![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
Cytat:
prosze bardzo http://www.szczesliwymaluch.pl/pl/kontakt i daj znac co i jak
![]() |
![]() |
#92 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziekuje za linka bardzo się przydał. Klub ma fajną ofertę dla maluszków, cenowo też jest ok-teraz bardzo poważnie zastanawiamy się nad zapisaniem tam Olika. W przyszłym tygodniu jeszcze jedziemy sobie to wszystko obejrzeć i pewnie wtedy ostatecznie zdecydujemy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Hajjj
![]() Gosiak jak tam po chrzcie? Nam Ola dała taki koncert na początku mszy ![]() ![]() Stokrotko też w końcu sukieneczkę zakupiliśmy w rampersie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Wtajemniczenie
|
no to ciesze sie ze moglam pomoc
![]()
![]() |
#95 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
jaka tu cisza.....
Gdzie się podziały wszystkie lubelskie mamusie??? Odezwijcie się od czasu do czasu, napiszcie co tam u Waszych Maluszków ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
witam
jestem tu pierwszy raz ale mam nadzieje ze szybko się odnajdę jestem mam 7 miesięcznej córci, i nie mam wśród znajomych nikogo kto by miał takiego małego aniołka jak ja wiec mam nadzieje ze znajdę tu kogoś z kim mogłabym się poznać i pogadać o naszych maluszkach ![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Cytat:
Witamy Mamusie i Jej Córeczkę! ![]() Ostatnio wątek nam troche ucichł- ale to pewnie ta piekna pogoda wygoniła mamusie z domów. Nie jesteś jedyną "samotną mamusią"-u nas też jakoś cięzko z dzieciaczkami wśród znajomych... Jak tam Twoja Amelka, 7 miesięcy to już pewnie na etapie raczkowania?? Zaglądaj do nas jak najczęściej (jakoś trzeba rozruszać nasz wątek) ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Mam pytanie Wszystkich Mamusi: jak wprowadzałyście gluten do diety Waszych Maluszków?? Nie bardzo wiem od czego zacząć...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() U nas kolejny skok rozwojowy w pełni, o spaniu w dzień nie ma mocy, chyba, że na spacerze, więc generalnie większą część czasu spędzamy na dworze ![]() Cytat:
Kupiłam kaszkę Nestle, specjalnie przeznaczoną do łagodnego wprowadzania glutenu do diety, a przynajmniej tak napisano na opakowaniu ![]() Robię Małej porcyjkę z 5 g kaszki i 15 ml wody i daję kilka łyżeczek przed mleczkiem. I tak będzuemy się bawić jeszcze jakiś czas, bo proces eksponowania podobno powinien trwać ok. 2 miesięcy. Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Też mam córeczkę 7 miesięczną o imieniu Amelia ![]() ![]() jeszcze nie ma ząbków ale coś już tam będzie się wykluwało wszystko na to wskazuje ![]() pozdrowionka wszystkim mamusiom slemy ![]() ![]() Codziennie chodzimy na spacerki i jakoś nam te dni mijają - aż czasami za szybko mija nam dzień za dniem .
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
moja córcia ma już dwa ząbki na dole i jak się śmieje to tak fajnie wygląda na dodatek jak marszczy przy tym troszkę nosek to już w ogóle
![]() raczkować w pełni jeszcze nie raczkuje ale już chyba ise po woli do tego przygotowuje chociaż zastanawiam się czy nie przeskoczy tego etapu bo już mi wstaje, i w kojcu i przy meblach i powoli porusza sie w bok a przyjanmniej próbuje także zobaczymy co będzie az tym raczkowaniem Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
'Estelle' : u mojego Małego też z tym spanie strasznie teraz krucho... nawet na spacerach przesypia góra 30-40 minut, a potem od razu robi awanturę jak się go nie wyciągnie z wózka. Generalnie większość czasu spędza teraz pełzając po podłodze i uparcie wczołgując się pod łóżko. Mam pytanko: kiedy planujesz swoją Małą przesadzić do spacerówki??
luby957: my 2 miesiące temu przeprowadzililiśmy się właśnie z Osiedla Peusa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() Widzę, że nasze dzieciaczki wyjątkowo spać nie lubią ![]() Moja już teraz w zasadzie tylko przy piersi po posiłku albo na spacerze drzemie, inne opcje zdarzają się baaaaaardzo sporadycznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a ile Twoja Córcia śpi w nocy??? Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
witam Mamusie
![]() słuchajcie mam taki pomysł, niech kazda z nas codziennie będąc na wizażu stara sie coś napisać to może jakoś nam sie wątek rozkreci bo tak tu cicho jakos, że jak zaglądam i nie ma nowych postów to i sama też nie piszę :p ale chciałąbym zeby się to jakoś poprawiło ![]() moje dziecięcie ostatnio kiepsko sypia, w nocy to jeszcze jako tako chociaż budzi sie po 3 razy a w dzień to już w ogóle. tzn zasypiać zasypia ale śpi po 30 min tylko. a kiedyś to i 2,5 godz potrafiła ![]() dobija mnie ten deszcz a podobno jeszcze kilka dni ma być takich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
no niestety pogoda jest okropna
Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mojej córci wczoraj zauważyłam ząbek prawą jedynkę dolną - taka mała biała szpileczka puki co ![]() ![]() Ja chodzę na spacerki tzn hmmm... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj wyszykowałam się na spacerek wzięłam płaszcz przeciwdeszczowy na wózek folię niunkę ubrałam i wychodzę -tylko odeszłam troche od bloku i lunęło masakrycznie nie wiedziałam gdzie się chować nawet obrona przeciwdeszczowa nie pomagała - najbliżej miałam do Pepco pooglądałam ubranka i inne pierdołki ulewa minęła. wracając zachaczyłam o fajny mały lumpex -na drzwiach naklejka nowy towar więc wchodzę a tam kupa ludzi i nie miałam tam czego szukać. Patrzę obok stoi taki opuszczony kosz i karteczka "wszystko za 1zł" i wiecie jakie sobie ładne dwa sweterki kupiłam letnie jeden w kolorze cytrynowym taki fajny zwiewny a drugi dłuższy za tyłek rozpinany ciemny niebieski. aż nie mogę uwierzyc że za taką cenę do tej pory ![]() ![]() A teraz niunka spi a my z tż sciągneliśmy sobie filmek i będziemy ogladac i pić winko ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
kurcze a moje Maleństwo nie przesypia całej nocy sama, nawet nie wiem czy przesypia choćby pół nocy, a co to jeszcze mówić żeby sama zasnęła-o tym to już nawet nie myślę. Muszę być ja i cycek bo inaczej to nie wiem do której bym się z nią męczyła
![]() ![]() ![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja wręcz marzę o przesadzeniu Małego do spaceróki-powoli mam dość znoszenia całego wózka z 3-go piętra- niestety TŻ nie chce się zgodzić: twierdzi że Mały jeszcze na to za mały i że póki sam nie usiądzie jest za wcześńie ![]() Oli też ostatnio ma jakieś gorsze dni- i nie chodzi tu o spanie bo spać On za bardzo to nie lubił i wcześniej ![]() Miłego dnia dla Wszystkich Mamusi!! ![]()
![]() |
![]() |
#111 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie wiem ale dziąsełka nie są napuchniete i ja tam nic nie widzę żeby sie coś działo... może Ola na pogodę tak reaguje? ![]() Cytat:
![]() ![]() no coś Ty, ja dziś pranie zrobiłam z rana bo słońce świeciło a potem musiałam w pośpiechu wszystko zabierać bo deszcz padał... już mam go dosyć ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() <><><> u nas dziś nic nowego - marudzenie i krótkie drzemki ![]() ale wiecie wczoraj na jakimś programie pokazywali dzieciątko które ma raka twarzy (jedyne w Polsce). jejku jak mi szkoda tego dzidzia - taki malusi a już tyle cierpienia ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
ja jestem na studiach i jak miałam praktyki w takim ośrodku dla dzieci niepełnosprawnych umysłowo i ruchowo i strasznie się bałam że z mój dzidziuśbędzie chor
na szczęście urodziła się zdrowa i póki co rozwija sie bardzo dobrz, oby tak dalej
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
ja zrobiłam licencjat tam właśnie ale z turystyki
![]() ![]() lecę spać bo coś mnie dynia zaczyna boleć ![]() d o b r a n o c ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Wtajemniczenie
|
Moj tż konczyl WSSP a pozniej poszedl na polibude wiec mozna chyba tylko ze on po informatyce
Moj synio w tamtym tyg byl chory bral antybiotyk, pozniej bylo juz dobrze a teraz znow od czwartku ma gluty do pasa, i kaszle temp brak a co do spania nocnego moj jak skonczyl 8 m-ce to juz ladnie nocki przesypial, ale on byl na butelce, dzieci karmione piersia dluzej budza sie na dokarmianie
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
witajcie w sobotni poranek ![]() Stokrotko zdrówka życzę Twojemu maluszkowi - oby katar szybko minął ![]() No właśnie tak podobno jest, że mleko mamy szybciej się trawi i dlatego są pobudki w nocy na dotankowanie ale z kolei mleko mamy w nocy jest tłuściejsze i wiem, że są maluszki które nawet na cycu przesypiają ładnie nocki ![]() ![]() <><><> dziewczyny będę pisała w kolorze bo na innych wątkach tak piszę i mi tu tak czarno bez mojego koloru ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-08 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Hej!
My jeszcze męczymy się z sąsiadami i ich remontem-wczoraj można było zwariować ały dzień coś wiercili ![]() ![]() ![]() Na dodatek czuje że mnie coś zaczyna rozkładać... najchętniej to bym dzisiaj z łóżka nie wychodziła...
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
ojej Gosiak 3maj się i nie pozwól chorobie zawładnąć Twoim ciałem - za piękna pogoda się zrobiła na chorowanie
![]() a sąsiadów współczuje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
ja dziś wykorzystywałam ładna pogode i soacerkowałam
chociaz teraz rodzi sie problem, bo mała sika juz mi do nocnika i jak jesteśmy na spacerze to daje mi znaki że chce jej sie siku no a przecież nie bedę zdjemować z niej wszytskich ubrań żeby zrobiła siku na trawe a w pampersa Ona nie chce wiec musze brać ją na ręce żeby się uspokioła i dopiero dalej możemy spacerowac
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.