![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wizyty w szpitalu po porodzie - TAK czy NIE?
Klarisso, nic nowego tu nie powiedziałaś, z Twojej wypowiedzi, tak jak i z innych tutaj widać jedno: pielęgniarki nie wypełniają swoich zadań i opierają się na pomocy rodziny. A już tatusiowie czy sąsiadki z łózka obok to dla nich dar niebios.
Tak szczerze, to kóra z nas może w pracy część obowiazków zwalić np. na klientów czy petentów? Czy kogos obchodzi to, że np. moja koleżanka jest na urlopie i jest nas za mało? Czy jakikolwiek klient przyjdzie i pomoze pani za biurkiem wypełniac papiery? Nie. Tylko w szpitalu jest taka specyficzna sytuacja, że chodzi o naszych bliskich czy dzieci i wolimy cos sami zrobić niz czekac na pomoc, która nie nadchodzi. Ale byłoby bardzo fajnie gdybysmy sobie uswiadomili, ze tak byc nie powinno. Ciekawe jest to, ze są takie pielęgniarki jak w szpitalu gdzie rodziła Seona i jakos sobie radzą. Hmmm. Rozmnozyły się? Więcej im płacą? Sa nadludzmi, którzy wszytsko mogą? Czy po prostu wykonują sumiennie swoja pracę? W momencie kiedy widzę, że ktos sie stara, że pracuje ale jednak faktycznie personelu jest mało, to się nie odzywam. Ale jesli "panie zamykają sie w swoim pokoju" albo markuja pracę, to nie ma o czym mówić i to po prostu nie jest uczciwe.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-25 o 10:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Konto usunięte
|
Położna za 200zł? Na jakim świecie żyjesz? Z relacji znajomych wiem, że ten rarytas to około 1500zł kosztuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przy obu porodach miałam prywatne położne, nie pamiętam ile one kosztowały ale mam wrażenie, że cene trochę zaniżyłaś.
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Otóż to... W każdym razie ja nie zamierzam dać ani grosza.
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-03-25 o 11:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
W szpitalu, w którym będę rodzić (kiedy mój szanowny syn wreszcie się zdecyduje
![]() Gorzej z paniami na polożnictwie- o żadnej dobrego słowa nie słyszałam. Ja nie mam zamiaru nikomu płacić za nic. Ci ludzie są tam w pracy, za którą kasę już dostali (lub dostaną). To tak, jakbym ja oczekiwała, że w pracy w szkole będę dostawać dodatkowe profity od rodziców za to, że dobrze nauczę ich dzieci :/ Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2010-03-25 o 11:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Wtajemniczenie
|
Najwidoczniej to zalezy od miejscowosci/szpitala. U nas to jest koszt 200zl, pytalam
![]() Dawac w lape nikomu nie zamierzam, sama sobie poradze, najwyzej bede meczyc pielegniarki o pomoc. Ale polozna wole miec prywatna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Szajajaba- ja mam położną w szpitalu jak i "domową" za darmo mi płaci za to kasa chorych.
A co do tematu- TAK jestem Za.U mnie były odwiedziny, mąż, mama , sąsiadka nawet była u mnie. Odwiedziny były rodziennie o każdej porze nawet późnym wieczorem ![]()
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Ale ja nie napisałam, że sobie kupię położną
![]() Po prostu kilka osób mi znajomych na to się zdecydowało, no i ceny - kosmos. Z tym, że to naprawdę prywatna usługa, nie danie w łapę położnej z danego szpitala, a wcześniejsze wynajęcie, że tak powiem. Sugarbaby, szczerze mówiąc , zrobiłabym awanturę na sto fajerek, gdyby ktoś wpadł na pomysł odwiedzin późnym wieczorem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18129023]Ale ja nie napisałam, że sobie kupię położną
![]() Po prostu kilka osób mi znajomych na to się zdecydowało, no i ceny - kosmos. Z tym, że to naprawdę prywatna usługa, nie danie w łapę położnej z danego szpitala, a wcześniejsze wynajęcie, że tak powiem.[/QUOTE] To 200zl to jest wlasnie wczesniejsze wynajecie, a nie "danie w lape" ![]() Wiem, ze kolezanka wynajela polozna z innego miasta (dosc odleglego) i wtedy musiala zaplacic jakies 300-500zl wlasnie dlatego, ze nie byla od nas i musiala dojechac. I jeszcze co do wynajecia pokoju to u nas raczej nie ma takich luksusow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze zostanie tylko kwestia pokoju jednoosobowego, bo gdybym miala lezec z pacjentka, u ktorej przesiaduje poł bloku przez caly dzien to chyba bym nie zdzierzyła!!! koszmar!!!!!!!!!!!
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18129023]
Sugarbaby, szczerze mówiąc , zrobiłabym awanturę na sto fajerek, gdyby ktoś wpadł na pomysł odwiedzin późnym wieczorem ![]() ![]() Dziewczyny ale spójrzcie na jej lokalizację ![]() W Niemczech przeważnie leży się po porodzie w pokoju jednoosobowym (z łazienką ![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
szajajaba- no tak nie każdy lubi tak późno wizyty..
Luba- zgadza sie są łazienki ale nie w każdej sali jest prysznic i sale są 2-4 osobowe.Inna bajka ciekawe kiedy tak bedzie w polsce? ![]()
![]() |
#104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do siedzenia w pokoju pielęgniarek, to owszem siedziały tam, piły kawę, ale za każdym razem jak się weszło to pomoc się otrzymało, dzieci spały przy nich, żadne nie płakało. Cytat:
Na szczęście ja na takie trafiłam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak sobie tak posłucham opowieści o porodach tutaj, to zazdrośc mnie zżera ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-25 o 13:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Luba- u nas też można mieć jedyneczkę z łazienką, tv, sofą dla męża
![]() ![]() Zresztą sama leżałam z Cypisem w jedynce, tylko takiej zwykłej, bez luksusów i jak dla mnie to było akurat niefajne, bo bałam się iść choćby do wc - położne nie zajmowały się dziećmi, na oddziale nawet nie było takiej sali, gdzie można by odwieźć malucha na sekundkę. O, przypomniało mi się, co mnie jeszcze uderzyło w szpitalu. Jak byłam zwiedzać oddział położniczy jakiś czas temu, to położna oddziałowa jako jedno z pierwszych pytań mi zadała "a czy pani jest pacjentką któregoś z naszych lekarzy"? To też takie dość chyba częste, że pacjentki "swoje" często traktowane są nieco lepiej. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2010-03-25 o 14:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednoosobowe pokoje to sa pokoje dla jednej osoby czyli bez tych dodatków dla męża. Ale telewizory są i co wazniejsze są takie przyciski którymi mozna wezwać pielęgniarkę ![]() Z jednej strony tak, bardzo fajne dzieci nam wychodzą ![]() Ale tak serio, to już mi się nie chce.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-25 o 14:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18129023] Sugarbaby, szczerze mówiąc , zrobiłabym awanturę na sto fajerek, gdyby ktoś wpadł na pomysł odwiedzin późnym wieczorem ![]() ![]() a wiesz, że to działa w obie strony ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Konto usunięte
|
Wyobraź sobie, że wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
no nie...późnym wieczorem też uważam za lekką przesadę.Ale zauważyłam, że dla Was egoistycznym podejściem jest jeżeli chcesz żeby ktoś do Ciebie przychodził..ale już nie jest egoistyczne to, że Wy nie chcecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Konto usunięte
|
ALkamor, wyraźnie pisałam, że życzę sobie wyłącznie obecności męża, i mężów innych kobiet też rozumiem. Całą reszta jest zbędna wg mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;18140253]ALkamor, wyraźnie pisałam, że życzę sobie wyłącznie obecności męża, i mężów innych kobiet też rozumiem. Całą reszta jest zbędna wg mnie.[/QUOTE]
no wasnie...ale jak sama napisałać WG CIEBIE... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Konto usunięte
|
Alkamor, żyjemy w społeczeństwie, nie sami. I jeśli ja będę tolerowała czyjegoś męża w pokoju, to może niech druga strona zaakceptuje fakt, że nie chcę obcych tłumów? Nie widzisz kompromisu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
Ja tylko chciałabym coś stwierdzić: Szaja, spokojnie
![]() Mam wrażenie, że chcesz tu usłyszeć, że odwiedziny są be i nie powinny być dozwolone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
dla mnie kompromisem jest to jeżeli odwiedziny są w określonych godzinach.Wiesz kiedy możesz się kogoś spodziewać na sali...bo sorry ale "wpuszczenie" męża czy generalnie TŻta nie jest żadną łaską w dzisiejszych czasach...to jest OJCIEC tego dziecka a nie turysta!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Konto usunięte
|
Seona, my tylko rozmawiamy
![]() Alkamor, no to mamy różne pojęcie kompromisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A prywatną położną to mozna było mieć zawsze. Ale. W tych faktycznie "ciezkich czasach" trzeba było miec jeszcze znajomości (to przede wszytskim!) i miec pieniadze. Dużo pieniedzy. I dużo znajomości. Cytat:
I w tym momencie... co z tego, że są? Samą swoja obecnością jeszcze niczego nie poprawiły
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-03-26 o 08:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taką regularną prywatną położną, całkiem legalną miała już w latach 80-tych. To nie jest nowy wynalazek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.