|
Notka |
|
Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: zakupy w Escentual.com - rozbieramy m.in. DK Fuel - pierwsza połowa lutego
Czy na chwilę obecną aktualny jest tylko City Tower, czy Fuel również? (mam na myśli tylko to, w czym partycypuję, po 5 ml)
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: zakupy w Escentual.com - rozbieramy m.in. DK Fuel - pierwsza połowa lutego
Jesli uda się rozebrać Fuel (ktoś będzie chętny na więcej ml z flaszką), to chętnie wezmę 10 ml
![]() Czy mamy jakieś plany odnośnie terminu zbierania wpłat?
#93 |
never say no to panda
|
przecież ja biorę Fuela 50ml + F, więc 50ml Fuela na pewno będzie do oddania
nie wiem, w czym problem ![]()
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
Czyli Fuel i City Tower aktualne, dziękuję
![]()
#95 |
Zakorzenienie
|
CBRku, ja bym wzięła tą flachę BC + 30ml. Dałoby się to zrobić, zamiast wizażanki, która zrezygnowała? Jeśli dziewczyny potwierdzą chęć zakupu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#97 | |
never say no to panda
|
Cytat:
![]() a zrezygnowano z Fuela i Chaosu ![]()
![]() ![]() |
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4325,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4177}
-->
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() W każdym razie, ja bym bardzo chętnie przygranęła 10 ml Chaosu oprócz deklarowanego wcześniej 10 ml Fuel ![]() Dla jasności całkowitej - poproszę o te dwa zapachy po 10 ml ![]()
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Cbrku, dziękuję za wpisanie na listę
![]() Jeśli znajdzie się za dużo chętnych, mogę odstąpić ok. 10ml ze swojej flachy i brać 40ml ![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
Fakt, nie zauważyłam poprawek, bo w wątku jest zamieszanie. Cbrku, jaką mamy szansę na rozbiórkę i kiedy? Wiadomo coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
never say no to panda
|
wszystkie aktualizacje zamieszczam zawsze w pierwszym poście, więc nawet jeśli w wątku robi się bałagan - najpewniejszych njusów trza szukać tam
![]() na rozbiórkę szanse są, ale nie wiem jakie, bo na razie mamy dużo wolnych ml i mało chętnych na odlewki ![]() niemniej, zakupy na E. odbędą się na pewno, bo Fuelka nie odpuszczę ![]()
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4326,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4180}
-->
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Cbrku, jeśli nie będzie żadnych chętnych, to biorę całą flachę Czarnej Koszmary
![]()
#103 |
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie odnośnie pierwszego postu i chętnych na Fuel. Rozbierane są 2 flachy, czy jak nie wystarczy chętnych na obie, to chociaz jedna będzie zakupiona? Chyba, zeby poczekać do połowy marca aż się zbiorą chętni, także na Chaos, bo przyznaję, że jestem troszkę rozczarowana obrotem sprawy
![]() ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem cały czas chętna niezależnie od tego kiedy będziemy zamawiać
![]()
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
ja sobie inaczej rozplanowałam już fundusze, ale jeżeli wpłaty byłby byłyby przeniesione na marzec, np pierwszy tydzień, to trwam w Chaosie
![]()
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4327,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
![]() |
#106 | ||
never say no to panda
|
Cytat:
i naprawdę prosiłabym, żeby czytać, co ja piszę w moich postach, bo odnoszę wrażenie, że piszę tylko dla siebie ![]() ![]() Cytat:
Iloneczko, krótka piłka - wypisywać Twoje mililitry, czy nie? bo ja dalej utrzymuję, że zakupy ruszą przed końcem lutego
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
Właściwie w tej sytuacji powinnam powiedzieć, ze tak
![]() ![]() ![]() Fuel zupełnie nie ma tu nic do rzeczy ![]() ![]() EDIT: te mililitry co mam byc wypisana, Chaosu się tyczą, czy CT i F? Bo jak tych ostatnich, to ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-21 o 13:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
never say no to panda
|
Cytat:
Właściciel flachonu - owszem - wypisał się, ale ja flaszkę utrzymałam z nadzieją, że się chętne na mililitry znajdą. Jeżeli flakon się nie rozbierze w najbliższych dniach - wywalam go z listy i nie ma problemu. A tak na marginesie - jeśli deklarujesz się na daną odlewkę (nawet z flakonu, który tkwi pod dużym znakiem zapytania), znaczy, że kasiorę masz i w każdej chwili jesteś gotowa wpłacić, a nie stawiać warunki - biorę 10tkę, ale wpłata na początku marca. Bo to ja później wykładam kasiorę za osoby ociągające się z wpłatami i ja odpowiadam za ewentualne obsuwy terminów jak organizatorka. Aha - Fuel ma tu dużo do rzeczy, bo po raz któryś pada o Fuela pytanie, czy przynajmniej jeden flachon będzie rozbierany, a ja już kilka razy pisałam, że jeden jest mój i ten na pewno rozbieramy, bo to jest w sumie główny powód zakupów na Escentualu.
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
Ja również jestem nadal chętna
![]() ![]()
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4328,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4299}
-->
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Zostałam wprowadzona w błąd, ponieważ nagle okazało się, ze Chaosu nie będzie i osoby uczestniczące zostały przeproszone, wiec jezeli tak, to niepoważne byłoby uważać to za aktualne. Nikt na flachę i największy mililitraż nie zgłosił się. Nie zostało nigdzie napisane, że będzie rozbierany mimo to. Wobec tego podtrzymuję swoje 10 ml, z ciekawości czystej (nie ukrywam, złośliwej), jak to z tą flachą będzie. Być moze jakiś Ktosiek znajdzie się w odwodzie i uratuje sprawę
![]() Nie przypominam sobie, żebyś za mnie kiedykolwiek zakładała kasę. Nie ierz mnie miarą innych, ok? A nawet gdyby tak było, to mozesz być pewna, że trafiłaby na Twoje konto albo znalazłabym kogos na swoje miejsce. Żadnych warunków nie stawiam, no ale to zdanie, po tym co przeczytałam na mój temat, nie dziwi mnie. EDIT: Jednak rezygnuję z chaosu, ktos musi być poważny ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-02-21 o 15:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
To może ja dorzucę swoje 3 grosze.
1) Owszem jako osoba, która miała brać flachę chaosu wycofałam się, bo nie ma najmniejszych widoków na to, aby "udało mi się" wziąć 25 ml +f. Od chwili przejścia z zakupami do Escentual.com cbr utrzymywała, że zakupy odbędą się w drugiej połowie lutego. Pomysł, żeby przełożyć je na marzec jest po prostu chamski - to, że jednej osobie pasuje taki termin, nie znaczy, że kilkanaście innych osób ma się dostosowywać do ultimatum osoby, której - "ogromnie zależy na chaosie". Nie mówiąc już o opieprzaniu organizatorki, która nie bierze ani kropelki chaosu dla siebie (sic!) za to, że śmiała się zdenerwować na takie ultimatum. Bo to już jakaś paranoiczna granda jest ![]() ![]() 2) Iloneczko, to naprawdę chamstwo takie pogrywanie moją osobą w tym wątku, bo ja zapłaciłam za Ciebie - za Twoje 10 ml Eau d'Italie (których nikt nie wziął, bo nie znalazłam na Twoje miejsce chętnej osoby). Parę osób też się skarżyło na nieterminowe wpłaty lub ich całkowity brak w wątku do tego przeznaczonym, więc dlaczego organizatorka tych zakupów ma zakładać, że wywiążesz się ze swoich zobowiązań? Bo akurat jej zapłaciłaś? Na opinię pracuję się cały czas, więc możesz mieć pretensje tylko do siebie, że zamiast w stosownym do tego wątku przeprosić wszystkich za zwłokę we wpłatach, wolałaś opieprzyć dwie inne osoby - w tym mnie. Więc jeśli nadal uważasz mnie za świetny obiekt do "odbijania piłek wszelakich" od siebie, to %2&$@ ... ode mnie, ok? ![]()
![]() Edytowane przez Agnieszka32 Czas edycji: 2010-02-21 o 22:37 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
never say no to panda
|
Aha, czyli pierwszy post aktualizuję tak z nudów, tylko dla siebie - muszę zapamiętać, bo do tej pory wydawało mi się, że tam właśnie odlewkowicze mogą szukać najnowszych njusów odnośnie zamówienia i sprawdzać, co i ile zostało
![]() Cóż, człowiek uczy się całe życie. Cytat:
Wydaje mi się, że wykazujesz pozycję czysto roszczeniową we wspólnych zakupach, a chyba zapominasz, że rozlewanie 10 (czy więcej, w tym i tych, które właściciela nie mają, ale sporo osób chciałoby odlewkę) flachonów (nie biorąc z nich ani mililtra) nie jest moim obowiązkiem, a dobrą wolą (szczególnie, jeśli prosi mnie o to przesympatyczna Wizażanka, której nie sposób odmówić) i nic z tego nie mam, poza własną satysfakcją - w wolnym tlumaczeniu: na Chaosie mi osobiście nie zależy, bo nic z niego nie biorę, wręcz przeciwnie - muszę jeszcze nadmiarowy mililitraż rozpsikać, a próbuję flachonik zodlewkować tylko dlatego, żeby chętni/chętne na mililitry nie zostali tak nagle na lodzie (a nuż się uda). Poważna podobno nie jestem (natomiast sporo osób uważa, że wredna), więc podziękuję Ci za dalsze wspólne zakupy (Organizatorka wg regulaminu ma do tego prawo, a ja nie zamierzam przysparzać sobie dodatkowych nerwów). Sfinalizujemy akcję na Lucky (ponieważ sprawa w toku) i wyślę Ci wszystkie zalegające odlewki, natomiast na ALZD, Escentual i Artisany poszukam jednak innych chętnych. Z mojej strony EOT ![]() Współodlewkowiczów przepraszam za ten offtop, ale musiałam co nieco wyjaśnić. Moje następne posty tutaj będą tyczyły się wyłącznie zakupów na Escentualu. ![]() Ze wszelkiemi prywatnymi sprawami / skargami (np. odnośnie mojego kiepskiego gustu w dobieraniu kolorów tabelki rozliczeniowej) zapraszam na PW. ![]()
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-02-22 o 00:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Gdyby byli jednak chętni na drugi Fuel, to wzięłabym 25-35ml+F (chętniej 25, ale jeśli nie znajdą się chętni, to mogę wziąć więcej) i podobnie z Chaosem.
Z powodu późnej (lub wczesnej) godziny moja percepcja jest ograniczona i nie wiem, czy ta moja deklaracja nie stoi w jakiejś sprzeczności z dotychczasowymi Waszymi ustaleniami. Uczciwie przeczytałam cały wątek, ale do dziś był dla mnie obcy, więc mogłam się pogubić. No i to wszystko byłoby możliwe, gdybym mogła dokonać wpłaty do końca miesiąca. |
![]() ![]() |
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4329,"CampaignName":"Ecom_box"}
-->
![]() |
#114 |
never say no to panda
|
mamusiu - czyli w razie czego pisać Cię na 25-35ml + F Fuela i 25-35ml + F Chaosu, dobrze zrozumiałam?
![]() bo to nam sporo pomoże ![]()
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
tak, wpisz mnie proszę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
Hmmm... wezmę jeszcze 1 ml Fuel na próbę. Nie wąchałam zapachu i trochę się obawiam wziąć więcej, ponieważ jest męski, ale kusi mnie to dosyć duże zainteresowanie tym zapachem w tym wątku :P Kupujecie go dla siebie czy dla TZ?
Moja fotografia - polubiajcie, będzie mi bardzo miło ![]() www.facebook.com/MKownackaFilmPhoto ![]() Edytowane przez Decadence Czas edycji: 2010-02-23 o 22:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
never say no to panda
|
Ludziska, wypadałoby już powoli zabierać się za wpłaty, a tu jeszcze flakony nie są rozebrane
![]() 24-34ml Fuel 25-35ml Chaosu 45-95ml Black Cashmere (nowego) jeżeli powyższe nie rozbiorą się do przyszłego poniedziałku lub właścicielki flachonów nie zadeklarują wzięcia reszty ml, będę musiała zrobić "cięcia" flachonowe, bo chciałabym już ruszać z zamówieniem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Buuu
![]() Nie wiem, czy dam radę sama wykończyć 100ml ![]() Poczekam z ostateczną odpowiedzią do poniedziałku.
#119 |
Rozeznanie
|
Zrobiłam małą reklamę, może jeszcze będą chętne
![]()
#120 |
Zakorzenienie
|
Ja chcę ,ja chcę 20 ml
![]() Zapomniałam dopisać że BC chcę ![]() Edytowane przez rena63 Czas edycji: 2010-02-25 o 16:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.