![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: SMACZNY.wizaż .pl - wątek techniczny
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | ||
La Moderatoiure
|
Cytat:
Cytat:
![]() Sama mam 3 w domu i wiem jak to wygląda ![]() Tak btw to było ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Dziewczny, ale to nasza sprawa na kogo i jak glosowalysmy. Przeciez wolno nam glosowac na kogos, kogo lubimy.
(Tym bardziej, ze nie posunelysmy sie do takiej niegodziwosci, by masowo zanizac oceny konkurentkom naszej faworytki.) I pomimo, ze wcale nie musialabym sie tlumaczyc, to napisze, ("dla dobra" Vesenki, ktorej na pewno jest przykro, ze zostala wezwana do tablicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Tam cycków 12.
![]() Dziewczyny, skoro to już zostało dawno wyjaśnione po co dalsze tłumaczenia. Starczy już. ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
Jedno muszę napisać po całej tej sprawie i po lekturze niektórych recenzji :
w życiu nie zamieszczę żadnego przepisu na Smacznym Wizażu. Może nawet z pożytkiem dla świata ![]() Ale jak już na ten smaczny wlazłam, to się rozsiędę ![]() Techniczne pytanie mam : czy ta ramka od smacznego, co ja mamy pod avatarem to musi być ? Recenzenci KWC ramek nie dostają Nie dałoby się zrobić tak, żeby ona była n.p. opcjonalna ? Albo żeby ją mozna było ukryć ?
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Zlos pisal, ze ramka bedzie w przyszlosci opcjonalna
![]() Trzeba poczekac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................
|
![]()
![]() |
#100 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
A wiesz, że dzisiaj patrzę a Smakmistrzem marca jest Hania ? ![]() Haniu serdeczne gratulacje, jeśli tu zaglądasz ![]() ![]() Ciekawi mnie tylko dlaczego ja przez tydzień byłam na 1 miejscu i na głównej stronie wizażu widniałam jako Smakmistrz... zna ktoś tajniki tych zmian ? Dlatego tak wyskoczyłam z tym parowarem. Niepotrzebnie sobie nadziei narobiłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
rude jest piękne:)
|
Cytat:
Dopiero dzis pokazalo sie kto zwyciezyl w marcu ,wczesniej nigdzie nie bylo podane ![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z takim talentem kwiecień będzie Twój ![]() Hania gratulacje! ![]()
I i II Faza trwały w sumie 51 dni jest mnie mniej o 10 kg ![]() 22.02 Start III Faza - teoretycznie koniec ma nadejść 22.05... ![]() Ile to jeszcze dni ![]() Nowa książka Dukana: http://chomikuj. pl/ squo-86 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
gratulacje Haniu !!!
w pełni zasłużony tytuł i insygnium " władzy" :P liczę na kilak przepisów rozpisanych na parowar ( i opcję w garnku do gotowania na parze ) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Ja szczęśliwa posiadaczka Parowaru
![]() Również serdecznie Haniu gratuluję!!! I życze miłego i smacznego PAROWANIA ![]() A za pozostałych starajaących się o tytuł Smakmistrza trzymam ![]()
![]() |
#105 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Władza uznała widocznie że tym razem jeszcze nie wygrasz. Ale jestem pewna że w kwietniu będziesz triumfowała. Cytat:
Cytat:
Sama bardzo się zdziwiłam gdy dostałam wiadomość od Złosia że to ja wygrałam ![]() Dlaczego ja- o tym musi nam chyba opowiedzieć Złosiu ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Już odpowiadam dlaczego Hania811
![]() 1. Ilość przepisów 2. Zaangażowanie, w tym po stronie twórczego komentowania przepisów innych osób 3. Odwaga w podawaniu przepisów znanych potraw na nowo 4. Jakość opisu Faktycznie, w redakcji mieliśmy podzielone zdania, bo stawka była (i jest) bardzo wyrównana, ale demokracja górą - w głosowaniu wygrała Hania. I tak, La Monica - byłaś (i jesteś ciągle!) bardzo blisko nagrody ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |||
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam nie mam parcia na parowar i w ogóle zdziwiona byłam, że znalazłam się tak wysoko w rankingu. Także też bardzo się ciesze, że moje przepisy jakoś zostały docenione ![]() Jeszcze raz gratuluję Haniu, jak najbardziej - zasłużona wygrana ![]() EDIT: Złosiu - uprzedziłeś mnie ![]() ![]()
Edytowane przez La Monica Czas edycji: 2010-04-07 o 09:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie dużo bardziej cieszy ta argumentacja niż ta cała wygrana ![]() Aczkolwiek na parowar czekam bo mnie zmobilizuje do zrzucenia paru zbędnych pozimowych kilogramów..hihihi ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |
La Moderatoiure
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Doprawiam go także bulionetką, na marginesie świetny wynalazek, bardzo smaczny ![]() Przymierzam się do zrobienia zupy ![]() ![]() Dodałabym jakiś przepis, ale wszystko wydaje mi się takie zwyczajne ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czuję się taka gorsza ![]() ![]() ![]() ;-)
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Od dluzszego czasu obserwuje na SW nie fajna tendencje. Indoktrynacja na calego, krytyka do spodu i w efekcie zamiast konstruktywnych ocen widze dyskusje o tym, kto ma racje. Niektorzy chyba zapominaja, ze konstruktywna krytyka nie oznacza pisania gornolotnie, tudziez pseudonaukowo ale za to nie na temat.
Coraz wiecej na SW komentarzy o "jedynej slusznej drodze" w gotowaniu i mnie sie to osobiscie nie podoba. Ja rozumiem, ze kazdy ma swoj styl ale fakt narzucania go innym rodzi doktryne, a ja sie z tym nie zgadzam. Masa ludzi nie widzi niczego zlego w uzywaniu kostek rosolowych, oleju, smietany 30%, margaryny, przypraw uniwersalnych, itp. Wszystko jest dla ludzi, nawet chipsy i wodka. Rozumiem wyzszosc pewnych skladnikow nad innymi, pozostali pewnie tez ale czy to oznacza, ze osobe wylamujaca sie z trendu "wszystko zdrowe" nalezy linczowac, bo uzywa smalcu zamiast oliwy? Nie mowiac juz o tym, ze oba produkty maja zupelnie inny smak, wiec obecnosc w przepisie tego, a nie innego skladnika musi miec swoje znaczenie, prawda? Na SW jest obecnie masa komentarzy typu "ja bym zrobila\robie to tak i tak", po czym nastepuje caly elaborat zastosowania alternatywnych skladnikow w przepisie. No fajnie, tylko, ze tym samym powstaje zupelnie nowa receptura, wiec co taki "krytyk" tak naprawde ocenia? Bo, ze nie przepis oryginalny to na pewno, skoro zmienia wedlug wlasnego widzi-mi-sie 3\4 skladnikow w przepisie. Niestety ale widze u wielu osob parcie na bycie Krytykiem, zapominajacych definicje konstruktywnej krytyki. Dobre rady sa zawsze w cenie, pod warunkiem, ze piszemy na temat, a tego coraz mniej na SW. W zadnym przepisie (z tego co zauwazylam regularnie przegladajac SW od poczatkow jego powstania) nikt nie napisal "jedzcie to codziennie", wiec jesli ktos wrzucil fajny przepis na cos mniej zdrowego (wedle doktrynatow zdrowej zywnosci), nie namawiajac nas przy tym do tuczenia sie w sposob niekontrowolwany, to co w tym zlego? Fakt, ze ktos lubi tlusta smietana, a nie odtluszczony jogurt nie czyni z niego zywieniowego potwora, to ze ktos je mieso, a inni sa weganami, nie oznacza, ze ten pierwszy jest zbrodniarzem i bestia w ludzkim ciele, a jedzenie parowek nie prowadzi do upodlenia rodzaju ludzkiego. Kazdy ma swoj gust i ma prawo go wyrazac ale niech sie naprawde zastanowi przed kolejnym wpisem czy zamierza pisac na temat. Zasady sa proste - oceniamy przepisy oryginalne, takie jakimi sa podane, nasze preferencje kulinarne moga byc wskazowka dla autora ale nie mamy prawa go nawracac na sile. Jesli czegos nie lubisz, nie znasz - nie oceniaj. Miej na tyle pokory w sobie, by przyznac, ze obok ciebie zyja ludzie, ktorzy maja inny smak niz twoj. Zaznaczam, ze nie zwracam sie do nikogo konkretnego, a jesli ktos poczuje sie tym postem wywolany do tablicy, to sam najlepiej powinien wiedziec dlaczego. Smacznego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Ja natomiast zauważyłam że jak ktoś dostanie mniej gwiazdek niż 5 od razu czuje się urażony, niesprawiedliwie oceniony i ogólnie obrażony na cały świat.
Każdy ma inny smak i ma prawo dodawać do swoich potraw co dusza zapragnie..ale też każdy ma prawo ten przepis ocenić wedle swojego smaku i kulinarnej wiedzy ![]() Ja ostatnio boję sie wystawiac oceny aby ktos czasem nie poczuł sie urażony...ale to przeciez bez sensu ![]() Mam swoje zdanie, mam swój smak, gotuję coś, to coś mi nie smakuje, bądź jadłam to coś kiedyś gdzieś i uważam że dana potrawa nie zasługuje na najlepszą ocenę wiec czemu tej oceny mam nie wystawić. ![]() Są przepisy bardziej lub mniej pracochłonne, bardziej lub mniej pomysłowe dlatego niektóre dostają 5, niektóre 4, a niektórych w ogóle nie da sie ocenić ![]() A co do tego kultu zdrowej żywności...uważam że nie ma takowego. Są przepis z serii bardziej fast foodowej i cieszą się popularnością- bo niby czemu cieszyć sie nie mają. Ale jeśli ktoś używa do jednej potrawy tabunu pomocników w proszku to już jest przesada bo można to ograniczyć do mniejszej ilości sztuczności. I tu nawet nie chodzi o zdrowie a o smak i zapach. Ja sama swego czasu do wszystkiego dodawałam vegety itp wspomagaczy smaku i teraz wiem że było to zbędne bo moje zupy bez tego niczym w smaku sie nie różnią...Ba! są lepsze. ![]()
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-04-08 o 14:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Zlos mam pytanie techniczne.
Dodalam dzis przepis na zupe ale cos mnie tknelo, ze juz ja kiedys wrzucalam i faktycznie - w grudniu. Przepis zostal przekazany do moderacji (podejrzewam, ze chodzilo o ziarenka warzyw, ktorych nie ma w katalogu). Czy tamten przepis zostanie odblokowany? Jesli tak, to wtedy sie zdubluje z tym dzisiejszym, ktory pewnie tez pojdzie do moderacji ze wzgledu na "ziarenka". Jesli odblokujesz ten stary, to wywal prosze ten nowszy. Przepraszam za klopot ale dopiero po wrzuceniu przepisu przypomnialam sobie, ze skoro mam zdjecia na kompie, to musialam go wrzucac juz wczesniej. Link do grudniowego przepisu - http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=523 Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
La Moderatoiure
|
Z tymi ocenami to na prawdę...też się boje dać mniej niż 4. Wolę w ogóle nie oceniać, bo ludzie są złośliwi (nie wszyscy oczywiście) i potem Ci się odpłacają niesprawiedliwymi komentarzami, ocenami itd. Co zrobić...
Vril - a ja właśnie spijam Twój "Bananowy budzik" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Niezla pobudka w poludnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Kropka gratulacje!
![]() Należało Ci się już dawno temu! ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Ja również
![]() Kropeczko...oj będziesz teraz miksowałaaaaaaa ![]()
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Czy można na tej stronie edytować przepis czy tylko zdjęcie??
![]()
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.