|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szczotka do wlosow Tangle teezer.
Od jakiegoś czasu jest na niemieckim amazonie za 10euro.
|
|
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Może ktoś mnie oświeci
![]() Wersja zielona i niebieska TT powinna mieć czarne kolce, czy może w kolorze szczotki? ![]() Wersja A: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...A2Ft7kRTMvivyg Wersja B: http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...MfXz4TmCu-xZOk
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Chociaz przy opisie produktu na stronce jest napisane Cytat:
Nie wiem. Choc ja osobiscie szczerze watpie zeby byla to podrobka.
|
|
|
#94 |
|
Przyczajenie
|
Kupiłam Tangle Teezer jakieś dwa tygodnie temu i był to strzał w dziesiątkę.
W sumie głęboko zastanawiałam się nad wydaniem prawie 60 zł (mi się udało kupić za 50,99 zl) na kawałek plastiku, no ale skusiłam się i jestem wniebowzięta! Całe szczęście, że można już je kupić w polskich sklepach internetowych, bo niestety nie mam karty kredytowej i zawsze muszę prosić kogoś o przysługę jak kupuję coś z zagranicy. W każdym razie szczotka jest super, bo żadna wcześniej nie dawała sobie rady z moimi bardzo zniszczonymi, w ciągu minuty kołtuniącymi się włosami. Mam pytanie, czy któraś z Was ma tą wersję kompaktową? Chciałabym ją sobie kupić, ale kolejne 70 zł to dla mnie dużo i nie chcę wywalić w kasy w błoto. Widzę, że jest mniejsza od tej którą mam i zastanawiam się czy też tak dobrze się sprawdza. Tą moją włożyłam dwa razy do torebki i trochę się już boczne ząbki wygięły. Musiałabym ją w jakimś większym pudle nosić
Edytowane przez myszkoala Czas edycji: 2011-04-10 o 12:02 |
|
|
|
|
#95 |
|
szyciowa specjalistka :)
|
ja moją już mam i tak
wyglądem nie zachwyca, takie plastikowe cosik Ale moja córa mówi ze stanowczo mniej ciągnie .. i ładnie się nią rozczesuje kudełki |
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
a tak na dobrą sprawę to czym się różni wersja kompaktowa od zwykłej? Mam długie włosy, poniżej pasa sięgają i też lubią się plątać. Ostatnio mocno je musiałam podciąć, b strasznie się plątały i nie dało się uczesać, więc je pocieniowałam. Układają się super i fajnie wyglądają, ale może jakbym miała taką szczotkę to bym nie musiała ciachać aż tyle
![]() i czy to prawda, że mocno rozprostowuje włosy kręcone? (pytam, bo myślę, czy koleżankę namawiać do tej szczotki). Ja mam włosy tylko falowane
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też mam długie włosy i dla mnie to zbawienie. Na pewno ułątwiłaby Ci rozczesywanie i jeśli oprócz problemów z rozczesywaniem nic Twoim włosom nie dolega (masz zdrowe końcówki) to pewnie nie musiałabyś ich podcinać aż tak dużo. Co do mocnego rozprostowywania...hmmm.j a mam włosy proste, ale wydaje mi się, że po rpostu działa jak dobrze roczesująca szcotka, wiec nie ma co liczyc na efekt jak po prostownicy. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() A jeśli chodzi o samo działanie itp to kompakt nie różni się od zwykłej? Coraz bardziej mam ochotę na tę szczotkę - a końcówki trochę mi się rozdwajają ale nie jest to jakieś bardzo nasilone bardziej mi się rozdwajają od tego, że jednak czasem trzeba szarpnąć szczotką przy rozczesywaniu itp - tak mi się przynajmniej wydaje.Jeśli chodzi o efekt prostownicy to różnie z tym bywa koleżanka raz marudzi, że wkurzają ją loki a innym razem, że chce mieć ładnie kręcone więc ciężko z czymkolwiek dogodzić ![]() wyczytałam, że kompaktowa ma wymiary około 10cmx8cm - ile w takim razie ma ta duża, bo tego już nie udało mi się znaleźć... Edytowane przez Brua Czas edycji: 2011-04-18 o 10:30 |
|
|
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zresztą możesz je sobie zobaczyć i porównać na stronie producenta:http://www.tangleteezer.com/order-now/ Ta kompaktowa ma taki bardziej poręczny do torebki kształt. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
na stronie oglądałam je już wcześniej ale jednak małe zdjęcia to nie wszystko
dzięki za odpowiedzi, może sobie compacta sprawię, bo najbardziej taka szczotka się przyda w podróży, nieraz w wakacje śpię pod namiotem, włosy uwędzą się od ogniska i wiatru, rozczesać potem taki kołtun to nie lada wyczyn, połączony z dużą ilością szarpania i wyszarpywania
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...hJuEMQUkZ74kSQ http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...weeb_i4Y8a_skA http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:A...A2XTbkL8dw7P3p http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:A...zVUyvR_ywSdfbw Bardziej dokładnych zdjęć nie znalazłam
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2011-04-19 o 18:45 |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, bardzo bym chciała napisać coś pozytywnego o tej szczotce ale jak dla mnie żadna rewelacja. Nie wiem czy to kwestia moich włosów mam proste, długie i oczywiście zniszczone farbowaniem czy może jakąś podróbkę kupiłam na allegro. Kupiłam dwie wersje dużą i compact która jest bardzo nieporęczna. Czytam wasze opinie i słowo daje ta szczotka nie robi nic szczególnego z moimi włosami,po umyciu jak zawsze są skołtunione a szczotka ciągnie, szarpie i na dodatek elektryzuje. W święta przyjeżdża do mnie siostra więc na jej kłaczkach wypróbuje może moje szczotki to jakaś lipa ale wyglądają porządnie i jest instrukcja?
|
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Hej Dziewczyny
czy któraś z Was stosowała szczotkę na kręconych włosach?kusi mnie ona, ale boję się, że wywalę 60 zł, a ona będzie mi rozczesywać loki/ robić niezdefiniowane siano na głowie. |
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
wersja compact jest podobno cięższa i łatwiej wypada z ręki. no i jest mniejsza.
fajną recenzję zrobiła nieesia25 na yt. ja mam swoją tt i kocham ją. wszystkie inne szczotki wyrzuciłam. wam tez tt zbiera jakby kurz ?
|
|
#105 |
|
Moderator
|
Mi nie, bo zaraz po rozczesaniu wlosow chowam ja do pudelka w ktorym byla.Od czasu do czasu, myje raz na jakis czas w cieplej wodzie.
mikroREKLAMA
Metamorfoza-uwolnij swoje piekno. Chcesz wygladac inaczej jak na codzien,wystarczy jak zalaczysz zdjecie wraz z opisem.A my doradzimy co zmienic w Tobie,we fryzurze,makijazu,ubiorze.Zapraszamy bardzo na nasze forum. Ta reklama pokazywana jest pod 6 269 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Ja moja myje przy kazdym myciu wlosow i nic mi sie nie zbiera.
|
|
#107 |
|
Raczkowanie
|
jestem taka nieporządna, że zapominam jej chować...
leży gdzieś na wierzchu i się kurzy ![]() zacznę chować ![]() ja myję ją raz w tygodniu średnio ![]() dziękuję za odpowiedzi
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodząc jakiś czas temu do Bootsa wiedziałam, że kupię wersję klasyczną, co też uczyniłam, ale przyznam szczerze, że teraz, gdy już jej używam, korci mnie aby i do torebki kupić tą mniejszą Pomimo tego, że słyszałam, iż mniejsza jest mniej stabilna w dłoni. Moja potrzeba bierze się z tego, że większość dnia spędzam poza domem - od rana do późnego popołudnia przebywam w pracy/drodze z i do, taka szczotka w torebce byłaby wybawieniem dla moich długich włosów, bez rozczesywania w ciągu dnia często wracam do domu z koszmarnym nieładem i splątaniem od wiatru. Ogólnie - fenomenalna szczotka. Zapłaciłam 10 funtów, co uważam - nie jest wysoką ceną jak za taki produkt. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to jest podróbka?
http://allegro.pl/tangle-teezer-supe...648819309.html |
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wygląda dziwnie. Inne opakowanie, trochę inny napis , brak zdjęcia i podpisu. Może podróbka, a może już inne firmy mają prawa do produkcji i już zaczyna być produkowany masowo .
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-06-06 o 19:41 |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ten Shaun P. tego nie opatentował?
|
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Zaintrygował mnie ten TT. Wysłałam zapytanie do producenta czy inne firmy mają prawo do produkcji. ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Znalazłam informację, ze nazwa Tangle Teezer jest zastrzerzona. Ale zobaczymy co odpowiedzą na moje zapytanie.
Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. 61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-06-06 o 20:40 |
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale szybko dostałam odpowiedź. Myślałam, że odpowiedzą dopiero jutro.
A odpowiedź brzmi tak: Cytat:
Dla nie znających języka w wielkim skrócie - nikt nie ma prawa do produkcji TT. Jest tylko jeden TT.
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zanalazłam też cały artykuł o TT i jest opatentowany, TT jest nazwą zastrzeżona. http://www.launchlab.co.uk/article/E...-invention/461 Ale tak jak pisałam, sam producent jest obecnie na drodze prawnej z producentem podróbek i nikt inny nie ma prawa do produkcji TT. Także jak sprzedawca na aukcji mówi, ze to innego producenta to znaczy że podróbka. Możliwe , że te podróbki są takiej samej jakości, ale na allegro nie da się sprawdzić, więc po co ryzykować. Są niewiele tańsze wiec ja bym wolała dołożyć te parę groszy i mieć oryginał.
|
|
|
#118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nabyła ją moja znajoma po moich zachwytach nad tą szczotką. Szczerze mówiąc, podróbka nie zachowuje się już tak dobrze, niby coś tam rozczesuje, ale i tak sporo kołtunów pozostaje.Trzeba pytać przed zakupem... Mnie na stronie TT napisano, że oryginalne mają przede wszystkim napis Shaun P. na szczotce. No i same kolory... TT oryginalny występuje w następujących kolorach: neonowy róż ![]() czarny ![]() fioletowy z drobinkami brokatowymi ![]() niebieska perła ![]() zielona perła ![]() + obecnie limitowana edycja - pomarańczowa. ![]() Ta na aukcji ma co prawda kolor niebieski, ale reszta się chyba nie zgadza...? ![]() Najlepiej nie bawić się w Allegro czy Ebay, tylko zakupić ją u producenta...
Edytowane przez Robaczywka Czas edycji: 2011-06-12 o 07:11 |
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 pierwsze zdjęcia są z oryginalnej strony TT. Poza tym sprzedaż została zakończona. Albo się sprzedawcy skończył towar, albo producent się skontaktował. Podałam im linka i wkurzyli się tymi zdjęciami.
|
|
|
#120 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A aukcja nie została zakończona przed czasem. Po prostu wykupili te podróbki Tak czy inaczej nie zazdroszczę temu Allegrowiczowi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80
- 82
15.04.2013

.