Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-04-17, 13:40   #91
samira84
Raczkowanie

Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II

to juz nie wiem co mi jest.nie jem duzo jogurtow,ani otrąb tylko placki raz dziennie,zeby od tego... moze przejdzie

a jeszcze zeby sie troszke podbudowac i pochwalic to przyznam sie ze pod koniec ubieglego roku wazylam145kgmas akra! az wstyd pisac
ale w grudniu stosowalam herbalife i troche spadlo.szybko szlo i w miare dobrze sie czulam,oczywiscie zaprzepascilam wszystko moim obrzarstwem kompulsywnym Na szczescie nie wrociloale to nic w porownaniu do tego ile jest nadal
samira84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 14:07   #92
olencja000
Przyczajenie

Question Dot.: Wątek dla tych, których waga wskazuje 3-cyfrową wartość... część II

Moja przyjaciolka stosowala to herbalife czy jak to sie tam nazywa, niby schudzla 10 kg ale ja niesttey po niej tego nie widze. a co do dukana, to czytam i czytam i sama nie wiem co mozna w pierwszej fazie a czego nie. specjalnie kupilam sobie ksiazke ktora przeczytalam od deski do deski . w ksaizce z tego co pamietam jest napisane ze w pierwszej fazie zadnych warzyw ewentualnie tylko sladowe ilosci zastepujace przyprawy, a w przepisach sa w pierwszej fazie jakies pomidory i papryki nadziewane itp itd, sama juz nie wiem co moge a czego nie, pochwale sie ze na snaidanie zjadlam jajecznice z filetem z kurczaka, ale zjadlam same jajko bo jakos mi kurczak do tego nie smakowal a teraz wlasnie pieke pange w piekarniku zawinieta w folie z przyprawami mniam mniam. ale marzy mi sie do tego reds pewnie nie mozna nie?
olencja000 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-17, 14:35   #93
pluszowa misia
Zadomowienie

warzywa tylko i wylacznie po 5 dniach protein mozna jesc no chyba ze ustalilas sobie wiecej niz 5 dni protein np pieczarki do jajecznicy mozesz docac ale nie duzo trakowane sa jak przyprawa tak samo koncentrak pomidorowy czy pomidory do jajecznicy.w proteinowe dni ja jdam serki wiejskie jajecznice z pomidorami piersi kurczaka np paste z makreli z twarogiem mozesz sobie zrobic galarete z kurczaka pycha ja bardzo lubie ale to na warzywnych dniach bo wywar tzreba ugotowac z warzyw a np na bilako to moje ulubione danie to mielone mieso z drobiu z sosem pomidorowym tzn z konventratem rozcienczanym mlekiem 0,5% pycha takie spaghetti tylko bez makaronu
Stary 2010-04-17, 16:16   #94
olencja000
Przyczajenie

hm dzieki za pomysly na jedzonko bo mi niestety zabraklo. ja filetow z kurczaka nie jadam, kiedys chodzilam do dietetyczki ktora mowila zeby nie jesc bo one sa naszpikowane hormonami, za to z indyka warto jesc bo sa smaczniejsze i nie przyswajaja tak hormonow . ja chcialabym sprobowac 10 dni bo mam do zrzucenia jakies 30 kg wedlug testu wyszlo mi ze 5 dni protein. ale ja oczywoscoe chce od razu miec talie osy hehe.
serka wiejskiego chyba nigdy w zyciu nie jadlam, ja msuze miec wszysko slone na maksa, chociaz wiem ze sol zatrzymuje wode w organizmie wiec postaram sie ja ograniczac a jak wam idzie kobitki ? co dzisiaj dobrego zjadlyscie?
Stary 2010-04-17, 19:22   #95
pluszowa misia
Zadomowienie

kochana to musze cie wyprowadzic z bledu bo 10 dni wcale nie oznacza ze wiecej scudniesz poniewaz w ksiazce jest napisane ze dla osob ktore chca zrzucic wiecej niz 20kg to 5 dni a dla tych co mniej niz 20kg to 10dni protein moze jest to nie logiczne ale tak pisze
Stary 2010-04-17, 21:29   #96
olencja000
Przyczajenie

A widzisz nie wiedzialam nawet, z reszta nie wiem czy az tyle wytrzymam, juz dzisiaj musialam zjesc 2 ogoreczki kiszone do rybki bo mi tak jakos brakowalo. Jutro mam zamiar upiec placuszki dukanowe
Stary 2010-04-17, 23:58   #97
pluszowa misia
Zadomowienie

a ja dzisiaj zrobilam pyszny deser dukana podam przepis jalby ktos chcial 5 min roboty i gotowe a mianowicie bierzemy mleko tyle ile sobie chcemy zeby wyszlo deserku ja dalam pol litra i wyszly trzy kubeczki gotujemy mleko dodajemy slodzik tez wedle zyczenia ile tabletek jak sie zagotuje mleko zdejmujemy z ognia i dodajemy zelatyne i mieszamy zeby sie rozpuscila dodajemy aromat waniliowy albo jaki sie chce ja dalam pomaranczowy wylewamy do kubeczkow i wstawiamy do lodowki do stezenia pychaaaa ja mam zaspokojona chec na slodkie i mozecie to jesc bez zadnych skrupulow bo jest to przepis z dukana calkowicie legalny
Stary 2010-04-18, 13:53   #98
samira84
Raczkowanie

jestem do niczego,wczoraj zjadlam paczke ciastek i czipsy,po prostu nie umiem sie powstrzymac nawet probowalam to zwymiotowac,ale nawet tego nie potrafie Nigdy nie schudne,chciałabym nie zyc,zniknac...
Stary 2010-04-18, 14:21   #99
pluszowa misia
Zadomowienie

czesc dziewczynki ja dzisiaj doznalam lekkego szoku 23 maja mamy komunie chrzesniaka mojego meza i dzisiaj rodzice chrzesniaka zaproponowali zeby chrzesni kupili mu na komunie.......LAPTOPA ja wogole nie rozumiem takiego proponowania co mozna kupic na komunie takiego sugerowania moim zaniem jest to dosc nietaktowne z ich strony tym bardziej ze niestety ale nie stac nas na taki duzy wydatek chcielismy kupic malemu aparat cyfrowy to nie latego ze zalujemy ale poprostu mierzymy to w kwestiach mozliwosci finansowych i teraz bedzie tzreab to powiedziec rodzicom jego ciekawe jak zareaguja penie beda potem gadac ze na chrzesniaka skapimy kasy ((( samira przepraszam ze to powiem ale wez sie w garsc w koncu a nie ciagle mowisz o tym ze chcialabys ze soab skonczyc kazdemu ejst trudno i chyba mazs za mala motywacje do odchudzania albo tak naprawde nie ejst ci z tym tak zle skoro po 2 dniach diety siegasz po ciasta i chipsy ja tez uwielbiam czekolade i chipsy kocham to ale wiem ze jest to dla mnie nie zdrowe i chociaz bardzooo mam na to ochote musze sobie tego odmowic potraktuj to tak kazda paczka chipsow to krok do tego by zniszczyc sobie zycie i doprowadzic sie do grobu moze to brutalne ale moze atak etapia wstrzasowa ci pomoze

Edytowane przez pluszowa misia
Czas edycji: 2010-04-18 o 14:25
pluszowa misia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 15:30   #100
samira84
Raczkowanie

masz całkowita racje i zdaje sobie z tego doskonale sprawe. ale to nie jest wszystko takie proste... wiem ze potrzebuje psychologa ale nie mam mozliwosci pojsc.nie pracuje,zajmuje sie 2 letnim synkiem,mąż mnie poniza wyzywa zneca sie nade mna psychicznie czasem tez uderzy... przeprowadzilam sie, nie mam zadnych znajomych. boje sie wyjsc do ludzi bo nikt mnie i tak nie zaaceptuje...nic nie jestem warta
czasem mysle ze jedzenie to moje jedyne pocieszenie i ucieczka przed wszystkim złym...choc wiem ze to wszystko pogarsza nie umie przestac
Stary 2010-04-18, 15:56   #101
kasiamniam
Wtajemniczenie

Misiu poprostu szczena mi opadła jak mozna wogole sugerowac komuś co ma kupić na komunie?? ja bym sie chyba ze wstydu spaliła heh.. ale rozni sa ludzie.. kiedys jak sie dostawało głupi zegarek czy cokolwiek to człowiek się cieszył, a teraz az strach pomyslec co ludzie kupują na komunie.. ale to moim zdaniem tez wlasnie wina rodziców.. moze kogos nie stać na coś co oni chcą by ich dziecko dostało, więc powinni się cieszyć z każdego prezentu.. poprostu szok!!
Samira wspolczuje naprawde bo widac ze nie masz wsparcia nawet we wlasnym mezu, ja tez jestem z tych osob co smutki zajadam niestety;/ ale chciec to moc - wiem to z wlasnego doswiadczenia, najlepiej malymi kroczkami ograniczaj jedzenie przeciez nie musisz odrazu odrzucac wszystkiego, jesli masz ochote na slodkie to zjedz jakis owoc, kisiel czy cos co ma o wiele mniej kalori niz ciastka, 3mam kciuki

A u mnie dziś gorąco jak w lato..ja już dziś się opalałam na balkonie i jestem czerwona jak burak kochaaaaam latooo
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 16:06   #102
WrednaZ
Raczkowanie

Och dziewczęta, w końcu was znalazłam... u mnie ciągle 96,4. Czyli i 14 kg ... Ale nie rośnie, a to ważne bo coś mi się grzeszki zdarzają. Dzisiaj się już trzymam, i mam nadzieje, że powróce pełna parą na dietę, bo w połowie maja, spotkam się z kimś kto mnie widział ostatni raz 2 rozmiary większą, i chciałabym zrobić jak najlepsze wrażenie Także ostro, ostro do roboty.

Samira, skoro nie potrafisz się zmobilizowac ze względu na siebie, zrób to dla innych!!! Tak, ja wiem, że to same dla siebie robimy, ale robimy to po to aby się czuć lepiej, być zdrowsze i co za tym idzie mieć wyższe poczucie własnej wartości, byc pewniejsze siebie. A co za tym idzie podobać się facetom, wzbudzać uznanie przyjaciółek, radość u rodziny która trzyma za nas kciuki, dzieci które będą z nas dumne, a nawet mieć w końcu przyjemność pójść do sklepu, wziąc nawet ten 44 rozmiar, przymierzyć i stwierdzć - super - pasuje.
Samira, dla takich chwil WARTO. Warto się zawziąć i przemóc, nie zjeść tych chipsów, ciastek itd.
Pomyśl sobie, te chipsy ci życia nie odmienią, one pomogą na chwile, ukoją jakąś tam potrzebę, ale pózniej przyjdzie jeden wielki wyrzut sumienia, i będzie gorzej. A pomyśl tak... nie zjem do soboty nic słodkiego, do tego będe się trzymała diety - wejde w niedziele na wagę i bedzie co najmniej 1 kg mniej.... i tak kolejny tydzień... a w połowie mają będziesz lżejsza pewnie o jakieś 5 kg, a to już zaczniesz odczuwać na sobie. Naprawdę spróbuj !!! Z nami Ci się uda.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 16:40   #103
samira84
Raczkowanie

bardxo bardzo wam dziekuje az sie poryczalam z tego wszystkiego... bede sie starac jak nigdy przedtem. wlasnie dla takich chwil jak napisalas. zrobie to dla mojego synka zeby nie musial sie mnie kiedys wstydzic i dla meza zeby mu udowodnic ze nie jestem zerem... ze stac mnie na wiele,a jak juz bede piekna to go pogonie chyba ze sie zmieni ale musze powoli malymi kroczkami. dukan mnie przerosł to dobre dla kogos kto lubi mieso i ma bardzo silna wole Teraz sie uda bo juz nie jestem z tym wszystkim sama,dziekuje
Stary 2010-04-18, 18:13   #104
pluszowa misia
Zadomowienie

samira i takie podejscie mi sie bardzo podoba klask i: oby tak daleja co do twojego meza to kim on jest zeby cie tak traktowac??? podziwiam cie ze zyjesz z takim czlowiekiem bo gdyby ktos podniosl an mnie reke pogonilabym odrazu ale rozumiem rowzniez ze mace dziecko i nie masz pracy i taka decyzja musiala by byc podjeta gdybys miala pewne zabezpieczenia jednak nikt nie ma prawa nikogo ponizac i bic
Stary 2010-04-18, 21:14   #105
Veracity
Przyczajenie

Cześć dziewczyny.

A ja mam do Was takie pytanie i chyba do Ciebie Pluszowa.. najbardziej, bo jesteś weteranka .

W czwartek skończyłam 10 dni uderzeniowej. W piątek raczyłam się warzywkami i dzisiaj również. Wczoraj miały być tylko proteiny. Miałam grilla i zrobiłam sobie piersiówkę z kurczaka. Ponieważ była jakaś sucha nie obeszło się bez jednego pomidorka (cały mój grzech na dzień proteinowy ). I teraz czy najlepiej zrobić sobie trzy dni protein czyli wyjdzie 3/3, a potem już 1/1, czy nie przejmować się tym drobnym grzeszkiem i dalej jechać 1/1?

Aha, no i przy okazji się pochwale waga po 11 dniach diety - -8,5

Samira ja również bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki Jestem łasuch straszny tak jak i Ty. Ciastka to był mój chleb powszedni, ale poradziłam sobie z tym i wierzę również w Ciebie
Veracity jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 21:28   #106
Tereskaa
Zakorzenienie

Dziewczyny ;> To nie wątek o Dukanie, więc koniec offtopa

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-18, 21:31   #107
WrednaZ
Raczkowanie

Teresko, a mi tam popraw proszę przy okazji w tabelce, start ze 109, obecnie 96.... mój nick w tabeli Katja80, ale nie pamiętam na niego hasełka, ani meila na którym go rejestr.... także możesz zmienić na WrednaZ??
Stary 2010-04-18, 21:44   #108
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Teresko, a mi tam popraw proszę przy okazji w tabelce, start ze 109, obecnie 96.... mój nick w tabeli Katja80, ale nie pamiętam na niego hasełka, ani meila na którym go rejestr.... także możesz zmienić na WrednaZ??
Wredotko, już zmieniłam u siebie w kompie, na stronie będę uaktualniała co kilka zmian u dziewczyn

Stary 2010-04-18, 21:52   #109
samira84
Raczkowanie

Teresko moglabys mi napisac ile wazysz i jakim sposobem ty walczysz z niechcianymi kilosami ja juz zrezygnowalam z dukana nie daje rady zaluje tez ze zainwestowalam moje z trudem uciułane pieniazki w 2 ksiazki
Stary 2010-04-18, 21:57   #110
pluszowa misia
Zadomowienie

ostatnia odpowiedz na temat dukana po tym jednym pomidorze normalnie jedz dlaje nie przejmuj sie czyms takim wazne ze nie jest to grzech typu fast food czy cos takiego warzywo nie odbije sie na twojej wadze pozatym zjadlas go jako maly dodatek jak cos to pisz do mnie na priv bede odpowiedac na pytania hehe
Stary 2010-04-19, 10:07   #111
Tereskaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez samira84 Pokaż wiadomość
Teresko moglabys mi napisac ile wazysz i jakim sposobem ty walczysz z niechcianymi kilosami ja juz zrezygnowalam z dukana nie daje rady zaluje tez ze zainwestowalam moje z trudem uciułane pieniazki w 2 ksiazki
Ważę tyle co jest w tabelce w pierwszym poście Jak się tak można było zapuścić
A co do walki z kiloskami to staram się po prostu mniej jeść, jem wszystko, ale mniej i zamierzam więcej się ruszać

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Laseczki, a czy ja bym mogła prosić o Wasz głosik w konkursie bebiko - link w podpisie

Stary 2010-04-19, 10:11   #112
fiolusiek
Zakorzenienie

hello wlasnie wrocilam do domu od TŻta a tu taka okropna atmosfera szkoda słów

a ja dzis ide na wizyte do dentysty... rozpoczynam dzis pierwszą kanałówkę zwolniło się miejsce więc im szybciej tym lepiej juz sie boję
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 10:18   #113
Tereskaa
Zakorzenienie

Trzymaj się Fiolusiek, kanałówka to nic przyjemnego, ale jak trzeba to trzeba

Stary 2010-04-19, 11:18   #114
samira84
Raczkowanie

Teresko rozuniem cie jak mało kto... mozesz mnie dopisac do waszej tabelki? było 145 jest 138
Stary 2010-04-19, 11:27   #115
cAnalia
Raczkowanie

Teresko, chyba niechcący dodałaś sobie 10kg w poprzedniej części startowałaś przecież ze 142 i doszłaś do 140. to się nazywa samokrytyka.

Edytowane przez cAnalia
Czas edycji: 2010-04-19 o 11:53
cAnalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-19, 11:45   #116
samira84
Raczkowanie

no wlasnie Teresko,dołozyłaś sobie chyba przez pomyłke
Stary 2010-04-19, 18:14   #117
WrednaZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tereskaa Pokaż wiadomość
Wredotko, już zmieniłam u siebie w kompie, na stronie będę uaktualniała co kilka zmian u dziewczyn
OOO superancko, no to laski chudnąć chudnąć
U mnie dziś o losie 95,4 jestem w szoku
Stary 2010-04-19, 19:06   #118
samira84
Raczkowanie

jezeli mozna zapytac wrednaz,jaka strategie stosujesz do walki z wrogiem
Stary 2010-04-19, 19:17   #119
WrednaZ
Raczkowanie

Ogólnie to mam dietę ułożoną przez dietetyczkę, ale ostatnio to przede wszystkim stare dobre MŻ, z zachowaniem pewnych zasad: bez cukru, bez mącznych produktów - pszennych, chude, itd itp
Stary 2010-04-19, 20:41   #120
moniaVW
Raczkowanie

stare dobre MŻ racja, racja

ja ostatnio mam jakieś hustawki nastrojów ? raz mi dobrze chodze z bananem na twarzy, raz mi smutno, raz rozmyslania mnie biorą... ehhh :/
u Was też tak dziewczyny ?

moje szczęście...w nieszczęściu...
moniaVW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości