Młode Mamy z Lublina - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-12, 21:55   #91
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Dot.: Młode Mamy z Lublina

Cytat:
Napisane przez gosiak0103 Pokaż wiadomość
Hej! Może wiecie czy w Lublinie funkcjonuje jakiś prywatny żłobek?? Kiedyś słyszałam że jest jeden na Czubach ale teraz nigdzie nie mogę znaleźć o nim informacji.

prosze bardzo http://www.szczesliwymaluch.pl/pl/kontakt i daj znac co i jak
Stary 2010-04-15, 08:29   #92
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Cytat:
Napisane przez Stokrotka81 Pokaż wiadomość
prosze bardzo http://www.szczesliwymaluch.pl/pl/kontakt i daj znac co i jak

Dziekuje za linka bardzo się przydał. Klub ma fajną ofertę dla maluszków, cenowo też jest ok-teraz bardzo poważnie zastanawiamy się nad zapisaniem tam Olika. W przyszłym tygodniu jeszcze jedziemy sobie to wszystko obejrzeć i pewnie wtedy ostatecznie zdecydujemy.
Stary 2010-04-15, 11:42   #93
simpatica
Zakorzenienie

Hajjj
Gosiak jak tam po chrzcie? Nam Ola dała taki koncert na początku mszy dobrze że potem zasnęła i już do końca uroczystości spała
Stokrotko też w końcu sukieneczkę zakupiliśmy w rampersie oczywiście taniej niż w baby - fancie a też bardzo ładna

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-15, 19:39   #94
Stokrotka81
Wtajemniczenie

no to ciesze sie ze moglam pomoc
Stary 2010-04-16, 10:10   #95
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
Hajjj
Gosiak jak tam po chrzcie? Nam Ola dała taki koncert na początku mszy dobrze że potem zasnęła i już do końca uroczystości spała
Nasze dziecie w kościele też nam dało nie źle popalić- ryczał prawie przez cała msze. Zasnął dopiero jak wróciliśmy już do domu- krótka drzemka i znów był pełen energii... i przejeły go babcie i ciocie, a my mieliśmy troche wolnego
Stary 2010-04-16, 10:51   #96
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Nasze dziecie w kościele też nam dało nie źle popalić- ryczał prawie przez cała msze. Zasnął dopiero jak wróciliśmy już do domu- krótka drzemka i znów był pełen energii... i przejeły go babcie i ciocie, a my mieliśmy troche wolnego
oj no to też mieliście niezbyt wesoło my przy obiedzie wymyśliliśmy zabawę, że podaliśmy Olę w obieg gościom i jak komuś zaczynała płakać to przekazywał ją następnej osobie na początku było spoko ale potem chyba sie znudziła więc szybko do nas wróciła

Stary 2010-04-26, 08:59   #97
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

jaka tu cisza.....
Gdzie się podziały wszystkie lubelskie mamusie???
Odezwijcie się od czasu do czasu, napiszcie co tam u Waszych Maluszków Pozdrawiamy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-04-29, 20:53   #98
luby957
Raczkowanie

witam

jestem tu pierwszy raz ale mam nadzieje ze szybko się odnajdę

jestem mam 7 miesięcznej córci, i nie mam wśród znajomych nikogo kto by miał takiego małego aniołka jak ja wiec mam nadzieje ze znajdę tu kogoś z kim mogłabym się poznać i pogadać o naszych maluszkach

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 15:20
luby957 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 08:37   #99
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
witam

jestem mam 7 miesięcznej Amelii, i nie mam wśród znajomych nikogo kto by miał takiego małego aniołka jak ja wiec mam nadzieje ze znajdę tu kogoś z kim mogłabym się poznać i pogadać o naszych maluszkach

Witamy Mamusie i Jej Córeczkę!
Ostatnio wątek nam troche ucichł- ale to pewnie ta piekna pogoda wygoniła mamusie z domów.

Nie jesteś jedyną "samotną mamusią"-u nas też jakoś cięzko z dzieciaczkami wśród znajomych...
Jak tam Twoja Amelka, 7 miesięcy to już pewnie na etapie raczkowania??
Zaglądaj do nas jak najczęściej (jakoś trzeba rozruszać nasz wątek) Pozdrawiamy

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Mam pytanie Wszystkich Mamusi: jak wprowadzałyście gluten do diety Waszych Maluszków?? Nie bardzo wiem od czego zacząć...
Stary 2010-04-30, 11:42   #100
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
jaka tu cisza.....
Gdzie się podziały wszystkie lubelskie mamusie???
Odezwijcie się od czasu do czasu, napiszcie co tam u Waszych Maluszków Pozdrawiamy
A podziały, podziały się
U nas kolejny skok rozwojowy w pełni, o spaniu w dzień nie ma mocy, chyba, że na spacerze, więc generalnie większą część czasu spędzamy na dworze
Cytat:

Mam pytanie Wszystkich Mamusi: jak wprowadzałyście gluten do diety Waszych Maluszków?? Nie bardzo wiem od czego zacząć...
Ja właśnie jestem w trakcie.
Kupiłam kaszkę Nestle, specjalnie przeznaczoną do łagodnego wprowadzania glutenu do diety, a przynajmniej tak napisano na opakowaniu
Robię Małej porcyjkę z 5 g kaszki i 15 ml wody i daję kilka łyżeczek przed mleczkiem. I tak będzuemy się bawić jeszcze jakiś czas, bo proces eksponowania podobno powinien trwać ok. 2 miesięcy.

Cytat:
witam

jestem mam 7 miesięcznej Amelii, i nie mam wśród znajomych nikogo kto by miał takiego małego aniołka jak ja wiec mam nadzieje ze znajdę tu kogoś z kim mogłabym się poznać i pogadać o naszych maluszkach
Witaj Luby957

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-30, 16:04   #101
marciab
Raczkowanie

GG do marciab

Cytat:
witam

Witaj!
Też mam córeczkę 7 miesięczną o imieniu Amelia
jeszcze nie ma ząbków ale coś już tam będzie się wykluwało wszystko na to wskazuje Jeszcze nie raczkuje ale uwielbia sie przekrecać o 360 sopni i wszystko ja ineresuje.
pozdrowionka wszystkim mamusiom slemy
Codziennie chodzimy na spacerki i jakoś nam te dni mijają - aż czasami za szybko mija nam dzień za dniem .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-30, 20:28   #102
luby957
Raczkowanie

moja córcia ma już dwa ząbki na dole i jak się śmieje to tak fajnie wygląda na dodatek jak marszczy przy tym troszkę nosek to już w ogóle
raczkować w pełni jeszcze nie raczkuje ale już chyba ise po woli do tego przygotowuje chociaż zastanawiam się czy nie przeskoczy tego etapu bo już mi wstaje, i w kojcu i przy meblach i powoli porusza sie w bok a przyjanmniej próbuje także zobaczymy co będzie az tym raczkowaniem

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 15:21
Stary 2010-05-04, 11:07   #103
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

'Estelle' : u mojego Małego też z tym spanie strasznie teraz krucho... nawet na spacerach przesypia góra 30-40 minut, a potem od razu robi awanturę jak się go nie wyciągnie z wózka. Generalnie większość czasu spędza teraz pełzając po podłodze i uparcie wczołgując się pod łóżko. Mam pytanko: kiedy planujesz swoją Małą przesadzić do spacerówki??

luby957: my 2 miesiące temu przeprowadzililiśmy się właśnie z Osiedla Peusa ale jeszcze czasem tam zaglądam do babci Oliwiera. Może kiedyś uda nam się razem wyskoczyć na spacer... tylko niech ta pogoda już się uspokoi i wyjdzie nam ładne słoneczko
Stary 2010-05-04, 21:38   #104
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
'Estelle' : u mojego Małego też z tym spanie strasznie teraz krucho... nawet na spacerach przesypia góra 30-40 minut, a potem od razu robi awanturę jak się go nie wyciągnie z wózka. Generalnie większość czasu spędza teraz pełzając po podłodze i uparcie wczołgując się pod łóżko. Mam pytanko: kiedy planujesz swoją Małą przesadzić do spacerówki??
Już przesadziłam , ale jeździ maksymalnie położona
Widzę, że nasze dzieciaczki wyjątkowo spać nie lubią
Moja już teraz w zasadzie tylko przy piersi po posiłku albo na spacerze drzemie, inne opcje zdarzają się baaaaaardzo sporadycznie

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-06, 08:08   #105
luby957
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marciab Pokaż wiadomość
Witaj!
Też mam córeczkę 7 miesięczną o imieniu Amelia
jeszcze nie ma ząbków ale coś już tam będzie się wykluwało wszystko na to wskazuje Jeszcze nie raczkuje ale uwielbia sie przekrecać o 360 sopni i wszystko ja ineresuje.
pozdrowionka wszystkim mamusiom slemy
Codziennie chodzimy na spacerki i jakoś nam te dni mijają - aż czasami za szybko mija nam dzień za dniem .

a ile Twoja Córcia śpi w nocy???

Edytowane przez luby957

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-05-06, 14:15   #106
simpatica
Zakorzenienie

witam Mamusie

słuchajcie mam taki pomysł, niech kazda z nas codziennie będąc na wizażu stara sie coś napisać to może jakoś nam sie wątek rozkreci bo tak tu cicho jakos, że jak zaglądam i nie ma nowych postów to i sama też nie piszę :p ale chciałąbym zeby się to jakoś poprawiło

moje dziecięcie ostatnio kiepsko sypia, w nocy to jeszcze jako tako chociaż budzi sie po 3 razy a w dzień to już w ogóle. tzn zasypiać zasypia ale śpi po 30 min tylko. a kiedyś to i 2,5 godz potrafiła

dobija mnie ten deszcz a podobno jeszcze kilka dni ma być takich

Stary 2010-05-06, 20:08   #107
luby957
Raczkowanie

no niestety pogoda jest okropna

Edytowane przez luby957
Stary 2010-05-06, 20:31   #108
marciab
Raczkowanie

GG do marciab

Cytat:
a ile Twoja Córcia śpi w nocy??? bo moja jak ja uspie okolo 21 to budzi sie jeszcze tak kolo 23 i pozniej po polnocy ale jak ja po polnocy wezme na karmienei to ssie mi piers do rana, chcoaz wczesniej tego nie robila a teraz to jej zeby wychodza to moze dlatego
Moja podobnie tzn też usypia ok. 21. o 20:30 jest mycie, później butla (a Ty jeszcze karmisz piersią) ja niestety już nie. Niunka wypija 150-180ml mleczka z kleikiem zależy od dnia. i tak ok 21 jest już gotowa do spanka. Kładę ją do łóżeczka do przytulenia z jednej strony kocyk z drugiej pieluszka i śpi do rana tzn tak do 7:00 - 7;30. ale też zdarzają się takie dni, że obudzi się na mleczko ok 4:00 - 5;00
U mojej córci wczoraj zauważyłam ząbek prawą jedynkę dolną - taka mała biała szpileczka puki co. była marudna i nie wiedzialam od czego a tu taka niespodzianka.
Ja chodzę na spacerki tzn hmmm... jak była ładna pogoda to chodziłam na takie dłuższe 3 - 4 godzinne spacerki do wąwozu (a Ty?) a teraz to po osiedlu tylko między blokami spacerujemy. mam nadzieję, że znowu się rozpogodzi i słoneczko zawita
Cytat:
witam Mamusie

słuchajcie mam taki pomysł, niech kazda z nas codziennie będąc na wizażu stara sie coś napisać to może jakoś nam sie wątek rozkreci bo tak tu cicho jakos, że jak zaglądam i nie ma nowych postów to i sama też nie piszę :p ale chciałąbym zeby się to jakoś poprawiło

moje dziecięcie ostatnio kiepsko sypia, w nocy to jeszcze jako tako chociaż budzi sie po 3 razy a w dzień to już w ogóle. tzn zasypiać zasypia ale śpi po 30 min tylko. a kiedyś to i 2,5 godz potrafiła

dobija mnie ten deszcz a podobno jeszcze kilka dni ma być takich
Racja jestem ZA!!! a cóż to może się dziac? może ząbki już?

Dzisiaj wyszykowałam się na spacerek wzięłam płaszcz przeciwdeszczowy na wózek folię niunkę ubrałam i wychodzę -tylko odeszłam troche od bloku i lunęło masakrycznie nie wiedziałam gdzie się chować nawet obrona przeciwdeszczowa nie pomagała - najbliżej miałam do Pepco pooglądałam ubranka i inne pierdołki ulewa minęła. wracając zachaczyłam o fajny mały lumpex -na drzwiach naklejka nowy towar więc wchodzę a tam kupa ludzi i nie miałam tam czego szukać. Patrzę obok stoi taki opuszczony kosz i karteczka "wszystko za 1zł" i wiecie jakie sobie ładne dwa sweterki kupiłam letnie jeden w kolorze cytrynowym taki fajny zwiewny a drugi dłuższy za tyłek rozpinany ciemny niebieski. aż nie mogę uwierzyc że za taką cenę do tej pory
A teraz niunka spi a my z tż sciągneliśmy sobie filmek i będziemy ogladac i pić winkotakze uciekam i piszcie dziewczyny co tam u Was i waszych maluszków
Stary 2010-05-06, 20:44   #109
luby957
Raczkowanie

kurcze a moje Maleństwo nie przesypia całej nocy sama, nawet nie wiem czy przesypia choćby pół nocy, a co to jeszcze mówić żeby sama zasnęła-o tym to już nawet nie myślę. Muszę być ja i cycek bo inaczej to nie wiem do której bym się z nią męczyła

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 15:22
Stary 2010-05-07, 08:07   #110
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Dzień dobry-wkońcu jakiś promyk nadziei za oknem!!
Ja wręcz marzę o przesadzeniu Małego do spaceróki-powoli mam dość znoszenia całego wózka z 3-go piętra- niestety TŻ nie chce się zgodzić: twierdzi że Mały jeszcze na to za mały i że póki sam nie usiądzie jest za wcześńie. I takie to życie z tym moim upartym mężem...

Oli też ostatnio ma jakieś gorsze dni- i nie chodzi tu o spanie bo spać On za bardzo to nie lubił i wcześniej. Przedwczoraj w nocy dostał gorączki 39,5-dałam czopek i rano było już wszystko ok. Oczywiście cały dzień biegałam i co 20 minut mierzyłam mu temperature ale nawet nie było stanu podgorączkowego.Wogóle ostatnio straszna z niego maruda... i wogóle prawie nic nie chcę jeść. Czy to mogą być już ząbki?? Dziąsełka póki co ma bardzo twardę, więc już sama nie wiem...

Miłego dnia dla Wszystkich Mamusi!!
Stary 2010-05-07, 12:16   #111
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
U mojej córci wczoraj zauważyłam ząbek prawą jedynkę dolną - taka mała biała szpileczka puki co
pogratulować
Cytat:
a cóż to może się dziac? może ząbki już?
nie wiem ale dziąsełka nie są napuchniete i ja tam nic nie widzę żeby sie coś działo... może Ola na pogodę tak reaguje?
Cytat:
kurcze a moje Maleństwo nie przesypia całej nocy sama, nawet nie wiem czy przesypia choćby pół nocy, a co to jeszcze mówić żeby sama zasnęła-o tym to już nawet nie myślę. Muszę być ja i cycek bo inaczej to nie wiem do której bym się z nią męczyła
skąd ja to znam mojej córci dwa razy sie zdarzyło że przespała cała noc. i raz prawie
Cytat:
Dzień dobry-wkońcu jakiś promyk nadziei za oknem!!
no coś Ty, ja dziś pranie zrobiłam z rana bo słońce świeciło a potem musiałam w pośpiechu wszystko zabierać bo deszcz padał... już mam go dosyć w tym momencie przestało ale czy tak już bedzie do końca dnia to nie mam pojęcia...
Cytat:
Czy to mogą być już ząbki?? Dziąsełka póki co ma bardzo twardę, więc już sama nie wiem...
oczywiście - mogą to być ząbki objawem też może być biegunka takze w razie - nie panikuj
<><><>
u nas dziś nic nowego - marudzenie i krótkie drzemki
ale wiecie wczoraj na jakimś programie pokazywali dzieciątko które ma raka twarzy (jedyne w Polsce). jejku jak mi szkoda tego dzidzia - taki malusi a już tyle cierpienia człowiek nie docenia zdrowia dopiero kiedy się naogląda lub coś się stanie - przynajmniej ja tak mam... co to jest - że płacze czy marudzi... to nic w porównaniu z tym co muszą przeżywać rodzice tamtaego maluszka... ech...

Stary 2010-05-07, 14:37   #112
luby957
Raczkowanie

ja jestem na studiach i jak miałam praktyki w takim ośrodku dla dzieci niepełnosprawnych umysłowo i ruchowo i strasznie się bałam że z mój dzidziuśbędzie chor
na szczęście urodziła się zdrowa i póki co rozwija sie bardzo dobrz, oby tak dalej

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 15:23
Stary 2010-05-07, 20:08   #113
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem na kierunku fizjoterapia
a gdzie studiujesz? na WSSP może?

Stary 2010-05-07, 20:19   #114
luby957
Raczkowanie

Cytat:
a gdzie studiujesz? na WSSP może?
nie

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 15:25
Stary 2010-05-07, 20:36   #115
simpatica
Zakorzenienie

ja zrobiłam licencjat tam właśnie ale z turystyki i jeśli wszystko pójdzie dobrze to od października chcę iść na magisterskie tylko nie wiem czy tam czy może na polotechnikę

lecę spać bo coś mnie dynia zaczyna boleć

d o b r a n o c

Stary 2010-05-08, 08:10   #116
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Moj tż konczyl WSSP a pozniej poszedl na polibude wiec mozna chyba tylko ze on po informatyce

Moj synio w tamtym tyg byl chory bral antybiotyk, pozniej bylo juz dobrze a teraz znow od czwartku ma gluty do pasa, i kaszle temp brak

a co do spania nocnego moj jak skonczyl 8 m-ce to juz ladnie nocki przesypial, ale on byl na butelce, dzieci karmione piersia dluzej budza sie na dokarmianie
Stary 2010-05-08, 08:39   #117
simpatica
Zakorzenienie

witajcie w sobotni poranek

Stokrotko zdrówka życzę Twojemu maluszkowi - oby katar szybko minął
No właśnie tak podobno jest, że mleko mamy szybciej się trawi i dlatego są pobudki w nocy na dotankowanie ale z kolei mleko mamy w nocy jest tłuściejsze i wiem, że są maluszki które nawet na cycu przesypiają ładnie nocki no mi dziś Oleńka się obudziła tylko o 2.30 no i rano o 6.20 to już pobudka na całego - teraz dopiero zasnęła. Jakby tak sie tylko raz budziła to by nie było źle, najgorzej męczy mnie (i ją pewnie też) jak się budzi co 1,5 lub 2 h... No ale nie ma co marudzić

<><><>

dziewczyny będę pisała w kolorze bo na innych wątkach tak piszę i mi tu tak czarno bez mojego koloru

Edytowane przez simpatica
Czas edycji: 2010-05-08 o 08:41
Stary 2010-05-08, 13:11   #118
gosiak0103
Raczkowanie

GG do gosiak0103

Hej!

My jeszcze męczymy się z sąsiadami i ich remontem-wczoraj można było zwariować ały dzień coś wiercili. A dziś też nie jest lepiej- teraz chyba zrobili sobie przerwe na obiad, więc i mój Mały może się chwile przespać Jak się obudzi to uciekamy z domu
Na dodatek czuje że mnie coś zaczyna rozkładać... najchętniej to bym dzisiaj z łóżka nie wychodziła...
Stary 2010-05-08, 13:13   #119
simpatica
Zakorzenienie

ojej Gosiak 3maj się i nie pozwól chorobie zawładnąć Twoim ciałem - za piękna pogoda się zrobiła na chorowanie

a sąsiadów współczuje...

Stary 2010-05-08, 20:56   #120
luby957
Raczkowanie

ja dziś wykorzystywałam ładna pogode i soacerkowałam

chociaz teraz rodzi sie problem, bo mała sika juz mi do nocnika i jak jesteśmy na spacerze to daje mi znaki że chce jej sie siku no a przecież nie bedę zdjemować z niej wszytskich ubrań żeby zrobiła siku na trawe a w pampersa Ona nie chce wiec musze brać ją na ręce żeby się uspokioła i dopiero dalej możemy spacerowac

Edytowane przez luby957
Czas edycji: 2016-03-11 o 15:23
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości