![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pixie Cosmetics, czyli nasze polskie minerałki :)
Cytat:
Edytowane przez EmilaDz78 Czas edycji: 2010-01-20 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Zgodnie z regulaminem nie. Poza tym zalozycielka Pixie jest jedna z Wizazanek.
I jeszcze jedno - ja tu jestem moderatorem, osoba, ktora ma egzekwowac regulamin i tylko tyle, nie oczekujcie ode mnie zmian dzialania portalu - nie ja jestem jego wlascicielem. |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Ale ona się tutaj nie wypowiada
![]()
#94 |
Zakorzenienie
|
Ale osoby bedace jej beta-testerami tak. Czy ja naprawde musze to tlumaczyc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A już w ogóle szczytem marzeń było by porównanie z Sunlight i Morning z EDM ![]()
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak ![]() zgłaszałam na plotkowym że ten wątek to raczej do zawieszenia, tak na 2 mc, jak firma ruszy z podkładami. a potem się okaże że dzięki tym wszystkim dodatkom będzie to pseudominerał ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Dodatki są mineralne i naturalne czego można się u producenta dowiedzieć, także nie wypowiadamy opinii skoro nie znamy składu kosmetyku...
Alicja w krainie czarów. Edytowane przez SugaMama1988 Czas edycji: 2010-01-20 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
też mnie uderzyło, że aż tyle zachwytów, trochę to podejrzane .... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Aniu
![]() Kasiu, a ten korektor nie warzy się ? Ta konsystencja nieco mnie niepokoi, a dokładnie uwaga o tym jak to robi się oleisty. Nakładam pod oczy sporo korektora i dlatego o to pytam. Dla mnie bez sensu zamykać wątek bo firma nie działa jeszcze w pełni. Jest na all, dziewczyny testowały kiedyś te podkłady, możemy porozmawiać o korektorach itp. Moim zdaniem zachwyty są zrozumiałe-w końcu kilka z nas miało do czynienia z podkładami (może nie do końca tymi samymi które pojawią się w ofercie ale jednak), pamiętam że wszystkie były bardzo zadowolone ![]() Wiadomo, teraz się ekscytujemy i gadamy jak najęte ale to kwestia kilku dni i nasze emocje opadną ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2010-01-20 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli mogłabym prosić to tak... Ponieważ ja nadal nie rozumiem jednego - na każdym wątku dot. konkretnej firmy ( jak już Emila zauważyła) są wszelkie ochy i achy lub tez negatywne opinie... Każda z nas jest testerem... I uważam, że fajnie, że piszą o swoich spostrzeżeniach. Ja nie miałam okazji brać udziału w testach, jedynie co znam to ich pędzle. Nie rozumiem też, dlaczego wątek ma niby zostać zawieszony bo firma nie działa jeszcze w 100% ... I tutaj podpisuję się pod tym, co napisała Aga lub Susanna.
Wolę być niedoskonałą wersją samej siebie, niż najlepszą kopią kogoś innego ... Edytowane przez wiedzma86 Czas edycji: 2010-01-20 o 20:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marketing_szeptany
Marketing szeptany jest forma reklamy - reklama jest na Wizazu platna. Prosze nie przekrecac moich wypowiedzi - nie pisalam, ze watek zostanie zamkniety ale ze jest pod obserwacja. Ja tez sie ciesze, ze powstaje polska firma mineralna ale czytajac pierwsze trzy strony tego watku chyba nie tylko pojedynczym osobom przyszlo do glowy, ze czesc postow az zgrzyta od marketingu. Wiedzma - pozostale watki na tym forum nie sa poswiecone polskim producentom. Edit. Jeden watek jest - Kolorowka.com. Zastanawiajace jednak, ze tam sie az takie peany nie wykluly. Czego wy sie spodziewacie, ze przymkniemy oko na darmowe zasilanie czyjejs bazy klientow? Moze na poczatku, z braku jednoznacznych przeslanek ale prosze nie liczcie na to, ze bedziemy na stale omijac wzrokiem ewidentne proby spamowania forum. Poza tym - czy ja sie zwrocilam do kogos konkretnie? Lojalnie ostrzeglam czym grozi nieoplacona reklama na Wizazu i po co te dalsze dyskusje, chyba kazdy zna regulamin? Niepotrzebnie tworzy sie ferment na watku. Wrocmy prosze do meritum watku. Edytowane przez vril Czas edycji: 2010-01-20 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
Ja nie twierdzę, że personalnie, ale poprosiłam o wytłumaczenie.
I wcale nie przekręcam Twoich wypowiedzi - tę część odniosłam do słów Braworki.
#107 |
Zakorzenienie
|
o pędzlach -jest watek,
o pudrach i korektorach ogólnych - jest wątek. można i tam rozmawiać. a tu zanim firma ruszy czyli za 2 miesiące będzie 50-100 stron z postami typu : "nie moge sie doczekac, fajne pędzle, też zamówie, miła Pani" i wtedy wyszukanie konkretnej informacji o produktach będzie mega trudne, bo do przejrzenia tyle stron " a ja przecież nie mam czasu" ![]() Już teraz prawdziwych/ważnych opinii jest kilka, max 10 postów z czterech stron ![]() no i gwarantuje że na 30-40 stronie nadal ktoś się zapyta "czy te pędzle to takie same jak w EDM" ![]() SugaMama1988- zdaje mi się że była kiedyś mowa o założeniu wątku i ustalono z Vril, że jak firma ruszy to wtedy, prawda? Nie wyrażam opinii o składzie, bo nie znam ani składu, ani produktu. To tylko takie moje małe wredne przypuszczenie.
żegnaj Herko ![]() Edytowane przez braworka Czas edycji: 2010-01-20 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Dobrze poniekąd się z Tobą zgadzam ale skoro pedzle są dostępne w ogólnej sprzedaży, a teraz jeszcze korektory to nie wiem po co rozrzucać to po innych watkach-skoro firma istnieje i już coś sprzedaje.
Co do składu -napisałaś to moim zdaniem wrednie i mam prawo to tak odczuć a używanie słowa pseudomineralne w sposób w jaki go użyłaś tworzy jakąś opinię, wybacz ale w momęcie kiedy o produkcie nie masz pojęcia i nie raczyłaś zasięgnąć w tym temacie informacji. Vril, nie życzę sobie formułowania tego typu stwierdzen jako była bym jedną z beta-testerek bo oczywiście miedzy innymi te słowa były kierowane do mnie i nie musiałaś robić tego personalnie aby konkretne osoby wiedziały ,że to do nich. Nie ukrywam ani żadna z reszty testujących dziewczyn tego nie robi że miałyśmy możliwość zapoznać się z produktami Pixie, pędzle kupiłam za swoje ciężko zarobione pieniądze i nie rozumiem dlaczego nie miała bym wydać w tym temacie opini?Produkty są świetne i nie sądze aby pozytywne opinie porduktów innych firm były trkatowane jako marketing szeptany, a że firma jest nowa i niewiele osób miało do czynienia z ich produktami no to nie moge nic poradzić.Żadnych korzyści nie przyjełam, nie przyjmę ani nie przyjmuję od firmy i uważam takie słowa za oszczerstwo. A celem tego pprtalu jest chyba promowanie w jakiś sposób produktów dobrych , tanich i skutecznych, polecanie sobie rzeczy i produktów godnych uwagi wzajemnie. I to i tylko to czynię. Dla jasności nie omieszkam pojechać po jakimś produkcie jeśli mi zaszkodzi czy też nie będzie sie sprawdzał i zrobię to uczciwie a nie żeby zatrzeć jakieś wątpliwości...
Alicja w krainie czarów. Edytowane przez SugaMama1988 Czas edycji: 2010-01-20 o 22:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
biegam dla Zabawy
|
Nie znam podkładów ani korektorów, pędzel miałam tylko w ręcę, więc stricte się nie wypowiem o produktach. Ale jakoś średnio mi pasuje to, że reklamują się na allegro cytatmi z KWC. Chyba, że pytali autorki o zgodę
![]() Średnio bym się z tym czuła jakbym napisała opinię, a ktoś jej poźniej użył do zwiększenia sprzedaży. Tylko mnie nie zlinczujcie za ten post. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
to załóżmy, że ktoś kupi korektory albo chce o nie zapytać, to w którym wątku powinien to zrobić?
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
no i na innych wątkach np EDM są rozmowy o kosmetykach, ich testowaniu, wychwalaniu itp
nie rozumiem też różnicy jak będzie czynna firma to będzie można wychwalać a teraz nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Proponuję ostudzić negatywne emocje. Rozumiem podekscytowanie nową, polską firmą, sama je przeżywam.
Vril chciała jedynie zasygnalizować, że Właścicielka jest jedną z wizażanek, większość z nas wie którą i łatwo tutaj o nadużycia- stąd odniesienia do marketingu szeptanego. Szefostwo z przymrużeniem oka patrzy na takie wątki (mazidła, BU, ZSK), ale niech wszystko zostanie w granicach rozsądku. Reklamowanie sklepu może się odbywać za pomocą mikroreklamy, jest o tym cale podforum i właściwie są to najważniejsze rzeczy jakie trzeba przekazać. Chciałabym powiedzieć, ze jesteśmy jedną wielką rodziną i lubimy się bardzo i musimy wspierać, ale zajedzie Cariną... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kliknęłam właśnie różowy korektor i kabuki mam nadzieję, że znajdę wreszcie coś, co nie wysuszy mi okolic oczu, to zaczyna zakrawać na poszukiwania św. graala ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
BAN stały
|
Witajcie,
...Odkryłam ów wątek i postanowiłam zdania nie zamieniać... Lecz po prostu nie mogę milczeć - poczułam się "wywołana do tablicy". Jest mi ogromnie przykro, że zasugerowano mi i innym Wizażankom w sposób niebezpośredni "szeptany marketing". Uważam coś takiego za pomówienie i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Jestem człowiekiem uczciwym, który nigdy nie posunąłby się do takich niegodziwych działań. Szkoda tylko, że nie mogę tego udowodnić. Na początek chciałabym oświadczyć, że chociaż cieszę się, że takowy wątek powstał - nigdy nikogo nie zachęcałam to założenia owego wątku, ani też nikogo nie zachęcałam do wyrażania pochlebnych opinii. Parę dziewczyn jakiś czas temu zgodziło się testować produkty (nazwanych tu na tym forum beta-testerkami) i to tyle. Wszystkie opinie są dobrowolne i nikt tu nie jest w żadnym układzie. To jakiś niedorzeczny nonsens. Pisze tu ktoś, że tyle pochlebnych opinii to podejrzana sprawa... Czy naprawdę pochlebne opinie muszą oznaczać jakiś "przekręt"? Pozostawię to pytanie bez odpowiedzi, podkreślając ponownie, że bardzo nie podobają mi się te sugestie. Edytowane przez Farraige Czas edycji: 2010-01-21 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Niczym się nie przejmuj tylko kręć podkłady ![]() Trzymam kciuki za sukces ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jestem bez internetu, więc przepraszam, że nie odpowiadałam
![]() ![]() ![]() Agabil- ja też nakładam dużo, ciężko mi powiedzieć po paru dniach czy z całą pewnością się nie waży ani troszkę, bo wiadomo, że czasami są lepsze, a czasami gorsze dni dla cery, jednak na mojej cerze nie waży się, a przede wszystkim nie zmazuje.. i już wiem , że przy najbliższym zastrzyku finansowym zakupię zgrzewkę tego kamuflażu, bo po x godzinach nie wracam z zerem makijażu wokół oczu, a tak zawsze było ![]() ![]() to tyle z mojej strony, na szybko w jakiejś kafejce- postaram się o te zdjęcia jutro ![]() a co do kryptoreklamy to rozumiem moderatorki, ale z druigiej strony jeśli firma produkuje po prostu dobre produkty (wg wypowiedzi dziewczyn które testowały) to ciężko pisac , że jest inaczej, albo unikać odpowiedzi na pytania ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
Kusi mnie ten korektor coraz bardziej, szkoda że akurat teraz cierpię na totalny brak gotówki. No i mam kilka innych korektorów ![]() dzięki jeszcze raz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Uff znalazłam ten wątek. Oczywiście jak każda chyba wizażanka interesująca się minerałami chcę choćby z ciekawości przetestować nowe minerały. Czy któraś testowała już zielony korektor?? Jest lepszy niż mint EDM??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.