|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy-MAMUSIE WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKO
Cytat:
![]() Ja miałam iść spać, a siedzę i czytam opinie o kosmetykach z rossmanna. I jestem zdziwiona, że tyle dobrych opinii mają ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, właściwie to się nie znamy, może każda z nas napisze coś o sobie? Kilka informacji, jakiś punktów zaczepienia? Co wy na to? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zapewne. Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Witajcie, to ja też się tu przyczaję ![]() Napiszę w skrócie, dwa tygodnie temu poszłam do lekarza po tym , jak 3 testy wykazały ciążę, a jeden nie ![]() Pokazał mi małą Kropę na usg, ale widząc moją radochę, stwierdził, że to pewne na 80% i wysłał na Beta badanie krewki. Wynik 800 ![]() 7 stycznia mam drugą wizytę i dowiem się w końcu wszystkiego, a zwłaszcza terminu ![]() Pobolewał mnie brzuch, teraz przestał. Od poniedziałku jestem na zwolnieniu lekarskim, mam zawroty głowy i mdłości. Mam wiele wątpliwości, pytań, na które znajduję co rusz to inne odpowiedzi i porady w necie. Jestem laktoowowegetarianką i trochę się obawiam, czy dam radę zbilansować wszystko tak, jak powinnam... Mamy dwie kotki, a propos zwierząt ![]() ![]() Mój mąż nigdy nie miał zwierząt i łączy Go z "dziewczynami" szorstka przyjaźń- jak to mówi, ale zawsze je po kryjomu miętoli ![]() Pozdrawiam wszystkie Mamusie i życzę ogromnych przyjemności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
To ja też się z wami przywitam
![]() Dziś po południu zrobiłam test, druga kreska wyraźna, ale jutro rano powtórka. Jakoś to do mnie nie dociera ![]() Test poranny pokazał drugą grubą krechę... ![]() ![]() Edytowane przez aga2111 Czas edycji: 2009-12-30 o 05:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Mamusie Wrześniowo-Październikowe!
Spokojnych kolejnych 9 miesięcy, bez nerwów, mdłości, zgagi, bólów krzyżowych, ucisków na miednicę, bez słuchania głupich zabobonów i rad mądrych cioć jak to się dzieci wychowuje, a za to wypełnionych miłością, głaskaniem brzuszków, czułością, tkliwością, radością kupowania całego sprzętu (a spooooooro tego jest ![]() życzy Mamusia Wrześniowa 2008 Ps. Pomidorko moja - wiesz jak to u mnie z tym smarowaniem było w czasie ciąży... ale miałam kosmetyki z rossmanna (tylko) i uważam , że i cena i ich jakoś są naprawdę niezłe. żadnych wysypek ani innych uczuleń i co najważniejsze - rozstępów też nie ma ![]() można spokojnie stosować je na całe ciało
Proszę o głosy: KLIK ![]() ![]() https://wizaz.pl/akcje/magiczne_swieta/aniolek-273465 1 % DLA NASZEJ KAROLINKI !!! ![]() Edytowane przez nabuko Czas edycji: 2009-12-30 o 06:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
NIKaP-n, witaj
![]() ![]() Aga2111, witaj ![]() ![]() ![]() Nabuko-Justysiu moja kochana ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, całą noc dzisiaj nie mogłam spać. No i jeszcze wstałam tak wcześnie... ![]() Niłego dnia kochane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Witam się nieśmiało, bo ja w takim rozkroku sierpniowo-wrześniowym jestem
![]() ![]() Wiem kiedy był "ten dzień", drugiego dnia po miłym seksie czułam owulację i jakoś tak oboje mieliśmy przeczucie, że to może być to ![]() ![]() ![]() Mąż zareagował bardzo dobrze, oczywiście wiedział pierwszy. Zadzwoniłam też do mojej mamy, bo nie wyobrażałam sobie powiedzenia jej tego w kontakcie osobistym - chyba dostałybyśmy jakiegoś ataku zbiorowego płaczu ![]() Też pracuję w szkole, ale nie jako nauczyciel, a sekretarka. Mam kota (do niedawna dwa) i psa (obie to słodkie samice ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Agnyska 81, witaj
![]() ![]() ![]() Następna kociara ![]() Dziewczyny, zaczynam od siebie informowanie o sobie, w takim tempie to dalej nic nie będziemy o sobie wiedziały ![]() 1. Z P. od 7 lat szczęśliwie razem. 2. Od 3 lat i 5 mc mężatka najcudowniejszego faceta na świecie. ![]() 3. Jak już pisałam, straszna kociara. 4. Nauczycielka, pogromczyni niedobrych gimnazjalistów. ![]() 5. O dzidzię staraliśmy się nieoficjalnie od lipca, oficjalnie od września. 6. Mąż i rodzinka zareagowała fantastycznie, lepszej reakcji nie mogłam sobie wymarzyć. 7. Uwielbiam robić anioły z masy solnej. 8. Jestem pesymistyczną optymistką, nastawiam się na najgorsze po to, żeby potem się miło rozczarować. 9. Choleryk ze mnie straszny, na szczęście mój mąż to ostoja spokoju. Dzięki temu jeszcze nie zwariowałam sama ze sobą ![]() To chyba wszystko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za przyjęcie
![]() Agnieszka, 28 lat, data może 30.08? W końcu to prawie wrzesień ![]() Nie chciałam się wpisywać w poprzednim wątku z trzech powodów: tam już wszystkie mają pierwsze objawy za sobą, byłabym ostatnia ![]() ![]() ![]() Kotek niestety miał niewydolność nerek i nie udało się go uratować ![]() ![]() Myślę ciężko, kiedy do lekarza iść ![]() ![]() Muszę jeszcze odwiedzić okulistkę, bo choruję na jaskrę, a musiałam przestać brać krople w przypadku podejrzenia ciąży i jak mi się uda, to miałam się do niej zgłosić. Z dolegliwości mam lekkie bóle brzucha (jak przy okresie), mocno bolące piersi i coś mnie mdlić zaczyna ![]() ![]() Jak można zauważyć - lubię się rozpisywać ![]() Dziewczyny, macie jakieś życzenia co do płci? ![]() ![]() Pomidoro, a czego uczysz? Też pracuję w gimnazjum i choć nasza młodzież jest akurat w trudnym wieku, to jakoś można się z większością dogadać i fajni są ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-12-30 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Nowe mamusie widzę, gratuluję dziewczyny
![]() do mnie tez jeszcze nie dociera, zwłaszcza że objawów brak, czasem cos tam w brzuchu podolewa i piersi wrażlwe. Jem to co jadłam do tej pory i nie mam żadnych odrzutów ( no może na mieso coś nie mam ochoty, ale to pewnie po świętach ![]() A o sobie coś ![]() 1. Z jednym i tym samym 6 lat ![]() 2. Jesteśmy małżeństwem od ponad roku ( to był najpiekniejszy dzień mojego życia ![]() 3. Stralismy się o maleństwo od września 4. W czerwcu bronię magistra, ale ostatnio coś ciężko mi się skupic i na razie mam 3 strony ![]() 5. Zwierzątka wszelkie uwielbiam, niedawno straciłam mojego najukochańszego pieska, straszne przeżycie, do tej pory płaczę jak o nim pomyślę ![]() 6. Jestesmy na etapie kupowania działeczki na nasz domek, a na razie mieszakmy z rodzicami w ich domku ![]() 7. Rodzina bardzo się cieszy ,że będzie maluszek ![]() a wizytę u gienki mam na 7 stycznia, mam nadzieje, że coś będzie widać... Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2009-12-30 o 10:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Agnyska, ja uczę polskiego. I muszę powiedzieć, że uwielbiam pracę w gimnazjum. Wiek może i trudny, ale ile satysfakcji. Jakbym była na twoim miejscu, to pewnie też bym się przyłączyła do naszego wątku
![]() ![]() Gabisun, ja też na mięcho nie mam ochoty. Ja idę do gina już 5.01. Jeszcze nic nie zobaczę, nawet na to nie liczę. Chodzi mi tylko o zaświadczenie. A potem pewnie pójdę w drugiej połowie stycznia, już w ferie. Dziewczyny, czekam na dane ![]() ![]() ![]() ![]() Agnyska81 (?,?).................... ......................tp. 30.08.2010 NIKaP-n (?,?).................... ......................... .tp. ? Gabisun (Marzena, 24l.).................... ........tp. 1.09.2010 Evullka (Ewa, 25l.).................... ................tp. 1.09.2010 JuszkaPietruszka(Justyna, 26l.)..............tp. 1.09.2010 Wróżka_Dzyńdzyńdzyń (Ania,23l.)........tp. 4.09.2010 Martucha84 (Marta, 25l.).................... ....tp. 6.09.2010 Pomidora(Kasia, 26l.).................... ..........tp. 7.09.2010 Aga2111(?,?)............. ......................... ........tp.? |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
![]() Witam wszystkie nowe mamusie ![]() A czy jakies dwie kobitki nie powinny dzisiaj testowac? Tak cos wczoraj chyba wyczytalam ![]() Ja sie troszke martwie bo na razie nie mam zadnych mdlosci ![]() Krociutko o sobie: -z TZ od ponad 3 lat, jeszcze nie mezatka -pomieszkuje sobie w UK -widze, ze Wy wszystkie kociary, a ja mam pieska ![]() -to jest moja druga ciaza, pierwsza niestety nie zakonczyla sie tak jak powinna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj miały testować Lenka i Mpik
Mpik ma II kreseczki, poleciała na betę, a Lenka da znać dopiero po 17 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to teraz moja kolej ![]() 1. z Wojciechem 4 lata razem 2. Od sierpnia szczesliwi malzonkowie 3. Koncze studia uś w czerwcu sie bronie(choc praca daleko w tyle) 4. Takze nauczycielka z tym ze walcze z maluchami w przedszkolu 5. Nie staralismy sie o dziecko, chcielismy poczekac do mojej obrony a tu taka niespodzianka 6. Mąż jest przeszczesliwy ja sie troche martwie zeby wszystko bylo dobrze, moi rodzice i siostra uradowani - pierwszy wnuk wnuczka, u tz tez aczkolwiek maja juz oczko w glowie ![]() 7. bardzo trudno utrzymac mnie w jednym miesjcu dlatego tak trudno mi lezec ale to tylko 2 tygodnie bo przeciez wszysctko bedzie dobrze ![]() tak naprawde to chcialabym zeby bylo juz za tydzien zeby wiedziec ze wszytko jest dobrze rosnie i rozwija sie prawidlowo no i owiedziec sie czy to wrzesien czy jednak sierpien ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak miło wiedzieć coś więcej o was
![]() Marta, a mieszkacie sami czy z rodzicami? Evullka, ta ciąża musi się pięknie rozwijać ![]() Gabisun, ja nawet nie wiedziałam, ze jakąś działkę kupujecie ![]() ![]() Dziś jedziemy do mojego teścia, poinformować go o ciąży ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Czy ja wiem, czy to powód do zmartwień?
![]() Mam nadzieję, że złe myśli nie będą Cię zbyt często nawiedzać ![]() ![]() Marto, witaj Ślązaczko ![]() Jak dziś weszłam na majowo-czerwcowe (i tam jest przedstawicielka mojego podforum ![]() ![]()
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do tescia to rozumiem moi strasznie naciskali na dziecko az nam sie niemilo robilo bo przestańcie czytac a wezcie sie do roboty to niezamile zachety... no i zadne argumenty w stylu ze czakamy na przeprowadzke na moja obrone niepomagaly a jak juz sie dowiedzieli to entuzjazmu brak... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() ja jestem z tychów kolo katowic wiec po 2 stronie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() To teraz ja Dziewczęta ![]() 1. Z Pablem znamy się, choć właściwie jesteśmy razem 5 lat i 6m-cy. 2. Małżeństwem od 02.09.2006r. ![]() 3. Z wykształcenia polonistka ![]() ![]() ![]() 4. Mam 30 lat, co mnie trochę niepokoi przyznam szczerze, jak na pierwszą ciążę- dość późno...rodzić będę w wieku 31 ![]() 5. Taki był plan, kończę studia- staramy się o Maleństwo. Oboje jesteśmy w szoku, bo plemniol od razu się zagnieździł ;D a sądziliśmy, że może na wiosnę się uda. 6. Pracuję jako urzędnik państwowy, nie lubię swojej pracy, trwam tam już 10 lat!!! 7. Kocham Koty, a właściwie wszystkie zwierzęta. Do niedawna działałam w Stowarzyszeniu na rzecz Ludzi i Zwierząt Empatia, polecam stronkę: www.empatia.pl 8. Robię kolczyki głównie, choć zdarzają się różne inne także. 9. Moja Ukochana Siostra (młodsza o 6 lat) 30 czerwca urodziła piękna Córeczkę, ale żeby znalazła miłość życia- musiała wyemigrować do Anglii. Baaaaaaardzo mi Jej brakuje, choć właściwie Ich ![]() ![]() 10. Lubię pisać, co pewnie już można było zauważyć ![]() 11. Budujemy domek i teraz mój Mąż się przeraził, że ma tak niewiele czasu na skończenie ![]() 12. Kocham torebki. 13. Jestem kibicką Lecha Poznań, często bywamy na wyjazdach i na meczach u siebie, właściwie dzięki Kolejorzowi się z Mężem poznaliśmy. To chyba tyle, w wieeeelkim skrócie. No i jeszcze kocham nasze Morze, muzykę- najbardziej Depeche Mode-w lutym jadymy na koncert i będę Pani Piłeczka ![]() ![]() Jak tylko będę znała termin porodu, dam znać, mam nadzieję, że mnie stąd nie wywalicie ![]() Życzę Wam kochane, aby te 9 miesięcy było najwspanialszym czasem, jaki będziemy w życiu naszym przerabiać!!! Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2009-12-30 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Agnyska, ze strachaniem mam taką samą sytuację jak ty. U mnie w rodzinie prawie każda kobieta roniła. Boję się, czasem myślę, że za szybko się cieszę, ale staram się sobie wmówić, że u mnie tak nie będzie! "Wmówiłam" sobie ciążę (postanowiłam, że grudzień to magiczny miesiąc i już
![]() ![]() NIKaP-n, mamy rzeczywiście wiele wspólnego ![]() ![]() ![]() A moje kochane własnie odebrało auto z naprawy - 1000zł poszło! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Pomidora nio kupujemy, w lutym prawdopodobnie ma byc przetarg, coś te wszystkie urzędowe sprawy sie przeciągają ( Polska
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Agnieszka, 25 lat, planowany termin 06.09.2010 (ale to na razie takie internetowe wyliczenia według OM). |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Czy Wy nie macie co robić? Tyle postów naprodukowałyście
![]() Agnieszko, bardzo mi przykro, że Tż tak zareagował. Trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze ułożyło. teraz się troszkę przedstawię 1. Z Maćkiem jesteśmy razem nieco ponad 2 lata, ślubu nie planujemy ![]() 2. Powinnam bronić magisterki w czerwcu ale narazie mam tylko 10 stron i praca dalej nie chce się pisać. 3. Uwielbiam zwierzaki - zwłaszcza te najbiedniejsze. Mam zaadoptowaną, starszą suczke ze schroniska, 2 przygarnięte koty i dwa na tymczasie. 4. Mieszkamy u mnie ( ![]() 5. Moja rodzinka już powiadomiona. Wszyscy ucieszeni ale rodzice mają teraz małżeńskie problemy, które dość starannie moją radość przyćmiewają ![]() 6. Oficjalnie o dziecko mieliśmy się starać od lutego ale jakoś tak wyszło wcześniej ![]() Ja też strasznie boje się poronienia i zaczyna mnie to trochę męczyć, bo najchętniej to bym się położyła do września i już nie wstawała ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Czas edycji: 2009-12-30 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Rozeznanie
|
WSKAKUJE DO WAS
Ja odebrałam wyniki mam 283.31 ![]() okres miałam 2@ a owulacje 15 NORMY beta HCG dla poszczególnych tygodni ciąży,licząc tydzień ciąży od terminu owulacji mlU/ml 3 – 4 tydzień od owulacji—– 9 - 130 4 – 5 tydzień od owulacji—– 75 – 2600 5 – 6 tydzień od owulacji—– 850 - 20,800 6 – 7 tydzień od owulacji—- 4,000 - 100,200 7 – 12 tydzień od owulacji—- 11,500 - 289,000 12 – 16 tydzień od owulacji— 18,300 - 137,000 16 – 29 tydzień od owulacji—- 1,400 - 53,000 29 – 41 tydzień od owulacji— 940 - 60,000
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Ależ się szybko rozmnażamy
![]() Gratuluję dziewczyny! ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:29.