![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - kto ze mną?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
sluchajcie, a czy ta dieta plaz poludniowych to nie jest prawie dokladnie to samo co dieta motignaca, tak popularna jeszcze niedawno w europie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
Jest podobna ale nie identyczna. W diecie Montigniaca równiez uklada sie jadospisy wg. indeksu glikemicznego ale zaczyna sie od produktow np. do 40. Tj. jesz produkty ktore mają w indeksie najwyżej 40 (nie wiem jakich jednostek) Gdzieś w tym wątku sa podane strony o tej dietce
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
![]()
No kochane, wiem ze od kilku dni pisalam ze zaczynam ponownie ale wciąż grzeszyłam z powodu nadchodzących "trudnych dni". Wiec zaczynam od poniedziałku (co my mamy z tym dniem? :P). Znów będę podawała moje jadłospisy (nadal nieco monotonne), więc proszę o skontrolowanie i powiedzenie mi czy coś robie jeszcze źle.
Co dziś zjadłam: (wieczorkiem uzupełnię) Michę półtłustego twarożku polanego odrobinką mleka 0.5% Kawę z chudym mlekiem no i dodałam troszkę cukru ok. 1/3 łyżeczki 1 porcja galaretki Dr.Oeteker'a Narazie tyle. Startuję z wagi 64 kg. Od dziś no końca etapu (bąź tego tygodnia) NIE WAŻĘ SIĘ!!! (<- desperacja ![]() Powodzenia! A jakwam idzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Hej. Przy tej diecie mozna podobno jesc tyle ile sie chce tylko zeby byly to produkty wskazane a najwazniejsze chyba jest to ze jesz ostatni posilek ok godz 17, moze to ja zle robie ze jem zbyt malo a puzniej chodze glodna i wkurzona na wszystkich hehe zdarza sie ze ostatni posilek jem o godz 15 i to jest zle ale puzniej nie mam czasu jak przychodze do domu to jest godzina 22, ale chyba musze to zmienic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta plaż południowych - REAKTYWACJA - DZIEŃ 1
te galaretki ktore jecie sa z cukrem czy bez bo ja nie moge nigdzie kupic bez cukru
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej Kawko ![]() Czy moze byc ta galaretka?Takze mam Oetkera w domuale patrzylam wczoraj do sklad-i jest tamc cukier ![]() POWODZENIA wszystkim wizazankom ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
No cóż cukier jest a w sklepie powiedziano mi że nie sprzedają farbowanej żelatyny bez smaku (czyt. galaretki bez cukru)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Kurczę! Znwou grzech i znowu jestem na siebie zła! Brak mi motywacji i rzucam sie na jedzenie w szczegolnosci zakazane! Co ja mam zrobic? Pomocy! Chce schudnac ale nagle popelniam grzeszki choc wczesniej nie mialam problemow z odmowieniem sobie slodyczy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak pisaly dzeiwczyny wczesniej-ty takze zmobilizowalas mnie do rozpoczecia diety ![]() Mysle,ze najlepiej by bylo,jakbysmy pisaly co jemy-jakies nowe pomysly na potrawy z produktow dozwolonych,wtedy jest urozmaicenie,i czlowiek nei kusi sie na slodycze itd. Ja poki co dzis zjadlam: 2 jajka na twardo plus 2 plasterki sera zoltego 2 jogurty ser bialy wymeiszany z jogurtem naturalnym i zmielonymi orzeszkami 2 zielone herbaty i jedna owocowa jablko migdaly Troche juz jestem glodna i wlasnie zastanawiam sie co zjesc ![]() CO jecie na kolacje? PS.Teraz dlugi weekend,wiec mamy wiecej czasu,proponuje zajac sie czyms konkrentym-czytanie,,robienie zadan,praca w ogroku itd. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Oj stokrociu, co ja bym bez Ciebie i innych wizazanek zrobila! Popatrzylam na nasze poprzednie wpisiki moją "figurkę" oraz bluzeczki z zeszlego lata i... podnosze sie ponownie! (ale was tym maltretuje) tym razem ebz wielkiej pompy ale postanowilam zajc sie tez joga i callaneticsem bo on najlepiej modeluje cialo w krotkim czasie a z diety musze zrobic styl zycia. Od dzis rana skusily mnie tylko 2 kosteczki czarnej gorzkiej czekolady (wiadomo, podczas okresu mam ogromną potrzebę na nią
![]() No a dziś wyproboje yogę pokręcę hula hop i poćwicze Callanetics - trzeba wykorzystać ostatni wolny dzień jak najlepiej! Trzymajcie się kochane! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
![]()
ufff, już myślałam, że zaginął mój kochany wątek.... powiedzcie mi jedno... troszkę nagrzeszyłam... troszkę dużo, ale za to chcę przetrzymać pierwszy etap dłużej... tzn dłużej o 4 dni... a grzeszyłam przed dni dwa... czy to sie jakoś wyrówna??? proooooszę, powiedzcie, że tak...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
Kochane ja także bardzo chętnie czytam i zaglądam do tego wątku ,ja nie stosuję tej diety ale staram się ograniczać słodycze i jedzenie po 17/18 , jestem ciekawa jak Wy oszukujecie organizm przed niejedzeniem słodyczy??????napiszcie bo ja mogę nie jeść wogóle ale słodycze to mój wróg nr1
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
![]()
Neitko! wiesz ja mam podobny problem ale zaczynam 1 etap od nowa bo czytalam ze tak to przy grzechu wyglądac powinno. Moje grzechy byly na tyle duze ze stracone w tydzien 1.5 kg wrocilo. Ale myśle ze jesli w ramach pokuty dodasz jakies ćwicoznka to przekręt się uda
![]() Powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
Ja też zaczynam od dzisiaj, bo ostatnia próba mi sie nie udała a to wszystko przez ta majówke i piwo
![]() I mam pare pytań czy można jeść jabłka? pić sok warzywny czy tylko pomidorowy? i czy można urzywać keczupu musztard majonezu i innych tego typu rzeczy? Aha i jeszcze najważniejsze : Czy można żuć gume mietową ![]() Edytowane przez agawe Czas edycji: 2005-05-04 o 10:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja mam pytanko czy mozna jesc w II etapie rodzynki, suszone sliwki i figi ????
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
![]()
w ramach pokuty to ja non stop ćwiczę... Dzięki Kochana Kaweczko za odpowiedź...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Piszcie... bo tu człowiek z głodu umiera....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Kochane ja napisałam wcześniej przykładowo co jem ale nikt mi nie odpowiedział
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Sok może być dowolny warzywny, byle nie był słodzony. Keczupu absolutnie nie wolno bo jest w nim dużo cukru. Musztardę - nie jestem pewna, na 100% nie wolno np miodowej, trzeba sprawdzić czy zawiera cukier czy nie ![]() Gumę można żuć jeśli jest bez cukru ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Neitka, moja koleżanka podobno robi omlet po prostu tak - roztrzepuje jajka i wylewa na patelnie. Tylko jajka bez mąki. Hmm, nie wiem czy to się udaje bo sama nie próbowałam i czy w ogóle to można nazwać omletem, ale chyba spróbuje w końcu to coś zrobić
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Jogurt naturalny 0% tłuszczu jest zdaje się dozwolony, jeśli sie mylę to prosze mnie poprawić. Cola light - ta dieta zaleca wyeliminowanie takich niezdrowych produktów z jadłospisu, ta Cola zawiera aspartam, który jest szkodliwy (zdaje sie ze nawet bardzo szkodliwy wg najnowszych badań ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
ale to wyjdzie jajecznica przecież??? Ja już sie poddaję, to chyba trza mąkę....
|
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Ja wypróbowałam sposób na dietetyczny omlet wg przepisu jednej z wizażanek - po prostu oddziela się białka od żółtek i te białka ubijamy na sztywną pianę, do żółtek dodałam trochę chudego mleka, następnie wszystko delikatnie wymieszałam i wlałam na patelnię z odrobiną oliwy..wyszedł całkiem, całkiem niezły omlet
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Acha..a ziarenka to wg mnie w I etapie jak najbardziej można jeść, tylko lepiej po prostu podprażyć je bez żadnego tłuszczu, bo im mniej tłuszczu to tym lepiej chyba ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Wielie dzieki lexie
![]() A co ja dzisiaj zjadłam A wiec : 2 jajka herbate zielona kawe troche ogórka i kiełbaski i tyle może troche za mało ale już nie wiedziałam co mam zjeść jutro sobie chyba rybe ugotuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki a moze chce ktora z Was kupic ksiazeczke "Dieta South Beach".
Tam wszystko napisane co wolno a nie wolno :P Przepraszam ze sie wcinam do watku ![]()
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba najlepszym sposobem jest zjedzenie solinego sniadania w domu-jajka,.twaorg.jajecznica. W szkole jest ciezko,bo wszedzie sa stoiska z obwazankami,z drozdzowkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
![]()
dzisiaj ostatni dzien I etapu jutro rano wchodze na wage i zobaczymy rezultaty mam nadzieje ze sie nie zalamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Wlasnie zarejestrowałam się na forum i od razu zaczęłam czytać wątek o DPP, bo oczywiście też chcę pozbyć się fałdek przed latem. Przejrzawszy zasady tej diety stwierdzam że ja tak jem właściwie na codzień z jedym małym wyjatkiem - lubię biały ryż który powinnam ograniczyć. NIe ma dla mnie problemów z odrzuceniem na przykład ziemniaków bo nigdy ich nie lubiłam, natomiast w każym przyzwoitym domu je się kartofelki prawie codziennie (u mnie też tak było kiedyś i musiałam toczyć cięzkie boje z mamą że ziemniaków jeść nie będę) niemniej jednak wiem że niektórym jest ciężko odzwyczaić się od tradycyjnych posiłków.
Mam jeszcze jedną zaletę wśród swoich upodobań mianowicie nie jadam słodyczy w ogóle, nie słodze herbaty kawy i niczego innego. Muszę przyznać że za czasów szkolnych nałogowo pochłaniałam czekoladę, ale jakoś to mi przeszło z wiekiem. Troche szkoda że podczas pierwszych dwóch tygodni trzeba wyeliminować owoce ale można to przecież jakoś przeżyć Niniejszym dołączam się do grona DPP i pozdrawiam serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.