![]() |
#91 | |
po drugiej stronie szafy
|
Dot.: Seks bez zabezpieczenia
Cytat:
Przyjęcia tej teorii w ciemno i zamknięcia dziobków? To nie na tym forum ![]() ![]() Zdziwiłaś się, że nie zostałaś pogłaskana po czole, że nie spotkałaś się z pełnym zrozumieniem, życzliwością itd? Wiesz, przedstawiłaś swój punkt widzenia w taki sposób, że dziewczyny, nawykłe do burzliwych dyskusji, w taką dyskusję z Tobą się wdały...my się nie kłócimy między sobą. My się nawet z Tobą nie kłócimy. Gdybyś podała argument, rzeczowy w dodatku, na potwierdzenie swojej teorii...a tu nic. Poza "Znam to z zycia znajomych i uwierz mi, nie zawsze pierdoły ktore sa popisane w tych waszych ksiazeczkach, to prawdy zyciowe, bo zycia uczy nas niestety ZYCIE." No nie przekonałaś no. No nie. A że wcześniej uczepiłyśmy się tego, że jesteś nieodpowiedzialna...? No bo jesteś ![]() Prawda w oczy kole, to wiemy. Ale spokojnie, nikt tu Ci owych oczu wydrapać nie chce.
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2010-02-03 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
F Y B ![]() Edytowane przez FLAJ Czas edycji: 2010-02-03 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
po drugiej stronie szafy
|
Flaj, myśmy doskonale zrozumiały o co Ci chodzi. To Ty nie wczytałaś się w nasze odpowiedzi.
![]() |
#94 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owszem, faceci reagują podświadomie na takie sygnały płodności, jak szerokie biodra, duzy biust, gładka cera (zdrowie). A lecą na płodne, bo kobieta w trakcie owulacji ma podwyższone libido i podświadomie zachowuje się bardziej uwodzicielsko, zakłada krótsze spódniczki itp... Ale to NIE jest reguła. Wszak każda potwora znajdzie swego amatora ![]() Że faceci unikają kobiet, które mają okres, to rozumiem, bo rzadko która ma wtedy dobry humor, a już najmniej chęć ![]() ![]() napisałaś Cytat:
A jak nie masz dni płodnych, to Twój facet nawet kijem Cię nie chce tknąć? ![]() ![]() ![]() Tylko co ma do tego antykoncepcja? ![]() No i to tylko instynkty - przecież one nie są głównym i jedynym powodem, dlaczego ludzie się pobierają i tak dalej... Wymyślono ją właśnie po to, żeby móc się cieszyć przyjemnością bez obaw
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-02-03 o 19:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
tak, tylko że z tym wyczuwaniem podświadomym to jest bujda na resorach, mitologia, legenda i nie wiem jeszcze co. nie, facet nie wyczuwa ani okresu, ani owulacji, prędzej pies to wyczuje niż mężczyzna.
wiąże się to z biologią człowieka- ludzkie rozmnażanie zostało zaprogramowane tak, żeby nie było wiadomo kiedy kobieta jest płodna, ponieważ ludzie jako istoty rozumne unikaliby rozmnażania w ten sposób (dopiero rozwój nauki i tak doprowadził do tego, że możemy zbadać, kiedy mamy dni płodne). jedyną oznaką, że kobieta jeszcze nie została zapłodniona, jest okres. w przypadku innych gatunków jest odwrotnie- dni płodne, ruja, cieczka i tym podobne są widoczne dla osobnika płci męskiej. i jeżeli w twoim otoczeniu zdarzyły się przypadki, w których kobieta przestała być atrakcyjna dla mężczyzny, to miało to związek zapewne z problemami innej natury, bądź skutkami ubocznymi spirali. nie zahamowaniem płodności. (nikt Cię nie atakuje, to dyskusja, wymiana argumentów, tak BTW)
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Nie chodzi mi o wizualne oznaki, szerokie biodra itp., tylko o sam fakt, ze moze w danej chwili byc zaplodniona... i moze urodzic mezczyznie dziecko! Gdybym ja była facetem, bardziej pociagalaby mnie kobieta, ktora moze zajsc w ciaze w danej chwili, niz ktora nie moze zajsc, bo zazywa tabletki, badz ZAMONTOWALI jej spirale... Kazdy ma swoje zdanie na ten temat, ja szanuje Wasze, Wy uszanujcie moje, Dziewczyny
![]()
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
ja myślałam o tabletkach antykoncepcyjnych.. ale widujemy się raz na miesiąc i też uważam że to bez sensu. gumki w ogóle nie wchodzą w grę, w naszym przypadku gwarancja 100% - wtedy zero seksu.. a globulki czytałam - że się pienią jak wściekłe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przecież kobieta ze spiralą też ma owulację i jajeczkuje. To co - faceci mają rentgen w oczach, że to widzą? ![]() ![]() To się w głowie nie mieści ![]() Przeprowadzałaś badania naukowe na uniwersytecie? Możesz podac wiarygodne źródło tych rewelacji, jakąś lekarską badź naukową stronę internetową bądź książkę? Bo to co właśnie napisałaś to bzdury. Naprawdę. Dziwię się, że w to można wierzyć
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-02-03 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już rozumiem Twoją niechęć do antykoncepcji i obawy o płodność. Z takim poglądem wszystko jest jasne i nikt Cię nie przekona, mowy nie ma. Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Czyli kobieta "zapłodniona" to już jest nieatrakcyjna seksualnie? Ciekawe, bo nie zaważyłam tego zjawiska.
Natomiast oglądałam sobie program na jakimś Discovery czy czymś takim i podobno udowodniono, że istotnie kobieta mająca owulację wydaje się mężczyznom bardziej pociągająca niż te, które nie mają owulacji w tym czasie - ale ta zasada sprawdza się tylko w grupie osób obcych, nie związanych uczuciowo. Przy czym zauważyć należy, że to iż "wydaje się bardziej pociągająca" nie oznacza, że inne kobiety nie są pociągające. Zaś co do reszty to nie rozumiem autorki wątku. Nie chce dziecka, ale uprawia stosunki przerywane w celu sprawdzenia czy może, czy też nie może zajść w ciążę... Najprędzej to można stwierdzić podstawowymi badaniami hormonów + obserwacją cyklu u lekarza ginekologa. Stosunek przerywany nie jest metodą anty i należy o tym pamiętać, szczególnie wtedy gdy ktoś dni płodne oblicza jak autorka - czyli w 34 dniowym cyklu zakłada, że owulacja jest 14 dnia cyklu (co jest błędem na starcie) ponieważ w 34 dniowym cyklu owulacja występuje 20 dnia cyklu, a więc prawie tydzień później niż dziewczyna "wylicza".
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-02-03 o 21:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Ja chciałam tylko dodać, że to co mamy napisane w książkach też się nie bierze że tak brzydko powiem "z du***" tzn znikąd tylko z obserwacji, eksperymentów i statystyk. Jeśli 99% kobiet w trakcie noszenia spirali nie narzeka na to, że faceci uważają ją za mniej "pociągającą" a akurat 2-3 twoje znajome narzekają to widocznie trafiłaś na ten 1% (jakieś zagięcie czasoprzestrzeni było i wyjątkowym zbiegiem okoliczności wszystkie znalazły się w jednym miejscu) nie wart odnotowania.
To podświadome czy nieświadome czy jak to mówisz wyczuwanie to brednie(chyba, że idzie ci o ocenę drugorzędowych cech płciowych ale jak to sie ma do spirali?). Gdyby tak było kobiety niepłodne nie miałyby szans na znalezienie partnera. Co więcej - do tej pory naukowcy spierają się czy jest coś takiego jak ludzkie feromony. Eh. To jest jeden z typowych błędów logicznych jakie popełniasz. Błąd indukcji. Przedstawię znany problem. Mały kurczak codziennie o wschodzie słońca dostawał jeść. Myślał, że tak już będzie zawsze. Aż jednego dnia przyszedł gospodarz, zabił go i zjadł ![]() To, że dwie twoje znajome przestały się podobać <skąd wiesz, że to spirala, skąd wiesz, że nie miały problemów w związku? śpisz z nimi? mieszkasz?> nie znaczy że to jakieś prawo wszechświata. Tym bardziej, że nie ma żadnych naukowych przesłanek żeby w ogóle uważać, że to spirala to powoduje. To, że życie ci coś pokazało, nie znaczy, że koniecznie musisz to brać za pewnik. <jakbyś żyła na wyspie z samymi rudymi facetami to mimo zdjęć brunetów wierzyłabyś że istnieją tylko rudzi?> Edit: faktycznie ukrycior - już to wyczuwanie miedzi jest sensowniejsze ![]() Edytowane przez Arrianna Czas edycji: 2010-02-03 o 21:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny.
Wybaczcie, że nie przeczytałam wszystkich odpowiedzi, ale nie mam sił. Muszę zgodzić się z autorką. Jestem na tym forum od niedawna, lubię to forum, ale coraz częściej zaczyna mnie wkurzać. Nie rozumiem, dlaczego tam często moralizujecie. Nie każda osoba, która tu pisze będzie miała takie samo stanowisko etyczne jak większość z Was. I ja rozumiem, że chcecie dobrze, że naprowadzacie autorki na właściwe tory, ale często niektóre z was robią to hm... po chamsku. Czasem mam wrażenie jakbyśmy spotykały się na piątkowych spotkaniach gospodyń wiejskich. Np. w tym wątku... czytanie co rusz o tym, jak nieodpowiedzialna jest Autorka zaczyna być męczące. Jakkolwiek mogą się wydawać głupie, niemoralne itp. zachowania autorek, to wierzę, że w większości przypadków piszą na tym forum prosząc o radę a nie o pokutę i rozgrzeszenie z kazaniem włącznie. Ja wiem, że czasem to aż się ciśnie wręcz na palce, aby wystukać na klawiaturze niepochlebną opinię, bo rzeczywiście czasem może człowieka ponieść... ale czy nie lepiej byłoby spojrzeć ile osób wcześniej dokonało często niepochlebnych podsumowań? Bo w gruncie rzeczy uważam, że to forum jest bardzo przydatne i Wasze odpowiedzi niejednokrotnie pomagają pytającym. Ale konkretne porady i konstruktywna krytyka. A takim off topem - odnośnie tego, czy faceci zwiewają przed kobietą z okresem, to przyznam szczerze, że już dawno z koleżankami zauważyłyśmy, że jest wręcz odwrotnie. Zwłaszcza w pierwszym dniu okresu - faceci lecą na nas (mówię o obserwatorkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Przeprowadzono badania (w USA, mogę podać źródło), które udowodniły, że lap dancerki otrzymywały wyższe napiwki, kiedy były w trakcie fazy płodnej. Myślisz, że to mężczyźni wyczuwali owulację, czy może tancerkom bardziej chciało się wtedy wyginać, bo miały wyższe libido i więcej energii? Udowodniono, że w trakcie owulacji kobiety zakładają krótsze spódniczki. Badano też ilość ryzykownych (w sensie niezabezpieczonych) stosunków w różnych fazach cyklu kobiety, te badania również potwierdzają damską lekkomyślność. Ale jaki w tym udział mężczyzn? To kobiety działają instynktownie, ponieważ kierują nimi hormony. Nie twierdzę, że feromony nie mają udziału w wyborze partnera, ale podkreślam - w wyborze. (Przepraszam, może nie jestem w temacie - rzuciłam okiem na pierwszą i ostatnią stronę).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
po drugiej stronie szafy
|
Marcjannak, uważasz, że krytyka nie była konstruktywna? I że nie było konkretnych porad?
Nie wiem, może się mylę (błądzić jest rzeczą ludzką), ale akurat w tym wątku nie zauważyłam obrażania autorki. A co do owulacji i spódniczek to się zgodzę ![]() ![]() Tak więc to przypuszczalnie w dużej mierze nasza zasługa, że faceci na nas lecą intensywniej w tym okresie - podświadomie czy też nie, robimy wszystko, żeby ich w tym okresie najbardziej zachęcić ![]() Ale nie tego dotyczyła dyskusja, tylko tego, że autorka stwierdziła, że kobiety ze spiralą są dla mężczyzn nieatrakcyjne. Co jest o tyle ciekawe, że jak czytamy z wypowiedzi dziewczyn noszących spiralę, owulacja następuje ![]()
"Widziałeś tę dziewczynę? Ma nogi za milion złotych!" - pomagamy Dianie ![]() Edytowane przez elvegirl Czas edycji: 2010-02-03 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
Na życzenie Autorki - kuzynka stosuje przerywany i dwa razy zaszła w ciążę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Jeżeli ktoś lubi seks bez zabezpieczenia, to tego nie zmieni. Najwyżej jak wpadnie to się nauczy. Ja i mój TŻ na codzień zabezpieczamy się gumkami, na dwa dni po okresie pozwalamy sobie na stosunek przerywany i w trakcie miesiączki (mam 1 dzień miesieczki potem 1 dzień przerwy i 4 kolejne dni miesiączki. I mam tak zawsze, zawsze od 12 roku życia) w trakcie przerwy uprawiamy seks normalnie, całościowo z pełnym wytryskiem. I nie widzę w tym nic złego. Bo się kochamy, jesteśmy zaręczeni, jeżeli będzie dzidziuś to sobie ułożymy zycie we trójkę. I choć dopiero zaczęłam studia i pewnie wolałabym mieć dzidziusia później, to jestem gotowa (i mój TŻ też) ponieść wszelkie konsekwencje. A seks bez zabezpieczenia po porstu lubimy i daje nam dużo przyjemności . Tabletek brać nie mogę, ponieważ mam guza wątroby. Nie będę się truła jeszcze bardziej świństwem (czy wogóle panie sobie zdają sprawę że od długotrwałego brania tabletek anty może rzucić się nowotwór wątroby?). I nie rozumiem takich wypowiedzi jak "seks z gumą czy bez to przecież żadna różnica w odczuwaniu przyjemności" otóż odczuwanie przyjemności to indywidualna sprawa. I w moim przypadku różnicę niestety da się odczuć. Amen.
![]() |
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzeniona
|
Autorka nie chce moralizowania, ale uważam, że prawione jej morały są słuszne.
1. Nie mogłabym uprawiać metody raczej kiepsko antykoncepcyjnej zwanej stosunkiem przerywanym, bo dla mnie seks to relaks i przyjemność, a nie stres pt. "czy zdąży" albo "czy zajdę w ciążę". 2. Wiele młodych dziewczyn pisze, że ma chłopaka i gdyby zaszło w ciążę to nie byłyby załamane - a zastanowiłaś się kiedyś, jak NAPRAWDĘ wygląda bycie mamą? Jestem w Twoim wieku i nie jestem gotowa na dziecko. Wiadomo, że gdybym zaszła w ciążę, to bym się nie zabiła, ale jednak nie mogłabym napisać tak jak Ty z uśmiechem "nie byłoby tragedii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natomiast co powiesz o wątkach typu " Jestem z kochanym misiaczkiem 3 lata/ Wczoraj się upił i znów mnie uderzył w twarz bo poprosiłam go żeby mnie nie zdradzał. Wiem jednak, że mnie kocha. Co mam zrobić? Tylko nie mówcie mi, że mam go zostawić, bo to niemożliwe". No i gdyby według życzenia autorki wizażanki nie wspomniałyby, żeby wiała jak najdalej...to ja nie wiem co to by było ![]() ( Inna sprawa,że niestety bardzo często kończy się to tak, że autorka się godzi z misiem i obraża na wszystkie jędze, co to kazały od misiaczka uciekać, a on przecież kwiatka przyniósł). Powiem tak- ja bym nie mogła z czystym sumieniem napisać takiej autorce "spróbujcie porozmawiać, musisz się starać być dla niego bardziej atrakcyjna i uległa, to może cię nie uderzy". A może Autorka ( jeśli ją odbanują ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam Cie autorko, wiem, ze dostane za to punkty, ale takiej kretynki jak Ty to juz dawno nie widzialam. Gdzies Ty sie uchowala? W puszczy? ZERO. Po prostu ZERO jakiejkolwiek wiedzy na temat antykoncepcji, tylko podsluchane, podworkowe mity. Mi by bylo wstyd pisac takie *******y na forum ![]()
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Autorce chodziło o to co by było gdyby chciała dziecka już teraz.
marcjannak autorka sama wyzej napisała, że "moze przekonacie mnie do antykoncepcji", a pozniej zaczeła wymyslac jakies bzdury i madrosci zyciowe, a na koncu i tak strzeliła focha.
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Chyba załapałam o co chodzi autorce i jaki problem ją dręczy
W pierwszym poście napisała, że niepokoi ją to, ze pomimo braku antykoncepcji nie zaszła w ciążę. A skoro według jej teorii kobieta niepłodna nie jest atrakcyjna dla mężczyzny, to de facto z powodu braku ciąży ma kompleksy, że prawdopodobnie nie jest atrakcyjna ani pociągająca dla swojego faceta Dobrze zrozumiałam? ![]()
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-02-04 o 08:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
po przeczytaniu postów autorki swierdzam, ze jej z ta atrakcyjnoscia moze chodzilo o cos innego.
dawno temu mialam sasiada, ktory zrobil awanture swojej zonie i afere na pol osiedla. okazalo sie, ze chodzilo mu o to, ze zona miala operacje i usuneli jej macice a on sie o tym dowiedzial jakos sam i dopiero po roku, zona, pewnie znajac drania wcale sie nie przyznala. facet wrzeszczal, ze ona juz nie jest kobieta, ze lepiej jakby zdechla niz dala sobie wyciac a na koniec rzucl, ze on odchodzi, bo (naprawde przepraszam za wyrazenie) "on na pusto walil nie bedzie". oboje mieli prawie 60 lat, wiec wyobrazacie sobie konsternacje sasiadow mysle, ze cos w tym stylu miala autorka na mysli, domyslam sie, ze jesli taki jeden burak byl na swiecie to i jest ich wiecej i akurat wsrod takich ludzi obraca sie autorka watku. w myśli ich teorii kobieta, ktora chocby przejsciowo (antykoncepcja) nie moze miec dzieci nie jest kobieta, a facet sie od niej odwroci, bo "nie bedzie walil na pusto". strasznie smutne, ze sie jeszcze tacy ludzie uchowali.
![]() |
#116 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wiadomo, że podczas owulacji kobieta jest bardziej atrakcyjna - w końcu musi przyciągnąć samca, który ją zapłodni. Dziwi mnie to, że w XXI wieku są jeszcze nieodpowiedzialni ludzie, którzy jada na żywca - bo albo zajdę albo nie zajdę, na dwoje babka wróżyła. Półki w aptekach uginają się od antykoncepcji wszelakiej. I jest jedna, w 100% pewna metoda - szklanka wody zamiast ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w ogóle to chyba mam problem ![]() ![]()
be my only, be the water where i'm wading/you're my river running high, run deep run wild Edytowane przez marchewkowe pole Czas edycji: 2010-02-04 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() Edytowane przez invisible_01 Czas edycji: 2010-02-04 o 09:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Wtajemniczenie
|
A któż tak cię mądrze nauczał?
Już pomijając kwestię nieplanowanej ciąży - można sobie przyswoić różne rzeczy, niekoniecznie fajne i wymagające leczenia. A może i nieuleczalne. Z każdym facetem jesteś nauczona współżyć bez prezerwatywy? Od początku? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Wątek genialny, pokazuje myślenie niestety wielu (!!!) dziewczyn. Jak jeszcze to głęboko w ludziach siedzi...
Tego wątku używłabym jako argumentu za wprowadzeniem OBOWIĄZKOWEJ i OBIEKTYWNEJ edukacji seksualnej. Autorko, jeszcze nie zdałaś sobie z tego sprawy? Że piszesz brednie, wierzysz w jakieś mity, jesteś bardzo blisko niechcianej ciąży, która naprawdę może Ci skomplikować życie. Posłuchaj dziewczyn, poczytaj trochę o antykoncepcji i zapisz się do ginekologa. To naprawdę niewiele, a jaki problem z głowy! Uff... To forum niesie kaganek oświaty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:59.