|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
i jeszcze raz napisze to co mialam ja na mysli.. nieuwazam ze mamy niekarmiace piersia sa gorsze, zle
uwazam ze mamy ktore maja rzeczywiscie powod do tego aby nie karmic. jest jak najbardziej ok.. ale ja mialam na mysli mamy ktore nie karmia z wlasnego lenistwa.. z wlasnej wygody, znam takie, wiec wiem co pisze nie karmia bo chca sobie gdzies wyjsc , nie chca zeby ssanie przez dziecko zniszczylo im piersi itp..albo mowia ze nie karmia bo nie mialy mleka.. w dobie-dwoch po porodzie ![]() i sie poddaja.. no nic nie chce nikogo urazic ale to moje zdanie jest takie wlasnie
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: WSZYSTKIE SZKRABY JUŻ RACZKUJĄ A MAMUSIE WCIĄŻ PLOTKUJĄ:) Mamusie maj-czerwiec
nie będę komentować tego co napisałyście na temat karmienia bo nie chce sie kłócić.
Ja po porodzie byłam taka wycieńczona że jeśli bym karmiła to nie wiem kiedy bym doszła do siebie.Ja nie karmiłam uważam że nic nie straciłam. moje zdanie jest takie że każdy jest dorosły i wie co robi. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-01-31 o 21:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja tez cie bardzo lubiem, z reszta nie od dzis ![]() i wiem ze nie mialas mnie na mysli, wiem o co chodzi z tym ze ja moze nie do konca pogodzilam sie z tymi piersiami,wiesz jak bardzo chcialam karmic i czasami jak kuba sie przeziebi to wyrzucam to sobie, ze jestem zla matka bo jakbym miala pokarm, moze jakbym bardziej walczyla to by sie nie przeziebil ![]() a czytajac twoja wypowiedz zrozumialam ze jestem takim przykladem wlasnie matki starajacej sie odrzucic cyca na poczatku z lenistwa ![]() ![]() ![]() nastepnym razem bede czytac uwazniej ![]() ![]() ![]() aha Kuba tezsie o wszystko udrza... juz nie dajemy rady... normalnie caly wyobijany... tz sie smieje ze mu kask kupimy taki do kick boxingu zeby mial meciutko ![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2010-01-31 o 21:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
czesc odnosnie karmienia ja przestalam karmic mala jak skonczyla 3 miesiace i wcale nie czuje sie gorsza, to ja jej zawsze dawalam butle wiec czulam jej bliskosc,,, przestalam karmic bo mialam bardzo malo pokarmu mala sciagala z obu piersi i nadal byla glodna wiec dokarmialam tak jak radzil mi pediatra...szybko mi pokarm calkowicie zanikl wiec mala poszla od razu na butelke..
poiglot czu twoj synek jest juz zajety?? bo jesli nie to ja rezerwuje go na meza mojej corki...jest sliczny ![]()
#95 |
Zakorzenienie
|
evelaina dziekuje
![]() ![]() pakusia oj przestan!! ![]() ale w sumie rozumiem cie ja mialam podobnie ja chciialam skonczyc karmic piersia juz jakos w 6 m. z. ale byla ta swinska grypa itp a wiem ze jakby chorowal zwalalabym wine na siebie dlatego przedluzylam juz prawie pokarmu nie mialam ale wkrecilam sobie ze pare lyczkow mojego mleczka pomoze ![]() ![]() ![]() tak na marginesie my chyba wszystkie jakies niedoseksione tak na marginesie nikt tu nikogo nie chce osadzac , oceniac to forum wiec kazdy w sumie chyba ma prawo wypowiedziec swoje poglady, myslenia takze blondynka dobrze ze tak myslisz ![]() ![]() ani ja ani reszta dziewczyn napewno piszac to niemiala na mysli tego iz ktoras z mam moze sie zbulwersowac i zacznie sie avantura to niepotrzebne ![]() ![]() ![]()
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2010-01-31 o 21:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
jakoś trudno mi sobie wyobrazić że matki nie karmiące są gorsze nie wiem czemu takie słowa padły?
![]() ja uważam siebie za najlepszą mamę pod słońcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
blondi ale dlaczego kłócić od razu, ja nie pochwalam co prawda nie karmienia bo nie
![]() Tak naprawdę większość z nas była wykończona po porodzie a dużo dziewczyna starało się pokarmić ![]() Ale to Twój wybór, zrobiłaś tak jak chciałaś, Twoje życie, Twoje dziecko a mój pogląd jest taki a nie inny I nie uważam przez to że jesteś złą matką. ewelain bryan czeka na moją córcie ![]() pakusia to ślij babolu, ślij ![]() ![]() choruje bo choruje zrobiłaś co mogłaś zeby go ochronić...reszta już nie jest zależna od nas ![]() teraz idź pokarm tż ![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- blondynka przecież nigdzie nie padło słowo "gorsze" ![]() nie są gorsze, ja tylko nie kumam czemu nie próbowały ![]()
#98 |
Zakorzenienie
|
nie mam zamiaru siebie usprawiedliwiać.Ale ja po porodzie do siebie dochodziłam miesiąc.Miała hemoglobinę tylko 5 że non stop mdlałam.Nie byłam w stanie się dzieckiem zająć a gdzie je jeszcze karmić.Tż i moja mama wstawali w nocy
![]() i znowu było że nie zostałam z małym w szpitalu bo on nie mógł wyjść bo miał żółtaczkę co za matka-każdy tak mówił.A mały większość dnia pod lampami leżał.Nawet nie kazali mi go odwiedzać aby spec.sesji nie kończyć jak przychodzę. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2010-01-31 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
może nie padły centralnie ale z tych postów było można to wywnioskować
![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- ja uciekam mam jutro ciężki dzień ![]() narazie Babole ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
blondi nikt nie miał tego na myśli, ja po prostu staram się zrozumieć niektóre matki...np nie przemawia do mnie nie karmienie bo np piersi bede miała brzydkie
![]() ja cię nie oceniam. Każde sytuacje są indywidualne. Ja np nie wyszłabym ze szpitala, ale ja to ja ![]() Każdy jest inny i nie musimy się zgadzać we wszystkim a za co mamy trzymać?? ![]()
#102 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Humorek dzisiaj ciut lepszy, wczoraj porozmawialiśmy sobie z mężem i może coś zrozumiał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynkapoznan jak mnie wkurza teściowa gdy tak pieszczotliwie mówi do małego ![]() Wszystkiego najlepszego z okazji pierwszej rocznicy ślubu ![]() ![]() Iwcia dens gratuluję znalezienia niani ![]() Bercia gratuluję ząbka ![]() ![]() Anulka Dawid chodzi podtrzymywany pod paszki, ale częściej to jest raczej skakanie ![]() Caro ja chętnie bym karmiła małego cycem, tylko w szpitalu zanim doszliśmy do nauki karmienia piersią to mały nauczył się pić z butelki, ale przez miesiąc udało mi się ściągać pokarm dla niego ![]() ![]() Poiglot Dawid strasznie się obija jak rozrabia albo usypia w łóżeczku ![]() Selka gratuluję ładnych ocen w indeksie ![]() ![]()
#103 |
Zakorzenienie
|
cze Malutka
![]() już tak dawno nie było mnie w Twoich wypowiedziach ze wątpiłam czy mnie pamiętasz ![]() ![]() ooo mamy ściągające to już dla mnie boginie są ![]() ![]() dobranoc....idę czytać księge o zasypianiu ![]()
#104 |
Zakorzenienie
|
Poczytałam waszą rozmowę o karmieniu piersią. Jak już wspomniałam,ja karmiłam tylko 3tygodnie i mialam wyrzuty sumienia,że rezygnuję,ale po kolejnym zapaleniu piersi miałam już dość. I nie usprawiedliwiam się,bo noe uwazam,abym zrobiła coś złego.Jest to decyzja każdej z nas i nie jest najważniejszy sposób w jaki się karmi ,ale to co dziecku zapewniamy czyli uczucie,opieka i troska.Dlatego uwazam tą dyskusję za jałową.Pamiętam,że na samym początku mojego wizazowania,poruszyłam tą kwestię
![]() Szacun dla każdej mamy za to,że jesteści najlepszymi mamusiami pod słońcem,a nie za to ile mleka z piersi wlałyście w brzuszki swoich maluszków. cze Malutka,jak tam mój zięciunio ![]() a teraz małe chwalonko,to kupiłam dzis dla Milusi: Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-01-31 o 23:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Ursull
Opanuj sie zakupoholiczko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Zapomnialam dodac, ze ciuszki booooooskie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Buziaki dla Marcelka i Bartusia ![]() Po wczorajszym długim spacerze nadal bez zmian. Zaczynam chodzić na rzęsach. ![]() Iwciag - to wielka szkoda z tym wyjazdem. Jeśli nie Egipt, to co planujecie? Tak sobie pomyślałam, że jeśli pójdziesz do pracy od marca czy lutego to pewnie będzie problem z urlopem w kwietniu. ![]() ![]() Caro - o jeżu, Twoja teściowa mnie rozwaliła z tymi kaszkami. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwcia dens - trzymaj się dzielnie, bidulko. ![]() ![]() ![]() Bercia - gratulujemy ząbka!!! ![]() Ursull - brawa dla Milenki za samodzielne zasypianie w łóżeczku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Poiglot - to bardzo dzielnie Bryanek zniósł rozstanie z cyśkiem. ![]() ![]() Kaalina - gratulujemy Kalince przespanej nocy, a Tobie konsekwencji. ![]() Selka - Hubert też nie raczkuje, ale jako że ja plotkować lubię, to się tu wpisałam. ![]() Malutka - to dobrze, że z Twoim humorkiem lepiej. Wiesz, ja myślę, że jak już przyjdzie wiosna, to i nerwy znikną razem ze śniegiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() U mnie w końcu lepsza noc ![]() Carolajna Karmienie piersią to jeszcze pół biedy ,że nie chcą dbając o urode piesi. Ja nie mogę zrozumieć jak matki zostawiają swoje dzieci w szpitalach bo ich nie chcą ![]() Dobra koniec wymądrzania idę zająść się chłopakami ![]() Illbana Witaj ![]() Może u Guzika kluje się jakiś zębior
10.05.09 ANTOŚ jest już z nami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() KOCHAM CIĘ SYNECZKU ![]() Edytowane przez Bercia2000 Czas edycji: 2010-02-01 o 07:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Hej kruszynki
![]() ![]() ![]() a tak serio to gadalam z tz i duzo spraw wyjasnilismy, ostatnio sie troszke tego nazbieralo, bylo duzo prtensji, zalow , troszkee lez polecialo ale wyjasnilismy sobie wszystko. podjelismy kilka waznych dla nas decyzji ![]() ![]() ![]() ![]() to narazie tyle... ogolnie jestem w dobrym humorku ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() z reszta widac to po Olim ![]()
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
Czee, czy my już zawsze będziemy miec takie nocki szalone!! Niby przespane, ale co to za spanie jak mały jest taki w tym śnie niespokojny, doszło jeszcze zgrzytanie ząbkami przez sen.
Blondynka nie ma co się stresować, karmienić czy też nie to sprawa indywidualna, ja padałam na pyszczka jak wypuścili mnie ze szpitala z silną anemią, później mały wisiał przy cycu prawie24h/dobę i dlatego też poratowałam się butlą. No ale ja troszku żałuje, że tak wcześnei skończyliśmy przygodę z karmieniem. Malutka fajnie, że jakaś poprawa jest ![]() Ja w szpitalu też miałam masakrę z karmieniem, po prostu nie umiałam. Mały początkowo chciał ssać, ale później chyba nie podobało mu się, że mama nie potrafi sobie z tym poradzić i nie chciał ssać! W środku nocy przychodziła pielęgniarka by mi pomóc cyca włożyć, bo Iwo krzyczał w niebogłosy. Nie chcieli mnie po2dobach do domu puścić, bo mieli obawy, że sobie nie poradzę z kamieniem. Ursull mądra z Ciebie kobitka, nie żebym tego wcześniej nie zauważyła, ale teraz Ci chciałam napisać ![]() Illbana też żałuje, no ale jakoś tak na nie po drodze do tego Egiptu i nawet nie o kasę chodzi, bo to miała być nasz podróż poślubna ![]() ![]() Bercia nocki zazdroszczę! Dla mnie też nie jest zrozumiałe jak można zostawić dziecko w szpitalu..ale z drugiej strony lepsze to niż zabranie a później krzywdzenie go Pakusia to super, że sobie pogadaliście..na pewno też pięknie się jednaliście ![]() ![]()
4 Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-02-01 o 07:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
i sie wkurzylam tyle sie naprodukowalam a tu mi wcielo posta!!!!
co do karmienia to jest to sprawa kazdej kobiety jak bedzie karmic,,ja tez bylam slaba po porodzie, stracilam duzo krwi mimo ze mialam cc, i mialam strasznie niska hemoglobine i mialam robiona transfuzje krwi ,,,niewazne jak czym karmimy piersia czy butelka wazne zebysmy je kochali i nie krzywdzili!!!tyle na ten temat malutka wstala o 6,,marudzila do 7, a potem zasnela i spala az 45 min!! ![]() pakusia wiem ile znaczy dla kobiety taka szczera rozmowa..ja wczoraj z moim tez porozmawialam , bylo duzo lez bo odezwal sie do mnie pierwszy raz odkad sie znamy bardzo ordynarnie, przeprosil i pogadalismy!!! zycze powodzenia!! malutka dlaczego mnie nie ma nigdy w twoich wypowiedziach?? ![]() illbana ja do ciebie z pytaniem bo wiem ze ty tez masz pieska w domu!! czy twoja suczka jest juz oswojona z maluchem?? nie zabiera mu zabawek i ich nie niszczy?? bo ja mam labradora no i naprawde mam dosc..tylko zobaczy cos malej od razy w pysk a potem niechce oddac,juz tyle malej zabawek zniszczyl,,ale plus tego ze nie szczeka i jest lagodny
Weronisia ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Ewelain1987 Czas edycji: 2010-02-01 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Pakusia ![]() Ewalain moze nie do mnie pytania, ale też mam suczkę- coś w rodzaju sznaucerka miniaturki i zabiera zabawki Bartusiowi albo przynosi mu swoje do zabawy. Dogadują się świetnie ![]() Zdam Wam krótką relację z pierwszej nocy nauki zasypiania. Bartuś dzielnie walczył 45 minut. Myślałam, że mi serce pęknie, gdy wchodziałam do niego a on wyciągał do mnie rączki i przeraźliwie płąkał i piszczał. Ale mąż wspierał mnie dzielnie, dopiero potem się przyznał,że też niewiele mu brakowało. Bartuś obudził się o pólnocy, dałąm mu cycka i odłożyłąm do łóżeczka. Płakał 3 minity i zasnął. Kolejna pobudka o 6, cycek i zostawiłam go już w naszym łóżku, razem pospaliśmy do 8:30. Było ciężko, nawet bardzo ciężko. Ale warto, mam nadzieję,że dzisiaj już będzie lepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Ursull ty wróciłaś juz do domu, czy leniuchujesz w Polsce?
Baby nie kłoccie się o karmienie!
#113 |
Zakorzenienie
|
cze
![]() pomogła mi książka o zasypianiu ![]() czytałam ją i zasnęłam ![]() Anulka a kto się kłóci?? ![]() ![]() selka gratulacje ![]() ![]()
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
wiem Caro, wiem
![]() żartuje sobie. a kalina z jakiej książki korzystala, zeby oduczyc małą pobudek?
#115 |
Zakorzenienie
|
anulka z uśnij wreszcie i każde dziecko może nauczyć się spać
Wysłała mi ale mi jakiś błąd wyskakuje w tej uśnij wreszczie i od połowy zamykaq mi sie program;/
#116 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ad.2 no to super, ze sobie wszystko wyjaśniliście ![]() Caro Hmmm a to dziwne z tym błędem u mnie nic takiego nie wyskakiwało, fakt jedna jakby była tylko do połowy ale ja taką dostałam więc pomyślałam, że reszta może nie była ważna.
Hania 5 marca 2011 r Edytowane przez *kaalinaa* Czas edycji: 2010-02-01 o 09:10 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Korzystałam z Uśnij wreszcie i Język niemowląt.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Co do dyskusji na temat karmienia, my nadal cycujemy i mam nadzieję że Aleks nie odrzuci piersi do maja. Różnie bywało, nie miałam jakiś strasznych przejść z karmieniem ale i nie było łatwo. Ciągle boli mnie jedna pierś, od długiego czasu mam na niej biały punkcik, niby mały czyrak i nie chce zejść. I podczas ssania boli. Od początku wstawaliśmy w nocy wiele razy, dopiero ostatnio jest nieco lepiej. Podejrzewam że wiele kobiet już dawno zrezygnowałoby z karmienia, zresztą otoczenie od początku do tego mnie namawiało. Bo dziecko zagłodzę, bo mam niewartościowy pokarm, bo coś tam. I co? JESTEM Z SIEBIE DUMNA, bo wykarmiłam mojego synka piersią. I wierzę w to że dałam mu to co najlepsze. Oczywiście moje cycki nie wyglądają już tak jak przed ciążą ale trudno, najważniejsze jest dziecko. Nie darowałabym sobie gdybym przestała karmić z jakichś błahych powodów a na szczęście nie musiałam walczyć o laktację ![]() ![]() Bercia, Caro, bardzo współczuję Wam dramatycznych przejść, jesteście bardzo dzielnymi kobietami ![]() Mell, z całym szacunkiem ale śmieszą mnie argumenty niektórych facetów, że nie warto brać ślubu bo nic to nie zmienia. Skoro nic nie zmienia to czemu się nie pobrać? I po co w takim razie się zaręczać jeśli nie planuje się dalszych kroków? W świetle prawa i tak jesteś panną z dzieckiem więc Twój TŻ choćby dla Was powinien wykrzesać z siebie chęć na ożenek. Zwłaszcza jeśli wie że byś chciała. Mój TŻ od początku chciał ślubu, gdyby nie to nie związałabym się z nim. Moi rodzice do tej pory nie mają ślubu, moja mama jest panną z dzieckiem a ojcu nie przeszkodziło to po paru latach ożenić się z inną, która naciskała. Obiecałam sobie nie iść w ślady mamy ![]() Bercia, u nas kaszki Hipp są i w realu i w tesco ![]() Illbana, oj biednaś Ty z tymi nockami ![]() Poiglot, Bryanek jak zwykle cudny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
ja proponuje nauke czytania ze zrozumieniem
![]() sub
#120 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.