![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 10
Dziwne podejście no ale trudno skoro akurat wam pasuje wydawać określoną kwotę przez kilka lat bez chociażby złotówki rabatu czy prezentu wzamian za zarobek, a z tego co się orientuję to "moja" konsultantka żyje z tego więc to nie są grosze. Nie chodzi tu o wyróżnienie czy nagradzanie za kupowanie lecz o sam fakt. I pisząc pierwszy post chciałam zapytać czy tak jest wszędzie. Dziękuję za tego typu współpracę. Poprostu nie mam na to czasu. Znacie może jakieś inne sposoby na zakup kosmetyków tej firmy taniej, bez wychodzenia z domu poza allegro? Są jakieś sprawdzone sklepy internetowe z tymi kosmetykiami?
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() do jutra ![]()
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
@myszka2508
Slowo "wszystkie" uwazam za nieodpowiednie, gdyz nie nalezy generalizowac. Sa rozne konsultantki. Na pewno czesc dziewczyn traktuje AVON jako jedyne (mozliwe, ze dodatkowe w rodzinie) wlasne zrodlo dochodu. Ciezko wtedy wymagac aby ktos kto po czesci "zyje ze sprzedazy", robil dodatkowe rabaty od siebie. Co do innych, nie wiem jakie masz wyobrazenie o wspolpracy z avonem w charakterze konsultantki, ale wbrew pozorom konsultantki nie zbijaja kokosow na sprzedazy kosmetykow. Tym bardziej, ze procent ich zysku przeznaczany jest dla osob nad nimi. Poza tym konsultantka musi pokrywac koszty kupienia katalogow, torebek itp. a czasami nawet i transportu. Moze jest to bledne stwierdzenie, ale patrzac na siebie i na inne konsultantki, ktore znam osobiscie, wydaje mi sie, ze wiekszosc z nas bycie konsultantka traktuje jako mozliwosc tanszego zakupu kosmetykow dla siebie. A to co zarabiam "na innych" traktuje jako srodki pokrywajace czesciowo (badz w calosci) moje wlasne zakupy kosmetykow avonu. Rozumiem, ze oczekujesz od konsultantki, u ktorej przez dlugi czas dokonujesz zamowien jakis bonusow. Moze powinnas z nia o tym bezposrednio porozmawiac? Moze Ci cos zaproponuje? Edytowane przez ololufe Czas edycji: 2010-02-16 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Jakiej są średnio wielkości towjego zamówienia?
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zamówienia na 1500 zł ?? Ja zostanę Twoją konsultantką i dam ci rabat !!!! P.S. Tak na marginesie, zastanawiam się, czy to nie kolejne wcielenie wiecie kogo ?? ![]() Edytowane przez malbar Czas edycji: 2010-02-16 o 22:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wykonujesz już połowę pracy konsultatnki, więc to chyba nie był by duży problem z tą drugą połową... Oczywiście przy kwocie 1500 zł. większość osób wypowiadających się na tym formu dała by ci jakiś bonus ale to naprawdę zależy od danej konsultantki Hehe, też mogę zostać twoją konsultantką ;P
"Egoista - ten, który więcej dba o siebie niż o mnie." — Julian Tuwim Edytowane przez nocandy Czas edycji: 2010-02-16 o 22:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też miałam taką dziewczynę co mi zamówienia zbierała ![]() ![]() ![]()
Dieta "cud" czas Start... 91,5 - 87,5 - 85,0 - ?? Edytowane przez smerfetka25 Czas edycji: 2010-02-16 o 22:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Nie mam pojęcia jak wygląda wspołpraca z Avon i szczerze chęci ani czasu na to. Przypuszczam, że umowa zobowiązywałaby mnie do czegoś, a nie mam zwyczaju dokładać sobie obowiązków. Znalazłam to forum przypadkiem szukając alternatywnego źródła, które umożliwiłoby mi kupno kosmetyków i widzę, że jest tu wiele "maniaczek" kosmetyków tej marki. Miło wiedzieć, że brak rabatów dla stałych klientek to powszechne zjawisko. Ponowie pytanie. Czy znacie jakiś sprawdzony sklep internetowy oferujący kosmetyki tej marki bądź inne źródło umożliwające kupno kosmetyków trochę taniej?
Dokładnie chodzi o witrynę, która jest w sieci jakiś czas i wrazie czego nie robi większych problemów. No i oczywiście dzięki niej wiem od kogo i co kupuję! Edytowane przez myszka2508 Czas edycji: 2010-02-16 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
No i mam maly problem... tak pieknie sie wypowiadacie o tym nowym kremie sss, a mi wlasnie klientka domowila cos z tych stron i moge sobie wzaisc ten krem dla siebie... a juz mialam ochote na olejek sss z k4 za 8.90... no ale musze sie na cos zdecydowac bo za duzo tego bedzie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
A ja myślę, że to podpucha. Nie bardzo wierzę w te zamówienia za taką sumę. No dziewczyny, przyznać się - która ma takie klientki jak nasza myszka ?
![]() ![]() Ja traktuję zarobek z kosmetyków jako opłacenie sobie swoich zamówień, czy też jako dopłatę do nich, ale nawet moje uzależnienie od kosmetyków nie kosztuje miesięcznie ok. 800 zł (nawet przed opustem) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak na poważnie, to ja klientki za większe zakupy zawsze nagradzam rabatami, gratisami. Gdyby któraś z nich robiła takie zamówienia jak myszka to z pewnością byłaby rozpieszczana przeze mnie. Nagradzam w jakiś sposób lojalność i staram się żeby klientka była zadowolona bo wtedy nie odejdzie do innej kk. A jest nas duużo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli nie chcesz nią zostać to poszukaj nowej...
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#105 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Osobiście nagradzam swoje klientki... ale nie dlatego że im sie należy. Nie muszę ale chcę. Jeśli Twoja konsultanta tego nie robi, to jej sprawa. I znowu - ile wydajesz w swoim sklepie spożywczym? Dostajesz tam rabat? Oni tez przeciez z tego zyją - z twoich zakupów. Pewnie większość konsultantek robi to na małą skalę, ale to są jej zarobione pieniądze. Skoro zbierasz dla swojej zmaówienia, to Twoja sprawa i to jak się umówiłyscie. Jak już pisałam - zapisz się ![]() P.S. Dyskusja wygląda jak typowa prowokacja ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
![]() Złożyłam własnie zamowienie.... na 3 sztuki. Jeden dla mnie. Reszta mam nadzieję się sprzeda jak będę miała jeden otwarty ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Panie szpiegu poprosimy o darmowe próbki ?? ![]()
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli co miesiac masz tak duze zamowienia, to wystarczy ze z kazdego katalogu bedziesz zamawiac tylko dla siebie i to z rabatem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy każda konsultantka nie daje rabatu w posatci chociażby 1zł dla klientki z takimi zamówieniami ----> i nie dostałam 1 rzeczowej odpowiedzi. Pytałam także czy znacie jakiś sprawdzony adres sklepu internetowego gdzie mogę kupić taniej kosmetyki ----> odpowiedzi brak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Apropo gratisów to ja daję swoim kk zawsze coś chociażby próbeczkę za zamówienie powyżej 30 euro
![]() ![]() Malbar sorki ale nie zrobiłam fotek tych cienie bo aparat mi padł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całkiem zabawne ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
@Ewlyn
Tak, dziekuje, przekonalas mnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzis tez skladalam zamowienie z 3 i z pewnymi trudami ale udalo sie dobic 500-uff...No ale oczywiscie sobie tez jak zwykle nie zalowalam-haha uwazam,ze jestem swoja najlepsza klientka i chyba dorzuce sobie jakis gratisik za zamowionko-haha.ZARTOWALAM |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W Internecie jeśli nawet znajdziesz jakiś sklep Avonu to jest to też - jak na Allegro - szara strefa, zero pewności, że otrzymasz pełnowartościowy produkt i w dogodnym terminie, nie mówiąc już o kosztach transportu. Tu na forum są w 99% jak sądzę same Konsultantki / Liderzy Avon, którzy nie polecą Ci ani Allegro ani jakiś sklepów, bo zaopatrują się bezpośrednio w Avon. Jest taki wynalazek jak Google - wystarczy wpisać Avon i masz całą masę wyników, a czy któryś Ci przypadnie do gustu to już musisz wybrać sama. Czyli albo zapisz się do Avonu albo zmień Konsultantkę albo poszukaj sama sklepu w Internecie. Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-02-16 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Moja przyjaciółka zamówiła sobie ten krem "Dotyk jedwabiu" i pozwoliła mi otworzyć, więc się podzielę z Wami pierwszym wrażeniem. Krem pachnie bardzo ładnie, tak kwiatowo, ale troszkę za słodko jak dla mnie. |Zapachh bynajmniej do najdelikatniejszych nie należy, ale myślę że na skórze będzie ok, no bo nie w takiej ilości, jak w opakowaniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Rabaty zależą tylko od konsultantki. Może dawać - nie musi. 2. Nie. Sklepy sprzedające Avon nie działają w zgodzie z regulaminem sprzedazy bezpośredniej. I cały czas o tym piszemy ![]()
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To odnosisz złe wrażenie. Dzisiaj złożyłaś konto i dzisiaj je zlikwidujesz ? ![]() ![]() Dziewczyny napisały Ci, że dają próbki, prezenty itd. Ja znam u siebie w okręgu takie co dają 10% rabatu albo mają swój system wynagrodzenia klientki za zakupy typu: za zakup od kwoty X do kwoty Y - prezent o wartości ... itd. Co do pytania drugiego - patrz moja wcześniejsza odpowiedź. Ewentualnie napisz z jakiego jesteś miasta - na pewno znajdzie się ktoś na forum, kto Ci pomoże i zaoferuje korzystną ofertę współpracy. Edytowane przez krystell Czas edycji: 2010-02-16 o 23:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.