Offtopowe zapuszczanie cz.XII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 18:20   #91
malina19
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie cz.XII

Cytat:
Napisane przez Aniaaa PlayMate Pokaż wiadomość
Wiecie co dopiero wstawiając mapke dopatrzyłam się że w miejscowości do której uczęszczam do szkoły mieszka szotta!
może nawet się znacie z widzenia
malina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:22   #92
n0emi
Zakorzenienie

Na Białostockim pisze tak:
Terminy rekrutacji zostaną podane do końca kwietnia 2010 r.
http://wn.umwb.edu.pl/node/49
n0emi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:25   #93
saming
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
To, ze sie przewala to swoja droga. Ja rejestrowalam sie na 3 kierunki i chyba sie placilo 80 zl za kazdy.
I to nie tylko ja
Duzo ludzi wywala na to kupe kasy, niektorzy probuje tez w drugiej turze i znowu kasa, kasa... wiec to nie tylko na medycynie.
Ale to raczej na medyczne kierunki składa się na więcej uczelni niż 3 - bardzo mało osób znam, którzy tylko na tyli złożyli - i z tego co wiem to opłaty w niektórych wynosiły ponad 100zł. A jeśli w tym przypadku jest tak, że rejestracja i opłata wcześniej - to jednak o wiele więcej się przewala niż normalnie, przynajmniej wg mnie, bo oni jeszcze wyników nie znają i są w o wiele mniej korzystnej sytuacji.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Możliwe - ja nie wiem jak jest dokładnie teraz - ale wiem jak 2 lata temu było, bo byłam w temacie - przyjaciel składał na medycynę i na białostockim też wcześniej była na bank opłata - a wiem dokładnie, bo on nie miał neta wtedy i przesiadywał u mnie

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:27   #94
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja gdzieś tę kartkę zgubilam i nie wiem co robić :P
Spoko, ja mojej nigdy nie oddałam, bo tez zgubiłam, a nasza higienistka soebie w kulki leciała i nigdy jej w szkole nie było.
Grozili, że niby nie wydadza nam swiadectw bez oddanej obiegowki. Ja jakos swoje dostałam, takze luz

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie miałam Palomy, ciągle przymierzałam się do kupna ale pieniądze szły na coś innego Mam nadzieję, że jej nie wycofają i będę mieć szansę wypróbować Pewnie byłaby ratunkiem dla mojego przesuszonego skalpu.
Ja nawet lubie Palome. Chociaz nie jest moim KWC. Na moje włosy działa tragicznie - robi sianko i z wygladu i w dotyku. Za to na skalp - cud, miód, orzeszki. Uspokaja, zmniejsza przetłuszczanie (wydłuza okres niemycia włosów o jeden dzień) i kiedy ją regularnie stosowałam jakis czas temu pojawiły sie baby hair Kiedy skończyło mi się tamto opakowanie już nie kupiłam następnego, bo mam problem z regularnością, ale teraz skorzystałam z przeceny i mam znów
Stary 2010-02-05, 18:27   #95
malina19
Zakorzenienie

ja chcialam w zeszlym roku zaczac drugi kierunek i rok etmu oplata byla przed wynikami:ehem :
Stary 2010-02-05, 18:29   #96
n0emi
Zakorzenienie

malina ja nic takiego nie widze.
Jedynie:
Rejestracja kandydatów z tzw. „starą maturą” odbywać się będzie od 04.05.2009 r. do 20.05.2009 r. do godz. 14:00.
Rejestracja kandydatówz tzw. „nową maturą” odbywać się będzie od 01.06.2009 r. do 22.06.2009 r. do godz. 14:00.

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
ja chcialam w zeszlym roku zaczac drugi kierunek i rok etmu oplata byla przed wynikami:ehem :
Bo mialas juz zdana mature i znalas swoje wyniki.
Stary 2010-02-05, 18:29   #97
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Spoko, ja mojej nigdy nie oddałam, bo tez zgubiłam, a nasza higienistka soebie w kulki leciała i nigdy jej w szkole nie było.
Grozili, że niby nie wydadza nam swiadectw bez oddanej obiegowki. Ja jakos swoje dostałam, takze luz
A to na studia potrzebne nie jest? Bo nam tak mówili...
Stary 2010-02-05, 18:30   #98
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
malina ja nic takiego nie widze.
Jedynie:
Rejestracja kandydatów z tzw. „starą maturą” odbywać się będzie od 04.05.2009 r. do 20.05.2009 r. do godz. 14:00.
Rejestracja kandydatówz tzw. „nową maturą” odbywać się będzie od 01.06.2009 r. do 22.06.2009 r. do godz. 14:00.

Bo mialas juz zdana mature i znalas swoje wyniki.
no ale takiej sklerozy to nie mam, a kiedy dokladnie byly wniki z matury?? 30 zcerwca??
Stary 2010-02-05, 18:30   #99
n0emi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez saming Pokaż wiadomość
Ale to raczej na medyczne kierunki składa się na więcej uczelni niż 3 - bardzo mało osób znam, którzy tylko na tyli złożyli - i z tego co wiem to opłaty w niektórych wynosiły ponad 100zł. A jeśli w tym przypadku jest tak, że rejestracja i opłata wcześniej - to jednak o wiele więcej się przewala niż normalnie, przynajmniej wg mnie, bo oni jeszcze wyników nie znają i są w o wiele mniej korzystnej sytuacji.

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Możliwe - ja nie wiem jak jest dokładnie teraz - ale wiem jak 2 lata temu było, bo byłam w temacie - przyjaciel składał na medycynę i na białostockim też wcześniej była na bank opłata - a wiem dokładnie, bo on nie miał neta wtedy i przesiadywał u mnie
Wlasnie moj kolega zaczal 2 lata temu studia na medycynie i tez takiego czegos nie bylo.
Stary 2010-02-05, 18:31   #100
asiulka123
Zakorzenienie

no to melduję się w nowej części

mam nadzieję, że będę częściej udzielała się niż w poprzedniej

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:33   #101
saming
Zakorzenienie

noemi - ale tam pisze dalej, że "Osoby ubiegające się o przyjęcie na studia na wybrany kierunek zobowiązane są jedynie do dokonania elektronicznej rejestracji na stronie internetowej UMB oraz opłacenia opłaty rekrutacyjnej (z wyjątkiem kierunku Logopedia z Fonoaudiologią ze względu na dodatkowe egzaminy). Przelewu opłaty rekrutacyjnej należy dokonać po otrzymaniu drogą internetową informacji potwierdzającej rejestrację. Brak dokonania opłaty rekrutacyjnej powoduje wykluczenie kandydata z procesu rekrutacji na studia."

Czyli wg. mnie rejestrujesz się i płacisz, a potem wprowadzasz wyniki. Tak właśnie było w poprzednich latach i popytaj tych, którzy studiują medycynę/farmację - ale przekrój z różnych uczelni i sama zobaczysz, że tak właśnie jest i to niezależne od tego czy zdawałaś maturę wcześniej czy nie.

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

malina - tak, wyniki matur są w nocy 29, albo 30 czerwca

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 18:34   #102
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nawet lubie Palome. Chociaz nie jest moim KWC. Na moje włosy działa tragicznie - robi sianko i z wygladu i w dotyku. Za to na skalp - cud, miód, orzeszki. Uspokaja, zmniejsza przetłuszczanie (wydłuza okres niemycia włosów o jeden dzień) i kiedy ją regularnie stosowałam jakis czas temu pojawiły sie baby hair Kiedy skończyło mi się tamto opakowanie już nie kupiłam następnego, bo mam problem z regularnością, ale teraz skorzystałam z przeceny i mam znów
Ja właśnie dawałabym na skalp bo w zimie zawsze mam przesuszony i podrażniony Może jeszcze uda mi się go dorwać.

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:36   #103
blondyna789
Zakorzenienie

znowu coś wizaż mi szwankuje.. oczywiście jeszcze nie zaczęłam pisać referatu, bo zadzwonił z brat i była afera w domu... później mama zmusiła mnie do robienia kolacji ( pieczarki faszerowane szpinakiem zapiekane w żółtym serze ) Chatul, obiegówka nie jest Ci potrzebna na studia w ogóle co za bzdury wam gadają ja mam dylemat - nie wiem na którą mam jutro zajęcia są 2 wersje i to znacznie się różniące...
Stary 2010-02-05, 18:37   #104
malina19
Zakorzenienie

znalazłam na forum innym że wyniki byly 30 czerwca czyli tak czy inaczej rejestracja i oplata przed wynikami byla
Stary 2010-02-05, 18:38   #105
otako
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie???????? Ale po polsku?
Jak to gdzie? W Internecie Torrenty, peb.pl i inne takie Odcinek premierowy był w zeszły czwartek o 22 w UK (o 23 u nas, w PL), zazwyczaj w piątek rano są już w sieci. Napisy polskie pojawiają się jakoś po 2 dniach, w weekend Także odcinek 1+napisy już są, odcinek 2 od rana, napisy pewnie w sobote

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Też zaczęłam oglądać, jestem na 5 odcinku 1 sezonu Moją ulubioną postacią jest póki co Cassie, bo jest taka biedna
Ja lubiłam Cassie i Sida chociaż w 2 sezonie polubiłam też Anwara i Chrisa. Od 3 sezonu zmienia się już ekipa, większość twierdzi, że na gorsze. A ja traktuje ten sezon jak inny serial i się tak nie spinam

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
hm, kurcze, nic już nie wiem, na stronach uczelni terminów nie ma..
Jeszcze za wcześnie na takie informacje. Myślę, że koło kwietnia już wszystko będzie

Cytat:
Napisane przez malina19 Pokaż wiadomość
u mnie na uczelni np mozna rejestrowac sie długo pamietam ale oplatę rekrutacyjną trezba wplacic przed uzyskaniem wynikow, wszytko zalezy od szkoly
Ja pamiętam, że tak było przez 2 pierwsze lata z nową maturą. W 2005 i 2006 roku trzeba było rejestrować się i płacić jak się nie znało wyników matury. Ja zdawałam w 2006 i pamiętam doskonale, że w dniu wyników od razu z LO poszłam na swój wydział zanieść teczkę, już wszystko miałam wcześniej gotowe, dołożyłam tylko duplikat matury.
Chociaż np. na KUL jeszcze można było przez 2 dni się rejestrować.
I pamiętam, że rok później już moja uczelnia poszła na rękę i pozwala się rejestrować już po uzyskaniu wyników matury.

otako jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 18:38   #106
blondyna789
Zakorzenienie

to bez sensu jest w sumie... bo tak naprawdę jak nie ma wyników to co to zmienia? tylko człowiek kasę traci zanim jeszcze zda maturę i ma pewność, że opłaca mu się w ogóle na dany kierunek iść
Stary 2010-02-05, 18:39   #107
n0emi
Zakorzenienie

No to prawda, nie ubiegalam sie na studia medyczne wiec nie zaglebialam sie w temat. Ale skoro tak jest to jaka oni musza kase trzepac To jest beznadziejne. I doczytalam:
Uzupełnianie przez kandydatów w programie Rekrutacja wyników egzaminu maturalnego oraz egzaminu wstępnego – od 30.06.2009 r. do 06.07.2009 r. do godz. 24:00.
Ale w takim razie to tylko studia medyczne tak robia czy jakies inne tez?? (politechnika na pewno nie)
Nie dziwne, ze te szkoly sa takie bogate jak taka kase trzepia.

Edytowane przez n0emi
Czas edycji: 2010-02-05 o 18:41
Stary 2010-02-05, 18:39   #108
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondyna789 Pokaż wiadomość
znowu coś wizaż mi szwankuje.. oczywiście jeszcze nie zaczęłam pisać referatu, bo zadzwonił z brat i była afera w domu... później mama zmusiła mnie do robienia kolacji ( pieczarki faszerowane szpinakiem zapiekane w żółtym serze ) Chatul, obiegówka nie jest Ci potrzebna na studia w ogóle co za bzdury wam gadają ja mam dylemat - nie wiem na którą mam jutro zajęcia są 2 wersje i to znacznie się różniące...

Ja właśnie zjadłam deser czekoladowy

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:40   #109
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
A to na studia potrzebne nie jest? Bo nam tak mówili...
Nic o tym nie wiem. Przy rekrutacji na studia nikt ode mnie nie wymagał obiegówki. Zresztą tym, którzy ją oddali nikt jej potem nie oddawał. Zostawała w szkole.

Dziewczyny, znacie jakiś sprawdzony przepis wege wykorzystujący brukselkę? Mamy woreczek mrożonej i nie wiemy, co z nią zrobić...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 18:40   #110
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez otako Pokaż wiadomość
Ja pamiętam, że tak było przez 2 pierwsze lata z nową maturą. W 2005 i 2006 roku trzeba było rejestrować się i płacić jak się nie znało wyników matury. Ja zdawałam w 2006 i pamiętam doskonale, że w dniu wyników od razu z LO poszłam na swój wydział zanieść teczkę, już wszystko miałam wcześniej gotowe, dołożyłam tylko duplikat matury.
Chociaż np. na KUL jeszcze można było przez 2 dni się rejestrować.
I pamiętam, że rok później już moja uczelnia poszła na rękę i pozwala się rejestrować już po uzyskaniu wyników matury.
w tym samym roku zdawałyśmy maturę

Cytat:
to bez sensu jest w sumie... bo tak naprawdę jak nie ma wyników to co to zmienia? tylko człowiek kasę traci zanim jeszcze zda maturę i ma pewność, że opłaca mu się w ogóle na dany kierunek iść
ale za to uczelnia niezle zarobi
Stary 2010-02-05, 18:44   #111
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:

mniam ja postanowiłam się teraz pilnować w tygodniu, żeby sobie żołądka za bardzo nie zaśmiecać, ale za to w weekend idę na całość
Cytat:
Nic o tym nie wiem. Przy rekrutacji na studia nikt ode mnie nie wymagał obiegówki. Zresztą tym, którzy ją oddali nikt jej potem nie oddawał. Zostawała w szkole.
no to logiczne jest obiegówka ma na celu sprawdzenie czy uczeń/student należycie się rozliczył z poszczególnymi działami... wówczas dziekanat wie czy ma wydać dokumenty czy nie teraz przed odebraniem dyplomu też musiałam załatwiać obiegówkę

obiegówka jest 'zaświadczeniem' dla konkretnej placówki, przekazywanie jej dalej jest zupełnie bezzasadne
Stary 2010-02-05, 18:44   #112
otako
Zakorzenienie

Cytat:
No to prawda, nie ubiegalam sie na studia medyczne wiec nie zaglebialam sie w temat. Ale skoro tak jest to jaka oni musza kase trzepac To jest beznadziejne. I doczytalam:
Uzupełnianie przez kandydatów w programie Rekrutacja wyników egzaminu maturalnego oraz egzaminu wstępnego – od 30.06.2009 r. do 06.07.2009 r. do godz. 24:00.
Ale w takim razie to tylko studia medyczne tak robia czy jakies inne tez?? (politechnika na pewno nie)
Nie dziwne, ze te szkoly sa takie bogate jak taka kase trzepia.
Właśnie o to chodzi, żeby trzepać kase. W końcu jakoś trzeba zarobić
Chociaż nie wiem, która uczelnia taka bogata? Moja ma ponad 8 mln. długów i z roku na rok się powiększa.

Stary 2010-02-05, 18:46   #113
malina19
Zakorzenienie

Cytat:

ale nam smaka robisz

Cytat:
mniam ja postanowiłam się teraz pilnować w tygodniu, żeby sobie żołądka za bardzo nie zaśmiecać, ale za to w weekend idę na całość

no to logiczne jest obiegówka ma na celu sprawdzenie czy uczeń/student należycie się rozliczył z poszczególnymi działami... wówczas dziekanat wie czy ma wydać dokumenty czy nie teraz przed odebraniem dyplomu też musiałam załatwiać obiegówkę

obiegówka jest 'zaświadczeniem' dla konkretnej placówki, przekazywanie jej dalej jest zupełnie bezzasadne
no to u mnie w Lo bylo lepiej, centralnie juz po zakonczeniu edykacji w danej placówce, po maturze już, szkolna higienistka kazała się zgłaszac i oddawali wszelbie bilnasy uczniom, swoj mam gdzies wsadzony nawet nei wiem gdzie, chyba w ksizace z tablicami

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 18:47   #114
otako
Zakorzenienie

Cytat:

Też musiałam to załatwiać przed "obroną" licencjatu. Latanie po wszystkich bibliotekach w mieście, załatwianie pieczątek i podpisów, że nie mam żadnej książki. W niektórych miejscach byłam pierwszy raz w życiu, o niektórych nawet nie wiedziałam, że istnieją

Stary 2010-02-05, 18:50   #115
malina19
Zakorzenienie

Cytat:
Też musiałam to załatwiać przed "obroną" licencjatu. Latanie po wszystkich bibliotekach w mieście, załatwianie pieczątek i podpisów, że nie mam żadnej książki. W niektórych miejscach byłam pierwszy raz w życiu, o niektórych nawet nie wiedziałam, że istnieją
u mnie tez tak jest na uczelni chodzi sie nawet na katedry w ktorych zajec sie nie mialo
Stary 2010-02-05, 18:50   #116
blondyna789
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie!!!
ja musiałam brać zaświadczenie z biblioteki, a nawet nie byłam w niej zapisana! na szczęście biblio była w budynku uczelni

jak studiowałam IŚ na uniwerku to musiałam brać zaświadczenie z biblioteki humanistycznej...... do głowy by mi to nie przyszło
Stary 2010-02-05, 18:51   #117
otako
Zakorzenienie

Czekajcie, ja się chyba pogubiłam O jakiej obiegówce mówicie?
Bo u mnie obiegówka to było zaświadczenie z bibliotek, że nie mam żadnych książek wypożyczonych i takie coś musiałam oddać do dziekanatu przed egzaminem zawodoym po skończeniu studiów.

Natomiast bilans zdrowia, który każdy ma od podstawówki czy nawet wcześniej oddawany jest po skończeniu szkoły średniej i na studiach już nie jest potrzebny Czasami tylko do teczki rekrutacyjnej trzeba dołączyć zaświadczenie od lekarza rodzinnego, że jest się zdrowym i można studiować

Stary 2010-02-05, 18:52   #118
saming
Zakorzenienie

Moja PW ma kasy jak lodu - duże dotacje od państwa, z unii - na różne badania naukowe, najbogatszy wydział ze wszystkich możliwych w kraju jest koło mojego akademika , a z rekrutacji niekoniecznie muszą trzepać - bo można płacić po wynikach A najbogatszą uczelnią w kraju jest ponoć SGGW.

Stary 2010-02-05, 18:52   #119
otako
Zakorzenienie

Ok, już wszystko jasne

Stary 2010-02-05, 18:53   #120
saming
Zakorzenienie

A jeśli mowa o obiegówkach - to u mnie jeszcze z akademika się zbiera podpisy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości