Prezewrwatywy dla dzieci - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-06, 00:17   #91
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Prezewrwatywy dla dzieci

To, ze dziecko dostanie prezerwatywę nie znaczy, ze jaa wykorzsta, np. w Holandii, gdzie uświadamia się już przedszkolaki wiek innicjacyjny jest wyższy niż w purytańskiej Angli np.
Dla mnie to takie trochę głupie myślenie, ze jak nie bedziemy mówić, to tego nie ma. A to błędne koło - bo to co nieznane kusi bardziej. Kwestia uświadamiania dzieci co to jest seksualność, na czym polega, jak należy się zabezbieczać, czym to grozi, jeśli dziecko wrasta w poczuciu, ze seksualność to cos normalnego, naturalnego, to nie rzuci się na seks przy pierwszej lepszej okazji.
Tylko u nas uświadamianie dzieci wygląda tak, ze seks przed małżeński to zło, antykoncepcja to zło, a seks się uprawia pod kołdrą i przy zgaszonym świetle.
A potem 1000 wątków na gnekologi, czy mogę być w ciązy.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 00:22   #92
rapifen
Zakorzenienie

Ja nie mówię żeby nie mówić. Wręcz przeciwnie MÓWIĆ, ale nie o zabezpieczaniu myśląc "byle nie mieli dziecka byle nie mieli dziecka!" uczyć o pięknie miłości fizycznej, o szacunku do partnera, o tym że miłość to coś co trzeba pielęgnować, że seks to takie "ukoronowanie" związku dwojga kochających się ludzi - tutaj - wciskamy DZIECIOM gumki w ręce.

Mówić, uświadamiać, opowiadać. Ale nie tylko 'co sobie wsadzić na członka żeby nie mieć dzieci'... do tego uświadamiania należy dodać coś jeszcze.

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Tylko u nas uświadamianie dzieci wygląda tak, ze seks przed małżeński to zło, antykoncepcja to zło, a seks się uprawia pod kołdrą i przy zgaszonym świetle.
to też prawda.

rapifen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 00:37   #93
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez kselokss Pokaż wiadomość
http://demotywatory.pl/1129945/Rura-...la-dziewczynek a to juz jest idiotyzm niepoparty kompletnie zadnym celem poza zarobkowym. Zobaczcie
trochę mi to przypomina wystawę libery i łóżeczka porodowa dla dziewczynek

Dla mnie 12 lat to też za wcześnie na seks, ale nie sądze by wprowaznie ich na rynek zwiększył/zmniejszyło cokolwiek.
Ja pochodzę z domu, gdzie seks był na porządku dziennym, nie był tematem tabu, uświadomiona była we wczesnych latach podstawówki już dobitnie, ale jednocześnie przez całe życie obserwowalam, ze seks to naturalna sprawa, między kochającymi się ludźmi, ze buduje to więź, nie było ukrywania, ze ojciec czuje pociąg fizyczny do mamy i wydaje mi się, ze to jest klucz, ze straciłam cnotę, dopiero jak się naprawdę zakochałam w wieku 20 lat.
Wydaję mi się tez, ze rodzice nie mają teraz czasu dla dzieci nie widzą, co one czują o czym mysla, jakich mają przyjaciół. Większość dzieciaków jest zagubionych i szuka bliskości - jakiejkolwiek.
Dopóki nie zmienią się rodzice tak będzie.

Agatka jest już z nami
Stary 2010-03-06, 00:49   #94
kselokss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja pochodzę z domu, gdzie seks był na porządku dziennym, nie był tematem tabu, uświadomiona była we wczesnych latach podstawówki już dobitnie, ale jednocześnie przez całe życie obserwowalam, ze seks to naturalna sprawa, między kochającymi się ludźmi, ze buduje to więź, nie było ukrywania, ze ojciec czuje pociąg fizyczny do mamy
Ja pochodze z calkiem innej rodziny. Cnote stracilam z ciekawosci i dlatego zaluje ze nie zaczekalam z tym tak jak Ty. Przydaloby sie to wychowanie sexualne w szkolach, ale takie prawdziwe - o sexie, a nie o rozwoju plodu (tak bylo u mnie w szkole). Wszystkiego tak naprawde dowiedzialam sie od kolezanki, baaaardzo frywolnej. Lepiej zeby dzisiejsze nastolatki mialy inne wzorce

Edytowane przez kselokss
Czas edycji: 2010-03-06 o 01:25
kselokss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 17:38   #95
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rapifen Pokaż wiadomość
To również jest zagrożenie... też, oczywiście to też :P

---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:46 ----------

Co z tego że dziecko jest chętne? Prawdziwy mężczyzna by nie skorzystał. Dorosły człowiek dla jej dobra by odmówił. Dla mnie chętne 14 latki są nawet bardziej niewinne od tych którzy nie mają oporów przed rozebraniem ich.
wiesz,jednak nastolatki nie mają wieku wypisanego na czole.wystarczy wejść na dyskotekę i spojrzeć na panny wyginające się przy rytmach z ogromną ilością tapetą na twarzy ,znikomą ilością materiału na ciele i namiętną.skąd wiadomo ile ona ma lat?dziś kobiety dojrzewają dużo szybciej,a ich ciała są rozwinięte bardziej.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 18:11   #96
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość
wiesz,jednak nastolatki nie mają wieku wypisanego na czole.wystarczy wejść na dyskotekę i spojrzeć na panny wyginające się przy rytmach z ogromną ilością tapetą na twarzy ,znikomą ilością materiału na ciele i namiętną.skąd wiadomo ile ona ma lat?dziś kobiety dojrzewają dużo szybciej,a ich ciała są rozwinięte bardziej.
Do porządnych klubów wpuszczają ludzi od 21 roku życia, a absolutnym minimum jest pokazanie podczas selekcji dowodu osobistego.
jeśli dorosły człowiek wybiera się na dyskotekę w celu zaliczenia jakiejś panienki na jedną noc, to może bezpieczniej będzie się udać własnie do takiego miejsca - gdzie ma pewność, że poniżej 18 lat nie wpuszczają ;] a nie wybierać potupajki z gimnazjalistkami w białych kozaczkach.
Stary 2010-03-06, 20:33   #97
rapifen
Zakorzenienie

WhiteCherry - no właśnie

Poniżej 18 roku życia to wpuszczają na imprezy zamknięte - jak ktoś sobie wynajmie klub na osiemnaste urodziny za kilka tysięcy, na własność to zaprasza kogo ma ochotę :P oczywiście w granicach rozsądku ale wtedy zazwyczaj dowodu się nie sprawdza.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 20:38   #98
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Do porządnych klubów wpuszczają ludzi od 21 roku życia, a absolutnym minimum jest pokazanie podczas selekcji dowodu osobistego.
jeśli dorosły człowiek wybiera się na dyskotekę w celu zaliczenia jakiejś panienki na jedną noc, to może bezpieczniej będzie się udać własnie do takiego miejsca - gdzie ma pewność, że poniżej 18 lat nie wpuszczają ;] a nie wybierać potupajki z gimnazjalistkami w białych kozaczkach.
sory,ale jak długo żyję to nie widziałam clubu z ograniczeniem wieku.wątpię,czy w najbliżej okolicy taki znajdę no chyba ,że w miescie woj.
poza tym nie oszukujmy się,dziś liczy się kasa,a dowód?matko,ten czasowy wygląda,jak prawdziwy.trzeba umieć liczyć,żeby doliczyć się lat
Stary 2010-03-06, 20:44   #99
rapifen
Zakorzenienie

No to ci powiem że ja clubbinguje w Sopocie i to tylko tak o bo do większości tych LEPSZYCH lokali mnie nie wpuszczają
Informacja z pierwszej ręki hehe

Stary 2010-03-06, 20:57   #100
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
No to ci powiem że ja clubbinguje w Sopocie i to tylko tak o bo do większości tych LEPSZYCH lokali mnie nie wpuszczają
Informacja z pierwszej ręki hehe
to tak trochę około 700km mam do tego clubu
Stary 2010-03-06, 21:00   #101
rapifen
Zakorzenienie

ale Sopot znany jest z klubów.
Nie wiem jak sytuacja ma się w Warszawie ale logiczne - w tych najlepszych klubach imprezują polskie celebrytki i celebryci więc nie widzi mi się by wpuścili tam nastkę w białych kozaczkach

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 21:33   #102
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

U mnie w Kielcach jest niewiele klubów do których wpuszczają powyżej 18 lat. Liczy się kasa. Już nie mówiąc o okolicznych miasteczkach i wioskach, gdzie wpuszczani są wszyscy jak leci

Agatka jest już z nami
Stary 2010-03-06, 22:01   #103
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
sory,ale jak długo żyję to nie widziałam clubu z ograniczeniem wieku.wątpię,czy w najbliżej okolicy taki znajdę no chyba ,że w miescie woj.
poza tym nie oszukujmy się,dziś liczy się kasa,a dowód?matko,ten czasowy wygląda,jak prawdziwy.trzeba umieć liczyć,żeby doliczyć się lat
w Krakowie wszystkie kluby są z selekcją i ograniczeniem wieku.

trzeba wiedzieć, gdzie bywać Aa, i zawsze patrzą na rocznik. Noo chyba że faceci są na bramce (bo w większości są kobitki), to wtedy wpuszczają za wygląd ale minimum 18/19 lat musi być.

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-03-06 o 22:03
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-06, 22:04   #104
rapifen
Zakorzenienie

Tjaaa, niektóre mają nawet na stronie zastrzeżenia że nie wpuszczają mężczyzn w obuwiu sportowym, w dresie i takie tam
są takie burżujskie że "jak nie pasujesz" to nie wpuszczą

Stary 2010-03-06, 22:08   #105
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Tjaaa, niektóre mają nawet na stronie zastrzeżenia że nie wpuszczają mężczyzn w obuwiu sportowym, w dresie i takie tam
jednego mojego kumpla nie wpuścili na imprezę, bo był lekko pod wpływem %, a drugiego za buty sportowe! Ale nie wiem jakie miał sobie ubrać, mokasyny?

i szczerze mówiąc w dresie/białych kozaczkach etc jeszcze nigdy nikogo w klubie nie widziałam tzn. w klubie z selekcją

Edytowane przez WhiteCherry
Czas edycji: 2010-03-06 o 22:10
WhiteCherry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-06, 22:09   #106
rapifen
Zakorzenienie

Ja widziałam ale w takim speluniastym klubie
Coś prawie jak remiza

Stary 2010-03-07, 10:03   #107
kselokss
Rozeznanie

Cytat:
W moim miescie tak samo liczy sie tylko zarobek i wpuszczaja w kazdym wieku :/

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Noo chyba że faceci są na bramce (bo w większości są kobitki), to wtedy wpuszczają za wygląd
hahaha no faceci umieja robic najlepsze selekcje
Stary 2010-03-07, 11:16   #108
Choomik
Zadomowienie

GG do Choomik

Cytat:
Mówisz o Mandarynce z drinkami za 40zł? Fakt, nie wyobrażam sobie tam gimnazjalistki. Poza tym wiem, że od 21 jest jeszcze Dream Club i tam tego przestrzegają, ale na tym się moja wiedza o restrykcyjnych klubach kończy.. Gdzieś ta wymalowana armia gówniarzerii się musi bawić.. Szczególnie latem jest ich od cholery. Gdzie ten niż demograficzny?
And show you that you can

There're no boundaries...
Choomik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-07, 11:32   #109
Luba
Zakorzenienie

Ja dzisiaj w reklamie gazetkowej pewnego sklepu zobaczyłam coś, co mnie rozłozyło na łopatki:
Pampersy na noc, dla dzieci do lat 8!

Czyli do lat 8 czy nawet 9 śpi w pampersie a zaraz potem zabiera sie za seks i sa mu potrzebne mini prezerwatywy.

Coś jest nie tak ze światem i to bardzo, rodzice nie dorastają do swojej roli i osobiscie jestem za wydawaniem pozwoleń na posiadanie potomstwa

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 11:36   #110
kselokss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj w reklamie gazetkowej pewnego sklepu zobaczyłam coś, co mnie rozłozyło na łopatki:
Pampersy na noc, dla dzieci do lat 8 !
Hmm... pampersy sa produkowane dla dzieci i doroslych w roznym wieku, bo ludzie sie mocza przy niektorych schorzeniach stad zapotrzebowanie na nie
Stary 2010-03-07, 12:09   #111
rapifen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Choomik Pokaż wiadomość
Mówisz o Mandarynce z drinkami za 40zł? Fakt, nie wyobrażam sobie tam gimnazjalistki. Poza tym wiem, że od 21 jest jeszcze Dream Club i tam tego przestrzegają, ale na tym się moja wiedza o restrykcyjnych klubach kończy.. Gdzieś ta wymalowana armia gówniarzerii się musi bawić.. Szczególnie latem jest ich od cholery. Gdzie ten niż demograficzny?
Mnie wpuścili jedynie do paradoxu
W Papryce mnie facet wyśmiał... 70' też niestety muszę podrosnąć
Dzieci do lat 18 bawią się w tower clubie i taboo ale to już w Gdyni.

Stary 2010-03-07, 13:20   #112
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kselokss Pokaż wiadomość
Hmm... pampersy sa produkowane dla dzieci i doroslych w roznym wieku, bo ludzie sie mocza przy niektorych schorzeniach stad zapotrzebowanie na nie
Wiem to
Mówię o pampersach które sa przeznaczone dla dzieci zdrowych, wyrażnie jest na nich napisane, że są to pampersy na noc, o czym wspomniałam juz w poprzednim poscie, dodam jeszcze, że na opakowaniu widać uśmiechnięte, całkiem zdrowe duże dzieci w piżamkach.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-03-07 o 13:23
Stary 2010-03-07, 13:23   #113
rapifen
Zakorzenienie

Raczej po zdjęciu trudno poznać że dziecko ma coś nie tak z trzymaniem moczu :P
Przecież na opakowaniu nie dadzą zasikanego 10 latka...

Stary 2010-03-07, 13:30   #114
Luba
Zakorzenienie

To są pampersy dla zdrowych dzieci. Dobrze wchłaniająca bielizna na noc, daj swojemu dziecku dodatkowe zabezpieczenie w nocy.
Wyglądają jak majtki we wzorek, nowość od firmy Pampers.

Na noc, na noc, na noc.
chore dziecko raczej musi mieć pampersa cały czas a nie tylko na noc.

Edytowane przez Luba
Czas edycji: 2010-03-07 o 13:32
Stary 2010-03-07, 13:37   #115
rapifen
Zakorzenienie

Moczenie nocne występuje zazwyczaj w nocy

Dobra ale już nie ważne, ale offtop lekarzem nie jestem więc nie mędrkuję się już.

Stary 2010-03-07, 14:00   #116
Luba
Zakorzenienie

Ja tez nie jestem lekarzem, ale za to znam tutaj dzieci, które używają pampersów na noc w wieku 8 czy 9 lat. I nie jest to moczenie nocne, lekarz się na ten temat wypowiedział. To sa dzieci, które nigdy nie przestały sikac w nocy do pampersa a rodzice nie zadali sobie trudu, żeby je oduczyć tego, a obudzili się kiedy dziecko szło do szkoły albo i jeszcze później.
Ja po prostu znam takie dzieciaki.

Przyznaje, ze mnie to szokowało na początku i nadal jakoś nie moge przejśc nad tym do porządku dziennego, ale juz sie przyzwyczaiłam poniekąd do takich informacji, którymi dzielą się różni znajomi na temat swoich dzieci.

Stary 2010-03-07, 14:03   #117
rapifen
Zakorzenienie

Lol, powiem szczerze że też mi trudno uwierzyć znaczy się.. No nie wiem :| patologia trochę.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-07, 14:30   #118
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Lol, powiem szczerze że też mi trudno uwierzyć znaczy się.. No nie wiem :| patologia trochę.
Serio.
Tłumaczenia rodziców:
1. Bo on za mocno spi i nie potrafi się obudzić na sikanie
2. Bo nie chce mi sie w nocy wstawac i go wysikać
(Para nr.1 to nauczyciele, para nr.2 prawniczka i bankowiec).
I ogólnie to tłumaczenia sa z reguły b. podobne.

Tak mi się skojarzyło z tym tematem, bo dziecko pary nr.1 ma już 15 lat i chyba nie sika juz w pampesa, bo od pól roku śpi ze swoja dziewczyną w swoim pokoju (w weekendy). A domyslam się (ale tylko domyslam) że raczej nie jest jego pierwszą. Więc prezerwytywy w skali mikro miałby tym wzięcie.
Ja to po prostu niektórych ludzi obserwuję jak zoo.

Stary 2010-03-07, 14:35   #119
rapifen
Zakorzenienie

To jest robienie z dziecka kaleki :|
To się aż nadaje do super niani

Stary 2010-03-07, 14:40   #120
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luba Pokaż wiadomość
Pampersy na noc, dla dzieci do lat 8!

Czyli do lat 8 czy nawet 9 śpi w pampersie a zaraz potem zabiera sie za seks i sa mu potrzebne mini prezerwatywy.

Coś jest nie tak ze światem i to bardzo, rodzice nie dorastają do swojej roli i osobiscie jestem za wydawaniem pozwoleń na posiadanie potomstwa
co w tym takiego dziwnego?
milliony dzieci moczy sie w nocy, jest to choroba
i to nie dla tego ze rodzice byli leniwi i sie im nie chcialo wstawac w nocy, i dziecko z pampersem spi od niemowlaka

Edytowane przez OYE
Czas edycji: 2010-03-07 o 14:47
OYE jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości