![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prezewrwatywy dla dzieci
To, ze dziecko dostanie prezerwatywę nie znaczy, ze jaa wykorzsta, np. w Holandii, gdzie uświadamia się już przedszkolaki wiek innicjacyjny jest wyższy niż w purytańskiej Angli np.
Dla mnie to takie trochę głupie myślenie, ze jak nie bedziemy mówić, to tego nie ma. A to błędne koło - bo to co nieznane kusi bardziej. Kwestia uświadamiania dzieci co to jest seksualność, na czym polega, jak należy się zabezbieczać, czym to grozi, jeśli dziecko wrasta w poczuciu, ze seksualność to cos normalnego, naturalnego, to nie rzuci się na seks przy pierwszej lepszej okazji. Tylko u nas uświadamianie dzieci wygląda tak, ze seks przed małżeński to zło, antykoncepcja to zło, a seks się uprawia pod kołdrą i przy zgaszonym świetle. A potem 1000 wątków na gnekologi, czy mogę być w ciązy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Ja nie mówię żeby nie mówić. Wręcz przeciwnie MÓWIĆ, ale nie o zabezpieczaniu myśląc "byle nie mieli dziecka byle nie mieli dziecka!" uczyć o pięknie miłości fizycznej, o szacunku do partnera, o tym że miłość to coś co trzeba pielęgnować, że seks to takie "ukoronowanie" związku dwojga kochających się ludzi - tutaj - wciskamy DZIECIOM gumki w ręce.
Mówić, uświadamiać, opowiadać. Ale nie tylko 'co sobie wsadzić na członka żeby nie mieć dzieci'... do tego uświadamiania należy dodać coś jeszcze. ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie 12 lat to też za wcześnie na seks, ale nie sądze by wprowaznie ich na rynek zwiększył/zmniejszyło cokolwiek. Ja pochodzę z domu, gdzie seks był na porządku dziennym, nie był tematem tabu, uświadomiona była we wczesnych latach podstawówki już dobitnie, ale jednocześnie przez całe życie obserwowalam, ze seks to naturalna sprawa, między kochającymi się ludźmi, ze buduje to więź, nie było ukrywania, ze ojciec czuje pociąg fizyczny do mamy i wydaje mi się, ze to jest klucz, ze straciłam cnotę, dopiero jak się naprawdę zakochałam w wieku 20 lat. Wydaję mi się tez, ze rodzice nie mają teraz czasu dla dzieci nie widzą, co one czują o czym mysla, jakich mają przyjaciół. Większość dzieciaków jest zagubionych i szuka bliskości - jakiejkolwiek. Dopóki nie zmienią się rodzice tak będzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez kselokss Czas edycji: 2010-03-06 o 01:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli dorosły człowiek wybiera się na dyskotekę w celu zaliczenia jakiejś panienki na jedną noc, to może bezpieczniej będzie się udać własnie do takiego miejsca - gdzie ma pewność, że poniżej 18 lat nie wpuszczają ;] a nie wybierać potupajki z gimnazjalistkami w białych kozaczkach.
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
WhiteCherry - no właśnie
![]() Poniżej 18 roku życia to wpuszczają na imprezy zamknięte - jak ktoś sobie wynajmie klub na osiemnaste urodziny za kilka tysięcy, na własność to zaprasza kogo ma ochotę :P oczywiście w granicach rozsądku ale wtedy zazwyczaj dowodu się nie sprawdza.
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym nie oszukujmy się,dziś liczy się kasa,a dowód?matko,ten czasowy wygląda,jak prawdziwy.trzeba umieć liczyć,żeby doliczyć się lat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
No to ci powiem że ja clubbinguje w Sopocie i to tylko tak o bo do większości tych LEPSZYCH lokali mnie nie wpuszczają
![]() Informacja z pierwszej ręki hehe ![]()
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie wiem jak sytuacja ma się w Warszawie ale logiczne - w tych najlepszych klubach imprezują polskie celebrytki i celebryci więc nie widzi mi się by wpuścili tam nastkę w białych kozaczkach ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
U mnie w Kielcach jest niewiele klubów do których wpuszczają powyżej 18 lat. Liczy się kasa. Już nie mówiąc o okolicznych miasteczkach i wioskach, gdzie wpuszczani są wszyscy jak leci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba wiedzieć, gdzie bywać ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-03-06 o 22:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Tjaaa, niektóre mają nawet na stronie zastrzeżenia że nie wpuszczają mężczyzn w obuwiu sportowym, w dresie i takie tam
![]() są takie burżujskie że "jak nie pasujesz" to nie wpuszczą ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() i szczerze mówiąc w dresie/białych kozaczkach etc jeszcze nigdy nikogo w klubie nie widziałam ![]() ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-03-06 o 22:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Ja widziałam ale w takim speluniastym klubie
![]() Coś prawie jak remiza ![]()
![]() |
![]() |
#107 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj w reklamie gazetkowej pewnego sklepu zobaczyłam coś, co mnie rozłozyło na łopatki:
Pampersy na noc, dla dzieci do lat 8! Czyli do lat 8 czy nawet 9 śpi w pampersie a zaraz potem zabiera sie za seks i sa mu potrzebne mini prezerwatywy. ![]() Coś jest nie tak ze światem i to bardzo, rodzice nie dorastają do swojej roli i osobiscie jestem za wydawaniem pozwoleń na posiadanie potomstwa ![]()
![]() |
#110 |
Rozeznanie
|
Hmm... pampersy sa produkowane dla dzieci i doroslych w roznym wieku, bo ludzie sie mocza przy niektorych schorzeniach stad zapotrzebowanie na nie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Papryce mnie facet wyśmiał... 70' też niestety muszę podrosnąć ![]() Dzieci do lat 18 bawią się w tower clubie i taboo ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówię o pampersach które sa przeznaczone dla dzieci zdrowych, wyrażnie jest na nich napisane, że są to pampersy na noc, o czym wspomniałam juz w poprzednim poscie, dodam jeszcze, że na opakowaniu widać uśmiechnięte, całkiem zdrowe duże dzieci w piżamkach. ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-07 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Raczej po zdjęciu trudno poznać że dziecko ma coś nie tak z trzymaniem moczu :P
Przecież na opakowaniu nie dadzą zasikanego 10 latka...
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
![]() To są pampersy dla zdrowych dzieci. Dobrze wchłaniająca bielizna na noc, daj swojemu dziecku dodatkowe zabezpieczenie w nocy. Wyglądają jak majtki we wzorek, nowość od firmy Pampers. Na noc, na noc, na noc. ![]() chore dziecko raczej musi mieć pampersa cały czas a nie tylko na noc.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-07 o 13:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Moczenie nocne występuje zazwyczaj w nocy
![]() Dobra ale już nie ważne, ale offtop ![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Ja tez nie jestem lekarzem, ale za to znam tutaj dzieci, które używają pampersów na noc w wieku 8 czy 9 lat. I nie jest to moczenie nocne, lekarz się na ten temat wypowiedział. To sa dzieci, które nigdy nie przestały sikac w nocy do pampersa a rodzice nie zadali sobie trudu, żeby je oduczyć tego, a obudzili się kiedy dziecko szło do szkoły albo i jeszcze później.
Ja po prostu znam takie dzieciaki. Przyznaje, ze mnie to szokowało na początku i nadal jakoś nie moge przejśc nad tym do porządku dziennego, ale juz sie przyzwyczaiłam poniekąd do takich informacji, którymi dzielą się różni znajomi na temat swoich dzieci.
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Lol, powiem szczerze że też mi trudno uwierzyć znaczy się.. No nie wiem :| patologia trochę.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłumaczenia rodziców: 1. Bo on za mocno spi i nie potrafi się obudzić na sikanie 2. Bo nie chce mi sie w nocy wstawac i go wysikać (Para nr.1 to nauczyciele, para nr.2 prawniczka i bankowiec). I ogólnie to tłumaczenia sa z reguły b. podobne. Tak mi się skojarzyło z tym tematem, bo dziecko pary nr.1 ma już 15 lat i chyba nie sika juz w pampesa, bo od pól roku śpi ze swoja dziewczyną w swoim pokoju (w weekendy). A domyslam się (ale tylko domyslam) że raczej nie jest jego pierwszą. Więc prezerwytywy w skali mikro miałby tym wzięcie. Ja to po prostu niektórych ludzi obserwuję jak zoo.
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
To jest robienie z dziecka kaleki :|
To się aż nadaje do super niani ![]()
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
milliony dzieci moczy sie w nocy, jest to choroba ![]() i to nie dla tego ze rodzice byli leniwi i sie im nie chcialo wstawac w nocy, i dziecko z pampersem spi od niemowlaka Edytowane przez OYE Czas edycji: 2010-03-07 o 14:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:03.