![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Gdzie można dobrze zjesc ???
Polecam restaurację indyjską w Warsawie: Mandala (ul. Emilii Plater 9/11). Schowana, trzeba wejść przez podwórko (trochę odstręczające
![]() Zaznaczam, że tutaj przychodzi się dla rewelacyjnego jedzenia, nie dla wystroju knajpy i okolicy ![]()
![]() |
![]() |
#92 | |
astro-loszka
|
Cytat:
Od siebie mogę polecić Złotego Lina w Wierzbicy k/Serocka oraz Zajazd pod Złotym Okoniem w Serocku. Obie restauracje specjalizują się w daniach rybnych, mają duży wybór gatunków ryb, smacznie i klimatycznie, naprawdę polecam!
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Hello! Wybieram się na wakacje do Władysławowa. Co możecie poleć... coś co jest świeże, po ostatnim reportażu na tvn jakoś nie mam przekonania do papu nad morzem..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
muszę się w końcu tam wybrać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
a może polecicie jakieś miejsce w Zakopanem?
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Fakt Italia to miłe miejsce, które niewątpliwie jest bardzo eleganckie..raz na jakiś czas warto się "odchamić" w tego typu restauracjach..Ja ostatnio byłam tam na rocznicy ślubu i kolację tam wspominam bardzo mile
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
Ja bardzo lubię kuchnię indyjską, a jednym z fajniejszych miejsc, które ją serwują, jest Ganesh. To w sumie sieć, można powiedzieć, że już ogólnopolska - do tej pory byli w Łodzi, Warszawie i Płocku, a niebawem otwierają się w Gdańsku i w Krakowie. Zwłaszcza na to ostatnie miasto cieszę się najbardziej, bo będę miała ich na miejscu
![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Toruń- Naleśnikarnia Manekin- polecam krem z borowików, pychota! podają go w chlebku i jest przepyszny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
Ja ostatnio trafiłam do restauracji Soplicowo w Łodzi. Nie jestem fanką tradycyjnej kuchni polskiej, więc wzięłam łososia – jeszcze nigdy nie jadłam tak świeżej i doskonale przyrządzonej ryby. Jeśli chodzi o klimat samej restauracji, to panuje raczej dyskretna i swobodna elegancja. Obsługa jest bardzo sympatyczna, ale nie nachalna, i w 100% profesjonalna. Miejsce znajduje się w samym centrum miasta, ale nie na osławionej Piotrkowskiej (i dzięki Bogu, bo tam teraz jeden wielki plac budowy), także raczej można tam z łatwością trafić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
polecam strone gastronauci. Tam sa opinie i najczesciej sa trafione.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Jeżeli będziecie kiedyś w Poznaniu, to musicie spróbować zapiekanek z Mostu Teatralnego. Dobry jest też Manekin czy Bar Metka (ten gdzie była Gesslerowa). A jak będziecie mieć ochotę na kawał dobrego mięska to polecam Steak House Cammero ( w sumie niedaleko Metki, więc można zaliczyć oba)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Zielony Talerzyk w Lublinie, niedaleko Plazy i UMCS, dokładnie ul. Obrońców pokoju. Restauracja ze świeżą, zdrową żywnością, dużo dań wegańskich i wegetariańskich, kuchnia sezonowa. Menu w internecie niestety nie znajdziecie, bo zmienia się z dnia na dzień. Jakby ktoś był w Lublinie to polecam zajrzeć, bo zdrowo się najeść nie jest łatwo.. szczególnie w centrum..
![]()
' . . . Co Nie Uśmierci To Podwójnie Wzmocni Mnie. . .' ![]() Zadbaj o siebie! Wegetariańskie i wegańskie przepisy oraz świeża dawka artykułów i ciekawostek o zdrowym stylu życia, odchudzaniu i racjonalnej diecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Rozeznanie
|
knajpka Pyzata chata w Lublinie. Niedrogo i smacznie. Domowe jedzenie. Pierogi można zamawiać na sztuki, gołąbki, kluski itd. typowa polska kuchnia i kompot na dokładkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
BAN stały
|
Jest wiele fajnych miejsc, gdzie można coś przekąsić. Ja lubię droższe restauracje. Postanowiłam zapisać się nawet do Klubu miłośników dobrego jedzenia na mieście - www.tasteclub.pl Nie wiem, czy się sprawdzi, ale zapewniają do 50 % zniżek, promocje i zysk finansowy ! Myślę, że warto spróbować bo mają moje ulubione knajpki w swojej bazie (Restauracja HANAMI SUSHI czy Kawiarnia CAFE KAWKA w Poznaniu) i wiele innych z całej Polski !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Ja polecam na ul. Sportowej Pizzeria Nova (Łęki). Bardzo smaczna pizza i rozsądne ceny. (;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
W drodze na Wisłę jest niezła restauracja, o dosyć dziwnej, początkowo, nazwie Panna Maria.
Jak już ktoś wejdzie, to może się przekonać, że wcale taka dziwna nie jest. Jedzonko smaczne, raczej kuchnia tradycyjna, polska. Choć parę eksperymentów jest. Polecam desery, szczególnie ten z truskawkami. Delicje. Katowicka 4 - warto! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
W Łodzi polecam MAKANI Falafel & Shawarma na 6go Sierpnia, super jedzenie !
https://www.facebook.com/makanishawarma |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
BAN stały
|
Jeśli chodzi o jedzenie na mieście to powiem że rzadko mi się zdarza, ale jeśli już to mam taką swoją ukochaną knajpkę na os Złotego Wieku - Pod złotym liściem. Warto do nich przedzwonić i sobie stolik zarezerwować, zwłaszcza jeśli chodzi o pory obiadowe i weekendy, bo wtedy faktycznie mają ruch i może być problem, żeby się załapać przychodząc bez rezerwacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
BAN stały
|
W Sopocie, niedaleko molo, masz restauracje Smak Morza. Bardzo ją lubię, mają przepyszne owoce morza, zwłaszcza kalmary
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
zielony stworek
|
Cytat:
Znam trochę Sopot i nikt mi kitu nie wciśnie. Raz byłam, pierwszy i ostatni w tym przybytku,bo mąż chciał się osobiście przekonać. Z resztą kto nie wierzy to polecam zerknąć na opinie google czy tripadvisor ![]() http://pl.tripadvisor.com/Restaurant...rn_Poland.html W 3mieście są dobre restauracje, ale ja w Sopocie żadnej nie polecę. Oni żerują na turystach, którzy się skuszą raz, wyjadą i tak już tam nie wrócą. Dobre knajpki są w Gdyni, np. jedna na plaży na wysokości Teatru Muzycznego (niemalże obok browar port). Tam można zjeść prawdziwą zupę rybną i podają przepyszny sernik na gorąco z lodami ![]() ![]() EDIT: Jeśli ktoś planuje bardziej oszczędny wypad do 3miasta i lubi klimaty barów mlecznych to mogę polecić w Gdańsku Bar Turystyczny (Szeroka 8/10), bar mleczny Kmar w Gdańsk Przymorze (blisko granicy Gdańska z Sopotem) ul. Pomorska 84, w Gdyni na hali ( Wójta Radtkego 36 niedaleko PKP Gdynia Główna) są chyba 2 bary i mogę je polecić (pyszne pierogi ). Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2015-10-02 o 09:41 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kalmary to po dzis dzien najlepsza przystawka jaka jadlam, a baranina niebo w gebie, nie wiedzialam ze to mieso moze byc az tak miekkie. ;p Jedyby minus ze drogo. Ale jak ktos chce zaszalec i wydac te 200 zł-250 zl na pare to polecam (w cenie przystawki, dania glowne, jakies winko) ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- A jesli chodzi o cale Tromiasto to polecam: pierogarnie Mandu w oliwie w Gdańsku- jadlam pierogi z dzikiem i przepyszne. Ogolnie maja pelno rodzajow, z roznych stron swiata. Za dwa obiady plus herbatke z 50 zł, wiec cany przyzwoite ![]() Makaroniarnie Knodle na Wajdeloty w Gdańsku. Ok. 20-25 zl za makaron, naprawde dobry, robia wlasnorecznie, karta raczej krotka, zmienia sie. Lokal bardzo mały, pare stolikow na krzyz, wiec chyba nie polecam chodzic w weekendy. Krew i woda w Gdyni- kolo 40 zl za danie. Ja jadlam risotto z krewetkami i kalmarami i przepyszne. Przystawki tez niczego sobie. ![]() Tlusta kaczka w Gdyni- fajny sposob podania calej kaczki, kelner dzieli przy nas na kawalki. Nigdy w zyciu nie jadlam tak miekkiej kaczki. ![]() ![]() La bocca w Gdańku na Zaspie- jedna z moich ulubionych wloskich pizzeri. Fajne maja polaczenia typu: gruszka z serem plesniowym czy polewa miodowo-pomaranczowa z kurczakiem, rukola- na slodko. Niby nie powinno czasami pasowac, a pasuje swietnie. ![]() Z burgerow to najbardziej kocham surfburgera- double trouble. ![]() A i poza gda, jakby ktos jechal na Kaszuby polecam zajechac do Spichrz w Borczu. Po pierwsze wystroj calego miejsca przepiekny. Chetnie bym tam w hotelu zostala. ![]() ![]() A co do oszczednego wypadu w Trojmiescie, to moge jeszcze polecic bar i100gram. Znajduje sie na skrzyżowaniu Miszewskiego z Grunlwaldzką we Wrzeszczu. 2,56/100 g, zawsze jest pare potraw do wyboru, smaczne. Często godzine przed zamknieciem -50% procent albo jakies przeceny na nalesniki czy inne rzeczy(ostatnio za 2 nalesniki burrito zaplacilam niecale 4 zł, wiec sie oplaca ![]() Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2015-10-03 o 14:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
W Sopocie polecam peruwiańska restaurację La Marea (niedaleko molo, jest trochę schowana, na dziedzińcu między budynkami, polecam sprawdzić dokładny adres). Zupełnie inne smaki, jedzenie bardzo dobre, ciężko się na coś zdecydować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Byłam niedawno w Curry House w Warszawie na Bielanach. Bardzo dobre jedzenie, polecam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
A czy był ktoś może w Granacie w Katowicach? Reklamują się jako prawdziwa Gruzińska i Ormiańska kuchnia. Może ktoś napisać jak to z tą prawdziwością jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Znany z Kuchennych Rewolucji Zajazd Pod Kłobukiem, przepyszne jedzenie!
![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Ja w Łodzi z czystym sercem polecam Hot Spoon w Manufakturze. Kuchnia Tajska, przepyszna, klimat lokalu bardzo sympatyczny, spędzamy tam z mężem niemal każdą rocznicę.
Łódź ma na mapie kulinarnej kilka fajnych miejsc, ale zawsze wracam tam. Inne lokale zawsze mnie czymś rozczarują, w hot spoonie zawsze jestem zadowolona. Co do ostrości można się dogadać, ja polecam curry z kurczakiem oraz kurczaka w sosie Massaman curry - palce lizać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.