Chanel Nr 5 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-24, 15:21   #91
trihomonas
Zadomowienie

Dot.: Do kogo skierowane są perfumy Chanel No. 5??

Witajcie Wizazanki Nie sadzilam,ze dyskusja az tak sie rozwinie...
Jesli chodzi o uzywanie perfum,to zawsze pachnialam czym w danej chwili chcialam..Perfumy uwielbiam,bo poprawiaja mi nastój Chanel No5 nie kojarza mi sie ze starsza kobieta wrecz przeciwnie-z mloda kobieta Chcialabym uzywac tych perfum,bo bardzo mi sie podobaja...Pracuje jednak miedzy ludzmi-caly czas mam z nimi kontakt i boje sie,ze moglby ten zapach im przeszkadzac...Mam tak samo z Dune Diora-nie uzylam go jeszcze do pracy,bo boje sie,ze moi znajomi,którzy znaja tylko jakies zwykle slodkie,kwiatowe perfumy-powiedza mi,ze smierdze...
trihomonas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 16:56   #92
Mitsouko
Zadomowienie

Paradoksalnie niełatwa "piątka" obecnie, moim zdaniem - trafia nie do babci, bo dzisiejsze babcie używają albo Euphorii, albo niszowców, nie jest też skierowana do młodych elegantek, bo te wybierają według mojej obserwacji, ładnego, modnego Lutensa, np. Douce Amere.
Trudna piątka jest zdecydowanie przeznaczona dla absolutnych indywidualistek, niezależnie od ich wieku.

Mitsouko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 12:57   #93
Malaika85
Zadomowienie

Odpowiedz na pytanie w temacie postu:

Moj 'stereotyp' kobiety, ktora nosi Chanel no 5, to Pani w srednim wieku, rozwodka badz po prostu wolna,
wykonujaca statyczny, spokojny, jednostajny zawod (np. w administracji publicznej, w biurze, dyrektor szkoly, kierownik eleganckiego sklepu),
zadbana, dosc ladna jak na swoj wiek,
zachowujaca dystans do ludzi,
troszke taka 'staropanienska',
dobrze wyksztalcona,
majaca eleganckie, acz nieduze mieszkanie badz dom,
bez dzieci,
lubiaca srodziemnomorska i elegancko podana kuchnie,
raczej przy kosci,
noszaca zlota delikatna bizuterie i male torebki oraz buty na niewielkich obcasach,
jezdzaca Vectra,
czytajaca ksiazki,
ze zbyt konserwatywnymi pogladami,
taka 'och ech'...

osobiscie nie przepadam za tym zapachem, jest dla mnie za mocny, az swidruje w glowie...

mam tez drugi stereotyp.
Kobieta kolo 40stki, aktorka badz piosenkarka, ewentualnie prezenterka,
styl klasyczny, ladna, obyta, usmiechnieta, elegancka, bogata.
Ktos w stylu Danuty Stenki.
Malaika85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-25, 15:27   #94
ropuszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karmellita Pokaż wiadomość
A mi się kojarzy ze starszą kobietą (taką babcią) w sukience w kwatki i przesadzonym makijażem, której ulubionym zajęciem jest sidzenie na ławce przed blokiem z koleżankami i obgadywanie wszystkich po kolei, a przy tym udawanie, takiej moralnej i poukładanej. Tak w ogole to tezn zapach kojarzy mi się ze starym, śmierdzącym mydłem, pewnie dlatego mam takie skojarzenie.
O, zupelnie jakbym czytala o mojej szwagierce Tylko, ze ona ma 30 lat Ale coz, intrygi i plotki mozna kochac w kazdym wieku Sorry za OT, ale nie moglam sie powstrzymac Swoja droga nie widze mojej szwagierki w Chanel no 5 - zbyt szlachetny zapach
ropuszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 07:56   #95
number5
Przyczajenie

witajcie, Chanel N5 używam od dwuch lat są niezastąpione na wieczorne imprezy... ale ... wiele kobiet dziewczat twierdzą że one smierdzą i duszą.... Jestem chemikiem z zawodu i wiem że wyda wam się to smieszne lecz po 1! perfum należy dobierać idywidualnie, 2! inny na dzień a inny na noc , 3! i jeśli wybieracie się na zakupy na litość boską niepryskajcie się wszystkim co modne, 4! aby dobrać perfum najlepiej pomyśleć jaki zapach lubicie i poprosić sprzedawcę o wskazanie paru, 5! spryskajcie nadgarstek i pójdzcie na spacer wystarczy 10 minut wasze ph dopiero złączy się z perfumem, 6! wtedy dopiero można poznać prawdziwy zapach, 7! perfumy pachną na każdej dziewczynie innaczej także nalezy sie przekonać osobiście zanim wydasz sporą sumę....... i złoty środek wybirajcie perfumy z rana wtedy gdy wasz zmysł wech jest najbardziej aktywny a w sklepie niema mieszanki perfumów w powietrzu.
number5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 10:18   #96
Małgosia791
spin doctor

Cytat:
Napisane przez number5 Pokaż wiadomość
witajcie, Chanel N5 używam od dwuch lat są niezastąpione na wieczorne imprezy... ale ... wiele kobiet dziewczat twierdzą że one smierdzą i duszą.... Jestem chemikiem z zawodu i wiem że wyda wam się to smieszne lecz po 1! perfum należy dobierać idywidualnie, 2! inny na dzień a inny na noc , 3! i jeśli wybieracie się na zakupy na litość boską niepryskajcie się wszystkim co modne, 4! aby dobrać perfum najlepiej pomyśleć jaki zapach lubicie i poprosić sprzedawcę o wskazanie paru, 5! spryskajcie nadgarstek i pójdzcie na spacer wystarczy 10 minut wasze ph dopiero złączy się z perfumem, 6! wtedy dopiero można poznać prawdziwy zapach, 7! perfumy pachną na każdej dziewczynie innaczej także nalezy sie przekonać osobiście zanim wydasz sporą sumę....... i złoty środek wybirajcie perfumy z rana wtedy gdy wasz zmysł wech jest najbardziej aktywny a w sklepie niema mieszanki perfumów w powietrzu.
Dziękujemy za rady

Edytowane przez Małgosia791
Czas edycji: 2009-03-27 o 10:19
Małgosia791 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 10:28   #97
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez Małgosia791 Pokaż wiadomość
Dziękujemy za rady
hmm, przypomnialo mi sie takie powiedzenie: "nie ucz ojca robic dzieci"
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-27, 10:40   #98
Polly_
grozi wypollizowaniem

Cytat:

a łyżka na to: nie możliweeeeeeeee.......... .........
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 11:07   #99
number5
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Malaika85 Pokaż wiadomość
Odpowiedz na pytanie w temacie postu:

Moj 'stereotyp' kobiety, ktora nosi Chanel no 5, to Pani w srednim wieku, rozwodka badz po prostu wolna,
wykonujaca statyczny, spokojny, jednostajny zawod (np. w administracji publicznej, w biurze, dyrektor szkoly, kierownik eleganckiego sklepu),
zadbana, dosc ladna jak na swoj wiek,
zachowujaca dystans do ludzi,
troszke taka 'staropanienska',
dobrze wyksztalcona,
majaca eleganckie, acz nieduze mieszkanie badz dom,
bez dzieci,
lubiaca srodziemnomorska i elegancko podana kuchnie,
raczej przy kosci,
noszaca zlota delikatna bizuterie i male torebki oraz buty na niewielkich obcasach,
jezdzaca Vectra,
czytajaca ksiazki,
ze zbyt konserwatywnymi pogladami,
taka 'och ech'...

osobiscie nie przepadam za tym zapachem, jest dla mnie za mocny, az swidruje w glowie...

mam tez drugi stereotyp.
Kobieta kolo 40stki, aktorka badz piosenkarka, ewentualnie prezenterka,
styl klasyczny, ladna, obyta, usmiechnieta, elegancka, bogata.
Ktos w stylu Danuty Stenki.
wiesz ta wypowiedz świadczy o wiadomym Twoim stereotypie(bez urazy, określenie medyczne), jesteś może i młoda ale chowana w ograniczonym pogladzie na temat kobiety.
Każda kobieta ma w przyrodzie swój zapach a chanel N5 niepachnie tak samo na wszystkich. mieszasz pojecie oblana perfumami z kiosku z napisem szanel numer5. Ja jestem mężatką mam dwójkę dzieci i mam 24 lata. uwielbiam dzinsy i dresy a na wyjścia wysokie obcasy. a zapach ten jest utożsamiony z feromonem działa pociagająco na wiele osób no i oczywiście mężczyzn...ale niewszystkich. mój mąż mówi jak i również znajomi w tym i kobiety że zawsze wiedzą że przebywam w ich toważystwie i jeśli mnie niema to czegoś im brakuje .. to dziwne ale prawdziwe... a mój mąż mówi że w pracy cały dzień myśli o tym zapachu i aż ciągnie go do mnie bo wie że odemnie ten zapach idzie... nigdy mi nikt niezwrócił uwagi że śmierdze albo dusi ten zapach , przeciwnie zdziwnieni że to właśnie ten chanel o złej sławie co mylony jest z zapachem piżmowym z kiosku co to w kościele albo w autobusie zabija owady
number5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 14:21   #100
iwona-jk
Wtajemniczenie

GG do iwona-jk

Cytat:
Udzieliłaś siedmiu rad. Ja udzielę Ci jednej - perfumy (rzeczownik występuje tylko w liczbie mnogiej), dobieramy perfumy, złączy się z perfumami, itp

Chanel nr 5- ja kojarzę sobie ten zapach z kobietą silną, pewną siebie, zdecydowaną, zajmującą wysokie stanowisko, kobietą zadbaną, w klasycznych, prostych, eleganckich strojach, o włosach spiętych w kok. Tak sobie wyobrażam nosicielkę Piątki

Edytowane przez iwona-jk
Czas edycji: 2009-03-27 o 14:30
iwona-jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 14:39   #101
Estell
Rozeznanie

Jak widac z powyzszych wypowiedzi, Chanel no.5 to zapach zdecydowanie kontrowersyjny , wywolujacy skrajne emocje i podnoszacy adrenaline
Moze w tym tkwi jego legenda???...
Estell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 15:43   #102
GothicAristocrat
BAN stały

Cytat:
dziewczyna z choinki się urwała. nie bijcie jej kochani! choinka swoimi prawami się rządzi

Cytat:
Napisane przez Estell Pokaż wiadomość
Jak widac z powyzszych wypowiedzi, Chanel no.5 to zapach zdecydowanie kontrowersyjny , wywolujacy skrajne emocje i podnoszacy adrenaline
Moze w tym tkwi jego legenda???...
Mozliwe we mnie szczerze mówiąc nie wywołał żadnych emocji. ba! nawet nie pamiętam dokładnie jak to to pachniało. po prostu... nie był dla mnie interesujący więc wymazałam go z pamięci...

Edytowane przez GothicAristocrat
Czas edycji: 2009-03-27 o 15:51
GothicAristocrat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 18:57   #103
piroksena
Zadomowienie

Magiczna Piątka... i wszystko jasne.
Można na nią psioczyć w niewybredny sposób, można merdać ogonem na wyczerpujące aldehydy, można przylepiać etykietki "babcine" i "paskudne".
Ale, tak szczerze, czy Wasze ulubione perfumy przetrwają na rynku lat 80 z okładem, będą okrzykniętymi jako " jedne z najsławniejszych perfum w historii, znajdujące się na liście pięciu najlepiej sprzedających się zapachów na świeciedne z najsławniejszych perfum w historii, znajdujące się na liście pięciu najlepiej sprzedających się zapachów na świecie" [cytat Wikipedia]? Bo moje na pewno nie
Nie wiem dlaczego, ale osobiście cieszy mnie fakt, że 5'tkę bardzo polubiłam, więcej - czuję się w niej bardzo powerfull Aldehydy dają mi złotego kopa, a skontrastowane z ćwiekami, czarną skórą i butami do jazdy na motorze nabierają nader zaczepnego charakteru i wszelakie babcie pojawiające się na horyzoncie nie rozpoznają we mnie "swojaczki"
I z taką dziewczyną 5'tka mi siękojarzy, z a całą pewnością nie z nobliwą panią doktor czy elegancką emerytką - wtedy faktycznie Piona okazuje się zramolała.

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 19:24   #104
Mitsouko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Magiczna Piątka... i wszystko jasne.
Można na nią psioczyć w niewybredny sposób, można merdać ogonem na wyczerpujące aldehydy, można przylepiać etykietki "babcine" i "paskudne".
Ale, tak szczerze, czy Wasze ulubione perfumy przetrwają na rynku lat 80 z okładem, będą okrzykniętymi jako " jedne z najsławniejszych perfum w historii, znajdujące się na liście pięciu najlepiej sprzedających się zapachów na świeciedne z najsławniejszych perfum w historii, znajdujące się na liście pięciu najlepiej sprzedających się zapachów na świecie" [cytat Wikipedia]? Bo moje na pewno nie
Nie wiem dlaczego, ale osobiście cieszy mnie fakt, że 5'tkę bardzo polubiłam, więcej - czuję się w niej bardzo powerfull Aldehydy dają mi złotego kopa, a skontrastowane z ćwiekami, czarną skórą i butami do jazdy na motorze nabierają nader zaczepnego charakteru i wszelakie babcie pojawiające się na horyzoncie nie rozpoznają we mnie "swojaczki"
I z taką dziewczyną 5'tka mi siękojarzy, z a całą pewnością nie z nobliwą panią doktor czy elegancką emerytką - wtedy faktycznie Piona okazuje się zramolała.

Jak dla mnie, trafiłaś w sedno szerszego problemu : w relacji osoba - zapach, jednak podmiotem jest osoba. Osobowość, sposób bycia, image, w ostatecznej instancji nadają zapachowi charakteru, a nie odwrotnie. Piątka na wyćwiekowanej dziewczynie staje się cudowna, oryginalna, młoda, a na srebrnowłosej klasycznej elegantce jest dokładnie jak piszesz - zramolała.

Edytowane przez Mitsouko
Czas edycji: 2009-03-27 o 19:25
Stary 2009-03-27, 19:40   #105
piroksena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mitsouko Pokaż wiadomość
Jak dla mnie, trafiłaś w sedno szerszego problemu : w relacji osoba - zapach, jednak podmiotem jest osoba. Osobowość, sposób bycia, image, w ostatecznej instancji nadają zapachowi charakteru, a nie odwrotnie. Piątka na wyćwiekowanej dziewczynie staje się cudowna, oryginalna, młoda, a na srebrnowłosej klasycznej elegantce jest dokładnie jak piszesz - zramolała.

Mitsouko, w ustach naszej wizażowej poetki taka pochwała zobowiązuje
Thx!

piroksena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-27, 20:09   #106
Mitsouko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez piroksena Pokaż wiadomość
Mitsouko, w ustach naszej wizażowej poetki taka pochwała zobowiązuje
Thx!

Kurka wodna, a wiesz Pirokseno jak powyższe słowa, w Twoich ustach, ustach osoby, która kocha polszczyznę miłością wielką, a naturalną i odwzajemnioną, wiesz jak zobowiązują
Tośmy sobie pokadziły, a teraz zamiast przesiadywać na wizażu, może należałoby się wziąć do roboty ?

Edytowane przez Mitsouko
Czas edycji: 2009-03-27 o 20:10
Stary 2009-05-11, 09:06   #107
lady_poison
Zakorzenienie

Dot.: Chanel Nr 5

Wczoraj widziałam nową reklamę Chanel No 5 z Audrey Tattou. Co jak co, ale reklamy Chanel ma najlepsze wsród wszystkich zapachów. Bardzo mi się podobała.
Stary 2009-05-11, 11:51   #108
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lady_poison Pokaż wiadomość
Wczoraj widziałam nową reklamę Chanel No 5 z Audrey Tattou. Co jak co, ale reklamy Chanel ma najlepsze wsród wszystkich zapachów. Bardzo mi się podobała.
A mnie nie podoba się wybór Audrey Tattou. Nie pasuje mi do wizerunku kobiety pachnącej Chanel 5
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 12:00   #109
mettemarit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
A mnie nie podoba się wybór Audrey Tattou. Nie pasuje mi do wizerunku kobiety pachnącej Chanel 5
O właśnie zgadzam się w 100% - Audrey Tautou w ogóle nie pasuje do Chanel No 5
Widziałabym ją w czymś orientalnym raczej
mettemarit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 12:09   #110
danaida
Zadomowienie

Mettemarit
Dorzuciłabym coś jeszcze subtelnego w stylu retro, ale Chanel5 po Monroe i Kidman? Jeszcze w tych luzackich ciuszkach, które pasują mi do artystki-malarki, ale nie kobiety psikającej się tymi perfumami
Stary 2009-05-11, 12:21   #111
mettemarit
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez danaida Pokaż wiadomość
Mettemarit
Dorzuciłabym coś jeszcze subtelnego w stylu retro, ale Chanel5 po Monroe i Kidman? Jeszcze w tych luzackich ciuszkach, które pasują mi do artystki-malarki, ale nie kobiety psikającej się tymi perfumami
Dokładnie; uwielbiam urodę Audrey Tautou - IMO jest naprawdę piękną kobietą, ale do Piątki ma się jak kwiat do kożucha.
Myślę, że reklama z Kidman była bardzo trafiona, podobała mi się też Carole Bouquet - klasyczna uroda i elegancja, to chyba kojarzy się z Piątką
Audrey widziałabym raczej w czymś niszowym
mettemarit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 13:20   #112
ragutka
Zakorzenienie

A u mnie wygląda to tak : reklama mi sie podoba jest po prostu bardzo ładna ale faktycznie kojarzy mi się z innym zapachem.
Myśle ,że to jednak przez kontrast z poprzednią , tą z Nicole Kidman - ta była po prostu doskonała !
Idealnie oddawała atmosferę jaka kojarzy mi się z Chanel No5.
Ale, bo jest małe "ale" z wersją edp.
To jest mój taki odświętny wariant tego cudownego pachnidła.
Natomiast edt noszę do wszystkiego ( np. dzisiaj lniane spodnie i czarna luźna tunika - i edt świetnie mi do tego pasuje) i Elixir sensuel tez podobnie - często jest takim domowym otulaczem
Stary 2009-05-11, 16:06   #113
danaida
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ragutka Pokaż wiadomość
A u mnie wygląda to tak : reklama mi sie podoba jest po prostu bardzo ładna ale faktycznie kojarzy mi się z innym zapachem.
Myśle ,że to jednak przez kontrast z poprzednią , tą z Nicole Kidman - ta była po prostu doskonała !
Idealnie oddawała atmosferę jaka kojarzy mi się z Chanel No5.
Ale, bo jest małe "ale" z wersją edp.
To jest mój taki odświętny wariant tego cudownego pachnidła.
Natomiast edt noszę do wszystkiego ( np. dzisiaj lniane spodnie i czarna luźna tunika - i edt świetnie mi do tego pasuje) i Elixir sensuel tez podobnie - często jest takim domowym otulaczem

Reklama podoba mi się, jest ciepła, zmysłowa, frywolna i zawadiacka. Tylko pamiętam, że jak zobaczyłam, że to chodzi o Chanel 5 to miałam taką minę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-05-11, 16:28   #114
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Mnie się reklama z Audrey bardzo podoba Jest jakaś taka... bezpretensjonalna, łatwiej utożsamić mi się z Audrey ubraną elegancko ale w dosyć luźny sposób, odbywającą podróż, niż ze sztuczną, posągową, zimną, ubraną w przepiękną, bajkową, suknię dla księżniczki, Nicole Kidman. Miałam odczucia, że reklama z Nicole jest przeznaczona dla pięknych, bogatych kobiet, otoczonych nieziemskim luksusem. Dzięki wersji z Audrey łatwiej mi jakoś uwierzyć, że te perfumy są dla każdej z nas.

Do Chanel No.5 dalej podchodzę jak pies do jeża, ale nigdy nic nie wiadomo Wersja Eau Premiere w początkowych nutach to straszne mydło, ale potem robi się hmmm.. intrygująco. Na tyle, że gdzieś te perfumy są zakotwiczone w moim umyśle.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI

Edytowane przez madziczka
Czas edycji: 2009-05-11 o 18:48
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 18:57   #115
Estell
Rozeznanie

Pierwszy raz widziałam nową reklamę piątki wczoraj i jestem zachwycona
Dla mnie to najlepsza reklama piątki spośród wszystkich jakie znam. Wreszcie reklama, która nie narzuca cudnemu zapachowi tego całego patosu, a próbuje go przemycić do dżinsów, delikatności, codzienności, bez pereł, atłasów i poza wielkimi balami.
W moim przypadku reklama spełniła swoje zadanie. Czekam do wypłaty tylko
Estell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-11, 19:10   #116
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Dla mnie to najlepsza reklama piątki spośród wszystkich jakie znam. Wreszcie reklama, która nie narzuca cudnemu zapachowi tego całego patosu, a próbuje go przemycić do dżinsów, delikatności, codzienności, bez pereł, atłasów i poza wielkimi balami.

O to dokładnie!

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-12, 07:54   #117
lady_poison
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się z Estell całkowicie. Audrey nadaje zapachowi mniej monumentalnego zabarwienia. Trudno wyobrazić sobie, żeby używać perfum tylko na eleganckie przyjęcie chadzając w sukni od Chanel w blasku flashy... Jeśli miałabym ich używać tylko na takie okazje sądze, że nie zużyłabym miniaturki przez 20 lat
Stary 2009-05-13, 17:37   #118
Mitsouko
Zadomowienie

twórcy reklamy postawili na nowy, sorry - target.
I to był pomysł genialny ( poza tym reklama "piątki " jednocześnie jest ukrytą reklamą filmu o Coco Chanel) Spot i pod względem artystycznym jest genialny, ale moim zdaniem, nie byłby taki nawet w połowie, gdyby nie boska Billy Holiday i jej ekspresyjny, wywołujący dreszcze głos

Stary 2009-05-13, 17:59   #119
skarbiatko
Zakorzenienie

na mnie ten Chanel to zwykły śmierdziel,przepraszam ,miłośniczki tej woninic nie poradzę ,że nie widzę w nim nic szczególnego....

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-05-30, 13:25   #120
just green
Rozeznanie

GG do just green

30-latka, niezależna, samotna, nie spoufala się. Nosi eleganckie, skromne stroje. Zakochała się, ale nie akceptuje tego i nie dopuszcza do swego życia mężczyzny. Spełniona zawodowo, niespełniona uczuciowo. Słucha dobrego, starego jazzu popijając czerwone wino. Mieszka w przestrzennym, jasnym i trochę pustym mieszkaniu. Nie ma bliskich przyjaciół. Pracuje jako menager w dużej korporacji. Jest piękna, ale nie ma u jej boku mężczyzny, chyba że na jedną noc. W jej łazience stoją ekskluzywne kosmetyki i tylko jeden zapach: No. 5. Osiągnęła bardzo wiele, ale zaczyna rozumieć, że teraz już ciężko jej będzie ułożyć sobie szczęśliwe życie.

taka moja interpretacja

just green jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości