![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do kogo skierowane są perfumy Chanel No. 5??
Witajcie Wizazanki
![]() Jesli chodzi o uzywanie perfum,to zawsze pachnialam czym w danej chwili chcialam..Perfumy uwielbiam,bo poprawiaja mi nastój ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Paradoksalnie niełatwa "piątka" obecnie, moim zdaniem - trafia nie do babci, bo dzisiejsze babcie używają albo Euphorii, albo niszowców, nie jest też skierowana do młodych elegantek, bo te wybierają według mojej obserwacji, ładnego, modnego Lutensa, np. Douce Amere.
Trudna piątka jest zdecydowanie przeznaczona dla absolutnych indywidualistek, niezależnie od ich wieku.
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Odpowiedz na pytanie w temacie postu:
Moj 'stereotyp' kobiety, ktora nosi Chanel no 5, to Pani w srednim wieku, rozwodka badz po prostu wolna, wykonujaca statyczny, spokojny, jednostajny zawod (np. w administracji publicznej, w biurze, dyrektor szkoly, kierownik eleganckiego sklepu), zadbana, dosc ladna jak na swoj wiek, zachowujaca dystans do ludzi, troszke taka 'staropanienska', dobrze wyksztalcona, majaca eleganckie, acz nieduze mieszkanie badz dom, bez dzieci, lubiaca srodziemnomorska i elegancko podana kuchnie, raczej przy kosci, noszaca zlota delikatna bizuterie i male torebki oraz buty na niewielkich obcasach, jezdzaca Vectra, czytajaca ksiazki, ze zbyt konserwatywnymi pogladami, taka 'och ech'... osobiscie nie przepadam za tym zapachem, jest dla mnie za mocny, az swidruje w glowie... mam tez drugi stereotyp. Kobieta kolo 40stki, aktorka badz piosenkarka, ewentualnie prezenterka, styl klasyczny, ladna, obyta, usmiechnieta, elegancka, bogata. Ktos w stylu Danuty Stenki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
witajcie, Chanel N5 używam od dwuch lat są niezastąpione na wieczorne imprezy... ale ... wiele kobiet dziewczat twierdzą że one smierdzą i duszą.... Jestem chemikiem z zawodu i wiem że wyda wam się to smieszne lecz po 1! perfum należy dobierać idywidualnie, 2! inny na dzień a inny na noc , 3! i jeśli wybieracie się na zakupy na litość boską niepryskajcie się wszystkim co modne, 4! aby dobrać perfum najlepiej pomyśleć jaki zapach lubicie i poprosić sprzedawcę o wskazanie paru, 5! spryskajcie nadgarstek i pójdzcie na spacer wystarczy 10 minut wasze ph dopiero złączy się z perfumem, 6! wtedy dopiero można poznać prawdziwy zapach, 7! perfumy pachną na każdej dziewczynie innaczej także nalezy sie przekonać osobiście zanim wydasz sporą sumę....... i złoty środek wybirajcie perfumy z rana wtedy gdy wasz zmysł wech jest najbardziej aktywny a w sklepie niema mieszanki perfumów w powietrzu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
spin doctor
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Małgosia791 Czas edycji: 2009-03-27 o 10:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Szef ds. Wymianek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
a łyżka na to: nie możliweeeeeeeee.......... .........
![]() |
![]() |
#99 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Każda kobieta ma w przyrodzie swój zapach a chanel N5 niepachnie tak samo na wszystkich. mieszasz pojecie oblana perfumami z kiosku z napisem szanel numer5. Ja jestem mężatką mam dwójkę dzieci i mam 24 lata. uwielbiam dzinsy i dresy a na wyjścia wysokie obcasy. a zapach ten jest utożsamiony z feromonem działa pociagająco na wiele osób no i oczywiście mężczyzn...ale niewszystkich. mój mąż mówi jak i również znajomi w tym i kobiety że zawsze wiedzą że przebywam w ich toważystwie i jeśli mnie niema to czegoś im brakuje .. to dziwne ale prawdziwe... a mój mąż mówi że w pracy cały dzień myśli o tym zapachu i aż ciągnie go do mnie bo wie że odemnie ten zapach idzie... nigdy mi nikt niezwrócił uwagi że śmierdze albo dusi ten zapach , przeciwnie zdziwnieni że to właśnie ten chanel o złej sławie co mylony jest z zapachem piżmowym z kiosku co to w kościele albo w autobusie zabija owady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chanel nr 5- ja kojarzę sobie ten zapach z kobietą silną, pewną siebie, zdecydowaną, zajmującą wysokie stanowisko, kobietą zadbaną, w klasycznych, prostych, eleganckich strojach, o włosach spiętych w kok. Tak sobie wyobrażam nosicielkę Piątki ![]()
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2009-03-27 o 14:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Rozeznanie
|
Jak widac z powyzszych wypowiedzi, Chanel no.5 to zapach zdecydowanie kontrowersyjny
![]() ![]() ![]() Moze w tym tkwi jego legenda???... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez GothicAristocrat Czas edycji: 2009-03-27 o 15:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Magiczna Piątka... i wszystko jasne.
Można na nią psioczyć w niewybredny sposób, można merdać ogonem na wyczerpujące aldehydy, można przylepiać etykietki "babcine" i "paskudne". Ale, tak szczerze, czy Wasze ulubione perfumy przetrwają na rynku lat 80 z okładem, będą okrzykniętymi jako " jedne z najsławniejszych perfum w historii, znajdujące się na liście pięciu najlepiej sprzedających się zapachów na świeciedne z najsławniejszych perfum w historii, znajdujące się na liście pięciu najlepiej sprzedających się zapachów na świecie" [cytat Wikipedia]? Bo moje na pewno nie ![]() Nie wiem dlaczego, ale osobiście cieszy mnie fakt, że 5'tkę bardzo polubiłam, więcej - czuję się w niej bardzo powerfull ![]() ![]() I z taką dziewczyną 5'tka mi siękojarzy, z a całą pewnością nie z nobliwą panią doktor czy elegancką emerytką - wtedy faktycznie Piona okazuje się zramolała.
![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla mnie, trafiłaś w sedno szerszego problemu : w relacji osoba - zapach, jednak podmiotem jest osoba. Osobowość, sposób bycia, image, w ostatecznej instancji nadają zapachowi charakteru, a nie odwrotnie. Piątka na wyćwiekowanej dziewczynie staje się cudowna, oryginalna, młoda, a na srebrnowłosej klasycznej elegantce jest dokładnie jak piszesz - zramolała.
Edytowane przez Mitsouko Czas edycji: 2009-03-27 o 19:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mitsouko, w ustach naszej wizażowej poetki taka pochwała zobowiązuje ![]() Thx!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tośmy sobie pokadziły, a teraz zamiast przesiadywać na wizażu, może należałoby się wziąć do roboty ? ![]()
Edytowane przez Mitsouko Czas edycji: 2009-03-27 o 20:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chanel Nr 5
Wczoraj widziałam nową reklamę Chanel No 5 z Audrey Tattou. Co jak co, ale reklamy Chanel ma najlepsze wsród wszystkich zapachów. Bardzo mi się podobała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Mettemarit
![]() Dorzuciłabym coś jeszcze subtelnego w stylu retro, ale Chanel5 po Monroe i Kidman? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Myślę, że reklama z Kidman była bardzo trafiona, podobała mi się też Carole Bouquet - klasyczna uroda i elegancja, to chyba kojarzy się z Piątką ![]() Audrey widziałabym raczej w czymś niszowym |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
A u mnie wygląda to tak : reklama mi sie podoba jest po prostu bardzo ładna ale faktycznie kojarzy mi się z innym zapachem.
Myśle ,że to jednak przez kontrast z poprzednią , tą z Nicole Kidman - ta była po prostu doskonała ! Idealnie oddawała atmosferę jaka kojarzy mi się z Chanel No5. Ale, bo jest małe "ale" z wersją edp. To jest mój taki odświętny wariant tego cudownego pachnidła. Natomiast edt noszę do wszystkiego ( np. dzisiaj lniane spodnie i czarna luźna tunika - i edt świetnie mi do tego pasuje) i Elixir sensuel tez podobnie - często jest takim domowym otulaczem ![]()
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Reklama podoba mi się, jest ciepła, zmysłowa, frywolna i zawadiacka. Tylko pamiętam, że jak zobaczyłam, że to chodzi o Chanel 5 to miałam taką minę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Mnie się reklama z Audrey bardzo podoba
![]() Do Chanel No.5 dalej podchodzę jak pies do jeża, ale nigdy nic nie wiadomo ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2009-05-11 o 18:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Pierwszy raz widziałam nową reklamę piątki wczoraj i jestem zachwycona
![]() ![]() Dla mnie to najlepsza reklama piątki spośród wszystkich jakie znam. Wreszcie reklama, która nie narzuca cudnemu zapachowi tego całego patosu, a próbuje go przemycić do dżinsów, delikatności, codzienności, bez pereł, atłasów i poza wielkimi balami. W moim przypadku reklama spełniła swoje zadanie. Czekam do wypłaty tylko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to dokładnie! ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
twórcy reklamy postawili na nowy, sorry - target.
I to był pomysł genialny ( poza tym reklama "piątki " jednocześnie jest ukrytą reklamą filmu o Coco Chanel) Spot i pod względem artystycznym jest genialny, ale moim zdaniem, nie byłby taki nawet w połowie, gdyby nie boska Billy Holiday i jej ekspresyjny, wywołujący dreszcze głos
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
30-latka, niezależna, samotna, nie spoufala się. Nosi eleganckie, skromne stroje. Zakochała się, ale nie akceptuje tego i nie dopuszcza do swego życia mężczyzny. Spełniona zawodowo, niespełniona uczuciowo. Słucha dobrego, starego jazzu popijając czerwone wino. Mieszka w przestrzennym, jasnym i trochę pustym mieszkaniu. Nie ma bliskich przyjaciół. Pracuje jako menager w dużej korporacji. Jest piękna, ale nie ma u jej boku mężczyzny, chyba że na jedną noc. W jej łazience stoją ekskluzywne kosmetyki i tylko jeden zapach: No. 5. Osiągnęła bardzo wiele, ale zaczyna rozumieć, że teraz już ciężko jej będzie ułożyć sobie szczęśliwe życie.
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:47.