![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ręcznie robione ozdoby-quilling
Dzięki Kamilo za dobre słowo. To zabieram się do kręcenia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Dot.: Quilling
Najnowsze dzieło.Może komuś przyda się pomysł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
Śliczna karteczka
![]()
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
No no - ledwo zamieściłam, a tu już...dzięki Kamilo!
... Garść quillingowych "wywijasków" (dekoracji na okna) poskręcanych podczas ogladania filmu. Paski z niszczarki. Edytowane przez mirra78 Czas edycji: 2010-04-24 o 17:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Twoje prace są bardzo ładne
![]() ![]() urzekły mnie motylki, a najbardziej pierwszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Ślicznie wychodzą Ci te zawijaski!!! Piękne kwiatki,wczesniejsza karteczka tez urocza ,no i ten motylek na niej,jeeej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Rozeznanie
|
Mirra to fakt paski z niszczarki są lekko poszarpane wzdłuż, nie to co te zamówione, no i nie da się wąskich2-3mm zrobić tylko 5mm, ale jaka wygoda - nieocenione!!!
Jak się decydowałam na zakup takowego urządzenia to warunek był 1 - ma ciąć w paski nie na miazgę hi hi
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
super karteczka!bardzo ładnie Ci to wychodzi,wcale nie widać, że paseczki z niszczarki-tez mi to przyszło do głowy bo cięcie nożyczkami mnie dobija
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z mojej niszczarki wychodzą takie ząbkowane i o ile do dekoracji na okna moga byc, o tyle już do kartek-nożyczki i linijka w ruch! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Lamalamo i Jago dziękuję za docenienie starań.
A teraz najnowszy wytwór. Kartka komunijna. I tu ukłon dla Bili, u której podejrzałam quillingowe kłosy i pozwoliłam sobie ściągnąć. Do kompletu z kartką jest koperta.Niestety nie mam pomysłu, jak ją ozdobić. Może ktoś ma wizję???? Będę wdzięczna za podpowiedź. 1.Kartka 2.Przód koperty 3.Koperta (tył) i kartka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładne i pomysłowe kartki !!!!
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
bardzo ładna karteczka
![]() zmieniłabym napis, bo 1 w tej czcionce wygląda jak wielka litera i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ładna karteczka!
Może imię dziecka napisz na kopercie dużą ozdobną czcionką albo dołóż quillingowe kłosy (które Ci super wyszły!) żeby kartka i koperta tworzyły komplet. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Nie no Słońce po prostu brak słów!
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Dziękuję babeczki pięknie za przemiłe słowa i za podpowiedzi.
Okazało się,że Komunia dopiero 29.maja,więc mam troche czasu na poprawki. Kłosy-owszem- udały się,ale byłam bliska obłędu, bo są z 2 milimetrowych paseczków kręconych na igle.Kto kręci, to wie, o czym piszę i co myślałam, ja mi się paski buntowały. Oj, nie były to słowa do cytowania, ha ha ha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ale udało się i wyszło naprawdę perfekcyjnie! Brawo za wytrwałość!
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Rozeznanie
|
Mirra kartka super, no a kłosy podzielam zdanie poprzedniczek - rewelka, pomysł aby je wymęczyć na kopercie dobry i fakt ta czcionka na kartce zrobiła Ci psikusa, czasem fajna czcionka rozczarowuje tym że nie ma np. polskich znaków.
Tak mi się te kłoski spodobały, że też je odpatrzę jeśli nie masz nic przeciwo temu
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Carolino-nie ma czego podziwiać, choć to miło, że to, co robię , komuś się podoba.
I to nie jest fałszywa skromność, po prostu-są to zwykłe rzeczy na miarę moich mozliwości . Dla mnie zawsze najważniejsze jest to,że sprawia mi radość nawet ślęczenie nad quillingowymi kłosami-może w tym rzecz,zę ja na tym nie zarabiam. Wystarcza mi też zadowolenie innych. Asiu-Witaj Dzięki dzięki za opinię. Właśnie fajnie jak obce oczy popatrzą na pracę. Ja nad tą kartką spędziłam kilka godzin i stąd chyba już "opatrzenie". Rzeczywiście pójdzie czcionka do wymiany. A podpatruj ile chcesz. Ja podpatrzyłam u kogoś, ty u mnie i na tym cała ta zabawa polega! Na koniec kilka innych kartek, nie quillingowych. Oczywiście z tego, co akurat pod ręką było. 1.Chrzest 2.Koperta na kartkę 3,4. Komunijne-pierwsze próby. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Kartka komunijna z kłosami jest śliczna
![]() ![]() ![]()
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi miło.
Ja raczej uznawałam brokat tylko w bożonarodzeniowych, ale cóż...nie było czym zaznaczyć,że to kartka dla "komunistki", więc jak się nie ma , co się lubi... Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
ale fajne, zwłaszcza sposób zamknięcia no i ten brzerzek subcio ;-0 (trymer czy nożyczki ozdobne?), zaskoczyła mnie świeczka normalnie jak skręcik z bibułki papierosowej;-)
Jeśli chodzi o brokat, to ma niestety ogromna wadę jak chcesz go wydusić to nie lezie, a jak przyciśniesz mocniej to wyleci za dużo taki z niego łobuz w tym wypadku polecam albo żelowy długopis albo olejny pisaczek. No a wiadomo że czasem trzeba się posiłkować jakiś erzacem ![]()
![]() |
#113 |
Rozeznanie
|
Karteczki śliczne.
Jeśli pozwolisz to odgapię tą na chrzest, bo musze teraz zrobić, a nie mam pomysłu. A ja tam lubię brokaty, i dla mnie wyszło fajnie, bo nie zawsze wszystko musi wyjść idealnie. Ja też zawsze robię z tego co mam, bo wszystkie dodatki niestety kosztują bardzo dużo. Ważne że sprawia Ci to wielką radość. Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
kolejne śliczne karteczki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
o kurczę dopiero ujrzałam błąd brzeżek oczywiście- ale skucha ;-)
a propo's brokatów jeszcze to lepszy efekt daje taki sypki na klej zamiast tego w kleju -ooo trochę masło maślane, ale wicie o co chodzi...
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Kartka na chrzest wyszła Ci naprawdę wręcz profesjonalnie!Podoba mi się sposób na wykorzystanie tapety
![]() A na tej drugiej komunijnej dorysowałabym tym brokatem promyczki wokół hostii ,tak jak masz w tej pierwszej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Asiu-dzięki serdeczne. Nożyczki ozdobne-tylko takim "cudem techniki" dysponuję.
Tak jak napisała Kamila-wszystko kosztuje, a trudno inwestować, gdy kartki to tylko hobby. Co do brokatu, to korzystam z sypkiego i radzę sobie tak-rysuję Magikiem wzorek, a potem posypuję brokatem, nadmiar strzepuję i tyle. Kamilo- po piersze to dziękuję bardzo za zachwyty, po drugie-odgapiaj ile tylko chcesz! Mam nadzieję, że pochwalisz się potem efektami. Ja Ci doradzam zrobienie też koperty-fajnie wygląda taki komplet, a i pamiątka na lata jest. Pastek-DZIĘKUJĘ!!! Lamalamo-dziękuję serdecznie, ach, jeszcze chwila i wpadnę w samouwielbienie, ha ha ha. Takie tajemnice mam zdradzać??? Tak, tapeta. A propos-papieromaniaczki! Polecam udanie się "na żebry" do sklepu z tapetami. Ja zaryzykowałam i ...wyszłam obładowana darmowymi resztkami tapet. Na koniec kartka zrobiona w przypływie natchnienia, ot taki drobiazg. Tak to jest, jak człowiek siedzi na zwolnieniu lekarskim. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Śliczna karteczka.
Prosta ale ma w sobie swój urok. Strasznie mi sie podoba ta technika. Na pewno pochwalę sie efektami. Tylko musze znaleźć czas i coś zacząć działać. Tworzysz wspaniałe prace. Przynajmniej są ogromne plusy zwolnienia lekarskiego ![]() Czekam z niecierpliwością na kolejne ![]()
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Czy to się nie nazywa wizażowy terror?
![]() Będą kolejne, ale natchnienie musi przyjść. Dzięki, nie jest jakaś wybitna ta kartka,ale ujdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
No dobrze już więcej nie będę
![]() Ale co ja na to poradzę że bardzo podobają mi sie Twoje prace. A co do kartki to ja lubię takie proste ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.