![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Od jutra startuję z dietą dukana
jak wiekszosc dziewczyn chcialaby stracic brzuszek i uda lub pupe a piersi zeby zostale ale to chyba jest zalezne od organizmu kobiety? tak naprawde ja sie nie znam jak chudne to chudne wszedzie
![]() ps a link nie działaa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
no tak link nie działa bo nie można podawać linków :
wpiszcie tak: http://************/zuzanka2202/ebooki/Dr+Pierre+Dukan w miejscu kropek wpiszcie ( chomikuj . pl) oczywiście bez nawiasów Edytowane przez zazulka78 Czas edycji: 2010-01-09 o 08:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Dieta super. od środy jestem a drugiej fazie. Dietę zaczęłam w niedzielę. Dziś się mierzę i oczom nie wierzę.
w pasie było 86, jest 75cm w biuście bez zmian 105 cm, w biodrach mam 100 cm, a było 106. ćwiczę troszkę,taniec brzucha, a6w, troszkę na posladki. na nogi musiałabym poszukać jakieś fajne ćwiczenia. Macie jakieś skuteczne?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
dzieki za linka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
pozwolilam sobie napisac bo ja jestem na diecie dukana 4 miesiace i mam 16 kg mniej takze wiem ze wam sie takze uda i wierze w was a co do diety to jest ona rewelacyjna pierwsza na ktorej wytrwalam i trwam dalej
![]()
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
GRATULUJE
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Heja
![]() jestem na 3 dniu 2 fazy z 5/5 i musze przyznac, ze idzie mi całkeim lekko ![]() ![]() ![]() no i mój TZ od wczoraj, widzac moje rezultaty, rozpoczał odchudzanie. Razem zawsze razniej ![]() Aha - grzeszków BRAK ![]() Edytowane przez marcheffka Czas edycji: 2010-01-12 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
cos dziewczyny ucichły
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Aj tam od razu ucichły....
Dla mnie najgorsze było siedzenie w domu w ten weekend każdy sobie coś podjadał i to było okropne...a w niedzielę przełknęłam ślinkę w Pizzy Hut gdzie moja rodzina po kinie wybrała się i nic nie zamówiłam....ale od jutra zaczynam II fazę i już sie cieszę na samym protalu wytrzymałam 10 dni.pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cześć dziewuszki
![]() Trafiłam na wasze forum przypadeczkiem, ale sie przyłączę jeśli można ![]() Jestem w II fazie Dukana i bardzo polecam ten rodzaj chudniecia- odnotowałam spadek 4 kg, z czego jestem bardzo dumna i coraz bardziej lubię swoją dietkę. Jesli chodzi o mnie- baaaaaaaaaardzo ją polecam ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
O super, że się odezwałyście
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ja ważę się zawsze rano. Jestem w drugiej fazie, schudłam od 2 stycznia o 3 kg, 700 dkg.
A grzeszki?............zjad łam kiwi, bo tak na mnie patrzyło...... Więcej grzechów nie pamiętam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
moja waga dzisaj naczczo rano byla 55.200 wiec na poczatku bylo 58.500 wiec jest dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Właśnie, co sądzicie o małych grzeszkach?? ciasta na mnie się patrzą, piwo na mnie się patrzy, i tak się zastanawiam, czy jak raz w miesiącu czy raz na dwa tygodnie się skuszę na piwo, o czy świat się zwali??
Jestem na 8 dniu fazy drugiej, chcę stracić 10 kg i test wskazał, że tyle stracę do 30 marca, czyli 1kg na tydzień. To mały ubytek, hmm to może można jedno piwko?? PS: co sądzicie o czekoladzie Wedel lekka beztłuszczowa?? można kosteczkę na tydzień?? w shape, stary bardzo numer, napisali tż o tej diecie, ale nazwana jakoś inaczej i napisali żę raz na jakiś czas nic się nie stanie złego. wkońc dieta to ma być przyjemność, a nie katorga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Agata, piwo jest kaloryczne. Zawsze po urlopie, gdzie raczę się lodami i piwkiem wracam 2-3 kg cięższa. Wybór należy do Ciebie. Ja wczoraj zjadłam słodki serek....a dziś waga się zatrzymała. Wogóle to mam problem z produktami bez tłuszczu i cukru- gdzie to kupić???? Mieszkam w małej miejscowości
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
niby piwo jest kaloryczne ale jak sie raz w miesiacu jednego napije to chyba nie taki wielki grzech ![]() co do produktów to moge kilka wymienic, ktore ja sobie kupuje: serek danio jagodowy, waniliowy, truskawkowy itd, maja tam sladowe ilosci cukru no ale jak mam ochote na slodkie wole zjesc go no i jest smaczny, serki wiejskie to pewno masz w sklepie, maslanka + zielony ogorek pycha mizeria, czasami łączę produkty razem jak sledz w sosie pomidorowym, korniszony i jajko gotowane ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Ja też jestem z mniejszego miasta. Dużo produktów 0% można kupić w Biedronce, Lidlu, a nawet w marketach.
Piątnica ma serek "grani" 0%, kefir 0%, i twaróg lekki 0%. W lidlu i biedronce jest szynka chuda z indyka albo kurczaka. w lidlu kosztuje 7 zł, w biedronce 4 zł. ma 2%-4% tłuszczu. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Macie jakiś ciekawe przepisy na fazę drugą?? jestem na 5/5 i właśnie kończą mi się dni białkowych 5. już nie mam siły patrzeć się na serek. leżę w lodówce od wczoraj i nie mogę. na samą myśl mnie odpycha. A jak tam z otrębami?? codziennie po 3 łyżki jecie?? na jakimś innym forum wyczytałam, żę trzeba od pierwszego dnia diety. ja dopiero od dziś zacznę, a to mój dzień 12 diety. ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Chaotyczna jestem. 5 dni białkowo-warzywnych jest ok. zawsze mogę zjeść sałatę z pomidorem, ale te białkowe, masakra. Ale Danio można jeść, muszę popatrzeć w sklepie ile ma tłuszczu, chyba, że ktoś poda. Bo już mi głupio, wchodzę na dział nabiału i czytam etykiety (nigdy tego nie robiłam), a ludzie krzywo się patrzą jak na nie powiem kogo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
Wiewióra a Ty jesteś na Dukanie? ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
Mam kilka fajnych przepisów, jak jesteś zainteresowana to daj znać na PW ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
Od poniedziałku będzie w Lidlu tydzień z produktami niskotłuszczowymi....a dzisiaj jadłąm pomidora był najpyszniejszy w całym moim życiu.....a przepisy z tej książki na drugą fazę są rewelacyjne.Nawet mnie tknęło ze to chyba byłby dobry pomysł na dania do restauracji kto wie moze nawet restauracji wg.Dukana....Ja też mam kilka fajnych przepisów jeżeli chcecie mogę pisać na GG mój numer to 11353990
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() SKŁAD DANIO NA 100g PRODUKTU: ( gdzie danio ma 140g - ten mały) 109 kcal/460KJ białko - 5,4 g węglowodany - 15g tłuszcz - 3g SERNIK: 250g chudego sera białego 250g homogenizowanego 4 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej czubata łyżeczka proszku do pieczenia + slodzik ( 3 tabletki rozpuscic w wodzie) lub fruktoza wymieszać i do formy na 40 minut w piekarniku i gotowe ![]() Edytowane przez wewiora Czas edycji: 2010-01-14 o 12:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
moja znajoma schudła na dukanie jakies 15 kg, jadła serek danio jak miala ochote na cos slodkiego, ja uwielbiam slodycze patrzac na to, ze mam ich zakaz wole sobie zjesc danio, ktory bardzo mi smakuje. do tego mam do schudniecia 8 kg wiec mysle, ze to nei powinno przeszkadzac w diecie podkreslajac to, ze nic innego nie jem. fakt, ze gdybym uwazała wczesniej to teraz nie musialabym sie zywic samym białkiem no ale coz kazdemu moze sie to przytrafic.
ps na forach czytalam wypowiedzi dziewczyn, ktore takze zalecaly danio jako "rarytasik" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Macie jakiś przepis na czekoladę??Jestem w czasie przedmiesiączkowo-miesiączkowym i w tych dniach bez czekolady zazwyczaj nie mogłam się obyć, albo czegoś słodkiego (poza aspartamem). Albo w ogóle przepis na cokolwiek słodkiego z dozwolonych składników? A Wy podczas tych dni, też czujecie się napuchnięte? Dukan pisał, że można później 2 kg stracić naturalnie.
A co do jogurtów Danio, chyba nie można, skoro Dukan dopiero w trzeciej fazie zaleca jogurty z wsadem owocowym lub owoce? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
7 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku, 1 czubata łyżeczka odtłuszczonego kakao 3 czubate łyżki słodzika w proszku 8 kropli aromatu orzechowego 2 łyżki odtłuszczonego mleka w płynie PYCHOTA ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Abo czekoladowe ciastka owsiane (przepi na 3 porcje po ok. 4 ciacha): 3 łyżki skrobi kuku 3 łyżki mleka odtł. w proszku 9 łyżek otręb owsianych 1 łyżka jogurtu nat. 1 jajo 1 łyżka słodzika 1 łyżeczka kakao odtł. cynamon wszystko wymieszać i zwilżonymi dłońmi nakładamy małe placuszki na papier do pieczenia. Wkładamy do piekarnika , czekamy ok 25 min i zajadamy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny,
a gdzie mozna kupić kakao odtłuszczone i skrobię kukurydzianą..wszędzie tylko mąka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
maka kukurydziana w dukanie jest jak najbardziej dozwolona tylko trzeba ja ograniczac i nie pzozyc czesto wyrobow z niej i jogurty owocowe rowniez sa dozowolone w drugiej fazie dwa dziennie przeczytajcie ksiazke dokladnie i przepisy wtedy bedziecie wiedziec ze maka kukurydziana jest dozwolona
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Wiecie gdzie można kupić aromat orzechowy?? Pytanie głównie do Fero-monki, bo byl w przepisie.
Obeszłam wszystkie większe sklepy i nie ma, są tylko tradycyjne aromaty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich i ciepło pozdrawiam,
Od dziś jestem na II fazie, na I byłam 6 dni i schudłam 3 kg, teraz 5/5, trochę mi łatwiej bo dietę robię razem z mężem i córką. Cieszę się , że są grupy wsparcia bo to jednak na mnie spadło całe gotowanie i przydają się porady i przepisy. Droga Fero_Monko szczecinianko powiedz gdzie kupujesz skrobię kukurydzianą w naszym pięknym mieście? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:56.