![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mama i sekty
A czy ja mowie, ze matka postepuje ok? Pisze czym moze sie kierowac, co nie zmienia faktu, ze problem ma i jest zaslepiona.Córka natomiast widzi problem w matce, ale w sobie juz wogole. Łatwo jest byc dorosłym, kiedy sie wymaga od innych, a od siebie nic. A bliskosc nie musi sie łaczyc z seksem. Jak dla mnie koniec tematu. Nie mam zamiaru sie wykłócac o takie bzdury.
Wg mnie niedaleko padło jabłko od jabłoni, obydwie uwazaja, ze maja racje, zadna nie chce ustapic, a historia niestety lubi sie powtarzac. Konsensujac- patrzmy nie tylko na innych, dostrzezmy tez swoje błedy, nie wymagajmy wyłacznie od innych, ale dajmy cos z siebie. Powodzenia. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-03-06 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, ze bliskość nie musi oznaczać seksu, ale sytuacja jest patologiczna i na razie zakładam, ze to ona jest winna. W sytuacji normalnej nasze zdania nie różniły by się.
![]() ![]() ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-06 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-04-29 o 21:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zreszta nie moja sprawa, nie moj problem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Pewno zestresowali sie porządnie tą wpadką i dało im to do myślenia. I bardzo dobrze.
Teraz nie ma co tracić powera na tłumaczenie się z seksu, tylko naprawiać tamten problem, skoro wszystko na dobrej drodze ![]() ![]()
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Najlepiej byłoby, aby mama wróciła do szycia i otworzyła sobie firmę. Wiem, łatwo powiedzieć, ale rzeczy nie możliwych nie ma ![]() ![]() ![]()
Poszukujesz kota/psa? Nie zależy ci na rodowodzie? Nie kupuj w pseudohodowlach Zajrzyj TU i TU ----- Kotka Trufelka z białaczką, przygarnij.......... Edytowane przez iloneczka1 Czas edycji: 2010-03-06 o 10:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez pytton Czas edycji: 2012-04-29 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
właściwie to ten watek też możesz mamie pokazać - tutaj jest wymalowany cały obrazek sytuacji. dziewczyny Cię popieraja i widac że to Ty masz rację i że to co ona robi nie jest normalne - a wręcz przeciwnie - bardzo krzywdzące!
powodzenia!
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Autorko nie martw się, tutaj każdy zgrywa seksuologa&psychiatrę. Nawet się nie przejmuj tymi pseudo poradami.
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z Rapifen - mogłaś w sumie nie wspominać o wątku z uprawianiem seksu, bo jak widzisz, na Wizażu istnieje mało przyjemna tendencja do upraszczania każdego problemu do seksu lub do sentencji "dopóki jesteś na utrzymaniu rodziców, musisz liczyć się z ich zasadami".
Co do Amwaya - dziewczyny już dużo napisały, trzymaj się i powodzenia, jesteś młodziutka, a mimo to bardzo mądra - dasz radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Wtajemniczenie
|
![]() Off with the Amway's heads ![]()
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak samo jak autorka wątku. Chyba mnie po prostu nie zrozumiałaś.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
No tak, podejrzewam, ze Twoja mama tez nie prosi o rady odnosnie jej zycia i jej zakupow?
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ok właczyłam i moge w miare logicznie napisac, ze odpowiedz bedzie troszke wyzej. Pisze to, co uwazam za stosowne, niezalenie, czy chodzi o seks, czy o cokolwiek innego. Edytowane przez Gwiazdeczka1978 Czas edycji: 2010-03-06 o 17:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
To po co o tym wspomniałaś w pierwszym poście? widocznie to jest ważne, w przeciwnym razie byś o tym nie mówiła. Ja swojego zdania nie zmienię, jednak 16 lat to za wcześnie na seks, a jeśli Ty uważasz inaczej i oprócz problemów, które są wynikiem postępowania mamy potrzebujesz jeszcze dodatkowo się stresować, że może wpadka, to proszę bardzo: róbta sobie co chceta.
Tylko jeśli zauważasz, że mama postępuje jak niedojrzała osoba, zauważ, że ty też. Ty się czepiasz mamy, że należy do tego Amwaya, a ona ciebie o ten seks. Jeden jeden. Wątpie, że kiedykolwiek dojdziecie do porozumienia. Nawet mediacja cioci nie pomoże.
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Przestańcie się czepiać tego seksu.
16 lat to nie jest na seks za wczesnie, ja rozpoczęłam współżycie wcześniej i jakos ani nie zostałam pozbawiona dzieciństwa, ani nie dorobiłam się dzieciaka, ani choroby wenerycznej ani zadnych innych nieprzyjemności i negatywnych skutków :/ Nie kazdy musi być jak Wy. To, że wy w wieku 16 lat nie byłyście gotowe na współżycie, nie znaczy, że wszyscy tak mają. A dziewczyna wspomina akurat o seksie, bo chciała pokazać jak jej mama ją traktuje- nazywa ją SZMATĄ! Naprawdę tak trudno to zrozumieć? ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
Autorka chce pomóc mamie i sobie, mieć NORMALNE życie, a nie jeść makaron za 35zł :| Matka autorki przewalając całą kase na te produkty robi krzywdę autorce, ale autorka już raczej krzywdy mamie nie robi uprawiając seks, a nawet jesli (:|) to w ogóle nie można tych dwóch kwestii porównywac ze sobą...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
(i więc właśnie, nie nazywałaby jej tak, gdyby nie ten nieszczęsny seks ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choćby nie wiem jak nie była zadowolona z tego, że córka rozpoczęła współżycie, to nie ma podstaw nazywać jej szmatą i dla mnie takie wyzwiska to patologia.. To może autorka zacznie dla odmiany nazywać np. matkę po*ebem/kretynką itd ze względu na ten Amway, bo też uważa, że normalni ludzie sie tym nie zajmują...? To też byłoby ok? I nie mówcie, że wyzywanie dziecka jest czymś normalniejszym niż wyzywanie matki, bo to jedno i to samo- patologia. ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
Ale juz nie mogłam patrzeć na te wasze ot na temat seksu, mam nadzieję, że autorka mi wybaczy to ![]() Po prostu jesli ktoś prosi o pomoc bo nie wie co zorbić z takim czy siakim problemem to nie wtrącajcie się w jego życie erotyczne, bo ono nie ma nic wspólnego z tematem... (akurat tym)
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przypomnę pierwszego posta: Cytat:
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W tej rodzinie jest jeszcze problem z ojcem który nie chce płacić alimnetów i pewnie jeszcze kilka innych by się znalazło i co z tego skoro autorka prosi o radę, pocieszenie w konkretnej sprawie! RADĘ, NIE MORAŁY NA TEMAT SEKSU! Takie morały może jej prawić matka, wy nie jestescie raczej od tego, tym bardziej, że widac dziewczyna nie myśli: "hejho wskakuj na mnie, raz sie żyje".... Temat wątku brzmi: "mama i sekty", a nie "mama jej problem z moim współżyciem i sekty "...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
BAN stały
|
Bardzo mądrze powiedziane.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie EOT
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wręcz widze post w którym mówi wprost, że nie potrzebuje ich.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Ja zrozumiałam to tak: Najpierw matkę trzeba wyciągnąć z sekty i trzeba rady (i o taką pomoc nas poproszono). Potem życie obu pań musi wrócić do normy (czyli ich mega nadszarpnięte sektą, a nie seksem z chłopakiem, nerwy i fizyczne zdrowie Autorki).
Przy okazji padła kwestia , ze matka ją leje. Może ją lać za cokolwiek, np za to że aby kupic ciuch, sprzedała radio, nieważne! Chodzi o rękoczyny, a tak sie z dzieciakiem spraw nie załatwia. I, jak mówi wsiowy_gupek i ja toże już to pisalam, seks był to tylko przykład aby powiedzieć, ze ją bije. Jak armia jedzie na misję, to walczy z wrogiem, a nie rozprawia się przy okazji nieproszona z kieszonkowcami, bandytami czy porywaczami dzieci z tegoż podbitego przez wroga kraju, bo ani jednego ani drugiego dobrze nie zrobi. Gdybym nie umiała i nie miała zamiaru jej doradzić w temacie "sekta np. Amwayu", wcale bym w tym watku ani nie pisała, ani nawet nie czytala go. Tak jak np nie piszę w wątku o buldogach czy podróży na Cypr. Bo nie mam i nie byłam i nie lubię Cypru i nie znam się na bokserach. Dziewczyna ma teraz mieć spokojną głowę, bo toczy się bitwa o jej matkę i jej przyszłość. Tu sie wszyscy powinni prześcigac w pomysłach, radach, ryć po necie strony do walki z sektami. Albo nic nie mówić nie na temat, bo nic to nie wnosi. I jeszcze ją rozliczać. To są ich osobiste sprawy, jak się wszystko ułoży, wezmą się i za to. Moze nawet wątek założą i wtedy będzie hulaj dusza. W szkole mówią, nie zbaczaj z tematu i jest za to stosowna ocenka. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.