|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: jaki orbitrek posłuży kilka lat?
no właśnie mam teraz tani, ma udźwig do 100 kg, ale już czuję, że moich 60 nie może unieść, na oku mam dużo modeli, gorzej z kasą, ale skoro radzicie aby kupić porządną rzecz, to wstrzymam się powiedzmy do maja lub czerwca i kupię coś co posłuży mi długo
|
|
|
|
|
#92 |
|
Przyczajenie
|
Hej, ja mam od 3 czy 4 lat thorna z kołem 12kg, model th 706. Ma magnetyczny hamulec, kilkanaście programów i wytrzymałość do 120 lub 130. Przetrwał także przeprowadzkę (w stanie rozkręconym, po skręceniu nic nie skrzypi). Nie wiem czy ten model jest jeszcze produkowany, ja dałam za niego ok. 1200 zł. Do dzisiaj ćwiczę na nim kilka razy w tygodniu i jestem zadowolona. Powodzenia w szukaniu, szukaj czegoś z dużym kołem zamachowym - im cięższe tym płynniejszy ruch.
|
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
no wiem właśnie, teraz nie da rady ćwiczyć na małym obciążeniu. na dużym maszyna chodzi nadzwyczaj lekko- zbyt lekko, a na niskich nie jest możliwy ruch okrążający. mój bieg przypomina stawianie stopami kwadratów. ale cóż w ciągu 2 lat na siłownię i tak wydawałabym więcej niż na tani orbitrek, więc nie ma co płakać, tylko rozejrzeć się za czymś lepszym
|
|
|
|
|
#94 |
|
BAN stały
|
Ja mam Kettlera, jakieś 4 lata temu 1000 zł kosztował ale służy, nie skrzypi. Kupiony wcześniej za 400 zł reklamowałam po 2 tyg.
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
rozglądałam się dziś za orbitrekiem;-) znowu zgłupiałam. w jednym ze sklepów wzięłam ulotkę do ręki, a tam następujące informacje: waga koła zamachowego: 8 kg, masa koła zamachowego; 15 kg. na jednym orbitreku. może ktoś zechce mi wyjaśnić? zdziwiło mnie to, bo dotychczas słyszałam jedynie o wadze koła zamachowego, i że musi być możliwie największa
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może to coś podpowie... http://www.treningowerowery.pl/jak-w...e-treningowym/ |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
dzięki;-) widziałam w biedronce za 400 zł orbitrek, ale sprzęt tej klasy już mam, i nie stać mnie na to, aby cały czas kupować nowy
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
Sama ostatnio zainteresowałam się zakupem Orbitreka.
Przeglądałam nawet oferty na allegro. Mam pytanko do osób, które zakupiły orbitreka - co byście mi doradziły. Upolować używanego orbitreka dobrej firmy, kupić nowego czy lepiej zainwestować w karnet na siłownię ??? Co myślicie na temat tej aukcji na allegro ? http://allegro.pl/duzy-orbitrek-do13...433226941.html Powiem szczerze, że mam obawy wydać 600 zł nie chciałabym aby kasa poszła w błoto i mi się rozsypał po kilku miesiącach.Jest sens kupowania orbitreka za 600 złotych ?? |
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
lepiej dołożyć i kupić orbitreka yorka z drugiej ręki, np. x202, który ma masę programów i jest praktycznie niezniszczalny.
poszukaj na allegro albo tablicy
|
|
|
#100 |
|
Przyczajenie
|
Bieżnia do domu
hej, muszę się trochę rozruszać, w związku z czym postanowiłam wstawić bieznie do mieszkania. nie wiecie jaka warto kupic? nie jestem duza, wystarcza mi jakies standardowe ale i tak nie wiem na jakie parametry patrzec
|
|
|
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bieżnia do domu
Ja mam bieżnię elektryczną HRS wersja z masażerem.
Szczerze mówiąc nie używam masażera, ale sama bieżnia to super wynalazek, rozpędza się do 12 km/h Bardzo lubię używać jej zimą. |
|
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
hej,
ja mam bieżnię BH Fitness Pioneer elektryczną, jak dla mnie rewelacja Mam ją 6 lat niestety jakiś czas temu uległa zniszczeniu- w wyniku zabawy dzieci (nie moich) i jest w trakcie naprawy ale do rzeczy...Przede wszystkim musisz zwrócić uwagę na szerokość i długość pasa biegowego żeby nie było tak że braknie Ci pasa Najlepiej wypróbować sobie w sklepie model jakim jesteś zainteresowana a później możesz zamówić przez internet (jak to większość ludzi w tych czasach robi ale nie ja Jest też 6 programów ćwiczeniowych które można ustawić i ona sama dostosowuje prędkość ale można samemu sobie zwiększać zmniejszać prędkość. Dobrze żeby miała pomiar tętna - bardzo przydatne no i oczywiście dobry wentylatorek bo jak pomieszczenie nie klimatyzowane to pot dosłownie tryska z człowieka aaa i jeszcze klips bezpieczeństwa fajna sprawa nie wiem czy wszystkie mają go w wyposażeniu ale fajne na początek kiedy jeszcze trudno utrzymać równowagę. Później też się przydaje przy szybkim biegu bo np. przy jakimś nagłym bólu lub tp. natychmiast się zatrzymuje przy zerwaniu klipsa z magnesu ![]() Wszystko zależy też od tego ile chcesz na nią przeznaczyć, moja kosztowała ok. 2500,00 ale nie żałuję tych pieniędzy. Jak już zaczniesz na bieżni to zejść z niej nie będziesz chciała Jak coś więcej byś chciała wiedzieć to pytaj może pomogę.
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
@Andziasi, dzięki za info i rady! Również kiedyś chciałabym zainstalować bieżnię w domu. Na siłowni ćwiczyłam na takiej elektromagnetycznej i jeśli bym coś kupowała to coś porządnego
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Andziasi napisała bardzo przydatny mini-poradnik, od siebie dodam jeszcze kilka rzeczy
![]() Maksymalną prędkość jaką oferuje dane urządzenie dostosuj do swoich możliwości treningowych, jeśli planujesz biegać intensywnie lub stosować trening interwałowy to koniecznie wybierz model który rozpędza się do kilkunastu kilometrów na godzinę. Na bieżniach magnetycznych wiele w tym temacie nie zdziałasz, pas jest napędzany siłą mięśni więc porządne rozpędzenie bieżni bywa trudne ![]() Bardzo przydatne są gotowe programy treningowe wgrane w komputer danego urządzenia, a także pulsometr i inne opcje treningowe – pomiar prędkości, orientacyjnej liczby spalonych kalorii, czasu treningu etc. (dla większości bieżni jest to standard). |
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki rower?
Witam
Potrzebna jest mi pomoc, kompletnie nie znam się na rowerach, a chciałabym coś kupić dobrego, do 1000 zł. Ostatnio dużo czytałam, ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii o tych rowerach:http://www.katalogrowerowy.pl/kr/row...omsholm?id=442 http://allegro.pl/beach-cruiser-para...537951694.html http://sklep.fiha.pl/produkt/22306/R...y.html?ref=g73 Który byście polecili? Dodam, że mam 162 wzrostu.Pozdrawiam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki rower?
Najpierw zastanów się czy na pewno rower miejski jest dla Ciebie
(ładuje mi się tylko ostatni link, nie wiem, co jest w pozostałych).Niestety, te stylowo wyglądające rowerynki mają trochę ograniczone możliwości i są bardzo ciężki (ostatni: 18,7 kg). Głównie na krótkie trasy do sklepu, na rynek na lody itd. Moja koleżanka kupiła 3 lata temu mieszczucha i go będzie sprzedawać, bo nie jest do końca zadowolona (Lublin jest ciut pofałdowany i według niej ciężko nim wjechać pod górę ). Jeśli chcesz pojechać czasem do lasu, przejechać się polnymi drogami to celowałabym w crossa / trekkinga. Można sobie i koszyczek zawiesić, i lampki, i bagażnik i sakwy i kto co lubi ![]() Ponadto w tych miejskich na ogół jest jakiś dziwny osprzęt. Spójrz na opis otatniego: hamulce v-break metalowo-plastikowe. Nie ufam plastikowi Nie podali marki korby, obręczy, hamulców, jedynie piasty tylnej. Może zapoluj na jakiegoś używanego unibike'a. Moja druga koleżanka ma i śmiga na nim po kilka tysięcy km rocznie, a jak dotąd wymieniała jedynie łańcuch i oponki. |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Ja polecam bieżnię Hammer, a dla bardziej wymagających Finnlo. Doskonałe produkty. Zbierają całą mase pozytywnych opinii. Są tańszą alternatywą dla Kettlera, a jakość jest praktycznie taka sama. Mój trener to potwierdza, więc to co piszą w internecie jednak to prawda.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Co jak co, ale żeby pakować bieżnie do mieszkania w środku wakacji? Na jesień to jeszcze rozumiem
Z doświadczenia powiem że fajna sprawa i duża wygoda, pod warunkiem że dobierzesz bieżnie gabarytowa pasującą do swoich 4 katow!
|
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
Z doświadczenia moich znajomych wiem, że lepiej ćwiczyć na siłowni. Ponieważ jak ktoś kupił bieżnię, niestety ale jak spadła motywacja , bieżnia stała nieużywana.
Na siłowni masz sprzęt, sa też inni ludzie, i to motywuje bardziej do wysiłku. Przynajmniej na mnie tak to działa.
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
adamlaskowski10, wszystko zależy od nastawienia danej osoby... ja odkąd mam bieżnię (od 6 lat) tak jeszcze nie stała nieużywana. Nawet po operacji kiedy nie powinnam ćwiczyć, tak bardzo mnie na nią ciągnęło, że w miesiąc po, już pierwsze marsze robiłam na niej. I nie wyobrażam sobie nie pobiegać na bieżni a na dworze zawsze znajdę wymówkę... bo za zimno, bo deszcz pada... Po za tym świadomość, że wydałam tyle kasy na bieżnię bardzoo mobilizuje
przynajmniej mnie Także z mojego doświadczenia jeśli ktoś nie jest osobą z tzw słomianym zapałem to warto bieżnię mieć w domu choćby ze względu na możliwość aktywności bez przeszkód warunków atmosferycznych czy barier dojazdowych do siłowni
|
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
Ja raczej bylabym za treningiem na silowni sama mam w domu sprzety ktore tylko sie kurza a na silowni cwiczymy bo wszyscy cwicza jest duzo duzo latwiej
|
|
|
|
|
#112 |
|
Przyczajenie
|
W gronie zawsze lepiej
ale skoro jest możliwość to w domu bieżnia to też ma dużo plusów. Czy zima czy deszcz, czy na siłownie daleko i nie ma czasu to w domu ćwiczenie ma sens kwestia tylko i wyłącznie motywacji
|
|
|
|
|
#113 |
|
Wtajemniczenie
|
Też bym chciała bieżnię w domu,ale nie mam jej za bardzo gdzie postawic.Gdy kupiłam rowerek treningowy,zajął pół pokoju i po jakimś czasie musiałam się go pozbyć.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Przyczajenie
|
No niestety tego typu sprzęt trochę zajmuje :/
|
|
|
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie.Niektóre moje koleżanki,mieszkające w domkach jednorodzinnych,porobiły sobie małe salki do ćwiczeń.Ja nie mam takich warunków lokalowych,ale plusem jest to,że mieszkam w lesie przy ścieżkach biegowych i rowerowych i mogę bez problemy uprawiać biegi i jazdę na rowerze,rolkach itp.
|
|
|
|
|
#116 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Rower stacjonarny, orbitrek, bieżnia - KUPUJEMY - pytania i porady.
Ja mieszkam na 6 piętrze i windy używam tylko do większych zakupów więc to też może być ciekawa alternatywa
|
|
|
|
|
#117 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wybór bieżni
Hej, potrzebuje waszej pomocy ;D Chce kupić bieżnie elektryczna a że jest to duuży wydatek to nie chce kupić jakiegos dziadostwa... Dlatego chcialam was prosic, żebyscie cos babeczki poleciły, na co mam patzrec przy kupnie itd? Dzieki
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczytaj wątek
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
Okej ale nie ma konkretnych propozycji, w sensie z jakiej firmy itd.
|
|
|
|
|
#120 |
|
Przyczajenie
|
moze pomysl o czymś używanym? mozna znaleźć coś na serio porządnego, a za lepszą cene... allegro jest pelne takich sprzetów, które ludzie sprzedają, bo im postanowienia noworoczne nie wyszły :P
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.

nie chciałabym aby kasa poszła w błoto i mi się rozsypał po kilku miesiącach.

Mam ją 6 lat niestety jakiś czas temu uległa zniszczeniu- w wyniku zabawy dzieci (nie moich) i jest w trakcie naprawy ale do rzeczy...
żeby nie było tak że braknie Ci pasa