![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: Internetowa znajomość
Mnie tylko dziwi, że autor wątku śle SMSy, wiadomości na gg, ale nie stać go (w przenośni, a może i dosłownie?) na wykonanie telefonu. Jeśli ona nie odbierze, to OK - niech żyje swoim życiem, ale może ktoś jej powiedział, że "sorry, ale wypadałoby aby mężczyzna do Ciebie zadzwonił, a nie tylko SMSy wysyła". Znam kilka kobiet, które pewnych spraw nie załatwiają SMSami i przez gg, ale uważają, że należy do siebie zadzwonić. Nieraz słyszę od kumpeli, która rozmawia przez neta z facetami (próbuje tak kogoś poznać), że "no tak, tylko, że on coś tam przebąkiwał od spotkaniu, ale mógł konkretnie ustalić, a nie takie gadki bez konkretów", "mógłby do mnie zadzwonić".
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-12-27 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ale się panie rozbrykały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Spoko bez mdlenia mi tu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Tylko pamiętaj o tym wszystkim co Ci tutaj napisałyśmy
![]() Cóż .. powodzenia życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
BAN stały
|
Chłopie, weź się garść i wyjdź do ludzi i przestań rozmyślać, dlaczego nie chce się spotkać, dlaczego nie odpisuje. Nie ma nad czym rozmyślać. Trzeba wyjść do ludzi, kogoś poznać, bo w pewnym momencie można obudzić się z ręką w nocniku, naprawdę. Nagle może się okazać, ze masz tyle, a tyle lat, a Twoi rówieśnicy już dawno tworzą stałe związki. Nie ma z kim wyjść na piwo, nie ma z jaką dziewczyną się umówić, bo wszystkie męzów mają.
Ja nie rozumiem i chyba nigdy nie zrozumiem, jak można sobie cokolwiek obiecywać po rozmowach w necie. Ja uważam, że fajnie jest poudzielać się na jakimś forum od czasu do czasu, zapytać innych ludzi o opinię na jakiś temat, wymienić się radami i tyle. Ale od przyjaźnienia się, poznawania kandydatów na faceta to są pobliskie kluby, imprezy etc. Tylko na żywo można ocenić czyjąś wiarygodność. Tylko na żywo można tak naprawdę kimś się zauroczyć i zobaczyć, czy dana osoba nam działa na nerwy, czy sprawia, że pałamy do niej sympatią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tak wiem ,że nie zakończy tej znajomości ,i będzie dokładnie tak jak do tej pory ehh ![]() Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-27 o 22:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Konto usunięte
|
Czy zadzwoniłeś? Czy porozmawialiście (nie w sensie, że wymieniliście się wiadomościami, ale że POROZMAWIALIŚCIE w czasie rzeczywistym?)? Czy ustaliłeś konkrety - czy będzie spotkanie, gdzie i kiedy? Jeśli nie, to dla mnie nie masz jaj - sorry, co poradzę, że takie mam zdanie. Pewnych rzeczy się SMSami nie załatwia i nie przedłuża kolejny raz w czasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
Uważam, że ostatnie kroki MMB są słuszne - tzn. chodzi mi o ostatnio wykazaną powściągliwość.
Doris1981, rozumiem że chcesz dobrze i żeby wszystko zostało wyjaśnione, ale wobec tego, że to MMB już proponował a Pani nie potrafiła się zdecydować na spotkanie po 2 latach, to teraz już tylko do niej nalezy inicjatywa. Każda normalna zaanagażowana uczuciowo dziewczyna w tej sytuacji dawno dążyła by do spotkania, bez względu na kompleksy itp. Na moje oko - ona nie jest sama, czyt. ma partnera ew. męża i dlatego temat spotkania nie jest jej ulubionym. Być może partner często wyjeżdża, jest w wojsku itd stąd była "dostępna" wirtualnie. W związku z powżyszm MMB, skoro tak ustaliliśce - porozmawiajcie ostatecznie o waszej sytuacji w tym roku i...... jak już wyjaśnisz o i jak, podejmij słuszną dla siebie decyzję. Szkoda życia na wirtualne złudzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomoc to nie tylko głaskanie i mowienie co chcesz usłyszeć,to rownież nakreślanie potencjalnych niebezpieczeństw. nie przejmuj się nami i rob swoje,choć uwazam,że MY jako kobiety możemy więcej powiedzieć tobie co myśli twoja druga połowa. wszak kto lepie wie co myślą kobiety,niż my same ![]() w razie czego wal ,jak w dym,a my zawsze coś wposolnie wymyślimy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tym ostatnim zdaniem się w 100% zgadzam. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-12-28 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DWA LATA ZNAJOMOŚCI to szmat czasu,ktory wciąż ucieka i skaraca inny potencjalny związek. dlaczego tkwić w czymś co nie ma przyszłości. no chyba ,że ktoś jest masochistą. tak jak doris ,uważam,że każdy człowiek ma prawo do prawdy,a wiele spraw nie można inaczej załatwić niż rozmową-szczerą. żeby do niej doszło,trzeba się spotkać,lub zadzwonić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
MMB racja, zrób cos dla siebie teraz, odpocznij zawieraj nowe znajomości
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- aha nie doczytałam....odezwała się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- aha odezwala się ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Chyba coś tu muszę wyjaśnić.Niektóre z Was uważają, że ja nic nie robię tylko siedzę przed moniotrem i czekam aż dziewczyna do mnie napisze.Tak nie jest.Mam znajomych,mam swoją pasje i potrafie wolny czas sobie zorganizować więc pisząc abym wyszedł do ludzi dziwnie brzmi.Oczywicie wiem, że nie tylko mozna głaskać i pocieszać.W sumie ja nie oczekiwałem takiego pocieszania a jedynie odpowiedz co może być przyczyną takiego a nie innego zachowania dziewczyny z którą pisze.Jedne podpowiedzi są bardziej realne inne troche przesadzone( chyba wiecie o czym pisze
![]() ![]() ![]() P.S.Combi jakie szczęśliwe zakończenie?? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Konto usunięte
|
To Ty bądź zdecydowany (również zdecydowany to zakończyć), bo dwie niezdecydowane sierotki to jak na tą znajomość o co najmniej jedną za dużo. Czego się boisz tak naprawdę? Bo czegoś chyba jednak musisz, skoro do tej pory nie przeprowadziłeś ostrego cięcia. Znowu odłożyłeś to w czasie. Mówisz, że nie marnujesz tych lat, bo masz też inne życie, ale jednak wiele przez to tracisz - pewne obszary swojego umysłu i serca zamykasz na rzeczywiste kobiety, bo jednak cały czas w głowie siedzi ona, wyśniona. Przecież na początku wątku sam pisałeś, że to właściwie jest miłość, coś poważnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Tak jest to coś poważnego przynajmniej z mojej strony.Z Jej wydawało mi się, że też.No widzisz Doris w tym przypadku takie z Nas sierotki są.Sam się dziwię bo na codzień nie jest tak.Za Nią się wypowiadał nie będe ale moim zdaniem do niezdecydowanych kobiet to Ona nie należy.Pewnie, że Ona mi siedzi w głowie.Nic w tym złego.Świadomie wybrałem brak zainteresowania innymi kobietami gdy w mojej głowie jest ktoś inny.Gdyby w Twojej głowie siedział jakiś facet też tak chętnie byś oglądała za innymi??Na pewno będe rozmawiał i dowiem się co,jak,dlaczego.I zrobie to telefonicznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Mówisz, że normalnie taki nie jesteś, ona też nie jest niezdecydowana, to co to jest? Matrix? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
nie rozumiem, dlaczego nie wykonasz telefonu?
nie odbiera?
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Uświadom sobie wreszcie ,że Ty żyjesz tylko i wyłącznie wyobrażeniem,złudzeniami o tej dziewczynie .. Nawet nie masz pewności , czy ta dziewczyna ze zdjęcia to ta sama osoba ! Bardzo prawdopodobne ,że jest to zdjęcie jej koleżanki ,ii nie zaprzeczaj ,bo nie wiesz tego w 100% Naprawdę nie stać Cię na znalezienie sobie dziewczyny w realu,że kurczowo trzymasz się tej i wmawiasz sobie nie stworzone rzeczy? Nie rozumiem też, jak można mówić w tym przypadku o jakimś uczuciu...Nie wiesz co byłoby gdybyście się spotkali .Być może czar równie szybko by prysnął jak się pojawił. hahah śmiać mi się , bo przez te dwa lata mógłbyś poznać jakąś naprawdę fajną i wartościową dziewczynę i stworzyć z nią prawdziwy a nie wirtualny związek .. Tak w ogóle to pamiętasz jeszcze co to znaczy być z kobietą? Niby wydawałoby się ,że coś zrozumiałeś , a dalej dajesz się spławić tekstem "pogadamy później" ![]() Sprawa nic nie ruszyła do przodu , dalej jesteś w tym samym punkcie ,więc po co było zakładać ten wątek. Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-28 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sory,ale dwa lata znajomości wirtualnej to dużo. gdybyś między czasie spotykał się z innymi kobietami,to co innego,ale zamknąć się tylko dla jednej to długo-zbyt długo. podziwiam cię i twoj zapał,jednak może okazac się,że nie ma po co,bo nie jest tego warta. jeśli uwazasz,że jest warta zachodu, to ty musisz podjąć ważne kroki,to ty musisz zdecydowac co dalej. nie można tkwić w czymś co przypomina księcia i krolewnę zamkniętą w wierzy,bo i ją trzeba uwolnić. ![]() nie daj się zwodzić ,podejmij drastyczne kroki.jeśli ona dalej nie będzie chciała zrob coś szalonego i jedź do niej sam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
On sam z siebie w życiu nic nie zrobi... Ostatnio był taki zdeterminowany, i co zapał nagle minął ? Miał okazję i nie napomniał nawet o spotkaniu
![]() Ta jego bezradność i bezczynność wobec tej sytuacji naprawdę jest wkurzająca .Większość z nas miała dobre intencje , próbowała przemówić do rozsądku , bo ta dziewczyna strasznie go omotała .... Ale niestety bezskutecznie . Edytowane przez Czarnulka19 Czas edycji: 2009-12-28 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Powiem Ci jedno facet...
Nie trać czasu dla kogoś, kto Ciebie, Twojego czasu, Twoich starań i przede wszystkim Twoich uczuć nie docenia.
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
I po co te nerwy?Niedługo padną słowa aby mnie powiesić bo co po niektóre dziewczyny zaczynają tracić cierpliwość w tym temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po pierwsze. nie wiemy ,jak przebiegła rozmowa i co jej powiedział. po drugie,czasem nie chodzi o "złapanie kroliczka,tylko sam pościg".są mężczyźni,ktorzy rajcują się czyms nieosiągalnym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
ludzie spokojnie....pomogłyśmy mu zrozumieć, że coś nie tak w tej "relacji" i jak najszybciej trzeba to wyjaśnić, więc może oszczędźmy już tej rozlicznej krytyki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.