![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: dziewczyny z londynu...
Dziękuję , chetnie skorzystam . A co tu tak cicho wogóle?
Swoja drogą mam dwa bilety do Thorpe Parku 2in1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Rozeznanie
|
oo na kiedy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Do wykorzystania do 31.10.2010
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
Tak czytam o waszym życiu w Anglii. Ja jestem z Krakowa. Ciekawa jestem jak sie żyje Polkom na emigracji. A może was zainteresuje książka Ady Martynowskiej pt. "Karpie, łabędzie i Big Ben". Po jej lekturze jakoś mnie tak natchnęło żeby poczytać takie wątki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Co Cię takiego interesuje w życiu emigrantek ? Niewielkie mam doświadczenie bo jestem w Londynie dopiero rok , ale chętnie się podzielę , i myśle że nie jedna tutaj też ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Oooo - ja też się dołączę do wątku
![]() ![]() ![]() ![]() Znajomi? Niewielu, a wręcz prawie wcale... Czasu brak na szukanie i zawieranie nowych znajomości. W sumie to jakoś nie potrafię znaleźć wspólnego języka z Angielkami, a z Polkami żadnymi nie pracuję... Ogółem - nie narzekam, ale przydało by się parę kumpelek "do odreagowania" codziennych stresów ![]()
#97 |
Zakorzenienie
|
Codzienne stresy ? A cóż to ???
![]() ![]() A chciałabym nie wiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki,
ja też mieszkam w Londynie od 3,5 roku. Jestem stylistką paznokci. Życie zmusiło do podjęcia decyzji o wyjeździe z kraju... Mam 11 letniego synka i męża. Podoba nam się Anglia - dla nas jest piękna! Często robimy sobie wycieczki po kraju. Żyje się tutaj łatwiej i więcej ludzi się uśmiecha niż w Polsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Cześc . Ja własnie szukałam kogos kto się moimi pazurami zaopiekuje. I wczoraj przyszłam z łopatami nieziemskimi . Aceton muszę kupić i to szybko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
moja współlokatorka się pazurkami zajmuje. i twarzą też czasem.
ten nasz wypad w połowie kwietnia aktualny? muszę zacząć elżbietki odkładać;p |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Mam do was ogromną prośbę, otóż piszę prace mgr na temat emigracji zarobkowej w Anglii i Irlandii. Mogłybyście poświęcić parę minutek i wypełnić mi ankietę??? Będę baaardzo wdzięczna za pomoc/ Link d ankiety to: http://www.moje-ankiety.pl/wypelnij/...nariusz/13187/ Pozdrawiam was serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Chciałam tipsy , żel lub akryl . Nigdy nie miałam ładnych paznokci , zawsze się rozdwajają i łamią . Jakieś pół roku temu wybrałam się do chińskich specjalistów , ale że robotę miałam taką a nie inną odpuściłam . Teraz opiekuję się dzieciątkem także mogę sobie na co nie co pozwolić . Ale co z tego będzie nie wiem .. Dopiero wyleczyłam paznokcie z chińskiej frezarki i prosze .. Wpakowałam się do jeszcze lepszej SPECjLISTKI .. Wrrrr jaka jestem zła !!
pannawtrampkach; z mojej strony jak najbardziej aktualne .. Mam nadzieję że będzie nas sporo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Nie dorobiłam się jeszcze swojego salonu, ale mam nadzieję, że niedługo...
![]() ![]() Trele-morele warto dać odpocząć paznokciom i zadbać o łożysko, żeby ładnie zaczęły Ci odrastać zdrowsze i mocniejsze ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Trele_Morele;182143 99]Chciałam tipsy , żel lub akryl . Nigdy nie miałam ładnych paznokci , zawsze się rozdwajają i łamią . Jakieś pół roku temu wybrałam się do chińskich specjalistów
wszedzie ale nie do chinskich specjalistow!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
jescze 7 h
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Wesołego jaja kobity
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
i fikuśnego zajączka! Szczególnie tym,które muszą dziś daleko od rodziny być...
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Straszne to co się stało .
HALO !! Żyje tu ktoś jeszczeeeeeeeeeeee ???? Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-04-14 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Ja jestem nowa
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
![]() Narazie od prawie roku mieszkam na Isle of Dogs pod Canary Wharf, ale niestety ze wzgledu na bajkowa oferte pracy bede musiala przeprowadzic sie z tej pieknej okolicy... ![]() Najbardziej pod wzgledem dojazdu pasowaloby mi Hounslow lub tez okolice. Jak Ty widzisz swoje sasiedztwo? Jestes zadowolona?
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Cześć dokładnie meszkam na Hounslow West, do Hatton Cross mam 10 minut autobusem , do Terminalu 5 - 15 minut. Akurat Hounslow West jest głównie zamieszkiwane przez tzw. Ciapków ale 10 min dalej , Hounslow Central to skupisko Polaków. Właśnie tam na Hight Street , jeśli chodzi o dostępność polskich sklepów, znajdziesz wszystko ; artykuły spożywcze , wędliny , lekarstwa czy książki . Na odcinku ok 300m masz po kolei takie sklepy jak ASDA , Aldi , Tesco, Mleczko etc. Na Hounslow West mamy też co weekend mały targ - trochę ubrań , najtańsze w okolicy owoce, warzywa i przedewszystkim mięso , troche elektroniki i inne duperele.Co do komunikacji to właśnie dlatego jestem tutaj a nie gdzie indziej , moja wcześniejsza praca tego odemnie wymagała . Na całym Hounslow są trzy stacje metra - West , Central i East . To dużo jak na takie małe Hounslow , także praktycznie każdy ma do stacji blisko. Do tego stacja pociągów , z której pociąg odjeżdża co 15 minut i Bus station z którego pojedziesz praktycznie w każdą stronę Londynu włącznie z autobusem nocnym kursującym przez całe Centrum Londynu.
Jeśli chodzi o jakąś rozrywke , to tu niestety nie ma nic .. Kilka polskiech i irlandzkich knajpek , nie daleko Park Osterley, kino , kręgielnia , basen na Feltham- to wszystko ale tak jak wspominałam, dzięki dobrej komunikacji , praktycznie wszędzie jest szybko , dlatego nie szczegónie mi to przeszkadza. Przede wszystkim wydaje mi się że Hounslow jest stosunkowo tanie do okolic jeśli chodzi o wynajem. Raczej jest tutaj spokojnie , choć wiadomo że zdarzają się wyjątki. Mi mieszka się tu dobrze , ale nie mam porównania do innych dzielnic bo mieszkam tutaj od samego początku. Jeśli tylko chciałabyś wiedzieć coś jeszcze , pytaj śmiało ![]() Swoją drogą , gdzie moja ekipa do Thorpe Parku ? Żyje tam ktoś ? Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2010-04-16 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Dziekuje bardzo za ten wyczerpujacy opis.
Z tego co pamietam, Hounslow nie bardzo podobalo mi sie pod wzgledem wygladu (male, brudne domki), wydaje mi sie takie smutne...ale nie mozna miec wszystkiego...Ja ciagle porownuje do mojego Isle of Dogs. Jest tu troche ciapkow, ale tez duzo brytyjczykow, no i Canary Wharf blisko co daje lacznosc z 'cywylizowanym' swiatem. Bylam przekonana, ze w okolicach hounslow mieszkaja raczej brytyjczycy (niewiem dlaczego). Do ciapkow mozna sie przyzwyczaic, zreszta wszedzie ich pelno, ale niestety w poblizu skupisk polakow nie chcialabym mieszkac... Moze skusze sie na Hatton Cross albo cos w poblizu...
![]() |
#114 |
Rozeznanie
|
no właśnie! Thorpe Park! miała być powoła kwietnia, a tu głucho... (powiedziała ta co to najwięcej się udziela;P).
kochane,reflektuje ktoś na przyszły weekend?;> |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
mi idealnie pasi niedziela w tym albo przyszlym tygodniu , na inne dni w razie czego tez sie pisze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Rozeznanie
|
mi też niedziela pasuje, bo w sobotę niestety pracuję;/
kto jeszcze? łapki w górę! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Może by tak napisać na PW do tych co też chciały pobuszować ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Czesć Dziewczyny
Ja też mieszkam w Londynie od około 2 latek (ale to zleciało). Obecnie utknęłam na urlopie w PL - miał być tygodniowy, a zrobił się 2 ![]() Pozdrówki
#119 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Chyba powinnaś wrócić lada chwila co nie ? Bo lotniska już pootwierali chyba .. |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Mi również bardzo miło
![]() ![]() ![]() A co tam w Londynie? Trochę się stęskniliśmy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.