![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kto spedza sam wigilie?
Cytat:
Nastawcie się, że może wśród tych nieznanych osób znajdziecie może jedną fajną ![]() ![]() I fetujcie ile wlezie, w końcu Wy tego wszytskiego chyba szykowac nie bedziecie musiały? To używajcie na luzie i cieszcie się jedzeniem ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Ale my już ich znamy i niestety nie tego
![]() Ale dogadałam się z mamą, powiedziała że jej zdaniem lepiej będzie jak pójdę do rodziców chłopaka na tą 17tą a ok 20 przyjdę do niej (gdzie będzie ona z tatą już tylko) na ciasto, bo i tak na pasterkę idą do swojej parafii więc po kolacji się zwijają. No to chyba tak zrobię... Bo i tak głupio bo potem nie mam kiedy nawet odwiedzić jego rodziców. Więc może jednak. W sumie i tak wymyśliła to tak jak mi jest bardziej na rękę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Pozwolę sobie wypowiedzieć się w tym wątku, chociaż do świąt jeszcze daleko, ale jest już grudzień, co mi dziś dobitnie uświadomiło, że już trzeba zacząć myśleć o świątecznych sprawach.
![]() Moje pytanie jest dokładnie takie, jak w tytule: kto spędza sam wigilię? ![]() Jak dotąd nigdy nie spędzałam wigilii i świąt sama, chociaż od dawna nie znoszę świątecznych klimatów w moim domu rodzinnym. Najbardziej denerwuje mnie to, że w mojej głowie są 2 kompletnie różne wizje świąt. Kiedy ktoś mówi o Bożym Narodzeniu, to najpierw myślę o tym wszystkim, co się widuje w amerykańskich filmach- wielkie, świecące, piękne choinki, ogień w kominku, prezenty, spędzanie czasu z rodziną i przyjaciółmi, ogólnie super atmosfera okraszona jakąś nastrojową świąteczną muzyczką. ![]() W tym roku pomyślałam, że mogłabym oszczędzić sobie tej "przyjemności" i święta spędzić samotnie (mam na myśli i wigilię i 2 dni świąt). Mój TŻ jedzie do swojej rodziny, ale wynajmujemy mieszkanko, więc mam gdzie zostać, nie muszę emigrować do rodzinnego domu. TŻ zaprasza mnie do siebie, nawet dąsa się, że nie chcę jechać- ale nie chcę, naprawdę. Wolę zostać w naszym mieszkaniu z naszym kochanym pieskiem ![]() I tu bardzo chciałabym, żeby osoby, które już spędzały święta samotnie, albo mają taki zamiar w tym roku/w przyszłości, podzieliły się doświadczeniami i przemyśleniami. Co robić w takim czasie? Jaki prowiant sobie zachomikować? "Świąteczne" jedzenie, czy zwykłe? Jak sobie radzić z presją otoczenia i jak nie "smutać", tylko w 100% cieszyć się z tego, jak jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
o moj stary watek sprzed 3 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Wolałam go odkopać, niż założyć nowy i otrzymać reprymendę od moderatora
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
2 lata temu spedzałam swieta sama i szczerze odradzam! Na wlasne zyczenie na takie swieta bym sie nie zdecydowala.
A co do jedzenia to chyba indywidualna sprawa. Mozesz zrobic sobie cos swiatecznego lub podgrzac pizze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Wiecie co... mnie to jest przykro jak słyszę że ktoś siedzi sam w wigilię i święta. W tym roku przed rodzinną wigilią wpadłam do znajomych jako ten niespodziewany gość i tak się ucieszyli a zarazem zdziwili. To było coś pięknego! Zdecydowanie należę do tej grupy ludzi która lubi święta i nie bardzo jestem w stanie zrozumieć tych co ich nie lubią. Jedyne czego nie lubię w nich to gdy ludzie zapominają o wartości i symboliczności tego święta, przez co zaczynają się kłócić. A tak to uwielbiam w nich wszystko, rodzinę, rozpustne jedzenie i dolegliwości związane z nimi :P prezenty, życzenia i tę atmosferę, prawdziwie rodzinną. Moim zdaniem Ci co nie mają z kim spędzać świąt powinni jakoś zakręcić się wokół znajomych, nie wartow tym dniu być samym.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
pozostaje Ci współczuć, skoro masz wszystkich w nosie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
cieszę się, że ciągle czytacie i komentujecie moje posty, bardzo to miłe. szkoda tylko, że nie każdy pochodzi ze szczęśliwej, normalnej rodziny... i ma znajomych, których obchodzi coś więcej, niż czubek własnego nosa i którym może zaufać na tyle, że może im o tym opowiedzieć. tyle w tym temacie.
![]()
Edytowane przez makeupnotwar Czas edycji: 2012-12-26 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
O ja pierdykam
![]() Cytuję dla potomności, bo autorka tej mądrości z okrężnicy ma 3 posty na koncie, pewnie rejestracja odbyła się specjalnie po to, żeby potrollować i zniknąć ![]() Nie ma to jak otwarty umysł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Pierdykaj, śmiało! I czytaj ze zrozumieniem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
coz, ja w tym roku spedzilam samotne swieta. z koniecznosci, nie z wyboru. caly czas bylam polaczona z rodzicami na skajpie, po kilkanascie godzin dziennie. Przygotowalam sobie swiateczne jedzenie....ale bylo mi smutno,bardzo smutno. Nigdy wiecej,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.