ja pierdykam
Cytuję dla potomności, bo autorka tej mądrości z okrężnicy ma 3 posty na koncie, pewnie rejestracja odbyła się specjalnie po to, żeby potrollować i zniknąć

Nie ma to jak otwarty umysł Nie każda rodzina to kopiuj-wklej klon Twojej, cukier, słodkości, śliczności, wazelinka, lofff, buziaczki i wzniosłe uczucia.
Stary 2012-12-26, 13:58   #104
panna_nieporanna
Przyczajenie

Pierdykaj, śmiało! I czytaj ze zrozumieniem . Skąd wiesz, jaka jest moja rodzina? Nic nie pisałam o rodzinie, ani mojej, ani użytkowniczki, do której słów się odniosłam. Skomentowałam za to jej podejście do rodziny i innych ludzi, o którym sama napisała .
Stary 2012-12-26, 15:03   #105
yoona
Zakorzenienie

coz, ja w tym roku spedzilam samotne swieta. z koniecznosci, nie z wyboru. caly czas bylam polaczona z rodzicami na skajpie, po kilkanascie godzin dziennie. Przygotowalam sobie swiateczne jedzenie....ale bylo mi smutno,bardzo smutno. Nigdy wiecej,

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości