denerwująca kopiara - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-09, 20:15   #91
Madaleinee
Zadomowienie

Dot.: denerwująca kopiara

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Wizażanki są wyjątkowo zgodne w tym wątku, jak miło
i też się niestety muszę zgodzić...
a gdybym miała napisać coś od siebie to-

Madaleinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:11   #92
Unforgiv4blE
BAN stały

Cytat:
Napisane przez antydiuretycznie Pokaż wiadomość
Witajcie.
Nie wiem, czy w dobrym miejscu zamieszczam tan wątek, ale mam nadzieję, że wypowiedzie się w tym męczącym mnie temacie.

Mam 18 lat i wspaniałego toważysza życia. Mój towarzysz ma brata, ten z kolei dziewczynę. Jest ona o 3 lata starsza ode mnie, studiuje administrację. Pochodzi z małej miejscowości, jest jedynaczką, a od 10 roku życia samotnie wychowywał ją ojciec - mama umarła.

Dziewczyna ta ma siebie w wysokim poważaniu, czuje się lepsza od innych, na portalach społecznościowych wypisuje rozmaite madrości o sobie typu: nie boję się upaść, bo i tak powstanę z uniesioną głową; jestem lepsza niż myślisz. W rzeczywistości mówi bardzo nieśmiało, nie jest taka elokwentna jak wirtualnie.

Odkąd pojawiła się w mojej przyszłej rodzinie, w której o rok jestm dłużej niż ona, zaczęłam być nieustannie kopiowana.

Pierwsza była torebka. W zimie mówiła, że mam bardzo ładną torbę, grzecznie podziękowała. Gdy w lecie zobaczyłam tę torbę u niej odparła że nie wiedziała, że mam taką samą i dumnie ją prezentowała. Później przyszła sprawa ubioru - kolor tuniki, fason, legginsy. Wiem, że mnóstwo dziecząt to nosi, ale gdy ktoś zaczyna w tydzień po mnie gdy ja zaczęłam to chyba nienaturalne, prawda?

Następnie była dyskusja, że ona nigdy nie kupi kosmetyku na Allegro. Mówiłam jej, że w zaufanych sprzedawców to nic ryzykownego, lecz ona uparcie stała przy swoim. Po kilku tygodniach była przodownikiem zakupów, co trwa do dziś - wystawia podobne komentarze do moich, używa takich samych słow, gdy ja je uzyję, typu: kontrahent, transakcja. Dziś zauważyłam, że licytuje torebkę, którą kupiłam po uzyskaniu pieniędzy ze sprzedaży tej pierwszej, którą kupiła kopiując ze mnie. Kupiła też buty u tego samego sprzedawcy, kiedy na Allegro jest ich gro. Ba, zrobiła to 2 tygodnie po moim zakupie.

Kolejnym przykładem jest podlizywanie się do mamy chlopaków - rozumiem, że ona nie ma swojej, więc tu odpuszczam. Jednak ich mama lubi bardziej mnie - to prawda, że jestem bardziej sympatyczna. W ogóle to jestem od niej ładniejsza, mam ładniejszą figurę, włosy. Nie piszę tego, żeby się chwalić, tylko może gdzieś tu tkwi sedno sprawy.

Jest to dla mnie niesamowicie wkurzające, chłopak mówi bratu, że ona tak postępuje, lecz tamten uważa, że to nie jego sprawa. W sumie to może brzmi głupio, jak dylemat jakichś pustych laleczek, ale to naprawdę denerwuje, a mnie jest z tym coraz ciężej.

Chciałam dziś jej napisać (nie widujemy się aż tak często), że druga torebka pomijając kilka innych spraw to już lekka przesada, ale chłopak odwiódł mnie od tego mówiąc, że będę górą jeśli nie okażę zainteresowania. Gwiazdy przecież drwią z tego, choć tak naprawdę pewnie gotują się w środku ze złości

Wszystko byłoby nieźłe, gdyby ona nie była taka pewna siebie, gdyby nie czuła się taka ważna. Chłopak mówi, że muszę mieć świetny gust skoro ona tak małpuje, że powinnam się z tego cieszyć. Ale ona zachowuje się tak jakby sama to wszytsko wymyśliła, gdyby sama zapoczątkowała to wszytsko w naszym gronie.

Co robić, kochane? Zostawić to tak, jak jest? Mam nadzieję, że jej chłopak mówi jej o uwagach mojego. Chciałabym, żeby wiedziała, że wiem o wszytskim. Ale z drugiej strony uważam, że to co mówi mój chłopak ma duży sens.

A, wracając do pierwszej torebki, to uczyniłam uwagę przy stole młodszej siostrzenicy (była rodzina chłopaków, jakieś święta):

o, kupiłaś tą torebkę, co ja mam (mimo że wiedziałam, że to torebka tamtej)!

ja? nie. to torebka M. właśnie jak przyszłam to zauważyłam ją i nawet powiedziałam babci, czy zostawiłaś ją tutaj

wtedy wtrąciła się ona: Tak, taka sama torebka? Nie wiedziałam! []

Jej chłopak jest zawstydzony gdy dowiaduje się o tym od mojego. Mam nadzieję, że powtarza to jej.

: cojest: LEŻE I KWICZE

nie wiem czy mozna dodac cos jeszcze...
Unforgiv4blE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:23   #93
paula78
Zakorzenienie

Zerwij ze swoim chlopakiem i bedziesz miala życiowy problem z głowy.

Zauważylas ze licytuje torebkę ?gdzie zauwazylas ?śledzisz ją na portlach społ., allegro ?? masakra.

tak, masz chlopaka a nie Towarzysza życia.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:30   #94
Kitka:)
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez Unforgiv4blE Pokaż wiadomość
: cojest: LEŻE I KWICZE

nie wiem czy mozna dodac cos jeszcze...
to ja jestem lepsza od ciebie- robię to co ta emotka

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Kitka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:30   #95
agnes188
Zakorzenienie

bez komentarza ...czytajac twoj post mozna jedynie stwierdzic iz masz 13 lat a nie 18 dziewczyno wrzuc na luz...nie takie problemy w zyciu sa...!

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:33   #96
baobabka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Wizażanki są wyjątkowo zgodne w tym wątku, jak miło
Bo to kopiary!

Dobra, koniec, bo mi odwala
baobabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:34   #97
Unforgiv4blE
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kitka:) Pokaż wiadomość
to ja jestem lepsza od ciebie- robię to co ta emotka

ałć:d
Stary 2010-01-09, 21:41   #98
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez Unforgiv4blE Pokaż wiadomość
ałć:d

tak tak- śmieje się że aż mnie to boli

hehe autorko uważaj bo na pudelku o tobie napiszą że inne gwiazdy cię kopiują

Jeśli choć raz posmakowałeś latania to już zawsze będziesz chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić..

ZALATANA......
Stary 2010-01-09, 21:42   #99
visionAM
Zakorzenienie

co to w ogóle za słowo: KOPIARA ??
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:50   #100
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
jak pierwszy raz zobaczylam tytul watku to przeczytalam "kopara" i dopiero po chwili do mnie dotarlo, ze zle przeczytalam.
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:51   #101
yoona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baobabka Pokaż wiadomość

Ja rozumiem- jesli wymyśliłabym coś oryginalnego, np. wyhodowanie grzyba na środku czoła, a na drugi dzień przyszłaby mi kolezanka z prawdziwkiem na czółku jak byk, mówiąc, że to jej pomysł, to byłabym zła no bo to mój grzyb, no!
co jak co ale to mnie po prostu rozwalilo ...

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 21:54   #102
Unforgiv4blE
BAN stały

Cytat:
Gwiazdy takiego uzywaja dlatego nie rozumiesz!
Stary 2010-01-09, 21:58   #103
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez baobabka Pokaż wiadomość
Ale to nie chodzi o to, że jest wzorem do naśladowania, tylko o tym, że tamta powinna chodzić i rozpowiadać o tym

Poza tym - z tego co mi wiadomo, a moge się mylić, mode na legginsy wprowadziła Linsday L. albo jakas inna tego pokroju...przeciez ta to dopiero powinna siąść i tłuc łbem o ścianę, same kopiary wokół niej...

Ja rozumiem- jesli wymyśliłabym coś oryginalnego, np. wyhodowanie grzyba na środku czoła, a na drugi dzień przyszłaby mi kolezanka z prawdziwkiem na czółku jak byk, mówiąc, że to jej pomysł, to byłabym zła no bo to mój grzyb, no!

Ale jeśli istnieje jakiś wieeeelki trend, dostępny na masową skalę, łażą tak wszyscy, Autorka skopiowała go od kogoś...to musi się liczyć z tym, że pójdzie to dalej.

cudowne!!!!!!:hah aha:rewelacyjnie to podsumowałaś

to zobaczysz jutro mój av z muchomorem na czole i na nosie

ZALATANA......
Stary 2010-01-09, 22:05   #104
dzustam
Zakorzenienie

Cudeńko, permanentna inwigilacja: autorka wie, co znajduje się w opisach portali społecznościowych, wie co kopiara kupuje i co ma zamiar kupić...

Strach się bać, niech kopiara lepiej sprawdzi, jak jej już przyjdzie torebka, czy w środku nie ma autorki wątku

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:20   #105
visionAM
Zakorzenienie

ciekawe jak ona sprawdza co i od kogo kupiła Kopiara na Allegro?
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:22   #106
CABIN CREW

Cytat:
bo kopiara ma nick KOPIARA :P

ZALATANA......
Stary 2010-01-09, 22:27   #107
MdM
in love with life

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
bo kopiara ma nick KOPIARA :P
Na allegro jest uzytkownik o nicku "kopiara", ale nie dokonal dotad zadnego zakupu, wiec to raczej nie jest nieswiadoma bohaterka poboczna naszego watku
MdM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 22:31   #108
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez MdM Pokaż wiadomość
Na allegro jest uzytkownik o nicku "kopiara", ale nie dokonal dotad zadnego zakupu, wiec to raczej nie jest nieswiadoma bohaterka poboczna naszego watku
Ty inwigilatorze hehehe

a może nasza kopiara ma kilka kont

ZALATANA......
Stary 2010-01-09, 22:38   #109
Madaleinee
Zadomowienie

Cytat:
tez mnie to zaciekawilo...
mi by sie nie chcialo latac i patrzec co ktos kupil albo jaki ma opis na "portalu spolecznosciowym"

Madaleinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-09, 23:02   #110
Dotka90
Zakorzenienie

Wiecie co? Kurczę, chciałabym mieć takie problemy...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 00:10   #111
SOCKI
Zakorzenienie

No dobra dziewczyny dość tego. Pośmialim się i starczy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 00:31   #112
CABIN CREW

Cytat:
Napisane przez SOCKI Pokaż wiadomość
No dobra dziewczyny dość tego. Pośmialim się i starczy.
SOCKI - skąd masz pilota ???

ZALATANA......
Stary 2010-01-10, 11:57   #113
catttt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
ej wlasnie ze lumpy są trendi i gwiazdy też tam kupują
imho perełki z lumpa są o wiele lepsze, niż kupowanie na allegro ciuchów, które są u 100 sprzedawców i każdy ma po 200 sztuk na aukcji
widzisz- dziewczyny znalazły rozwiązanie.
catttt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:16   #114
SOCKI
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kitka:) Pokaż wiadomość
SOCKI - skąd masz pilota ???
Z Frankfurtu

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3#post44413363
SOCKI jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:31   #115
89szalona89
Wtajemniczenie

Ludzie to mają "problemy" naprawdę. A tak poza tym Autorko z niektórych twoich wypowiedzi można wywnioskować, że Tobie bardzo schlebia to, że Cię, podobno, kseruje. Dziewczyno zajmij się swoim życiem a nie patrz na innych.
89szalona89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 13:52   #116
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 89szalona89 Pokaż wiadomość
Ludzie to mają "problemy" naprawdę. A tak poza tym Autorko z niektórych twoich wypowiedzi można wywnioskować, że Tobie bardzo schlebia to, że Cię, podobno, kseruje. Dziewczyno zajmij się swoim życiem a nie patrz na innych.
Pewnie gwiazdeczki tak mają.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 14:18   #117
Deborah100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antydiuretycznie Pokaż wiadomość
Witajcie.
Nie wiem, czy w dobrym miejscu zamieszczam tan wątek, ale mam nadzieję, że wypowiedzie się w tym męczącym mnie temacie.

Mam 18 lat i wspaniałego toważysza życia. Mój towarzysz ma brata, ten z kolei dziewczynę. Jest ona o 3 lata starsza ode mnie, studiuje administrację. Pochodzi z małej miejscowości, jest jedynaczką, a od 10 roku życia samotnie wychowywał ją ojciec - mama umarła.

Dziewczyna ta ma siebie w wysokim poważaniu, czuje się lepsza od innych, na portalach społecznościowych wypisuje rozmaite madrości o sobie typu: nie boję się upaść, bo i tak powstanę z uniesioną głową; jestem lepsza niż myślisz. W rzeczywistości mówi bardzo nieśmiało, nie jest taka elokwentna jak wirtualnie.

Odkąd pojawiła się w mojej przyszłej rodzinie, w której o rok jestm dłużej niż ona, zaczęłam być nieustannie kopiowana.

Pierwsza była torebka. W zimie mówiła, że mam bardzo ładną torbę, grzecznie podziękowała. Gdy w lecie zobaczyłam tę torbę u niej odparła że nie wiedziała, że mam taką samą i dumnie ją prezentowała. Później przyszła sprawa ubioru - kolor tuniki, fason, legginsy. Wiem, że mnóstwo dziecząt to nosi, ale gdy ktoś zaczyna w tydzień po mnie gdy ja zaczęłam to chyba nienaturalne, prawda?

Następnie była dyskusja, że ona nigdy nie kupi kosmetyku na Allegro. Mówiłam jej, że w zaufanych sprzedawców to nic ryzykownego, lecz ona uparcie stała przy swoim. Po kilku tygodniach była przodownikiem zakupów, co trwa do dziś - wystawia podobne komentarze do moich, używa takich samych słow, gdy ja je uzyję, typu: kontrahent, transakcja. Dziś zauważyłam, że licytuje torebkę, którą kupiłam po uzyskaniu pieniędzy ze sprzedaży tej pierwszej, którą kupiła kopiując ze mnie. Kupiła też buty u tego samego sprzedawcy, kiedy na Allegro jest ich gro. Ba, zrobiła to 2 tygodnie po moim zakupie.

Kolejnym przykładem jest podlizywanie się do mamy chlopaków - rozumiem, że ona nie ma swojej, więc tu odpuszczam. Jednak ich mama lubi bardziej mnie - to prawda, że jestem bardziej sympatyczna. W ogóle to jestem od niej ładniejsza, mam ładniejszą figurę, włosy. Nie piszę tego, żeby się chwalić, tylko może gdzieś tu tkwi sedno sprawy.

Jest to dla mnie niesamowicie wkurzające, chłopak mówi bratu, że ona tak postępuje, lecz tamten uważa, że to nie jego sprawa. W sumie to może brzmi głupio, jak dylemat jakichś pustych laleczek, ale to naprawdę denerwuje, a mnie jest z tym coraz ciężej.

Chciałam dziś jej napisać (nie widujemy się aż tak często), że druga torebka pomijając kilka innych spraw to już lekka przesada, ale chłopak odwiódł mnie od tego mówiąc, że będę górą jeśli nie okażę zainteresowania. Gwiazdy przecież drwią z tego, choć tak naprawdę pewnie gotują się w środku ze złości

Wszystko byłoby nieźłe, gdyby ona nie była taka pewna siebie, gdyby nie czuła się taka ważna. Chłopak mówi, że muszę mieć świetny gust skoro ona tak małpuje, że powinnam się z tego cieszyć. Ale ona zachowuje się tak jakby sama to wszytsko wymyśliła, gdyby sama zapoczątkowała to wszytsko w naszym gronie.

Co robić, kochane? Zostawić to tak, jak jest? Mam nadzieję, że jej chłopak mówi jej o uwagach mojego. Chciałabym, żeby wiedziała, że wiem o wszytskim. Ale z drugiej strony uważam, że to co mówi mój chłopak ma duży sens.

A, wracając do pierwszej torebki, to uczyniłam uwagę przy stole młodszej siostrzenicy (była rodzina chłopaków, jakieś święta):

o, kupiłaś tą torebkę, co ja mam (mimo że wiedziałam, że to torebka tamtej)!

ja? nie. to torebka M. właśnie jak przyszłam to zauważyłam ją i nawet powiedziałam babci, czy zostawiłaś ją tutaj

wtedy wtrąciła się ona: Tak, taka sama torebka? Nie wiedziałam! []

Jej chłopak jest zawstydzony gdy dowiaduje się o tym od mojego. Mam nadzieję, że powtarza to jej.
I kto tu ma większe mniemanie o sobie
Dziewczyna jest w stosunku do Ciebie niemiła, opryskliwa? Jeśli nie, to zostaw to tak jak jest.
Nie wiedziałam, że ciuchy dla dziewczyn są takie ważne ja bym się tym nie przejmowała.
Zazdroszczę, że masz takie problemy
Deborah100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 17:11   #118
FeelingGood
Rozeznanie

Pośmiać się z koleżanki można, ale chyba nikt by nie chciał mieć takiej "kopiary"
"Moja" do tego jest jeszcze "przylepą" .. nawet za mną na studia chce iść !!:O:O:O

LOL

Niech nikt i nic nie zdoła
Cię powstrzymać od zrobienia rzeczy,
które sobie wymarzyłaś...

FeelingGood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-10, 17:24   #119
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FeelingGood Pokaż wiadomość
Pośmiać się z koleżanki można, ale chyba nikt by nie chciał mieć takiej "kopiary"
"Moja" do tego jest jeszcze "przylepą" .. nawet za mną na studia chce iść !!:O:O:O

LOL
Pewnie, że nikt by nie chciał być w takiej sytuacji (pominę teraz te osoby, które kopiowanie własnego stylu uważają za ogromny komplement, z tym, że trzeba mieć jedną małą przewagę - świat musi wiedzieć, od kogo się zaczęło...)

Jeżeli chodzi o kopiowanie ubioru - prawdziwego indywidualistę naprawdę jest trudno skopiować,

chyba, że szyjąc na zamówienie, ale przecież nawet zdobycie określonego materiału, dodatków i innych duperelek nie jest takie łatwe (kto szukał określonej rzeczy i nie mógł znaleźć, ten wie )

Co do przylepiania się na studiach - przecież nie trzeba mówić, gdzie dokładnie idzie się studiować, można złożyć papiery w kilka miejsc...

Jak się spotkacie, to znaczy, że zagnały was wspólne zainteresowania...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:30   #120
kejci100
Raczkowanie

Tak sobie czytam ten watek i widze, ze troche niefajnie sie zachowujecie.
Moze i problem blahy ale to nie powod , zeby przez 4 strony autorke poprostu wysmiewac.
Moze ma dziewczyna glupi problem , moze i nawet ma 13 lat i co z tego??
Nie wiedzialam, ze na tym forum , mozna pisac tylko o bardzo powaznych problemach.
Wezcie pod uwage, ze nie kazdy jest tak madry i doswiadczony zyciowo jak wiekszosc z was, a mlodzi ludzie z reguly maja "smieszne" problemy , ale to nie powod zeby sie w ten sposob zachowywac....
kejci100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości