![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ktoś za Tobą idzie, co robisz?
Ile kosztuje gaz pieprzowy? Gdzie go można kupić?
Zapomniałam napisać,że kiedyś moja kuzynka (wtedy miała 20 lat) wracała z wykładu bo była studentką.Zanim porobiła zakupy,pozałatwiała wszystko to trochę jej tego czasu zleciało.Była z koleżanką więc jak to baby... Było już późno.Obydwie czekały na autobus do domu.Czekały na takim przystanku gdzie za nim rozciągały się tylko pola,rowy,krzaki itp. I nagle ktoś zza tego przystanku wyleciał i podbiegł z nożem do koleżanki mojej kuzynki...moja kuzynka tak zaczęła piszczeć,drzeć się,( zresztą z tego słynie)że chłopak uciekł ![]() Miały dużo szczęścia...
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Ja też miałam dość nieprzyjemną sytuację. Chodziłam wtedy do gimnazjum i wracając ze szkolnej dyskoteki około godziny 20 szłam drogą obok ulicy. Lampy lekko świeciły a w pobliżu nikogo nie było. Ale nie bałam się i szłam wolnym krokiem. Nagle zobaczyłam samochód który jedzie prosto nie zmartwiło mnie to ale gdy zobaczyłam że zakręca w moją stronę wystraszyłam się . Nagle podjechał pod chodnik i facet siedzący w samochodzie otworzył szybę mówiąc do mnie dziwnym tonem ' Cześć mała może chcesz się przejechać ' ? miał około 40 lat serce stanęło mi w gardle kompletnie nie wiedziałam co robić , przeraźliwym głosem odpowiedziałam że nie i zaczęłam uciekać w przeciwnym kierunku nie oglądając się za siebie.Nie widziałam już czy ten samochód tam stoi czy nie. Pobiegłam za najbliższy blok zaczęłam płakać i trzęsłam się jak galareta. Natychmiast zadzwoniłam do mamy i przyszła po mnie. Od tej pory mam straszny uraz do chodzenia wieczorami sama.
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Gaz pieprzowy można kupić w sklepach militarnych, również w internecie. Kosztuje od 20 zł do 80. Kup sobie, ja mam i noszę zawsze w dłoni, kedy wraca wieczorem. czuję się bezpieczniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
niestety mieszkam na wsi i nikt nie chodzi tam w tych godzinach ze znajomych.
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zadziwia mnie jak nieodpowiedzialni potrafia byc rodzice. Zwoja droga laski, niezle historie u opowidacie az strach
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pijanych zresztą nigdy się nie boję, bo mają ograniczoną zdolność ruchową ![]() tak samo jak grupki dresów na osiedlu - rzucą jakimś pseudokomplementem, porechoczą, ale oprócz tego to nic. A przynajmniej ja nigdy nie miałam nieprzyjemnych sytuacji z nimi związanych. przerażają mnie zawsze takie 'przyczajone' jednostki, które niby nic, a później widzisz kątem oka, jak wychodzi za tobą z autobusu i się skrada. Taki typ ludzi, których widząc w biały dzień - uznałabym za najnormalniejszych na świecie, a tu - zonk. Takie stereotypy - łysy dres w kapturze - na pewno złodziej i zabójca, ''spokojny'', ''ułożony'' facet po 30stce - przykładny obywatel. Na szczęście staram się stereotypom nie ulegać ;]
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-01-21 o 06:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najgorzej to zima,bo ciagle ciemno ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Cytat:
Ech, trudno byc dziewczyna w dzisiejszym swiecie |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Ja nosiłam gaz pieprzowy, teraz się przeterminował i jeszcze niem mam nowego, ale muszę sobie sprawić, lepiej dmuchać na zimne... co do pijanych ludzi, niby nie są groźni bo w razie ucieczki mamy szanse uciec, ale jednak się boję i tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
e tam
![]() kiedyś kumplowi mojego brata na jednym z krakowskich osiedli jacyś kolesie wybili oko tylko dlatego, że 'źle' się na nich popatrzył :/ czy tam słynne utarczki pomiędzy kibicami Cracovii a Wisły czy Hutnika ![]() ![]()
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
Kiedyś widziałam takie urządzenie - podobne do wisiorka, miało jak gdyby dwie części. Kiedy ktoś Cię napadł, pociągasz za dolną część, a reszta mechanizmu zaczyna przeraźliwie wyć. Nie orientujecie się może, jak to się nazywa, gdzie można kupić? Widziałam to gdzieś, kiedyś... i nie mogę sobie przypomnieć.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Znam dziewczyne, ktora w ramach obrony uzywa pierscionka. Wyciagnela z niego oczko i wyprostowala szpikulce, ktore je trzymaly.
Jakby tak komus strzelila... to ryło przerysowane jeśli nie rozerwane i dodatakowy plus naznaczony sprawca ![]()
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chlopak- w morde, pobicie --> zostawiaja dziewczyna- gwalt->morderstwo no bo raczej czesto slyszy sie o morderstwie,ktory poprzedzal gwalt, niz o morderstwie, ktore poprzedzalo pobicie. I chyba to mialam na mysli mowiac,ze dziewczyny maja gorzej. No,ale moze za bardzo uproszczylam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jeśli biją, to na śmierć, albo to pobicie jest przyczyną śmierci. Zresztą, takie kwękanie, że kobieta ma gorzej. Ktoś całe życie może mieć szczęście, a inny być napastowany, nękany, straszony każdego tygodnia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() cały wątek przeczytałam. Na szczęście mi się nigdy nic takiego nie przydarzyło... Ale nie ukrywam że jak byłam z przyjaciółką na imprezie muzycznej która się skończyła koło 3 to strasznie się z nią bałam... Jej tato niby jechał ale 30 min się jedzie od jej domu stamtąd gdzie byłyśmy.. Nawet po imprezie ludzie się rozeszli , myśmy czekały na jej tatę i widziałyśmy nieciekawych typow ![]() przerażone zwiększyłyśmy tempo i schowałyśmy się pod samochód. Na szczęście poszli sobie dalej..
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
też nie chce myśleć co bybyło,gdyby mnie złapali ![]() mieszkam w bardzo malutkim miasteczku,gdzie wszyscy wszystkich znają...a jednak pozory mylą...
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Tak się naczytałam waszych histori że się bałam wczoraj 20metrów od taksówki do bloku iść :P i też chyba sobie kupie gaz pieprzowy.
Nawet nie wiedziałam że takie napady itp. zdarzają się tak często. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
A do ilu metrów ten gaz pieprzowy może dolecieć?Co zrobię jak nie trafię napastnikowi w oczy?
![]() ![]()
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Wtajemniczenie
|
Można kupić też żel pieprzowy. Co prawda ma mniejsze "pole rażenia" niż rozpylony gaz, ale za to nie ma szans, by np. podczas podmuchu wiatru cofnął się i w rezultacie popryskał twarz psikającego
![]() Niestety minusem żelu jest to, że na pewno ciężej trafić, a rozpylony gaz łatwiej w stresującej sytuacji skierować na przeciwnika.
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Mialam taka nieprzyjemna sytuacja 2 lata temu. Zostalam pobita i okradziona na klatce. Szlam do kolezanki. Od tamtej pory nie nosze w torebce zadnych cennych rzeczy, dokumentow, pieniedzy. Wszystko chowam " po sobie". W kieszeni oczywiscie jest gaz. Caly czas okrutnie sie boje, odwracam sie co chwila a zima godzina 16 to juz pozno i zdecydowanie czas wracac do domu. Gorzej jest jak sie studiuje i ma do pozna wyklady a i nie mieszka w centrum ;/ Po przeczytaniu wszystkich postow bede bala sie jeszcze bardziej i w kazdej godz. w ciagu dnia bede bardziej uwazala.
To piszczace urzadzenie to alarm kieszonkowy. Przeczytalam o nim wlasnie w tym watku i zamierzam go zakupic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Ja miałam kilka takich przypadków...
Raz, mnie i moją kuzynkę goniła chora psychicznie dziewczyna z nożem. Biegłam wtedy z prędkością geparda ![]() Mamy w mieście takiego znanego zboczeńca. Kiedyś cały czas za mną łaził. Zobaczył mnie i lazł za mną ![]() A teraz śmieszniej. Idę raz sama do szkoły, zimno było i skulona byłam. Czuję, że ktoś idzie za mną krok w krok. Przez kilkanaście metrów aż czułam i słyszałam oddech, a raz nawet otarcie o plecy. Myślę: 'w dupie to mam, zimno jest, odwrócę się i zmarznę'. Nagle prosto do ucha 'cześć!'. Patrzę a to X. On ma coś z głową, mieszka piętro wyżej. Dzięki niemu śmiałam się do końca dnia. Albo jest takie miejsce o którym prawie nikt nie wie. Stary most, krzaki, łąki, opuszczony dom, sarny i luz. Tam to dopiero adrenalinę miałam. Koledzy opowiedzieli mi o kolesiu, który czasem tamtędy chodzi. Pijak, bije żonę i córki. W furii ich ostatnio gonił. Siedzimy tam z koleżanką i nagle ktoś wychodzi z krzaczorów przed mostem. Drze się, ryczy i nagle zaczyna nas wyzywać i biegnie w nasza stronę. My sprint a ja nie chciałam być dłużna, odwracam się i 'ch**!', dostałam wtedy jeszcze większego powera. Ten sam most. Wieczór, wracamy do domu. Koleżanka zatrzymała się przy słynnych krzakach i każe mi popatrzeć na most. Obczajam, a tam COŚ leży. Wielkie, ciemne i się nie rusza. Mówię jej 'jeleń'(jestem krótkowidzem), a ta mi wciska, że nie. Taka cisza i ja nagle 'aaaaaaaaa!'. Wrzask potworny, aż mnie samą uszy zabolały. Zwiałyśmy spanikowane i zadzwoniłyśmy żeby jej siostra po nas przyjechała. Wspomnę, że w to miejsce nikt nie zapuszcza sie po zmroku, nawet nasi 'odważni' koledzy. Miałam dużo więcej 'strasznych' historii. Ale to i tak nie wybiło mi z głowy miłości do chodzenia po ciemnych uliczkach, gdzie nie ma ludzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
andere ciezko nazwac twoje sytuacje(poza ta o lasce z nożem) jako jakies zagrazajace badz niebezpiecznie tobie raczej jakies takie sytuacje to byly w ktorych nakrecalas sie albo czulas sie niepewnie
chocby nawet to : czego krzyczalas skoro to nie byl jelen to co to bylo ze zaczelyscie uciekac? Cytat:
![]() |
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
wlasnie o to mi chodzilo
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.