![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezczelność pań z sekretariatu..
Cytat:
Co do samego tematu, poszłabym na rozmowę (nie od razu skargę) do dyrektora i wyjaśniła jaki jest docelowy zakres moich obowiązków, ile godz. muszę pracować itp.
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Wtajemniczenie
|
Onetta, ale o tym trzeba dyskutować... zdarzyło ci się w szkole że nauczyciel się pomylił, zwróciłaś mu uwagę a on szedł w zaparte że ma rację bo on jest po studiach a ty masz mleko pod nosem to racji nie możesz mieć? No proszę cię...
Co do stażu absolwenckiego... ech, zaraz dokończę No więc... poszłam na staż do UM po kierunku ochrona środowiska i zostałam przydzielona do wydziału "geodezja i bla bla" chociaż wydział ochrony srodowiska w UM istnieje. Nie wiem dlaczego. Najłatwiej rzucić hasło o skrajnym debiliźmie (debilizmie?), a może ktoś stwierdził "pięć lat laska o śmieciach się uczyła to niech spróbuje czegoś innego". tak czy siak miałam na identyfikatorze "stażysta" i tyle, a czego się nauczyłam to wpisałam na koniec stażu na formularzu który dostałam i było co wpisywać... nawet praca w sekretariacie (jak sekretara miała L4). Teraz mam przynajmniej blade pojęcie jak się korespondencję rozdziela i księguje ![]() Ja tam nie gardziłam żadnym zajęciem (głównie z nudów ![]() chyba nie mogłabym cały dzień siedzieć w bibliotece, sama bym lazła do sekretariatu poplotkować i zapytać czy nie mają czegoś dla mnie. Ale to ja. No i autorka nie odpowiedziała mi na pytanie: ile godzin zastępstw tygodniowo ma? Od konca września to już jakąś średnią powinna wyliczyć. Bo może faktycznie ona się tam nie nudzi. Edytowane przez Carya Czas edycji: 2010-02-13 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
widzę, że na forum rozpętała się burza. Jak to w życiu bywa ile głów, tyle mądrości. Nie powiedziałam, że skoro mam mgr, to jestem BÓStwem. Tylko, niektóre wizażanki robią ze mnie nie wiem kogo? Czy ja mówiłam, że każdy mgr, dr, prof ma pracę w swym zawodzie?Czy każdemu się tak życie układa, iż ma to, czego chce?Czy ktoś powiedział, że ja będę miała to szczęście?Czy skoro nie jestem po prawie to znaczy, że nie umiem czytać warunków, na jakich jestem przyjmowana? A może, ktoś poczuł się wobec mnie Bogiem i dlatego znalazło się tutaj moje pytanie odnoście tej całej sytuacji! A czy nie zdarza się tak, że skala jednego i ego samego wypracowania ma oceny od 1 do 6?I kochane wizażnki, ani ja ani wy nie jesteście Bogiem.
![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-02-13 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
... hm... jeszcze dodam coś do wcześniejszej wypowiedzi.
Trzeba umieć się przyznać do błędu. Przecież jesteśmy tylko ludźmi. Jeśli na stażu zachowujesz się tak jak tutaj.. to może panie nie są aż takie wredne ![]()
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
A kto to niby Cie zmuszal? Ktos z batem nad Tobą stal? NIE. Sama wszystko powiedzialas. wiec teraz nie zwalaj winy na innych, jak to Cie zmusili do wyspowiadania sie wizazankom z calego Twojego zycia
jeśli kochasz to wybacz jeśli wybaczysz to nie wypominaj jeśli nie masz sił to odejdź od niego jeśli odejdziesz to już nie wracaj jeśli chcesz być z nim mimo wszystko to przeczekaj zestarzeje się i już nie będzie zdradzał lecz swoje najpiękniejsze lata stracisz na czekaniu na jego starość |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
mówiłam jak jest z zastępstwami
![]()
![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-02-13 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
No pisałaś, tyle ze nie wynika z tego ile zastępstw miałaś średnio od początku października, dajmy na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
.A Twoim zdaniem mam je liczyć?? Napisałam jasno, jak sprawa wygląda.
![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-02-13 o 15:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
![]()
![]() |
#102 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak patrząc na ostatni rok myślę że srednio miałam jedno zastępstwo tygodniowo (albo ciut mniej), bez liczenia. Z czterech miesięcy chyba łatwiej ocenić (nie koniecznie policzyć). Mniemam ze gdybyś miała maksa, czyli 4 dziennie (etat podzielić na 5 dni roboczych) to byś napisała bez ściemniania. A zastępstwa i nadgodziny bedziesz musiała liczyć i rozliczać... za to jest kasa. Muszą się zgadzać co do jednej.... nie rozumiem twojego zdziwienia. Co więcej, trzeba bedzie wypisac daty zastępstw, nazwiska zastępowanych n-li i klasę do której się poszło. Edit - co do "wyglądu sprawy" to wiem jak przydzielane są zastępstwa; nie chodziło mi o kwestię "jak" ale "ile" Edytowane przez Carya Czas edycji: 2010-02-13 o 10:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam
Edytowane przez Onetta Czas edycji: 2010-02-13 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Mnie też!
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jakie obowiązki masz Ty konkretnie, nie wiem jak to jest ze stażem, ale wiem jedno: PRACA NUCZYCIELA NIE POLEGA TYLKO NA ZROBIENIU 45- MINUTOWEJ LEKCJI. ZNAM NAUCZYCIELA DYPLOMOWANEGO, KTÓRY MUSIAŁ ROBIĆ INWENTARYZACJĘ. WYKONYWAŁ JĄ PO GODZINACH SWOJEJ PRACY, RÓWNIEŻ PO GODZINACH MUSIAŁ ZOSTAWAĆ ABY WYPEŁNIĆ RÓŻNE PAPIERY. O ZEBRANIACH, RADACH, DYSKOTEKACH (TYLKO TA "CHOINKOWA" JEST PŁATNA) JUŻ NIE WSPOMINAJĄC.
W Twojej sytacji raczej nie dziwiłabym się, że oprócz biblioteki i zastępstw czasami musisz zrobić coś dodatkowego. Bo takie sprawy mniejsze lub większe załatwia większość nauczycieli. Inna sprawa to kultura tych pań. Ale tego ocenić już nie mogę bo sytuacje znam tylko z Twojego opisu, być może od ich strony wygladało to inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Nic się dzieje bez przyczyny. Zadziwiające, że niektórym ludziom konflikty z otoczeniem to się piętrzą i piętrzą tylko, a inni prowadzą względnie poukładane międzyludzko-relacyjnie życie.
![]() Autorce wątku radzę więc... więcej dystansu ![]() A tak poza tym... Cytat:
Bycie czujnym, krytycznym (o zgrozo, nawet samokrytycznym) i zastanawiającym się nad otaczającą rzeczywistością jest skrajnym debilizmem. Good to know. Tą cechą akurat autorka przywodzi mi na myśl niemałą część znanych mi nauczycieli i ze szkół, i z tzw. życia. Ja tam zdziwiona nie jestem.
![]() |
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zamszowiec, właśnie, bo każdy n-l który opiekuje się swoim gabinetem robi jego inwentaryzację (raz do roku chyba0. a jak nie chce mu się liczyć krzeseł i podpisuje arkusz w ciemno to już jego brocha... będzie się spowiadał czemu w tym roku są na stanie 3 szafy a rok temu wpisał że były 4 ![]() Ja mam jeszcze zaplecze ze sprzętem laboratoryjnym, to dopiero liczenia ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2010-02-13 o 10:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Boże, uchroń moje przyszłe dzieci od takich wykształconych polonistek. Ta jeszcze nie rozumie, że śnieg nie może iść do banku i jeszcze idzie w zaparte z głupimi tłumaczeniami. ŻENADA
![]() A przechodząc do sedna sprawy, Pani polonistce chyba korona z głowy nie spadnie jeżeli zrobi komuś drobną przysługę. Podejrzewam, że te sekretarki nie są wcale takie jędzowate tylko Pani polonistka pokazała pewnie na co ją stać i dlatego tak ją traktują. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Miałam w podstawówce polonistkę, która zamiast "mysz" mówiła "mysza". Ale biedaczka nie mogła skończyć zaocznej polonistyki i w końcu nie mogła już nauczać, zdegradowali ją do świetlicy.
Inna znana mi polonistka pisze ludziom prace za pieniądze. Ale ona jest akurat po zaocznej filologii polskiej na dość kiepskim uniwerku. Takie osoby wg mnie w ogóle nie powinny pracować jako nauczycielki języka polskiego, bo polonista z prawdziwego zdarzenia to powinna być osoba o niecodziennej erudycji, oczytana, zaznajomiona z życiem kulturalnym, a takie możliwości dają jedynie porządne studia dzienne. A nie dwa razy w tygodniu weekend na zajęciach, a tak to cały czas praca w sklepie. Potem mamy takie polonistki, że pożal się Boże. Ciekawe, czy matematyk po zaocznych studiach z doświadczeniem zawodowym w hurtowni dostałby pracę w szkole... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że studiuję na Politechnice. Takich "miłych" koleżanek na studiach jak i w pracy chyba bym nie przeżyła.
![]()
#111 |
Wtajemniczenie
|
Cieszysz się że studiujesz na politechnice... ale wykładowcy który ci źle ocenił zadanie na egzaminie a upiera się że dobrze to byś nie chciała mieć , założę się
![]() Rady na wredne sekretary juz były, co więcej dodać w tym temacie. Ja bym poszła któregoś dnia i powiedziała nic dziś nie mam do roboty, dzień taki beznadziejny, przyszłam do was, moze dacie mi chociaż pieczątki poprzystawiać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zobaczyć na czym polega problem, ale autorka edytowała
![]() Oczywiście pierwsze co się rzuca w oczy to brak wychowania u pań pracujących w sekretariacie, ale z tym raczej nic nie zrobisz. Jedyne co ci poradzę to trochę więcej dystansu do siebie - dziewczyny tylko zwróciły ci uwagę, niepotrzebnie zaczęłaś snuć teorie, że zarzucają ci dostanie dyplomu za piękne oczy, |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli autorka uzyskała odpowiedź na pytanie, to po co dalej ciągnąć wątek? Osoba, która będzie miała podobny problem ma się przekopywać przez dziesiątki złośliwych postów? Treściwie i na temat wystarczy. ![]() Vixen masz rację, ale jak ktoś nie będzie interesował się literaturą to i studia dzienne nie pomogą. ![]() Aby więcej nie spamować temat uważam za zamknięty. ![]()
![]() |
#114 |
po drugiej stronie szafy
|
Oj Autorko, nieładnie, tutaj się postów nie edytuje...regulamin się kłania.
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam dwoje dzieciaków i obaj się uczą, za dwa lata pójdzie córka do szkoły. A w szkole??? Wiódł ślepy kulawego.... ![]() A kariery Autorce wątku nie wróżę, ani w tej szkole, ani na wizażu (widocznie nie doczytała Regulaminu Forum Wizaż - w kwestii niszczenia zawartosci Forum), no ale prawa nie skończyła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Autorko, posty i tak zostaną przywrócone, także szkoda twojego zachodu na kasowanie
![]()
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Proszę o zamknięcie forum.Pozdrawiam.Życie nie polega na kłótniach.
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, po co tyle złośliwości...nie zachowujmy się jak nasi politycy.Nie ma sensu.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:55.