Escentual.com-->rozbiórka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3zł/ml (luty/marzec) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy > Wspólne zakupy perfumeryjne

Notka

Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-18, 21:39   #91
iloneczka1
Wtajemniczenie

Dot.: zakupy w Escentual.com - rozbieramy m.in. DK Fuel - pierwsza połowa lutego

Czy na chwilę obecną aktualny jest tylko City Tower, czy Fuel również? (mam na myśli tylko to, w czym partycypuję, po 5 ml)
Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij..........
iloneczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-18, 23:46   #92
Agnieszka32
Zadomowienie

Dot.: zakupy w Escentual.com - rozbieramy m.in. DK Fuel - pierwsza połowa lutego

Jesli uda się rozebrać Fuel (ktoś będzie chętny na więcej ml z flaszką), to chętnie wezmę 10 ml
Czy mamy jakieś plany odnośnie terminu zbierania wpłat?
Stary 2010-02-19, 05:54   #93
cbr
never say no to panda

GG do cbr

przecież ja biorę Fuela 50ml + F, więc 50ml Fuela na pewno będzie do oddania
nie wiem, w czym problem
Stary 2010-02-19, 08:59   #94
iloneczka1
Wtajemniczenie

Czyli Fuel i City Tower aktualne, dziękuję
Stary 2010-02-19, 10:05   #95
ukrycior
Zakorzenienie

CBRku, ja bym wzięła tą flachę BC + 30ml. Dałoby się to zrobić, zamiast wizażanki, która zrezygnowała? Jeśli dziewczyny potwierdzą chęć zakupu...
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-19, 12:42   #96
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
przecież ja biorę Fuela 50ml + F, więc 50ml Fuela na pewno będzie do oddania
nie wiem, w czym problem
Oj sorki, pomyliłam nazwy - miałam na myśli Chaos
Stary 2010-02-19, 15:15   #97
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez ukrycior Pokaż wiadomość
CBRku, ja bym wzięła tą flachę BC + 30ml. Dałoby się to zrobić, zamiast wizażanki, która zrezygnowała? Jeśli dziewczyny potwierdzą chęć zakupu...
ale przecież Ty już od dawna jesteś zapisana na flachon BC 30ml + F
a zrezygnowano z Fuela i Chaosu
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4325,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4177} -->

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-19, 15:49   #98
Agnieszka32
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cbr Pokaż wiadomość
ale przecież Ty już od dawna jesteś zapisana na flachon BC 30ml + F
a zrezygnowano z Fuela i Chaosu
Może też nastąpiła mała pomyłka w nazwie i znowu chodziło o Chaos (oj miesza ten zapach strasznie w niewieścich umysłach)

W każdym razie, ja bym bardzo chętnie przygranęła 10 ml Chaosu oprócz deklarowanego wcześniej 10 ml Fuel
Dla jasności całkowitej - poproszę o te dwa zapachy po 10 ml
Stary 2010-02-20, 11:42   #99
agusskaa2
Zadomowienie

Cbrku, dziękuję za wpisanie na listę
Jeśli znajdzie się za dużo chętnych, mogę odstąpić ok. 10ml ze swojej flachy i brać 40ml
Stary 2010-02-20, 22:33   #100
ukrycior
Zakorzenienie

Fakt, nie zauważyłam poprawek, bo w wątku jest zamieszanie. Cbrku, jaką mamy szansę na rozbiórkę i kiedy? Wiadomo coś?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:40   #101
cbr
never say no to panda

GG do cbr

wszystkie aktualizacje zamieszczam zawsze w pierwszym poście, więc nawet jeśli w wątku robi się bałagan - najpewniejszych njusów trza szukać tam

na rozbiórkę szanse są, ale nie wiem jakie, bo na razie mamy dużo wolnych ml i mało chętnych na odlewki cały czas czekam na zgłaszanie się odlewkowiczów
niemniej, zakupy na E. odbędą się na pewno, bo Fuelka nie odpuszczę
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4326,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4180} -->

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 11:44   #102
agusskaa2
Zadomowienie

Cbrku, jeśli nie będzie żadnych chętnych, to biorę całą flachę Czarnej Koszmary
Stary 2010-02-21, 11:53   #103
iloneczka1
Wtajemniczenie

Mam pytanie odnośnie pierwszego postu i chętnych na Fuel. Rozbierane są 2 flachy, czy jak nie wystarczy chętnych na obie, to chociaz jedna będzie zakupiona? Chyba, zeby poczekać do połowy marca aż się zbiorą chętni, także na Chaos, bo przyznaję, że jestem troszkę rozczarowana obrotem sprawy , bardzo mi na nim zależało. Nawet przecież wcześniej niż w marcu zamówienie miało ruszyć
Stary 2010-02-21, 12:00   #104
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Ja jestem cały czas chętna niezależnie od tego kiedy będziemy zamawiać

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 12:32   #105
iloneczka1
Wtajemniczenie

ja sobie inaczej rozplanowałam już fundusze, ale jeżeli wpłaty byłby byłyby przeniesione na marzec, np pierwszy tydzień, to trwam w Chaosie
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4327,"CampaignName":"Ecom_box"} -->
Stary 2010-02-21, 12:51   #106
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Napisane przez iloneczka1 Pokaż wiadomość
Mam pytanie odnośnie pierwszego postu i chętnych na Fuel. Rozbierane są 2 flachy, czy jak nie wystarczy chętnych na obie, to chociaz jedna będzie zakupiona? Chyba, zeby poczekać do połowy marca aż się zbiorą chętni, także na Chaos, bo przyznaję, że jestem troszkę rozczarowana obrotem sprawy , bardzo mi na nim zależało. Nawet przecież wcześniej niż w marcu zamówienie miało ruszyć
zamówienie miało ruszyć po zebraniu chętnych na flaszki, a to już jest niezależne ode mnie (poza tym marca jeszcze nie ma, o ile mój kalendarz nie kłamie)
i naprawdę prosiłabym, żeby czytać, co ja piszę w moich postach, bo odnoszę wrażenie, że piszę tylko dla siebie powtarzam n-ty raz (ostatni mój post odnośnie Fuela był 19.02 i wyraźnie pisałam, że - NA PEWNO ROZBIERZEMY JEDNĄ FLACHĘ FUELA, BO TO JEST MOJA FLACHA I JA NIE ODPUSZCZĘ

Cytat:
ja sobie inaczej rozplanowałam już fundusze, ale jeżeli wpłaty byłby byłyby przeniesione na marzec, np pierwszy tydzień, to trwam w Chaosie
no tak, ale deklarowałaś swój udział grubo wcześniej (i - jak sama zauważyłaś - miała cała akcja ruszyć przed marcem), więc powinnaś mieć naszykowane i "zamrożone" odpowiednie fundusze

Iloneczko, krótka piłka - wypisywać Twoje mililitry, czy nie? bo ja dalej utrzymuję, że zakupy ruszą przed końcem lutego
Stary 2010-02-21, 13:32   #107
iloneczka1
Wtajemniczenie

Właściwie w tej sytuacji powinnam powiedzieć, ze tak, bo moje posty były w grzecznym tonie utrzymane a na domiar złego źle zrozumiane, więc piłka to chyba nie pod moim adresem.
Jeżeli główny partycypant Chaosu wycofał się, to ja czyjeś słowa poważnie traktuję, i rozplanowuję sobie pulę inaczej (moja sprawa jak i na co), a fakt, nie było mi to wycofanie na rękę, jak stwierdziłam wcześniej i reszcie też. Jeżeli ze względu na możliwość zamknięcia flachy Chaosu w marcu całe zakupy byłyby przeniesione na marzec, to stwierdziłam, ze podtrzymuję, ale Chaos. bo z innych nie miałam powodu rezygnować. Kto przy zdrowych zmysłach przechowywałby kasę na zakup, który jest odwołany? Miałam prawo zrozumieć, że w zakupach na E. lutowych Chaos nie bedzie zakupiony i inaczej kasę rozdysponować.
Fuel zupełnie nie ma tu nic do rzeczy , ostatni raz alkohol przyjęłam jakieś 3 lata temu, więc jeszczem na umyśle trzeźwa. (że w na polskie wódczane standarty nienormalna to inna rzecz )

EDIT: te mililitry co mam byc wypisana, Chaosu się tyczą, czy CT i F? Bo jak tych ostatnich, to

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-21 o 13:38
Stary 2010-02-21, 13:54   #108
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Właściwie w tej sytuacji powinnam powiedzieć, ze tak, bo moje posty były w grzecznym tonie utrzymane a na domiar złego źle zrozumiane, więc piłka to chyba nie pod moim adresem.
Jeżeli główny partycypant Chaosu wycofał się, to ja czyjeś słowa poważnie traktuję, i rozplanowuję sobie pulę inaczej (moja sprawa jak i na co), a fakt, nie było mi to wycofanie na rękę, jak stwierdziłam wcześniej i reszcie też.
W takim razie z Chaosu wypisuję, bo zakupy odbędą się przed marcem (a w każdym razie przed marcem chciałabym już mieć kasiorę). Rozumiem, ze resztę odlewek podtrzymujesz?
Właściciel flachonu - owszem - wypisał się, ale ja flaszkę utrzymałam z nadzieją, że się chętne na mililitry znajdą. Jeżeli flakon się nie rozbierze w najbliższych dniach - wywalam go z listy i nie ma problemu.
A tak na marginesie - jeśli deklarujesz się na daną odlewkę (nawet z flakonu, który tkwi pod dużym znakiem zapytania), znaczy, że kasiorę masz i w każdej chwili jesteś gotowa wpłacić, a nie stawiać warunki - biorę 10tkę, ale wpłata na początku marca. Bo to ja później wykładam kasiorę za osoby ociągające się z wpłatami i ja odpowiadam za ewentualne obsuwy terminów jak organizatorka.
Aha - Fuel ma tu dużo do rzeczy, bo po raz któryś pada o Fuela pytanie, czy przynajmniej jeden flachon będzie rozbierany, a ja już kilka razy pisałam, że jeden jest mój i ten na pewno rozbieramy, bo to jest w sumie główny powód zakupów na Escentualu.
Stary 2010-02-21, 14:44   #109
Decadence
Rozeznanie

Ja również jestem nadal chętna (BC i Chaos, gdyby się udało)
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4328,"CampaignName":"Ecom_box","WidgetId":4299} -->

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 14:57   #110
iloneczka1
Wtajemniczenie

Zostałam wprowadzona w błąd, ponieważ nagle okazało się, ze Chaosu nie będzie i osoby uczestniczące zostały przeproszone, wiec jezeli tak, to niepoważne byłoby uważać to za aktualne. Nikt na flachę i największy mililitraż nie zgłosił się. Nie zostało nigdzie napisane, że będzie rozbierany mimo to. Wobec tego podtrzymuję swoje 10 ml, z ciekawości czystej (nie ukrywam, złośliwej), jak to z tą flachą będzie. Być moze jakiś Ktosiek znajdzie się w odwodzie i uratuje sprawę .
Nie przypominam sobie, żebyś za mnie kiedykolwiek zakładała kasę. Nie ierz mnie miarą innych, ok? A nawet gdyby tak było, to mozesz być pewna, że trafiłaby na Twoje konto albo znalazłabym kogos na swoje miejsce.
Żadnych warunków nie stawiam, no ale to zdanie, po tym co przeczytałam na mój temat, nie dziwi mnie.

EDIT:
Jednak rezygnuję z chaosu, ktos musi być poważny

Edytowane przez iloneczka1
Czas edycji: 2010-02-21 o 15:24
Stary 2010-02-21, 21:58   #111
Agnieszka32
Zadomowienie

To może ja dorzucę swoje 3 grosze.

1) Owszem jako osoba, która miała brać flachę chaosu wycofałam się, bo nie ma najmniejszych widoków na to, aby "udało mi się" wziąć 25 ml +f. Od chwili przejścia z zakupami do Escentual.com cbr utrzymywała, że zakupy odbędą się w drugiej połowie lutego. Pomysł, żeby przełożyć je na marzec jest po prostu chamski - to, że jednej osobie pasuje taki termin, nie znaczy, że kilkanaście innych osób ma się dostosowywać do ultimatum osoby, której - "ogromnie zależy na chaosie". Nie mówiąc już o opieprzaniu organizatorki, która nie bierze ani kropelki chaosu dla siebie (sic!) za to, że śmiała się zdenerwować na takie ultimatum. Bo to już jakaś paranoiczna granda jest

2) Iloneczko, to naprawdę chamstwo takie pogrywanie moją osobą w tym wątku, bo ja zapłaciłam za Ciebie - za Twoje 10 ml Eau d'Italie (których nikt nie wziął, bo nie znalazłam na Twoje miejsce chętnej osoby). Parę osób też się skarżyło na nieterminowe wpłaty lub ich całkowity brak w wątku do tego przeznaczonym, więc dlaczego organizatorka tych zakupów ma zakładać, że wywiążesz się ze swoich zobowiązań? Bo akurat jej zapłaciłaś? Na opinię pracuję się cały czas, więc możesz mieć pretensje tylko do siebie, że zamiast w stosownym do tego wątku przeprosić wszystkich za zwłokę we wpłatach, wolałaś opieprzyć dwie inne osoby - w tym mnie. Więc jeśli nadal uważasz mnie za świetny obiekt do "odbijania piłek wszelakich" od siebie, to %2&$@ ... ode mnie, ok?

Edytowane przez Agnieszka32
Czas edycji: 2010-02-21 o 22:37 Powód: literówki
Agnieszka32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 00:29   #112
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Cytat:
Nie zostało nigdzie napisane, że będzie rozbierany mimo to.
Aha, czyli pierwszy post aktualizuję tak z nudów, tylko dla siebie - muszę zapamiętać, bo do tej pory wydawało mi się, że tam właśnie odlewkowicze mogą szukać najnowszych njusów odnośnie zamówienia i sprawdzać, co i ile zostało
Cóż, człowiek uczy się całe życie.
Cytat:
Nie przypominam sobie, żebyś za mnie kiedykolwiek zakładała kasę. Nie ierz mnie miarą innych, ok? A nawet gdyby tak było, to mozesz być pewna, że trafiłaby na Twoje konto albo znalazłabym kogos na swoje miejsce.
Nie rozumiem, o co się burzysz? Przecież nie napisałam: "Bo to ja później wykładam kasiorę za Ciebie ociągającą się z wpłatami i ja odpowiadam za ewentualne obsuwy terminów jak organizatorka", ale: "Bo to ja później wykładam kasiorę za osoby ociągające się z wpłatami i ja odpowiadam za ewentualne obsuwy terminów jak organizatorka". Przedstawiłam jedynie, jak ogólnie sprawa wygląda z perspektywy Organizatorki, natomiast interpretacja i odniesienie powyższego do Twojej osoby to już nie moja intencja i nie moje działanie.

Wydaje mi się, że wykazujesz pozycję czysto roszczeniową we wspólnych zakupach, a chyba zapominasz, że rozlewanie 10 (czy więcej, w tym i tych, które właściciela nie mają, ale sporo osób chciałoby odlewkę) flachonów (nie biorąc z nich ani mililtra) nie jest moim obowiązkiem, a dobrą wolą (szczególnie, jeśli prosi mnie o to przesympatyczna Wizażanka, której nie sposób odmówić) i nic z tego nie mam, poza własną satysfakcją - w wolnym tlumaczeniu: na Chaosie mi osobiście nie zależy, bo nic z niego nie biorę, wręcz przeciwnie - muszę jeszcze nadmiarowy mililitraż rozpsikać, a próbuję flachonik zodlewkować tylko dlatego, żeby chętni/chętne na mililitry nie zostali tak nagle na lodzie (a nuż się uda).

Poważna podobno nie jestem (natomiast sporo osób uważa, że wredna), więc podziękuję Ci za dalsze wspólne zakupy (Organizatorka wg regulaminu ma do tego prawo, a ja nie zamierzam przysparzać sobie dodatkowych nerwów). Sfinalizujemy akcję na Lucky (ponieważ sprawa w toku) i wyślę Ci wszystkie zalegające odlewki, natomiast na ALZD, Escentual i Artisany poszukam jednak innych chętnych.
Z mojej strony EOT

Współodlewkowiczów przepraszam za ten offtop, ale musiałam co nieco wyjaśnić. Moje następne posty tutaj będą tyczyły się wyłącznie zakupów na Escentualu.
Ze wszelkiemi prywatnymi sprawami / skargami
(np. odnośnie mojego kiepskiego gustu w dobieraniu kolorów tabelki rozliczeniowej) zapraszam na PW.

Edytowane przez cbr
Czas edycji: 2010-02-22 o 00:33
cbr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 01:39   #113
mamusia muminka
Raczkowanie

Gdyby byli jednak chętni na drugi Fuel, to wzięłabym 25-35ml+F (chętniej 25, ale jeśli nie znajdą się chętni, to mogę wziąć więcej) i podobnie z Chaosem.
Z powodu późnej (lub wczesnej) godziny moja percepcja jest ograniczona i nie wiem, czy ta moja deklaracja nie stoi w jakiejś sprzeczności z dotychczasowymi Waszymi ustaleniami.
Uczciwie przeczytałam cały wątek, ale do dziś był dla mnie obcy, więc mogłam się pogubić.
No i to wszystko byłoby możliwe, gdybym mogła dokonać wpłaty do końca miesiąca.
mamusia muminka jest offline Zgłoś do moderatora  
rozbi\u00f3rka: DK Black Cashmere, Fuel, Chaos ok.2,8-3z\u0142\/ml (luty\/marzec)","PageType":"Forum","SiteCategory":"Forum\/Uroda\/Perfumy\/Wsp\u00f3lne zakupy perfumeryjne","ContentUrl":null,"Keywords":[],"NoAdvertisement":"none","Images":[],"LocationId":16382212,"ContentDomain":"none","disableViewportLimits":false,"renderType":"ssr","alternative":"A","device":"desktop","eagerLoad":false,"PlacementId":4329,"CampaignName":"Ecom_box"} -->
Stary 2010-02-22, 01:44   #114
cbr
never say no to panda

GG do cbr

mamusiu - czyli w razie czego pisać Cię na 25-35ml + F Fuela i 25-35ml + F Chaosu, dobrze zrozumiałam?
bo to nam sporo pomoże
Stary 2010-02-22, 01:49   #115
mamusia muminka
Raczkowanie

tak, wpisz mnie proszę
mamusia muminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 22:46   #116
Decadence
Rozeznanie

Hmmm... wezmę jeszcze 1 ml Fuel na próbę. Nie wąchałam zapachu i trochę się obawiam wziąć więcej, ponieważ jest męski, ale kusi mnie to dosyć duże zainteresowanie tym zapachem w tym wątku :P Kupujecie go dla siebie czy dla TZ?

Edytowane przez Decadence
Czas edycji: 2010-02-23 o 22:59
Decadence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:37   #117
cbr
never say no to panda

GG do cbr

Ludziska, wypadałoby już powoli zabierać się za wpłaty, a tu jeszcze flakony nie są rozebrane zostało:
24-34ml Fuel
25-35ml Chaosu
45-95ml Black Cashmere (nowego)
jeżeli powyższe nie rozbiorą się do przyszłego poniedziałku lub właścicielki flachonów nie zadeklarują wzięcia reszty ml, będę musiała zrobić "cięcia" flachonowe, bo chciałabym już ruszać z zamówieniem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-25, 14:09   #118
agusskaa2
Zadomowienie

Buuu Nikt nie chce Czarnej Koszmary.
Nie wiem, czy dam radę sama wykończyć 100ml
Poczekam z ostateczną odpowiedzią do poniedziałku.
Stary 2010-02-25, 15:36   #119
Decadence
Rozeznanie

Zrobiłam małą reklamę, może jeszcze będą chętne
Stary 2010-02-25, 16:10   #120
rena63
Zakorzenienie

Ja chcę ,ja chcę 20 ml
Zapomniałam dopisać że BC chcę

Edytowane przez rena63
Czas edycji: 2010-02-25 o 16:12
rena63 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości