![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Majówkowa wymianka! Poczujmy wiosnę..
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj jak ja nie mam wiary w siebie, a resztki jej utraciłam po dzisiejszym egzaminie... ehhh ale coś stworzę, obiecuje że będę się bardzo starać ![]()
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Letike, czemu się użalasz? ja bym połowę twoich biżutków przygarnęła od razu
![]() PS: Olgi wszystkich województw łączmy się ![]() kto będzie 20? ![]() Edytowane przez kocuria Czas edycji: 2010-03-04 o 18:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Się zgłaszam posłusznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#98 |
Rozeznanie
|
przytulcie mnie i powiedzcie, że dam radę? bo właśnie wróciłam z psychoterapii, gryzę się z rodzicielką i bardzo ostro myślę nad założeniem w końcu DG?
(i jest nas oczko!) |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Psychoterapia bardzo dobra sprawa ![]() DASZ RADĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-03-04 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
Kocurio, jestem przekonana, że dasz radę i moooocno ściskam!
![]() Letike, choć nie zgadzam się z Tobą ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem za tym żebyś została naszym wizażowym psychoterapełtą
![]() ![]()
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
psychoterapełtą może i tak
![]() ![]() Niestety bez konkretnej wiedzy i przeszkolenia można czasem wyrządzić więcej szkód niż pożytku. A takiej odpowiedzialności, niestety nie mogłabym udźwignąć na swoich barkach ![]() ![]() ![]()
#103 |
Zadomowienie
|
Ja bym w życiu nie chciała nikogo zadręczać swoimi problemami.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Wtajemniczenie
|
no to nabełtałam
![]() Cytat:
![]() hmmmmmmmmmm mi nie chodzi o zadręcznie tylko o zwykłą rozmowę
"nie należy gniewać się na bieg wypadków, bo to ich nic nie obchodzi"-marek aurelisz ![]() ![]() Edytowane przez ak_pinki Czas edycji: 2010-03-04 o 22:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
dziękuję za kwiatuszka
![]() Yoa, tu nie chodzi o zadręczanie kogoś własnymi problemami, ale o coś zupełnie innego. Nie zawsze jest tak, że potrafi się znaleźć rozwiązanie dla swojego problemu samemu. Po prostu ciężko jest czasem spojrzeć np. obiektywnie na daną sytuację szczególnie jeśli np. to mnie ona dotyczy a nie jakiegoś tam pana/pani X. Czasem nie zwróci się samemu uwagi na jakiś istotny szczegół, a nagle jak sie o tym mówi to jakoś się go dostrzega ![]() Czasem dobrze się jest po prostu wygadać, wtedy też czesto "wpada się" na genialne rozwiązania własnego problemu ![]() no i takich sytuacji można by wymieniać bez liku.... Z mniejszymi problemami myśle, że warto się zwrócić do jakiejś zaufanej osoby, natomiast z takimi, których niestety samemu (czy po rozmowie z zaufaną osobą) nie potrafi sie rozwiązać, a które mają głebsze przyczyny - warto udać się do specjalisty (w końcu po to właśnie są ![]() A tak na marginesie, człowiek to istota społeczna, żeby być szczęśliwym i dobrze funkcjonowac potrzebuje innych ludzi. Nikt z nas nie jest jakimś superbohaterem żeby wszystko robił sam. Czasem, a nawet często przydaje sie pomoc innych.
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-03-04 o 22:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Rozeznanie
|
ta, a potem idziesz do psychoterapeuty z zamiłowania systemowego i ci wyjaśnia, jak wszystkie twoje nerwice, lęki, ataki i depresje są spowodowane przez twoją rodzinę
![]() ![]() wygadanie wygadaniem - i yaolli, to nie jest zamęczanie, to jest po prostu wygadanie się, porozmawianie, na zasadzie wymiany - wy pomagacie mi dzisiaj, ja wam pomogę jutro. poza tym, pokazanie że też jest się człowiekiem, nieźle robi na wizerunek, psychologicznie łatwiej przywiązać się do osoby, która tak jak my nie jest ideałem ![]() ta, zeszły się dwie socjolożki na jednym wątku i robią psychoanalizę ![]() ![]() a ja robię z siebie manifest - krzyczę na forum głośno, że mam nerwicę, że biorę psychotropy, chodzę do psychologa, psychoterapeuty, psychiatry, przy okazji opiekuje się mną neurolog - bo wkurza mnie, że pójście do psychiatry jest takim cholernym tabu w polsce. mam wystarczający tupet, żeby się tym tabu nie przejmować - i a nuż widelec chociaż jednej osobie pomogę, uświadomię, że może to nie wstyd, bądź że normalni (relatywnie ![]() yyy, rozgadałam się ![]() raven - mrrrrrrau <ugniata ![]() Edytowane przez kocuria Czas edycji: 2010-03-05 o 00:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taka jest kolej rzeczy i już. Cytat:
![]() dwie - chyba z wykształcenia, bo wiele z nas - mając swój zdrowy rozsądek - jest całkiem niezłymi domorosłymi psychologami ![]() Cytat:
![]() no cóż w jakimś teście psychologicznym (500 czy 700 pytań rekurencyjnych) jest takie pytanie: Czy uważasz, że wszyscy ludzie mają lekkiego hysia? i co? ja twierdzę, że absolutnie tak!!! no bo przecież co to znaczy być normalnym? Ano podstawową definicją jest: osoba normalna, to taka, która mieści się w określeniu - taka jak inni. HEHE jeśli tak, to ja nie chcę być normalna ![]()
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
o mamooo... ja tu zaglądam, a tu lekcja psychologii xD mam w poniedziałek sprawdzian do napisania... :/
...i tak się głośno zastanawiam czy do majówkowej wymianki się zgłosić, bo sporo mam w szkole zamieszania. |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Wtajemniczenie
|
ty się nie zastanawiaj - tylko się zgłaszaj
![]()
![]() |
#110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Uprzedziłaś mnie z tą Olgą bo też to chciałam napisać! ![]() I za to, że ten psychologiczny off top zaczął się ode mnie, chyba powinnam przeprosić ![]()
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z pójściem do specjalisty, nie jest tak łatwo. Ciężko sie przełamać i zebrać tyłek. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
amambada: wymianka zajmuje max 1 dzień, do wysyłki są praktycznie 2 miesiące - dasz radę
![]() letike: a gdzie tam, wszyscy się jak na razie dobrze bawią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
przekonałyście mnie xD haha... zgłaszam się xD
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a-mamba-da: ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
no.. ja się za pierwszym razem sparzyłam, i ostro się bałam wczoraj przed pierwszą wizytą u nowego gostka. ale przyjaciółkę siostrzycy mojej wyciągnął z poważnych problemów ze sobą, jej mamę też, i podoba mi się podejście, które stosuje, o czym pisał na stronie - a co tam, zaryzykować można. kasa przyhamowuje, ale jak się już zdecydujesz, to to nie ona jest czynnikiem powstrzymującym - mam taką se sytuację finansową ostatnio, ale po prostu stwierdziłam - pójdę, kasa rzecz nabyta, a jak się zbiorę z zapłakanego kłębka i zacznę zachowywać jak na kocicę przystało, to i z kasą będzie lepiej. no i chyba będzie, właśnie przeglądam wnioski o dotację z PUP i UE na biżutkowe DG. że niby ja nie dam rady? ... jeśli ty sobie nie pomożesz, to nikt tego nie zrobi... przyjaciel może cię wysłuchać czy popchnąć do lekarza (mnie i do terapeuty, i do psychiatry wypchnęli przyjaciele i rodzina, sama za chiny bym się nie zdecydowała) - ale pomóc musisz sobie sama, zebrać dupkę w troki i stwierdzić, że kurczę szkoda życia na stany lękowe czy doły. bo szkoda! i nikt twojej główki za ciebie nie poustawia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 | |||||
Zadomowienie
|
na szczęście nikt nie jest ideałem
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() czasem ciężko jest się przełamać, ale stając przed wyborem - tkwić w czymś co mnie unieszczęśliwia i z czym czuje się źle, a to przerasta niestety moje umiejętności pomocy samej sobie lub pójść z moimi problemami do specjalisty i je rozwiązać, a dzięki temu znów stać się szczęśliwą istotką. Stanowczo wybiorę tą drugą opcję.
Edytowane przez ravenart Czas edycji: 2010-03-05 o 10:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
milka, ty nie marudź, tylko pisz PW, śliczne rzeczy splatasz
![]() już, już, biegusiem! ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Raven: +1. podpisuję się 4 łapkami, ogonkiem i wibrysami pod całym twoim postem, kochana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.