|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Na Białostockim pisze tak:
Terminy rekrutacji zostaną podane do końca kwietnia 2010 r. http://wn.umwb.edu.pl/node/49 |
|
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Możliwe - ja nie wiem jak jest dokładnie teraz - ale wiem jak 2 lata temu było, bo byłam w temacie - przyjaciel składał na medycynę i na białostockim też wcześniej była na bank opłata - a wiem dokładnie, bo on nie miał neta wtedy i przesiadywał u mnie
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Spoko, ja mojej nigdy nie oddałam, bo tez zgubiłam, a nasza higienistka soebie w kulki leciała i nigdy jej w szkole nie było.
Grozili, że niby nie wydadza nam swiadectw bez oddanej obiegowki. Ja jakos swoje dostałam, takze luz ![]() Cytat:
Kiedy skończyło mi się tamto opakowanie już nie kupiłam następnego, bo mam problem z regularnością, ale teraz skorzystałam z przeceny i mam znów
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
ja chcialam w zeszlym roku zaczac drugi kierunek i rok etmu oplata byla przed wynikami
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
malina ja nic takiego nie widze.
Jedynie: Rejestracja kandydatów z tzw. „starą maturą” odbywać się będzie od 04.05.2009 r. do 20.05.2009 r. do godz. 14:00. Rejestracja kandydatówz tzw. „nową maturą” odbywać się będzie od 01.06.2009 r. do 22.06.2009 r. do godz. 14:00. ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Bo mialas juz zdana mature i znalas swoje wyniki. |
|
|
|
#97 |
|
ma zielone pojęcie
|
A to na studia potrzebne nie jest? Bo nam tak mówili...
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
no to melduję się w nowej części
![]() mam nadzieję, że będę częściej udzielała się niż w poprzedniej
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
noemi - ale tam pisze dalej, że "Osoby ubiegające się o przyjęcie na studia na wybrany kierunek zobowiązane są jedynie do dokonania elektronicznej rejestracji na stronie internetowej UMB oraz opłacenia opłaty rekrutacyjnej (z wyjątkiem kierunku Logopedia z Fonoaudiologią ze względu na dodatkowe egzaminy). Przelewu opłaty rekrutacyjnej należy dokonać po otrzymaniu drogą internetową informacji potwierdzającej rejestrację. Brak dokonania opłaty rekrutacyjnej powoduje wykluczenie kandydata z procesu rekrutacji na studia."
Czyli wg. mnie rejestrujesz się i płacisz, a potem wprowadzasz wyniki. Tak właśnie było w poprzednich latach i popytaj tych, którzy studiują medycynę/farmację - ale przekrój z różnych uczelni i sama zobaczysz, że tak właśnie jest i to niezależne od tego czy zdawałaś maturę wcześniej czy nie. ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- malina - tak, wyniki matur są w nocy 29, albo 30 czerwca
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może jeszcze uda mi się go dorwać.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
znowu coś wizaż mi szwankuje.. oczywiście jeszcze nie zaczęłam pisać referatu, bo zadzwonił z brat i była afera w domu... później mama zmusiła mnie do robienia kolacji ( pieczarki faszerowane szpinakiem zapiekane w żółtym serze
) Chatul, obiegówka nie jest Ci potrzebna na studia w ogóle co za bzdury wam gadają ja mam dylemat - nie wiem na którą mam jutro zajęcia są 2 wersje i to znacznie się różniące...
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam na forum innym że wyniki byly 30 czerwca czyli tak czy inaczej rejestracja i oplata przed wynikami byla
|
|
|
|
#105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jak to gdzie? W Internecie
Torrenty, peb.pl i inne takie Także odcinek 1+napisy już są, odcinek 2 od rana, napisy pewnie w sobote ![]() Cytat:
chociaż w 2 sezonie polubiłam też Anwara i Chrisa. Od 3 sezonu zmienia się już ekipa, większość twierdzi, że na gorsze. A ja traktuje ten sezon jak inny serial i się tak nie spinam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż np. na KUL jeszcze można było przez 2 dni się rejestrować. I pamiętam, że rok później już moja uczelnia poszła na rękę i pozwala się rejestrować już po uzyskaniu wyników matury.
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
to bez sensu jest w sumie... bo tak naprawdę jak nie ma wyników to co to zmienia? tylko człowiek kasę traci zanim jeszcze zda maturę i ma pewność, że opłaca mu się w ogóle na dany kierunek iść
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
No to prawda, nie ubiegalam sie na studia medyczne wiec nie zaglebialam sie w temat. Ale skoro tak jest to jaka oni musza kase trzepac
To jest beznadziejne. I doczytalam: Uzupełnianie przez kandydatów w programie Rekrutacja wyników egzaminu maturalnego oraz egzaminu wstępnego – od 30.06.2009 r. do 06.07.2009 r. do godz. 24:00. Ale w takim razie to tylko studia medyczne tak robia czy jakies inne tez?? (politechnika na pewno nie)Nie dziwne, ze te szkoly sa takie bogate jak taka kase trzepia. Edytowane przez n0emi Czas edycji: 2010-02-05 o 19:41 |
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie zjadłam deser czekoladowy
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Nic o tym nie wiem. Przy rekrutacji na studia nikt ode mnie nie wymagał obiegówki. Zresztą tym, którzy ją oddali nikt jej potem nie oddawał. Zostawała w szkole.
Dziewczyny, znacie jakiś sprawdzony przepis wege wykorzystujący brukselkę? Mamy woreczek mrożonej i nie wiemy, co z nią zrobić...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
mniam
ja postanowiłam się teraz pilnować w tygodniu, żeby sobie żołądka za bardzo nie zaśmiecać, ale za to w weekend idę na całość ![]() Cytat:
obiegówka ma na celu sprawdzenie czy uczeń/student należycie się rozliczył z poszczególnymi działami... wówczas dziekanat wie czy ma wydać dokumenty czy nie teraz przed odebraniem dyplomu też musiałam załatwiać obiegówkę ![]() obiegówka jest 'zaświadczeniem' dla konkretnej placówki, przekazywanie jej dalej jest zupełnie bezzasadne
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż nie wiem, która uczelnia taka bogata? Moja ma ponad 8 mln. długów i z roku na rok się powiększa.
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
ale nam smaka robisz
![]() Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja musiałam brać zaświadczenie z biblioteki, a nawet nie byłam w niej zapisana! na szczęście biblio była w budynku uczelni ![]() jak studiowałam IŚ na uniwerku to musiałam brać zaświadczenie z biblioteki humanistycznej...... do głowy by mi to nie przyszło
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Czekajcie, ja się chyba pogubiłam
O jakiej obiegówce mówicie? ![]() Bo u mnie obiegówka to było zaświadczenie z bibliotek, że nie mam żadnych książek wypożyczonych i takie coś musiałam oddać do dziekanatu przed egzaminem zawodoym po skończeniu studiów.Natomiast bilans zdrowia, który każdy ma od podstawówki czy nawet wcześniej oddawany jest po skończeniu szkoły średniej i na studiach już nie jest potrzebny Czasami tylko do teczki rekrutacyjnej trzeba dołączyć zaświadczenie od lekarza rodzinnego, że jest się zdrowym i można studiować
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Moja PW ma kasy jak lodu - duże dotacje od państwa, z unii - na różne badania naukowe, najbogatszy wydział ze wszystkich możliwych w kraju jest koło mojego akademika
, a z rekrutacji niekoniecznie muszą trzepać - bo można płacić po wynikach A najbogatszą uczelnią w kraju jest ponoć SGGW.
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Ok, już wszystko jasne
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli mowa o obiegówkach - to u mnie jeszcze z akademika się zbiera podpisy
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.

Mam nadzieję, że jej nie wycofają i będę mieć szansę wypróbować
Pewnie byłaby ratunkiem dla mojego przesuszonego skalpu.

ja mam dylemat - nie wiem na którą mam jutro zajęcia
To jest beznadziejne. I doczytalam: