|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz - Lubelskie PM 2010 cz. VII
Cytat:
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz - Lubelskie PM 2010 cz. VII
Cytat:
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#94 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciasta kroją jeżeli ktoś sobie zażyczy i dowożą również w dzień wesela..... przy zamawianiu nie biorą również zadnej zaliczki wszystko jest wpłacane w dniu dostawy po sprawdzeniu czy wszystko się zgadza z zamówieniem (dlatego my raczej zdecydujemy się na dowóz dzień wcześniej bo nie mam ochoty w dniu wesela zastanawiać się czy wszystko jest dobrze załatwione - a wolę sama dopilnować)
|
|
|
|
|
#95 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Bernadetta&Quillaja..to wychodzi 14 zł/kg ciasta? To nie dużo, ja właśnie wczoraj kupiłam z Leonowa i po 16,50zł i myślałam, że to niska cena. Orientujecie się ile w Ninie kosztuje kg?
|
|
#96 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet swego czasu z ciekawości i wskazań medycznych, stosowałam metodę objawową.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
z lekkim zawrotem głowy (właśnie testowaliśmy wódeczkę ze świadkami - maximus
, wyborowa - którą do tej pory obstawialiśmy i stock - i ten ostatni najlepiej wchodzi, choć polmos mi się tak średnio widzi (może z racji współpracy na innym polu jakiś rabacik nam dadząCytat:
w hurtowni papierniczej na krochmalnej ponad godzinę spędziliśmy wybierając papiery, fakturym gramatury itp chyba mamy SWÓJ wzór i w przeliczeniu wyjdzie nam ok 1.30-1,50 za zaproszenie pooglądaliśmy obrączki w Sawickim i tu jestem mile zaskoczona. zawsze wydawało mi się, że ceny z kosmosu (jak w aparcie czy kruku) ale bylismy pozytywnie zaskoczeniu. oglądaliśmy kilka typów. te sawickiego za ok 1500 i jedne niemieckiej firmy Breuning za ponad 450 euro całe szczęscie odwiedziliśmy jubilera przy krakowskim w Bramie 36. Pan naprawdę wygląda na solidnego i znającego się na rzeczy i nasz model za 5 tys. wycenił na ok 1300-1400 byliśmy również u jubilera na narutowicza 22 i średnie wrażenie na nas zrobił. i ceny porównywalne do sawickiego choć waga obrączek zdecywowanie mniejsza. w ogóle (tu pytanie przede wszystkim do naszych żonek) jak Wam się noszą obrączki i jakie są lepsze - soczewkowe wewnątrz czy zwykłe?? u sawickiego zachwalali soczewkowe (co i mi się sensowne wydało bo i wygodniej się wkłada i lepiej się czuje na palcu), ale na narutowicza jubiler stwiedził, że takie są do niczego, bo w lecie odparzają więc zastanawiam się czy to tylko kolejna moda, czy jubilerowi zwyczajnie się nie chce?? Cytat:
Cytat:
nauki trwają 9 tygodni, ale warto. ledwo przed ślubem uda nam się skończyć Cytat:
kobietka z poradni na poczekajce twierdziła, ze podczas okresu zachodzi się w ciążę, albo że jak karmi się piersią, to na pewno są cykle bezowulacyjne, a jak mieszaną metodą to juz jest owulacja - a co to ma do rzeczy?? LPR jedynie przy regularnych cyklach się sprawdza, bez stresów itp więc chyba żadna normalnie pracująca kobieta nie może na tym polegać. No ale to moje zdanie.... Cytat:
![]() Cytat:
umówili się na dowiezienie ciasta na godzinę popoudniową a zostało dostarczone raniutko. mało fajnie, jak średnio jest co z nim zrobić i w lodówkach umieścić. dziś byłam w greli. kg ciasta (bez względu na gatunek) 17 zł, tort z marcepanem 50 zł/kg , ze śmietaną 47kg Cytat:
same zakłócenia by wyszły zresztą co to za metoda, jak można sobie dni płodne wstecz wyliczyć. mogę jedynie wiedzieć, czy raczej się udało, czy jeszcze nie. oglądałam dziś taneczne butki na natrutowicza. cena 170 zł + 10 podeszwa do chodzenia jeszcze gdzieś + 20 zł za wykonanie białych lub ecru (do ślubu ) - bo pan ponoć w rękawiczkach robi ![]() ![]() kobietka powiedziała, ze zamawia z radomia jak ze 2 tyg, temu rozmawiałam z panem z radomia, u którego zamawia butki, pytałam o ślubne w kolorze ecru, z ewentualną zmianami w wyglądzie butka, podeszwą również do innych wyjść nie tylko tanecznych powiedział cenę 150 zł (+ewentualnie przesyłka) 200 zł a 150 - jest różnica czy wszystko, co ma w nazwie ślubne musi być ileś procent droższe??? ![]() a w ogóle kiedy spotkanie?? proponuję przyszły weekend. co Wy na to??
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2010-02-06 o 22:52 |
|||||||
|
|
|
#100 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupiłam buty na narutowicza- naprzeciwko nr 22
tam dzie obrączki i sa ok, wydałam 109zł i jestem zadowolona.dość spory wybór, różne obcasy. o tanecznych nie myślałam, bo dla mnie to przesada
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
ja również się melduję
może nie piszę tu tak dużo jak inne PMki ale jednak czasami coś wtrącę
|
|
|
|
#102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zdecydowaliśmy się na ten lokal bo sporo znajomych nam go bardzo zachwalało. Mam nadzieję, że u nas też takie będzie ![]() bernadeta85 super wyczerpujące informacje, będą bardzo pomocne ![]() Kiedy wg Was najlepiej zamawiać ciasto? Czy na długo przed weselem trzeba to zrobić?
|
|
#103 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A pamiętacie jak to było z przeliczaniem ciasta na osobę? Na dwa dni z razem gościńcem to coś pamiętam, że mi wyszło prawie 0,5 kg na osobę, możliwe to czy pokręciłam? Cytat:
W sumie sama sie powinnam za to wziąć a nie innymi wysłużać![]() Próbowałaś tortu z Greli? Mnie ten z marcepanem kusi ![]() Co do spotkania..to robimy romantic weekend with LPM? ? Ja chętna, wolna i mam nadzieję, że wreszcie nie nawalę...od roku się wybieram i nie docieramCytat:
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
ufff.... melduję się po egzaminach i po odespaniu zarwanej nocy
na szczęście wczoraj doprzodu... jeszcze tylko za dwa tyg....mniam.... widzę że watek ciasteczkowy się rozwinął mnie to nie dotyczy... no tylko tort... moja rodzina jest na tyle "ciasteczkowa" ze sami pieczemy przepyszne ciasta... i napewno nie będzie żadnych wpadek
|
|
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
smiatnowo-jagodowy, po raz 1. zamawiałam go chyba na 18 i potem wiele razy jadłam i był oki na osobę podobno bierze się 10dag tortu - a nam pani w cukierni podpowiedziała, że nawet trzeba troszkę odliczyć (wziać np. mniej na mniejszym stelażu, a na wszelki wypadek - osobno trochę). z wódką stock zobaczcie jak się odkręca bytelka. my mieliśmy problem. trzeba było użyć noża, nożyczek... i tak było przy każdej butelce. choć sama w sobie smakowo była b.podobna do żołądkowej, którą wybraliśmy. Cytat:
więc nasze mamy również, mimo że uwielbiają piec - nie popieką sobie
Edytowane przez Quillaja Czas edycji: 2010-02-07 o 09:32 |
||
|
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
notizia, a gdzie macie wesele? pytam, bo wiem, że w każdej sali - z cateringiem, trzeba mieć fakturę na ciacha (stety/niestety).
więc nasze mamy również, mimo że uwielbiają piec - nie popieką sobie [/QUOTE]my robimy wesele sami ze względów finansowych, nawet się nie spodziewałam że jest taka różnica... nasze wesele będzie w świetlicy przy szkole, sami ją tylko udekorujemy. Gospodyni zamówiona więc jest spoko ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- kobietki powiedzcie mi ile płacicie za tort??? ja jak usłyszałam ceny to siadłam z wrażenia... <wow> |
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak znajdziemy fajną cenę, będę dawała znać może nam sie uda z koncesją kogoś załatwić, to np mogłybyśmy razem na jednym ogniu dwie pieczenie upiec i razem zrobić zamówienie.przy dwukrotnie większej ilości na pewno lepszą cenę byśmy dostali ![]() Cytat:
też słyszałam, ze 10 dag tortu na osobę, 30-35 dag ciasta (z gościńcami) na dwa dni Ana niestety nie wiem
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny macie moze jakieś ładne czcionki do zaproszeń?? nie moge znaleźć w googlaach tych ktore by mnie interesowaly. Jakie wy wybrałyście czcionki??
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Ja pisałam swoje Monotype Corsiva czy jakoś tak standardowa z Worda no i zawiera polskie litery, pisałam z użyciem pochylenia do winietek użyję tej samej jest prosta i czytelna nie zawiera żadnych udziwnień i o to mi chodziło...
|
|
|
|
#111 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mi udalo się sciągnąć jakieś tam ciekawe czcionki ale nie te ktore bym chciala :/ no coż bede musiala korzystac z tego co mam... moze i masz racje przynejmniej bedzie latwo rozczytac a nie sie zastanawiac co jest napisane w zaproszeniu
|
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
No własnie moim zdaniem nie ma co przesadzać z udziwnionymi czcionkami n początku też sobie taką wybraliśmy (niestety nie zawierała polskich liter ale mniejsza z tym) wypisałam ja jako autor wiedziałam co tam jest napisane, potem dałam mamie do przeczytania i ona już miała problemy, a babcia wogóle nie radziła sobie z odczytaniem numeru telefonu.... i zdecydowaliśmy wszyscy że jednak nie ma co przesadzać ważne jest to co chcemy przekazać na zaproszeniach a nie ilość zakrętasów w 1 literce...
|
|
|
|
#113 |
|
Przyczajenie
|
Każda by z nas chciała, żeby przygotowania do ślubu były bezstresowe i bez przykrych niespodzianek. Miałam nadzieje, że tak będzie u nas, ale niestety...:/
Wspominałam już kiedyś na forum, że robimy niedużą uroczystość po ślubie cywilnym - szukaliśmy fajnego miejsca i bardzo spodobała nam się Restauracja Magia. Wybraliśmy się na test obiadku i był bardzo smaczny, super podany i wogole. Umówiliśmy się na spotkanie z menedzerem, aby dowiedzieć się jak organizują takie przyjęcia, pogadać o menu itp. Ha i tu się zaczęło! Menedzer się nie pojawił, nawet nie zadzwonił nas poinformować, że go nie bedzie. A my specjalnie spod Lublina przyjechaliśmy ![]() No ale przysłali szefa kuchni. Który co pierwsze powiedział, co my tu robimy skoro ślub dopiero w czerwcu, a my chcemy o menu gadać... Człowiek zrobił na nas bardzo złe wrażenie - zachowywał się arogancko, kilka razy usłyszałam, że oni też muszą zarobić, a my nie robimy wesela na 300 osób, tylko na 30 :/ Totalnie nie wczuł się w nasze położenie, że to Nasz bardzo ważny dzień w życiu, a my nie przychodzimy na zwykły obiad. A co najlepsze to zapytany o ciepłe napoje - odpowiedział, że jak ktoś zamówi dodatkowe herbaty to będzie płacone jak z karty menu... Nieporozumienie jakieś:/ A szkoda, bo miejsce naprawdę urocze, obsługa kelnerska miła, i jedzenie też OK. Ceny wyższe, ale liczyliśmy się z tym, bo to restauracja. A nawet byliśmy w stanie wydać tam naprawdę sporo, bo gości mało mamy. No ale trudno. Wygląda na to, że nie chcą zajmować się przyjęciami zorganizowanymi, tylko wystarczyło powiedzieć, bo nie są jedyni na rynku. Szukamy dalej - mamy na oku Ulice Miasta i Hotel Lwów - słyszał ktoś coś dobrego, złego ? Musimy już w tym tygodniu ustalić... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
No nie mogę i następna część! Macie dziewczyny zdrowie
JA niestety nie mam zbytnio czasu na pisani Poza tym w kwestiach ślubno weselnych tyle że podpisaliśmy umowę na fontannę czekoladową, ale chyba o tym już pisałam. Za to zbliża się pierwszy termin właściwej przymiarki a tu zima daje się we znaki
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jednak podejście managera i obsługi ma niewiarygodne znaczenie, bo albo zachęci, albo zniechęci zupełnie. O Hotelu Lwów pozytywne opinie słyszałam - podobno dobre jedzenie i sala ok. z tego, co się orientuję robią niewielkie wesela (chyba do 100osób) może poszukajcie jakiś malutkich, kameralnych lokali weselnych, takich do 50 osób. powodzenia życzę i trzymam kciuki
|
|
|
#116 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam duży dystans do takich usługodawców co to obiecują że wszystko będzie cacy. Myśmy się sparzyli i na Sawickim i na Symbolu, bo w końcu mieliśmy najprostszy wzór a i tak nie wyszedł tak jak powinien (choć z drugiej strony np. Froggie miała dużo bardziej wymagający i wyszły perfekcyjnie) Cytat:
Cytat:
- ja to nawet większość dialogów mogę powtórzyć i mój TŻ zawsze się dziwi, że aż tak mi się wryły w pamięć![]() Cytat:
![]() No ale na szczęście wszystko się zgadzało Cytat:
Cóż jeśli mają ochotę tak traktować ludzi to oczywiście ich wola, ale takie informacje rozchodzą się szybciej niż im się wydaje...zresztą wielu się już przekonało, że 1 niezadowolony klient może więcej niż 10 zadowolonych. Może ktoś kiedyś to w końcu zrozumie i to, że jak się chce być biznesmenem/usługodawcą w tej branży to pierwsze primo - niech się 5 razy zastanowi, czy jest przygotowany i czy jest w stanie sprostać oczekiwaniom różnych klientów. Potterwona ja z tych 2 które podałaś poszłabym w stronę Hotelu Lwów.
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz-Lubelskie PM 2010 i 2011 cz
No udało się nasza Kochana Moderatorka zmieniła nazwę wątku
![]() teraz PM 2011 nie będą czuły się pokrzywdzone![]()
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Oshinku, dzięki za opinię.
Właśnie tylko w Sawickim zachwalali soczewkowe Argumenty innych jubilerów były dokładnie takie, jak mówisz. Ten pan z Bramy 36 robił obrączki naszym przyjaciołom. Byli bardzo zadowoleni. Z jednej strony, porównując ceny u jubilerów (robienie na wzór) i sawickiego, praktycznie nie ma różnicy. I tak sobie myślę, że skoro w sawickim mają oryginały swoje, to już powinni wiedzieć, jak zrobić tak, żeby nie spie**** A z drugiej strony troszkę boję się masowego wykonania. Mnóstwo zamówień i mało precyzji. Tyle negatywnych przejść PMki miały a to obrączki, które najbardziej nam się podobają w odwrotnej kolorystyce bez kamienia
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2010-02-07 o 15:55 |
|
|
|
#120 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Oj córuś, córuś już Ty długo panienką nie będziesz-Lubelskie PM 2010 i 2011 cz
Cytat:
lokal też jest ślicznyCytat:
Nie wiem czy wiecie, ale to rondo co jest obok Locomotiv-y jest najbardziej zanieczyszczonym miejscem w mieście (jeśli chodzi o powietrze )A zapomniałam jeszcze dodać że prawdopodobnie zamówimy ciasta w Halinie. Na weselu mojej siostry były ciasta z Nasutowa, tort też. Ja jadłam tort i był ok, ale ciast już nie próbowałam, jednak moi rodzice i babcia je jedli i stwierdzili, ze były okropne, więc odpada. Zrobiłam także smakowe rozeznanie w Zbyszku. Ciasta pycha ale ta cena! 32 zł/kg normalnie lub 35 zł/kg w formie bankietowej, zgroza :/---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Cytat:
Ale jeśli jest tak dużo negatywnych opinii o Sawickim to ja bym nie ryzykowała. A nie macie złota żeby zrobić ze swojego? wychodzi duuużo taniej Kurcze muszę pojechać do tż żeby popatrzeć na nasze obrączki bo dawno ich nie widziałam A mama obiecała mi ze uszyje mi poduszkę na obrączki i wyhaftuje ja Kupiła właśnie gazetę z takimi poduszeczkami i maszynnę nową i będzie robić Jeju jak ja się nie mogę doczekac ![]() ![]() za 2 dni będzie równo 8 miesięcy ![]() :d
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

, wyborowa - którą do tej pory obstawialiśmy i stock - i ten ostatni najlepiej wchodzi, choć polmos mi się tak średnio widzi (może z racji współpracy na innym polu jakiś rabacik nam dadzą

32 zł/kg normalnie lub 35 zł/kg w formie bankietowej, zgroza :/