Od jutra startuję z dietą dukana - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-01-08, 13:09   #91
wewiora
Raczkowanie

Dot.: Od jutra startuję z dietą dukana

jak wiekszosc dziewczyn chcialaby stracic brzuszek i uda lub pupe a piersi zeby zostale ale to chyba jest zalezne od organizmu kobiety? tak naprawde ja sie nie znam jak chudne to chudne wszedzie

ps a link nie działaa
wewiora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 08:01   #92
zazulka78
Przyczajenie

no tak link nie działa bo nie można podawać linków :
wpiszcie tak:
http://************/zuzanka2202/ebooki/Dr+Pierre+Dukan

w miejscu kropek wpiszcie ( chomikuj . pl) oczywiście bez nawiasów

Edytowane przez zazulka78
Czas edycji: 2010-01-09 o 08:04
zazulka78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-09, 11:26   #93
agatka24
Raczkowanie

GG do agatka24

Dieta super. od środy jestem a drugiej fazie. Dietę zaczęłam w niedzielę. Dziś się mierzę i oczom nie wierzę.
w pasie było 86, jest 75cm
w biuście bez zmian 105 cm,
w biodrach mam 100 cm, a było 106.

ćwiczę troszkę,taniec brzucha, a6w, troszkę na posladki. na nogi musiałabym poszukać jakieś fajne ćwiczenia. Macie jakieś skuteczne??
agatka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-10, 11:03   #94
wewiora
Raczkowanie

dzieki za linka teraz tylko sobie wydrukowac i poczytac, w sumie tak naprawde to myslalam, ze bedzie ciezej... juz sie nawet organizm przyzwyczail 3/3 juz za mna dzisiaj 1 dzien fazy 1 a waga [pokazuje zawsze mniej o 200/300 gramow
Stary 2010-01-10, 13:09   #95
pluszowa misia
Zadomowienie

pozwolilam sobie napisac bo ja jestem na diecie dukana 4 miesiace i mam 16 kg mniej takze wiem ze wam sie takze uda i wierze w was a co do diety to jest ona rewelacyjna pierwsza na ktorej wytrwalam i trwam dalej
Stary 2010-01-11, 19:52   #96
wewiora
Raczkowanie

GRATULUJE to duzy sukces a jak u was dziewczyny idzie trzymacie diety czy popełniacie małe grzeszki?
Stary 2010-01-12, 08:18   #97
marcheffka
Przyczajenie

Heja
jestem na 3 dniu 2 fazy z 5/5 i musze przyznac, ze idzie mi całkeim lekko schudłam 3 kg, brzuch tez mi poleciał - 6 cm w dół. Wiem, ze to narazie woda, ale i tak motywuje poza tym, ze brakuje mi słodyczy i piwa to nie tesknie za chlebem czy ziemniakami, a tego bałam sie najbardziej.
no i mój TZ od wczoraj, widzac moje rezultaty, rozpoczał odchudzanie. Razem zawsze razniej Kiedy widziałam, ze on je orzeszki a ja pije kefir, to troche jednak przykro mi sie robilo...

Aha - grzeszków BRAK))))

Edytowane przez marcheffka
Czas edycji: 2010-01-12 o 08:21
marcheffka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-12, 16:55   #98
wewiora
Raczkowanie

cos dziewczyny ucichły
Stary 2010-01-13, 13:18   #99
zazulka78
Przyczajenie

Aj tam od razu ucichły....
Dla mnie najgorsze było siedzenie w domu w ten weekend każdy sobie coś podjadał i to było okropne...a w niedzielę przełknęłam ślinkę w Pizzy Hut gdzie moja rodzina po kinie wybrała się i nic nie zamówiłam....ale od jutra zaczynam II fazę i już sie cieszę na samym protalu wytrzymałam 10 dni.pozdrawiam
Stary 2010-01-13, 14:05   #100
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cześć dziewuszki
Trafiłam na wasze forum przypadeczkiem, ale sie przyłączę jeśli można
Jestem w II fazie Dukana i bardzo polecam ten rodzaj chudniecia- odnotowałam spadek 4 kg, z czego jestem bardzo dumna i coraz bardziej lubię swoją dietkę.
Jesli chodzi o mnie- baaaaaaaaaardzo ją polecam

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez marcheffka Pokaż wiadomość
Heja
jestem na 3 dniu 2 fazy z 5/5 i musze przyznac, ze idzie mi całkeim lekko schudłam 3 kg, brzuch tez mi poleciał - 6 cm w dół. Wiem, ze to narazie woda, ale i tak motywuje poza tym, ze brakuje mi słodyczy i piwa to nie tesknie za chlebem czy ziemniakami, a tego bałam sie najbardziej.
no i mój TZ od wczoraj, widzac moje rezultaty, rozpoczał odchudzanie. Razem zawsze razniej Kiedy widziałam, ze on je orzeszki a ja pije kefir, to troche jednak przykro mi sie robilo...

Aha - grzeszków BRAK))))
Ja też ubolewam nad tym, że w weekendzik nie moge sobię drineczka z funfelkami wypić: No cóż, ale jak się chce być pięknym....
Fero_monka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 16:18   #101
wewiora
Raczkowanie

O super, że się odezwałyście powiedzcie mi jaka wage uznajecie za te prawidłową... ranno naczczo czy moze wieczorem?
Stary 2010-01-13, 16:26   #102
ilonek71
Raczkowanie

Ja ważę się zawsze rano. Jestem w drugiej fazie, schudłam od 2 stycznia o 3 kg, 700 dkg.
A grzeszki?............zjad łam kiwi, bo tak na mnie patrzyło......
Więcej grzechów nie pamiętam.
ilonek71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-13, 17:35   #103
wewiora
Raczkowanie

moja waga dzisaj naczczo rano byla 55.200 wiec na poczatku bylo 58.500 wiec jest dobrze w 10 dni a grzeszki mam dwa :P kawaleczek babki urodzinowej i kilka lampek wina ;p wiecej nie mam
Stary 2010-01-13, 18:00   #104
agatka24
Raczkowanie

GG do agatka24

Właśnie, co sądzicie o małych grzeszkach?? ciasta na mnie się patrzą, piwo na mnie się patrzy, i tak się zastanawiam, czy jak raz w miesiącu czy raz na dwa tygodnie się skuszę na piwo, o czy świat się zwali??
Jestem na 8 dniu fazy drugiej, chcę stracić 10 kg i test wskazał, że tyle stracę do 30 marca, czyli 1kg na tydzień. To mały ubytek, hmm to może można jedno piwko??

PS: co sądzicie o czekoladzie Wedel lekka beztłuszczowa?? można kosteczkę na tydzień?? w shape, stary bardzo numer, napisali tż o tej diecie, ale nazwana jakoś inaczej i napisali żę raz na jakiś czas nic się nie stanie złego. wkońc dieta to ma być przyjemność, a nie katorga.
Stary 2010-01-14, 07:51   #105
ilonek71
Raczkowanie

Agata, piwo jest kaloryczne. Zawsze po urlopie, gdzie raczę się lodami i piwkiem wracam 2-3 kg cięższa. Wybór należy do Ciebie. Ja wczoraj zjadłam słodki serek....a dziś waga się zatrzymała. Wogóle to mam problem z produktami bez tłuszczu i cukru- gdzie to kupić???? Mieszkam w małej miejscowości
ilonek71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-14, 09:30   #106
wewiora
Raczkowanie

Smile Dot.: Od jutra startuję z dietą dukana

Cytat:
Napisane przez ilonek71 Pokaż wiadomość
Agata, piwo jest kaloryczne. Zawsze po urlopie, gdzie raczę się lodami i piwkiem wracam 2-3 kg cięższa. Wybór należy do Ciebie. Ja wczoraj zjadłam słodki serek....a dziś waga się zatrzymała. Wogóle to mam problem z produktami bez tłuszczu i cukru- gdzie to kupić???? Mieszkam w małej miejscowości

niby piwo jest kaloryczne ale jak sie raz w miesiacu jednego napije to chyba nie taki wielki grzech

co do produktów to moge kilka wymienic, ktore ja sobie kupuje: serek danio jagodowy, waniliowy, truskawkowy itd, maja tam sladowe ilosci cukru no ale jak mam ochote na slodkie wole zjesc go no i jest smaczny, serki wiejskie to pewno masz w sklepie, maslanka + zielony ogorek pycha mizeria, czasami łączę produkty razem jak sledz w sosie pomidorowym, korniszony i jajko gotowane , kabanoski np z drobiu pycha, serwatki ktore mozna zamowic na necie z 80 % zawartoscia bialka o smaku banana czy wanilli z mlekiem smakuja wysmienicie jak mis ie cos wspomni to dopisze
Stary 2010-01-14, 10:25   #107
agatka24
Raczkowanie

GG do agatka24

Ja też jestem z mniejszego miasta. Dużo produktów 0% można kupić w Biedronce, Lidlu, a nawet w marketach.
Piątnica ma serek "grani" 0%, kefir 0%, i twaróg lekki 0%.
W lidlu i biedronce jest szynka chuda z indyka albo kurczaka. w lidlu kosztuje 7 zł, w biedronce 4 zł. ma 2%-4% tłuszczu.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Macie jakiś ciekawe przepisy na fazę drugą?? jestem na 5/5 i właśnie kończą mi się dni białkowych 5. już nie mam siły patrzeć się na serek. leżę w lodówce od wczoraj i nie mogę. na samą myśl mnie odpycha. A jak tam z otrębami?? codziennie po 3 łyżki jecie?? na jakimś innym forum wyczytałam, żę trzeba od pierwszego dnia diety. ja dopiero od dziś zacznę, a to mój dzień 12 diety.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Chaotyczna jestem. 5 dni białkowo-warzywnych jest ok. zawsze mogę zjeść sałatę z pomidorem, ale te białkowe, masakra. Ale Danio można jeść, muszę popatrzeć w sklepie ile ma tłuszczu, chyba, że ktoś poda. Bo już mi głupio, wchodzę na dział nabiału i czytam etykiety (nigdy tego nie robiłam), a ludzie krzywo się patrzą jak na nie powiem kogo.
Stary 2010-01-14, 11:03   #108
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Napisane przez wewiora Pokaż wiadomość
O super, że się odezwałyście powiedzcie mi jaka wage uznajecie za te prawidłową... ranno naczczo czy moze wieczorem?
Doktorek w swojej książce pisze o poranny ważeniu- na czczo i bez ciuszków. Zresztą przy robieniu testu Dukana też jest pytanie o wagę j/w.

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez agatka24 Pokaż wiadomość
Właśnie, co sądzicie o małych grzeszkach?? ciasta na mnie się patrzą, piwo na mnie się patrzy, i tak się zastanawiam, czy jak raz w miesiącu czy raz na dwa tygodnie się skuszę na piwo, o czy świat się zwali??
Jestem na 8 dniu fazy drugiej, chcę stracić 10 kg i test wskazał, że tyle stracę do 30 marca, czyli 1kg na tydzień. To mały ubytek, hmm to może można jedno piwko??

PS: co sądzicie o czekoladzie Wedel lekka beztłuszczowa?? można kosteczkę na tydzień?? w shape, stary bardzo numer, napisali tż o tej diecie, ale nazwana jakoś inaczej i napisali żę raz na jakiś czas nic się nie stanie złego. wkońc dieta to ma być przyjemność, a nie katorga.
Grzeszki każda z nas czasami popełnia i nie ma co się załamywać- Dukan pisze, że jeśli ktoś złamał zasady to ma przedłużyć sobie spacer o pół godzinki, albo następnego dnia przejść na dietkę proteinową i wszystko wróci do normy. Co do czekoladki to nie wiem- może sprawdź ile ma węgli- bo generalnie nie można jeść nic co ma tyle samo lub więcej węgli i tłuszczów niż protein.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
niby piwo jest kaloryczne ale jak sie raz w miesiacu jednego napije to chyba nie taki wielki grzech

co do produktów to moge kilka wymienic, ktore ja sobie kupuje: serek danio jagodowy, waniliowy, truskawkowy itd, maja tam sladowe ilosci cukru no ale jak mam ochote na slodkie wole zjesc go no i jest smaczny, serki wiejskie to pewno masz w sklepie, maslanka + zielony ogorek pycha mizeria, czasami łączę produkty razem jak sledz w sosie pomidorowym, korniszony i jajko gotowane , kabanoski np z drobiu pycha, serwatki ktore mozna zamowic na necie z 80 % zawartoscia bialka o smaku banana czy wanilli z mlekiem smakuja wysmienicie jak mis ie cos wspomni to dopisze

Wiewióra a Ty jesteś na Dukanie?

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Ja też jestem z mniejszego miasta. Dużo produktów 0% można kupić w Biedronce, Lidlu, a nawet w marketach.
Piątnica ma serek "grani" 0%, kefir 0%, i twaróg lekki 0%.
W lidlu i biedronce jest szynka chuda z indyka albo kurczaka. w lidlu kosztuje 7 zł, w biedronce 4 zł. ma 2%-4% tłuszczu.

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Macie jakiś ciekawe przepisy na fazę drugą?? jestem na 5/5 i właśnie kończą mi się dni białkowych 5. już nie mam siły patrzeć się na serek. leżę w lodówce od wczoraj i nie mogę. na samą myśl mnie odpycha. A jak tam z otrębami?? codziennie po 3 łyżki jecie?? na jakimś innym forum wyczytałam, żę trzeba od pierwszego dnia diety. ja dopiero od dziś zacznę, a to mój dzień 12 diety.

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Chaotyczna jestem. 5 dni białkowo-warzywnych jest ok. zawsze mogę zjeść sałatę z pomidorem, ale te białkowe, masakra. Ale Danio można jeść, muszę popatrzeć w sklepie ile ma tłuszczu, chyba, że ktoś poda. Bo już mi głupio, wchodzę na dział nabiału i czytam etykiety (nigdy tego nie robiłam), a ludzie krzywo się patrzą jak na nie powiem kogo.

Mam kilka fajnych przepisów, jak jesteś zainteresowana to daj znać na PW
Stary 2010-01-14, 11:33   #109
zazulka78
Przyczajenie

Od poniedziałku będzie w Lidlu tydzień z produktami niskotłuszczowymi....a dzisiaj jadłąm pomidora był najpyszniejszy w całym moim życiu.....a przepisy z tej książki na drugą fazę są rewelacyjne.Nawet mnie tknęło ze to chyba byłby dobry pomysł na dania do restauracji kto wie moze nawet restauracji wg.Dukana....Ja też mam kilka fajnych przepisów jeżeli chcecie mogę pisać na GG mój numer to 11353990

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-14, 12:26   #110
wewiora
Raczkowanie

MONKA jestem na dukanie 3/3 a czemu pytasz? jezeli mozna wiedziec, tz zadna to tajemnica bo juz na poczatku watku pisalam, ze startuje od 4 stycznia

SKŁAD DANIO NA 100g PRODUKTU: ( gdzie danio ma 140g - ten mały)

109 kcal/460KJ
białko - 5,4 g
węglowodany - 15g
tłuszcz - 3g

SERNIK:

250g chudego sera białego
250g homogenizowanego
4 jajka
3 łyżki mąki kukurydzianej
czubata łyżeczka proszku do pieczenia

+ slodzik ( 3 tabletki rozpuscic w wodzie) lub fruktoza

wymieszać i do formy na 40 minut w piekarniku i gotowe

Edytowane przez wewiora
Czas edycji: 2010-01-14 o 12:46
Stary 2010-01-14, 12:55   #111
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
MONKA jestem na dukanie 3/3 a czemu pytasz? jezeli mozna wiedziec, tz zadna to tajemnica bo juz na poczatku watku pisalam, ze startuje od 4 stycznia

SKŁAD DANIO NA 100g PRODUKTU: ( gdzie danio ma 140g - ten mały)

109 kcal/460KJ
białko - 5,4 g
węglowodany - 15g
tłuszcz - 3g

SERNIK:

250g chudego sera białego
250g homogenizowanego
4 jajka
3 łyżki mąki kukurydzianej
czubata łyżeczka proszku do pieczenia

+ slodzik ( 3 tabletki rozpuscic w wodzie) lub fruktoza

wymieszać i do formy na 40 minut w piekarniku i gotowe
Pytam, bo danio ma mnóstwo węgli i tluszczy i w Dukanie jest niedozwolony, podobnie jak mąka kukurydziana i....fruktoza
Stary 2010-01-14, 13:09   #112
wewiora
Raczkowanie

moja znajoma schudła na dukanie jakies 15 kg, jadła serek danio jak miala ochote na cos slodkiego, ja uwielbiam slodycze patrzac na to, ze mam ich zakaz wole sobie zjesc danio, ktory bardzo mi smakuje. do tego mam do schudniecia 8 kg wiec mysle, ze to nei powinno przeszkadzac w diecie podkreslajac to, ze nic innego nie jem. fakt, ze gdybym uwazała wczesniej to teraz nie musialabym sie zywic samym białkiem no ale coz kazdemu moze sie to przytrafic.

ps na forach czytalam wypowiedzi dziewczyn, ktore takze zalecaly danio jako "rarytasik"
Stary 2010-01-14, 13:45   #113
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
moja znajoma schudła na dukanie jakies 15 kg, jadła serek danio jak miala ochote na cos slodkiego, ja uwielbiam slodycze patrzac na to, ze mam ich zakaz wole sobie zjesc danio, ktory bardzo mi smakuje. do tego mam do schudniecia 8 kg wiec mysle, ze to nei powinno przeszkadzac w diecie podkreslajac to, ze nic innego nie jem. fakt, ze gdybym uwazała wczesniej to teraz nie musialabym sie zywic samym białkiem no ale coz kazdemu moze sie to przytrafic.

ps na forach czytalam wypowiedzi dziewczyn, ktore takze zalecaly danio jako "rarytasik"
Można sobie dodać odrobinę słodzika (aspartamu) do jogurtu naturalnego i jest pychotka, poza tym w książce lub na innych forach jest mnóstwo przepisów na słodkości bez węgli, które z pewnością zaspokoją nasze zachcianki na słodycze. Ja generalnie trzymam się zasady, że w produkcie suma całkowita tłuszczu i węglowodanów jest równa lub wyższa zawartości białka to dany produkt nie może by cześcią diety. __________________
Stary 2010-01-14, 18:48   #114
agatka24
Raczkowanie

GG do agatka24

Macie jakiś przepis na czekoladę??Jestem w czasie przedmiesiączkowo-miesiączkowym i w tych dniach bez czekolady zazwyczaj nie mogłam się obyć, albo czegoś słodkiego (poza aspartamem). Albo w ogóle przepis na cokolwiek słodkiego z dozwolonych składników? A Wy podczas tych dni, też czujecie się napuchnięte? Dukan pisał, że można później 2 kg stracić naturalnie.

A co do jogurtów Danio, chyba nie można, skoro Dukan dopiero w trzeciej fazie zaleca jogurty z wsadem owocowym lub owoce?
Stary 2010-01-14, 20:04   #115
wewiora
Raczkowanie

podalam wyzej przepis na sernik, niestety podobno maki nie wolno uzywac ale czym sa te trzy lyzki na caly sernik. co do serkow, gdyby nie one juz dawno pewnie najadlabym sie slodyczy kazdy sie stara na swoj sposob .. ja chce schudnac ale nie bede jesc przez 2 miesiace rzeczy, ktore mi nie smakuja bo nie wytrzymalabym dlugo
Stary 2010-01-14, 21:22   #116
Fero_monka
Raczkowanie

GG do Fero_monka

Cytat:
Macie jakiś przepis na czekoladę??Jestem w czasie przedmiesiączkowo-miesiączkowym i w tych dniach bez czekolady zazwyczaj nie mogłam się obyć, albo czegoś słodkiego (poza aspartamem). Albo w ogóle przepis na cokolwiek słodkiego z dozwolonych składników? A Wy podczas tych dni, też czujecie się napuchnięte? Dukan pisał, że można później 2 kg stracić naturalnie.

A co do jogurtów Danio, chyba nie można, skoro Dukan dopiero w trzeciej fazie zaleca jogurty z wsadem owocowym lub owoce?
Mam przepis na nutelkę light, może Cię zainteresuje:
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku,
1 czubata łyżeczka odtłuszczonego kakao
3 czubate łyżki słodzika w proszku
8 kropli aromatu orzechowego
2 łyżki odtłuszczonego mleka w płynie
PYCHOTA

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Abo czekoladowe ciastka owsiane (przepi na 3 porcje po ok. 4 ciacha):
3 łyżki skrobi kuku
3 łyżki mleka odtł. w proszku
9 łyżek otręb owsianych
1 łyżka jogurtu nat.
1 jajo
1 łyżka słodzika
1 łyżeczka kakao odtł.
cynamon
wszystko wymieszać i zwilżonymi dłońmi nakładamy małe placuszki na papier do pieczenia. Wkładamy do piekarnika , czekamy ok 25 min i zajadamy Z tym, że pamiętaj że doktorek mówi, że 3 łyzki otręb mają już wartość kaloryczną, więc podziel sobie na 3 porcje

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Cytat:
podalam wyzej przepis na sernik, niestety podobno maki nie wolno uzywac ale czym sa te trzy lyzki na caly sernik. co do serkow, gdyby nie one juz dawno pewnie najadlabym sie slodyczy kazdy sie stara na swoj sposob .. ja chce schudnac ale nie bede jesc przez 2 miesiace rzeczy, ktore mi nie smakuja bo nie wytrzymalabym dlugo
Oki każdy się odchudza jak chce, ale jeśli robisz odstępstwa od listy to jestes na swojej diecie, a nie na diecie Dukana. Na TEJ diecie spożywamy rygorystycznie produkty z listy, o innych zapominamy

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Oki każdy się odchudza jak chce, ale jeśli robisz odstępstwa od listy to jestes na swojej diecie, a nie na diecie Dukana. Na TEJ diecie spożywamy rygorystycznie produkty z listy, o innych zapominamy
Stary 2010-01-15, 21:38   #117
zazulka78
Przyczajenie

Cześć dziewczyny,
a gdzie mozna kupić kakao odtłuszczone i skrobię kukurydzianą..wszędzie tylko mąka
Stary 2010-01-16, 09:15   #118
pluszowa misia
Zadomowienie

maka kukurydziana w dukanie jest jak najbardziej dozwolona tylko trzeba ja ograniczac i nie pzozyc czesto wyrobow z niej i jogurty owocowe rowniez sa dozowolone w drugiej fazie dwa dziennie przeczytajcie ksiazke dokladnie i przepisy wtedy bedziecie wiedziec ze maka kukurydziana jest dozwolona
Stary 2010-01-17, 11:34   #119
agatka24
Raczkowanie

GG do agatka24

Wiecie gdzie można kupić aromat orzechowy?? Pytanie głównie do Fero-monki, bo byl w przepisie.
Obeszłam wszystkie większe sklepy i nie ma, są tylko tradycyjne aromaty.
Stary 2010-01-17, 13:59   #120
Dilka70
Przyczajenie

Witam wszystkich i ciepło pozdrawiam,
Od dziś jestem na II fazie, na I byłam 6 dni i schudłam 3 kg, teraz 5/5, trochę mi łatwiej bo dietę robię razem z mężem i córką. Cieszę się , że są grupy wsparcia bo to jednak na mnie spadło całe gotowanie i przydają się porady i przepisy. Droga Fero_Monko szczecinianko powiedz gdzie kupujesz skrobię kukurydzianą w naszym pięknym mieście?
Dilka70 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości