|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wielkie odchudzanie start 6.04 :)
Cześć dziewczyny
![]() Ja też się do Was przyłączę. Mam 18 lat, ważę około 70-72 kg (wagę mam na strychu, może jutro uda mi się ją znaleźć) przy 172 cm wzrostu. Chciałabym ważyć 55-57 kg . Pewnie trochę to potrwa, ale mam nadzieję, że osiągnę cel. Razem nam się uda . Generalnie zamierzam jeść zdrowo (bez słodyczy, białego pieczywa, makaronów, etc) i od następnego tygodnia będę jeździć do szkoły na rowerze - ok. 10 km w jedną stronę. Do tego wycieczki rowerowe w wolnych chwilach. Mam w domu stepper, więc może zacznę z niego korzystać .
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
jest troche osobistych i troche ogolnych
![]() moze na watku zrobimy zbior takich powodow i jako motywacje zamiescimy wszystkie w pierwszym poscie? ale nie wiem czy to dobry pomysl ![]() ok ja ide spac, do jutra
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
natalka2 myślę, że to jest świetny pomysł!
|
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i nigdy nie będę taka jak modelki.Sama sobie jestem motywacją. a tak na serio...to pomyślę co mogłabym Wam podać za moją motywację
|
|
|
#95 |
|
BAN stały
|
co do motywacji to myslę, np że lato i plaża
![]() dziś dzień zaczęłam nie od snikersa czy 3bita (moje uzależnienie słodyczowe) ![]() a od zbożowego batonika fitness (90kcal) do tego rano zakupiłam kilogramy owoców i wode ![]() no właśnie jak to jest z bananami i makaronem ciemnym? jedni mówią, że banany tuczą, inni że nie... makaron jest makaron więc czy ciemny czy nie i tak tyjemy.. więc jak jest laseczki ?? Mika według jakiegoś planu trzymałaś się będąd na tej diecie DUKANA?? |
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
A może poprosić by moderatora, żeby złączył oba wątki z dietowaniem od 06.04 ? Jestem w tamtym, ale tutaj też bardzo chętnie dołączę, jeżeli mnie przyjmiecie
Więc ja mam 180 cm i ważę ok 71 kg... Chcę schudnąć, bardzo. Tak z kg na początek. Nie chcę tylko wyglądać jak anorektyczny patyczek ale jak pewna siebie, młoda kobieta Takie mam podejście. Od ok 2 tyg ćwiczę, a od 6 tyg miałam ograniczoną dietę (precz z białą mąką pszenną, ze słodyczami, z fast foodami i tak dalej), jednak jak zaczęłam ćwiczenia z efektami - stop i tak od 2, może nawet tyg waga i wygląd ciała sobie stoi i stoi... Zastój. Dlatego dzisiaj mam 1 dzień I fazy south beach
|
|
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
No własnie, mam całą książkę odnośnie diety S. Beach, ale jakoś nigdy nie miłam motywacji żeby jej przeczytać, bo zawsze miałam w zastosowaniu jakieś dietki np. z VITy, Shape'a czy innych czasopism...
Teraz jakoś ten dukan mnie zainteresował.. dlatego tak wypytuje się o dokładny plan tej diety
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
hejj
ja juz po sniadaniu zjadłam dwie kanapki z jajkiem i ociupinką majonezu dla smaku na drugie śniadanie zamierzam zjeść jogurt z otrębami. macie określony czas diety ?ze np. do maja taka dieta a potem zmiana ?? czy nie zwazacie na czas tylko na dojscie do wymarzonej wagi ? |
|
|
|
|
#99 |
|
BAN stały
|
Ja jak narazie mam dietkę ograniczającą się
![]() zdrowa żywność jak najbardziejjj ![]() nisko kaloryczne w miare mozliwości dużo owoców, warzyw, chlebek razowy, woda, jogurciki, kefirki ![]() no i robie rozeznanie co do różnego rodzaju diet np. tak jak widać wyżej dukan :P
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
no to zaczelo sie... ide na sniadanie. wczesniej jeszcze szklaneczka wody. dzis na sniadanie bedzie kefirek 0% Mniammm.... 3majmy sie !!!!!! i nie dajmy sie MAŁEMU GŁODOWI :P |
|
|
|
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Piękności
![]() Ja też się zastanawiam co by tu wszamać z rana... ale spokojnie, na pewno coś wymyślę, takiego zdrowego i dietetycznego.Mam nowe siły do odchudzania, bardzo mi się to podoba!
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
Damy radę dziewczynki
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
damy damy ;DD od jutra szkoła, trzeba zrobic zapas serków itp
![]() i bede rzadziej tu zaglądać, nie bede miec czasu..;/ pózno kończę zazwyczaj i lipa z deka ;/
|
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie zjadlam owsianke z jogurtem, jablkiem i garstka orzechow wloskich ![]() a co do diety to ja zamierzam zmienic styl odzywiania na cale zycie, a nie na kilka miesiecy. juz w sumie troche zmian wprowadzilam w ciagu ostatnich kilku miesiecy
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Witam
![]() Jako, że postanowiłam przed dietą sie oczyścić jem same jabłka i piję wode cały dzisiejszy dzień. Śniadanko pyyyszne jabłko i zielona herbata ![]() Miłego dnia laseczki;p |
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
a ja zakupiłam linee i zobaczymy...
Jak myślicie, mogę jeść wafle z brązowego ryżu?? Pozdrawiam. Wytrwamy!!!! |
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
jak z tym makaronem ciemny i bananami laseczki??
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Hejka
![]() Wstałam godzinę temu i zjadłam zdrowe śniadanko. Niedługo jadę zapłacić za prawo jazdy (strasznie mi się nie chce z domu wychodzić . Jadę z mamą do jej koleżanki ze studiów, a ta babeczka ma podobno fajnych synów . Ale z drugiej strony... odchudzamy się dla siebie, a nie dla facetów, prawda? ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Banany to jedne z najbardziej kalorycznych owców, ale spokojnie można je jeść do południa. Nie wiem jak jest z tym makaronem... Chyba lepszy ciemny niż taki zwykły, ale czy w ogóle warto go jeść na diecie czy lepiej sobie darować? |
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie : 54,6 Cel: 45
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
hejka laseczki
![]() u mnie dziś na śniadanko owsianeczka z dodatkiem musli bananowego i migdałami jestem nawiedzonym owsianocholikiem do tego sprzatanko w ramach rozgrzewki i ćwiczonka codziennie staram sie godz ćwiczyć i 1 lub 2 dni przerwy przeważnie weekend ![]() moja dietka opiera sie głównie na NCJ i tak jakos powoli ale spada waga zawziełam sie i na diecie jestem od początku roku. dziś mam super humor. odważyłam sie mimo świat i zbliżajacego sie okresu wleźć na wage i nic nie przytyłam ![]() ale od dziaj wracam na własciwy tor ![]() widze że jest tu pare dziewuszek o podobnym wzroście (ja mam 173 lub 174) i z podobnym celem ![]() no to do boju dziewczyny będziemy laski do wakacji że hoho ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- ja jem i makaron nawet jasny i banany głównie rano do owsiany i chudne nie ma co sobie tak wszystkiego odmawiać bo to zwariować można
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Banany to faktycznie najbardziej kaloryczne owoce... w ogóle owoce są kalorycznymi produktami, zaw. dużo cukrów, lepiej na diecie zjadać warzywa. A makaron to - w porównaniu do ziemniaków, ryżu itd. - najzdrowsze węglowodany, posiadają najmniejszy indeks glikemiczny więc najdłużej czujesz się po nich syta. Oczywiście jeśli nie potrafisz zrezygnować z prod. mącznych, ciemny makaron jest najlepszym wyborem.
You who wish to conquer pain, you must learn what makes me kind; the crumbs of love that you offer me, they're the crumbs I've left behind. Your pain is no credential here, it's just the shadow, shadow of my wound. |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski!
można jeszcze dołączyć? mam 174cm i ważę 63kg... Nie moge już na siebie patrzeć... a najgorsze jest to, że mimo że wiem, że strasznie przytyłam to nadal nie potrafię przestać się obżerać! Już od kilku miesięcy moje życie dzielę na dwa okresy: dieta (właściwie to można to nazwać głodówką) i normalne jedzenie (czyt. codziennie obżarstwo). Mogę jeść malutko przez 2 tyg, widzę, że schudłam, jestem szczęśliwa, mam więcej pewności siebie, no i jednego dnia pozwalam sobie na coś słodkiego tak w nagrodę. I zaczyna się... zaczynam jeść, jeść i jeść, a właściwie to wpieprzać w siebie wszystko co popadnie. Oczywiście postanawiam sobie, że od następnego dnia koniec z tym, ale się nie udaje. Jestem mistrzynią w odwlekaniu diety. "jeszcze tylko jedne dzień", "od jutra już naprawdę koniec" itp.itd. W wyniku czego moge np. przez 10 dni całkowicie się obżerać, bo to przecież 'ostatni dzień'. A jak wiadomo naprzemienne głodówki i obżarstwa kończą się jednym: jojo. Chcę to zmienić. Chcę schudnąć na zawsze, zdrowo się odżywiać, mieć lśniące włosy, idealną cerę. Ostatnio właśnie zaczełam sie odchudzać. Wytrzymałam 4 dni i znowu zaczełam jeść, potem święta i na wadze 63kg... widzę cellulit, ogromne boczki, których nigdy nie miałam, tłuszcz na brzuchu, grudki tłuszczu na udach, okrągłą twarz... nie mogę na siebie patrzeć... Chcę w wakacje wyjść na plażę w bikini i nie myśleć o tym, czy przypadkiem nie wylewa mi się trochę tłuszczu, czy nie mam za grubych nóg. Chcę nabrać więcej pewności siebie. Oprócz tego chcę też przestać przejmować się moim małym biustem ![]() Moją największą motywacją są chyba zdjęcia z zeszłych wakacji. Ważyłam 54kg, czyli 9 kg mniej. I teraz właśnie dąże do tej wagi. Wierzę, że w grupie się uda, że będziemy się razem wspierać i na plaży wszyscy będą zazdrościć nam figury Dzisiaj przed śniadaniem mama kazała mi poćwiczyć (plusy mamy wuefistki zna dużo ćwiczeń i czasem nieźle da mi w kość ). Idę teraz na rower. Sorki, że tyle napisałam, ale nie mogłam się powstrzymać
|
|
#113 |
|
Zadomowienie
|
Banan to chyba nie najlepszy pomysł. Jest sporo owoców i warzyw , jest w czym wybierać. Więc może tego banana lepiej odpuścić.
Ja własnie przygotowywuje sobie obiad kurczaczka z kombiwaru + sos z jogurtu naturalnego , łyżki lekkiego majonezu i natki pietruszki
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm ze względu na to, że ja chcę zdrowo się odżywiać już zawsze (oczywiście jak już schudnę to będę sobie pozwalać na jakieś słodycze itp., ale na pewno nie w takich ilościach jak teraz!), ja nie rezygnuję z niektórych rzeczy i tak np. nie rezygnuję z żadnych owoców,bo wolę zjeść banana niż czekoladę:P. Za makaronem nie przepadam ogólnie, ale czasem zjem. Nie lubię białego pieczywa, ale jak akurat ciemne się skończy to mogę zjeść i białe. Ziemniaki jem tylko w zupie.
Ja do 30.04 chciałabym być przynajmniej 5kg lżejsza. Ojj ciężko będzie, trzeba się zabrać do roboty! BeeAnn witamy . Muszę Ci powiedzieć, że ta historia brzmi jak moja :P. Ale już nigdy więcej! Od teraz aż do osiągnięcia celu grzecznie trzymamy się na diecie!
XOXO Edytowane przez winyl Czas edycji: 2010-04-06 o 12:12 |
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczynki!!!
Ja też postanowiłam do Was dołączyć Jestem już po sześciu tygodniach zdrowego odżywiania i muszę powiedzieć, że schudłam 5 kg na wadze i 6 cm w najgrubszym miejscu w brzuszku. i to wszystko przez to że przestałam jeść słodycze, słodzić herbatę, zmniejszyłam porcje jedzenia, nie jem białego pieczywa i masła, a za to piję dużo czerwonej herbaty i jem warzywa. Przez ten cały czas nie byłam głodna ani razu i poprawiło się moje samopoczucie. Nie czuję się juz jak balon i dobrze mi z tym, bo w końcu moge zacząć kupować mniejsze ubrania. A od dziś zdecydowałam się włączyć ćwiczenia fizyczne (jazdę rowerwm, a6w, i zobaczę co tam jeszcze mi sie uda). Tak więc Dziewczęta ja jestem przykładem że można dać radę tylko do wszystkiego potrzeba zdrowego rozsądku. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
No to zaczynamy...
Waga pokazuje 64,9kg przy wzroście 170 Ech... No cóż... jeszcze tylko 10 kg i koniec
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
nie wytrzymałm <gleba>Jutro musi się udać! Wracam do szkoły wiec nie będę widziała tych słodkosci. Mam wyrzuty sumienia;/ |
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
aska913 a co zjadłas?? trudno nie poddawaj sie i nie odkładaj tego na jutro. mamy jeszcze przed sobą połowe dnia !
![]() hmm tak myśle sobie co by zjesc na obiad ^^, moze jajecznica? ) na mięsku, cebulce i z 3 jaj D ?aa i na drugie sniadanie strzeliłam sobie jogurcik z otrębami
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Babkę i kiełbasę wiejska, ciasto! pochłonęłam tysiące kalorii
![]() Pójdę biegać, żeby wprawić się przed jutrem bo zamierzam biegać codziennie. Nie zniweluje to jednak tego co już zjadłam.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.

. Pewnie trochę to potrwa, ale mam nadzieję, że osiągnę cel. Razem nam się uda
. Generalnie zamierzam jeść zdrowo (bez słodyczy, białego pieczywa, makaronów, etc) i od następnego tygodnia będę jeździć do szkoły na rowerze - ok. 10 km w jedną stronę. Do tego wycieczki rowerowe w wolnych chwilach. Mam w domu stepper, więc może zacznę z niego korzystać
.

ale spokojnie, na pewno coś wymyślę, takiego zdrowego i dietetycznego.

60 5958 57 56 55 

Ech...