|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minerały, mazidła, kosmetyki, pachnidła - zapraszam!
Hej, rozumiem, że nici z wymiany tak ?
Pytam, bo nie odpowiedziałaś, a nie chciałabym Cię już męczyć
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Mariolko,
widzę, że Ci zależy wiec jeszcze się zastanawiałam, czy by nie dobrać czegoś z pozostałych punktów Twojego wątku. Niestety Angleda do różu mam, podobny do oczu też. Nie śpieszy mi się z Elle. Zatem dziękuję za zainteresowanie, przykro mi ale i tym razem nie zdecyduję sie na wymianę. Pozdrawiam! ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
chciałam sie przypomniec bo nie wiem czy dalej mam szukac
![]()
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Moje propozycje za Elle
:- pianka z kwasem glikolowym do mycia twarzy do skóry z trądzikiem Glycolic Exfoliating Wash 7% DDF (ilość na zdj.), - emulsja przeciw niedoskonałościom Aroma Perfection Nuxe (użyta 2 razy), - krem matujący Aroma Perfection Nuxe (użyty raz), - oczyszczająca maseczka do skóry z trądzikiem Blemish Minimizing Mask DDF (użyta raz), - krem przeciwzmarszczkowy pod oczy Pharmaceris (nowy), - woda termalna LRP (nowa), - płyn micelarny Bioderma (nowy), - żel do mycia ciała Bagno Di Vita Borghese (nowy), - mikrodermabrazja do ciała dr.Brandt (nowa), - bronzer Bronze Goddess Soft Matte Bronzer Estee Lauder (na zdj.), - żel pod prysznic i mydełko kokos i ryż Oriflame (oba nowe), - szczotka do włosów (nowa), - próbki Decleor (opisane, dzisiejsze ),- miniatury francuskiej firmy Elene (nowe), mam jeszcze (nie ma na zdjęciach): - serum CE Ferulic Skin Ceuticals (w pojemniczkach z pipetką nowych i nie otwieranych, przechowywanych w lodówce), - Turnaround Concentrate Visible Skin Renewer Clinique (miniatura 7 ml, użyty raz), - Turnaround Instant Facial Clinique - pięciominutowa maseczka rozświetlająca (miniatura 15 ml, nowa), - balsam do ust Carmex (dodam fotki ze zużyciem, nakładałam na usta przy pomocy patyczków chigienicznych), - olejek do ciała granat, grejpfrut Skin Dresdner Essenz Naturell (będę musiała zrobić zdjęcie z pojemnością), - korektor pod oczy Toleriane La Roche-Posay (nowy), Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-11-05 o 20:21 |
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
c.d.:
Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-11-05 o 20:22 |
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Anarchio,
jeśli pozwolisz wstrzymam się z wymianą, bo powoli spływają mi próbki, które chciałam. Kuleczki na pewno masz w rezerwie - ja się odezwę jak już będę wiedziala czym dysponuję i co chcę. Proszę zatem o odrobinę cierpliwości.
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
o to mi chodziło
moge czekac - jednak lubie wiedzieć czy mam czekac czy mam dac sobie spokój ![]() dziekuje za info
|
#99 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#102 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Hej,dzięki za fotki;podobają mi się wszystkie rzeczy
i ten żel myjący z fitomedu;myślę,że za torebkę dwie chustki i żel byłoby ok(Bluzeczka też mi się podoba bardzo,ale jako rasowa blondynka o niebieskich oczach nie noszę rzeczy w niebieskim kolorze ![]() Jakby co,to napisz,co myślisz. A jak Ci pasuje,to pisz pw od razu,bo ja jakoś za parę dni wyjeżdżam na jakiś czas z wawy i mnie nie będzie
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2010-03-11 o 19:44 |
|
|
|
#103 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ciesze się, że ciuszki Ci sie podobają. ![]() Dla jasnosci dopytam tylko: 2 apaszki i żel za torebkę wystarczą tak? (bez kamizelki, bluzki, orzechów, wiesiołka?) |
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
Przypominam się
.
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Ungia,
jestem pod wrażeniem Twojej kolekcji. Jednak po zastanowieniu (racjonalizacja! racjonalizacja! Niestety nie widzę tu nic, za co gotowa byłabym wymienić zestaw Elle. Nie zmienia to jednak faktu, że nadal interesują mnie produkty z Twojego wątku. Czyli te: - glinka Ghassoul Organique (nie mam wagi, ale wydaje mi się, że zostało ok. 50g), - maska algowa Żurawina Organique (30 g) NOWA - mydełko z werbeną L’Occitane (NOWE) - woda termalna LRP (mniniatura 50 g, NOWA) (w tej kolejności) I jeśli interesuje Cię DKNY Red Delicious to chętnie się wymienię. ![]() |
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Minerały, mazidła, kolorowka, zestaw Elle!
pewnie ze coś bym znalazła
oprócz tego pan'a max factora fajne są te korektorki mineralne![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- kochana...pewna dobra duszyczka poinformowała mnie o istnieniu ,,kalkulatora''kosmetyczn ego...który pokazuje po kodzie ile lat mają dane kosmetyki...jako ze jestem początkująca nie wiedzialam w ogóle że coś takiego istnieje.. sprawdziłam właśnie przed chwileczką jak się mają te cienie..i wyszlo ze mają więcej niz 3 lata...ja w użytkowaniu nie zauważylam różnicy...ale fakt pozostaje faktem...a ja nie chce wciskać nikomu kitu.tak traktuję ludzi jak sama chcialabym być potraktowana więc uprzedzam i sama już zdecyduj czy dalej Cię interesują czy nie.buziaki---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- kochana dodam jeszcze...a w zasadzie zacytuję koleżankę wizażankę która mnie ,,doucza'': ,, przy cieniach już tak strikte ta granica 3 lat nie jest aż tak ważna bo maja mało tłuszczów i składniki się tak szybko nie utleniają ''ale decyzję pozostawiam Tobie ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- nie ma problemu zapraszam...po egzaminie pewnie coś dorzucę
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
witaj, znajdziesz cos za elle oraz
OLIVE MEDIUM -matte - 80% sampla GOLDEN MEDIUM - semi matte - 90 % sampla |
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Wklejam zdjęcia ubranek, do rozważenia
(tylko niektóre, tak na szybko, bo muszę już znikać z Wizażu). Późnym wieczorem (po 23-ciej), mogę dodać kolejne fotki .
Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-11-05 o 20:24 |
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
Z moich propozycji zebrało się trochę rzeczy, więc chwilę to potrwa zanim wszystko opiszę. Na razie więc same fotki
:EDIT: Dodaję dokładny opis produktów :zdj. 1 1 ) Nawilżająca maseczka w żelu do twarzy 100% Hydraderm Fresh Re-Hydrating Gel Mask 75ml, NOWA
Oczyszcza. Absorbuje nadmiar sebum. Odtyka i ściąga rozszerzone pory. Czyni skórę czystą i zdrową. Dla skór z nadmiarem lipidów. :: Niezbędna dawka czystości. :: Prawdziwy pochłaniacz, który uwalnia skórę od wszelkich zanieczyszczeń. :: Idealny produkt matujący do stosowania na wiele godzin przed makijażem. zdj. 2 - Garnier Mineral Deodorant Extra Care roll-on (w rosyjskiej wersji językowej), poj.50 ml, NOWY Linia ExtraCare - do skóry po goleniu lub depilacji Zapewnia komfortowe uczucie suchości, pielęgnację i długotrwały zapach, a przede wszystkim maksymalną skuteczność non-stop przez 48h. Garnier Mineral Deodorant 48H to pierwszy dezodorant na polskim rynku, którego głównym składnikiem jest aktywny minerał nieblokujący porów, dzięki czemu skóra może oddychać i zachowuje świeżość przez wiele godzin. zdj. 3 - Pupa Vitamin Body Care Perfect Body Program Multiwitamina AHB Peeling - efekt odnowienia skóry. Poj. 200 ml. NOWY Stymuluje odnowę i poprawia kondycję skóry, która staje się nawilżona i pełna blasku. „Aktywny peeling” enzymatyczny wygładza i przygotowuje skórę do kuracji specjalistycznych. Bogaty koktail witamin, który przywraca blask Twojej skórze.Nawilża dzięki witaminie B5, wzmacnia dzieki witaminie A i H- w celu intensywnego działania wygładzającego i regenerującego.Intensywne , ale nadzwyczaj delikatne działanie złuszczające dzięki obecności KERATLINETM,która w sposób naturalny usuwa martwe komórki warstwy rogowej naskórka i skutecznie przyspiesza jego odnowę.Nie narusza równowagi skóry dzięki specjalnej, neutralnej formule pH. Rezultat Skóra jest doskonale nawilżona , pełna blasku , wyraźnie odmłodzona. Stosowanie: Nakładać na suchą skórę, najlepiej wieczorem, jak klasyczny krem do ciała. Pozostawić na całą noc bez spłukiwania.Zaleca sie użycie kilka razy w tygodniu.Testowany dermatologicznie. zdj. 4 - Nuxe Baume Prodigieux Levres Balsam ochronno-odżywczy SPF15, kolor 01 Natural Crystal (poj. 7 ml - tylko sprawdziłam kolor na umytej na dłoni) Ten balsam o wszechstronnym zastosowaniu odżywia (masło mango, słonecznik, masło shea, olejek ze słodkich migdałów), chroni (filtry słoneczne SPF15, witamina E) i ozdabia usta delikatnymi odcieniami. Roślinne mikrosfery wypełniające wygładzają i ujędrniają. Po nałożeniu wargi odzyskują elastyczność, komfort i jędrność, błyszczą w jak najbardziej naturalny sposób. zdj. 5 - Kanebo Żel do mycia twarzy i oczyszczająca maseczka 2w1 Oil Control Wash & Mask 125ml, NOWY
zdj. 6 - SVR krem do rąk creme mains 75 ml, NOWY Polecany do skóry suchej i normalnej z tendencją do przesuszania, wspomagająco przy chorobach dermatologicznych. Zawiera alantoinę, mocznik, glicerol, dzięki czemu chroni, natłuszcza i nawilża skórę. Przyspiesza proces gojenia i działa regenerująco. Może być stosowany na zimę jako krem ochronny. Stosowanie: Niewielką ilość kremu nakładać na dłonie w zależności od potrzeb. zdj. 7 - Toleriane La Roche-Posay Korektor w pędzelku ( żółty maskuje cienie pod oczami), NOWY Ultra delikatna konsystencja zapewnia doskonałe pokrycie punktowych niedoskonałości Formuła o wysokiej tolerancji: bez substancji zapachowych, bez konserwantów, nie zatyka porów Delikatny pędzelek zapewnia precyzyjną aplikację bez konieczności pocierania. Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-11-05 o 20:24 |
|
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
cd
Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-05-02 o 21:25 |
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
cd
Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-05-02 o 21:27 |
|
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
cd3
Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-05-02 o 21:27 |
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Ungia,
poproszę tylko o opis kosmetyków. Przykro mi, ale z ubrań nie widzę nic dla siebie. Ewentualnie więcej informacji o : - serum CE Ferulic Skin Ceuticals (pojemność, miejsce zakupu) - balsam do ust Carmex (foto) - olejek do ciała granat, grejpfrut Skin Dresdner Essenz Naturell (foto) Dziękuję.
|
|
|
|
#115 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w poniedzialek i wtorek bede w centrum, wiec warto zebysmy do tego czasu sie dogadaly, bo moglybysmy juz zrealizowac wymianke
|
|
|
|
|
#116 |
|
Raczkowanie
|
Alu,
cały czas pamiętałam i zastanawiałąm sie co z Twoich zasobów interesowałoby mnie najbardziej. Padło na - bromelainę - glyceryl cocoate - kw. salicylowy Z tych dwóch ostatnich chciałabym zrobić sobie olejek do mycia twarzy, tak na spróbowanie na bazie olejów które mam, więc mogą być to niewielkie dosypki. Przy okazji proszę o radę: czy wystarczy jak dodam emulgator do oleju w stężeniu ok. 10 % (opieram się na recepturze z mazideł), czy jeszcze coś powinnam dodać? |
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2g bromelainy 5g kwas salicylowy 10g glyceryl cocoate za 1/3 opakowania bambusa? nie musisz nic wiecej dodawac poza emulgatorem jesli olejek bedziesz robila na bazie oleju ktory nie jest na granicy waznosci i nie bedziesz go wystawiala na slonce, cieplo etc. w recepturach wystepuje zwykle olejowy ekstrakt z rozmarynu lub witamina E, ich rola jest zabezpieczenie olejku przed psuciem sie (jelczeniem), bo zaklada sie ze gotowy produkt moze byc przechowywany w kiepskich warunkach, wiec te skladniki maja przedluzac trwalosc oleju bazowego, ale tak naprawde mozna je pominac i trzymac kosmetyk np w szafce w lazience. ja mam skore sucha i zwykle daje mniej niz 10% emulgatora, np 7-8% i u mnie juz taka ilosc jest wystarczajaca
Edytowane przez ~~ALa~~ Czas edycji: 2010-03-13 o 12:56 |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
Super, bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź.
Przystaję na propozycję, czyli: 2g bromelainy 5g kwas salicylowy 10g glyceryl cocoate za 1/3 opakowania bambusa (z jedwabiem). Daj znać na PW jak by Ci pasowało sie spotkać
|
|
|
|
#119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.- Serum CE Ferulic Skin Ceuticals już niestety nieaktualne .- Balsam do ust Carmex był używany ale nie miał żadnego bezpośredniego kontaktu ze skórą (nakładałam go patyczkiem higienicznym). Mam bzika na punkcie higieny . Poj. początkowa 7,5 g zużycie niewielkie (widoczne na zdjęciu).Od dziesięciu lat Carmex nieustannie wygrywa w sondażu jako balsam do ust najchętniej zalecany przez amerykańskich farmaceutów. W 2007 został uznany za "najlepszy balsam do ust" przez angielski magazyn CosmoGIRL. Dzięki swoim składnikom, balsam zapewnia ukojenie suchym i spierzchniętym ustom. Ponieważ doskonale nawilża i odżywia usta zalecany jest wszsytkim osobom aktywnie spędzającym czas, których usta wystawione są na działanie czynników atmosferycznych. Carmex jest idealny również do makijażu ust. - olejek do ciała granat, grejpfrut Skin Dresdner Essenz Naturell kupiony w Niemczech, pojemność początkowa 100 ml zużycie widoczne na zdjęciu, ma certyfikat BDIH. Starła się farba z daty (pewnie od wilgotnych dłoni), ale pozostało wytłoczenie i można odczytać 090118 (nie wiem tylko czy to kod czy data produkcji bo wydaje mi się, że ważność do 2018 r. to przesada BDIH jest stowarzyszeniem działającym w Niemczech. Również kładzie duzy nacisk na naturalny i ekologiczny skład kosmetyków. Aby uzyskać certyfikat tego stowarzyszenia – co najmniej 60% produktów oferowanych przez określonego producenta musi spełniać stawiane przez BDIH wymogi. Do tej pory certyfikat przyznano 2000 produktów wytwarzanych przez 50 producentów. Certyfikat BDIH posiadają między innymi: Anne Lind, Dr. Hauschka, Lavera, Logona, /martina Gebhart , Provida Organics, Sante, Tautropfen, Weleda. Oto podstawowe kryteria stawiane producentom ubiegającym się o przyznanie certyfikatów Ecocert i BDIH: - wykorzystanie w co najmniej 95% surowców naturalnych , a w minimum 50% pochodzących ze źródeł ekologicznych; - zakaz wykorzystywania GMO (surowców z roślin modyfikowanych genetycznie); - zakaz używania pochodnych ropy naftowej tj: parafina, olej mineralny, sylikony; - zakaz stosowania konserwantów, detergentów i emulgatorów syntetycznych; - zakaz wykorzystywania sztucznych barwników i środków zapachowych; - opakowanie kosmetyku musi być ekologiczne – ulegające biodegradacji lub nadające się do przetworzenia. Edytowane przez ungia Czas edycji: 2010-11-05 o 20:24 |
|
|
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

Pytam, bo nie odpowiedziałaś, a nie chciałabym Cię już męczyć

i ten żel myjący z fitomedu;myślę,że za torebkę dwie chustki i żel byłoby ok
.