![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Keratyna hydrolizowana
czy keratynę hydrolizowaną można dodawać do sklepowego serum do włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam , ja kupiłam naturalną keratynę. Umyłam włosy dwa razy, wysuszyłam je (nie używałam odżywki), nałożyłam keratynę dość starannie, wysuszyłam ponownie włosy, następnie spłukałam letnią wodą i nałożyłam maskę wax-keratyna+jedwab i w kompresie posiedziałam ok 30 minut
![]() Po upływie tego czasu ponownie dokładnie spłukałam włosy letnią wodą i wysuszyłam tak jak zawsze na szczotce ![]() Moje włoski są teraz rewelka i pięknie błyszczą ![]() ![]() W sumie efekt jest podobny jak po laminowaniu ale zobaczę jak długo się utrzyma , bo laminowanie wystarcza mi tylko na dwa mycia ![]() Ogólnie jest super, polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Znalazłam pigułkę odnośnie keratynowania włosów. Korzystałam z niej przed keratynowaniem. Efekty na prawdę mnie zaskoczyły: http://moj-styl.pl/keratynowe_prostowanie_wlosow.html
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam, mam pytanie.. Mam keratynę hydrolizowaną trzymaną w lodówce z datą wazności 06.2013 :/ mogę ją jeszcze wykorzystać przy odżywce do rzęs? Czy to beznadziejny pomysł biorąc pod uwagę, że to będzie blisko oka i w ogóle? Jak to z tymi datami ważności jest, wierzyć w nie całkowicie?
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2014-01-19 o 12:33 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Konto usunięte
|
Data waznosci nie oznacza, ze zaraz po jej skonczeniu produkt jest popsuty. To data gdzie producent gwarantuje nam ze produkt do tego czasu bedzie mial takie wlasciwosci jakie nam producent gwarantuje, ze wyglada bedzie taki sam, zapach itd. Co nie oznacza ze jak tylko minie ta data to zaraz musimy produkt wywalic. To tak samo jak u jedzeniem. Nie wszystko po przekroczeniu daty waznosci nadaje sie do kosza. Wiele rzeczy mozna spokojnie po dacie zjesc, a niektore nawet pare miesiecy pozniej nadal sa ok. Sprawdz czy wszystko z produktem jest ok. Ja mam gliceryne i panthenol pod dacie waznosci i nadal sa jak nalezy, wiec ich uzywam.
Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2014-01-19 o 12:34 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
A jak sprawdzić czy ta keratyna się nie zepsuła? Popatrzyć czy konstystencja, kolor etc zgadza się z parametrami ze strony? Mało się w tym orientuje.. planowałam jej użyć, ale z 2 strony mam dosyć wrażliwe oczy i bałam się jakiejś makabry
![]() Edytowane przez Lorri Czas edycji: 2014-01-19 o 12:34 Powód: Przesunięcie - zmiana tytułu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego sama forma kosmetyku - odżywki do rzęs na bazie wody jest ryzykowna, jeżeli maczamy w niej szczoteczkę czy inny aplikator. Nawet odżywki drogeryjne potrafią się szybko zepsuć, choć teoretycznie powinny "przetrwać" dłuższy czas. Bezpieczniej zrobić odżywkę olejową.
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Łeh, to mam teraz zagwozdkę. Chciałam użyć tej keratyny (mam ją ciągle w lodówce, nie otwierałam jej) do jakiegoś maziuka na rzęsy: olej arganowy, shea, niacynamid, HA i keratyna.
Może możesz mi polecić co zmieszać na porost rzęs w sumie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Dzięki za ten wątek, ja też właśnie wyprostowałam włosy keratyną, ale w domu, nie u fryzjera, i teraz wiem, że muszę się ostro wziąć za troskę o nie i za nawilżanie.
---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Dzięki za ten wątek, ja też właśnie wyprostowałam włosy keratyną, ale w domu, nie u fryzjera, i teraz wiem, że muszę się ostro wziąć za troskę o nie i za nawilżanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Witam,
Czy keratyna hydrolizowana może powodować alergię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, jak wszystko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.