25 dni bez wyciskania! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-11, 22:32   #91
adik1988
Przyczajenie

Dot.: 25 dni bez wyciskania!

ja to niestety nie mogę wytrzymać.....wstyd chodzić po domu a co mówić jak trzeba iść na trening czy na uczelnie....wyciskam, mam blizny, znowu rośnie guuułaaa gruba, igła i znowu wyciskam i tak koło się zatacza....
adik1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 08:56   #92
martalaguapa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anemone Pokaż wiadomość
czyli rozpoczęłaś od 10.04.2010
tak i melduję, że grzecznie zaczęlam dzień nr 3- cera się uspokoiła, nie wychodzi nic nowego, bardzo mocno nawilzam się Physiogelem, bo jestem na kuracji Isotrexinem (który w moim wypadku naprawde ratuje zycie, jedyny specyfik który potrafi usunąć wszystko ) i jest coraz lepiej kurczę, naprawdę zaczynam wierzyć, że w wakacje będzie dobrze, mam zaplanowany wyjazd z tż nad morze no i wiadomo- przecież nie będę latac na plażę albo podczas upałów z kryjacym podkładem, a co dopiero mowic o porankach- przeciez spac z czyms na twarzy tez nie będę :P więc to jest moja motywacja - piękna cera do lipca! jedyne co mnie wkurza to dwia strupki na lewym policzku schodzące z zeszłotygodniowej masakry, ale są płaskie i juz widać, że niedługo zejdą. Za to nie moge patrzec na to COŚ na brodzie- wycisnieęta pare dni temu niewielka gula, z ktorej zrobiło się paprzące, wielkie cos, i mam wrazenie, ze dalej cos w niej siedzi, bo nie chce się zagoic i nie wiem co robić
martalaguapa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:05   #93
Jovitte
Raczkowanie

Czwarty dzień bez wyciskania rozpoczęty

piszę, bo wpadłam na pomysł (pewnie już ktoś przede mną też, no ale napiszę), że możemy sobie pomóc w tym naszym "niewyciskaniu" w sposób następujący - wypisać, pozaznaczać w kalendarzu ważne "wyjścia", które nas czekaja w tym i kolejnych miesiącach, gdy szczególnie zależy nam by wyglądać pięknie (wesela, urodziny, koncerty, teatry, kina, spotkania z TŻ, rodziną, znajomymi itd) - wtedy widzimy ile czasu nam pozostało do tych ważnych lub mniej ważnych wydarzeń i nie będziemy męczyć twarzyczek, bo przecież nie zdążą się wtedy wygoić. Co o tym myślicie? Według mnie to niezła motywacja, aha, tylko ten kalendarz niech będzie w widocznym miejscu, a nie głęboko w szufladzie, tak, żeby można się w porę opamiętać! Łatwiej zrealizować jakiś cel, gdy mamy wyznaczone takie orientacyjne punkty w kalendarzu, one będą się pojawiać coraz to inne, nowe, najlepiej mieć ich coraz więcej, tworzyć okazje do spotkań z ludźmi, unikać samotności i siedzenia w domu przed lustrem, a o syfkach siedzących głęboko może wtedy zapomnimy... wiem, że łatwo się mówi, ale czemu nie spróbować? Ja już zapisałam kilka punktów
Jovitte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 12:35   #94
windbag
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jovitte Pokaż wiadomość
Czwarty dzień bez wyciskania rozpoczęty

piszę, bo wpadłam na pomysł (pewnie już ktoś przede mną też, no ale napiszę), że możemy sobie pomóc w tym naszym "niewyciskaniu" w sposób następujący - wypisać, pozaznaczać w kalendarzu ważne "wyjścia", które nas czekaja w tym i kolejnych miesiącach, gdy szczególnie zależy nam by wyglądać pięknie (wesela, urodziny, koncerty, teatry, kina, spotkania z TŻ, rodziną, znajomymi itd) - wtedy widzimy ile czasu nam pozostało do tych ważnych lub mniej ważnych wydarzeń i nie będziemy męczyć twarzyczek, bo przecież nie zdążą się wtedy wygoić. Co o tym myślicie? Według mnie to niezła motywacja, aha, tylko ten kalendarz niech będzie w widocznym miejscu, a nie głęboko w szufladzie, tak, żeby można się w porę opamiętać! Łatwiej zrealizować jakiś cel, gdy mamy wyznaczone takie orientacyjne punkty w kalendarzu, one będą się pojawiać coraz to inne, nowe, najlepiej mieć ich coraz więcej, tworzyć okazje do spotkań z ludźmi, unikać samotności i siedzenia w domu przed lustrem, a o syfkach siedzących głęboko może wtedy zapomnimy... wiem, że łatwo się mówi, ale czemu nie spróbować? Ja już zapisałam kilka punktów
dobry pomysł. Wieczorem sobie pozaznaczam

4 dzień bez wyciskania
windbag jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:05   #95
kasiekasiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martalaguapa Pokaż wiadomość
tak i melduję, że grzecznie zaczęlam dzień nr 3- cera się uspokoiła, nie wychodzi nic nowego, bardzo mocno nawilzam się Physiogelem, bo jestem na kuracji Isotrexinem (który w moim wypadku naprawde ratuje zycie, jedyny specyfik który potrafi usunąć wszystko ) i jest coraz lepiej kurczę, naprawdę zaczynam wierzyć, że w wakacje będzie dobrze, mam zaplanowany wyjazd z tż nad morze no i wiadomo- przecież nie będę latac na plażę albo podczas upałów z kryjacym podkładem, a co dopiero mowic o porankach- przeciez spac z czyms na twarzy tez nie będę :P więc to jest moja motywacja - piękna cera do lipca! jedyne co mnie wkurza to dwia strupki na lewym policzku schodzące z zeszłotygodniowej masakry, ale są płaskie i juz widać, że niedługo zejdą. Za to nie moge patrzec na to COŚ na brodzie- wycisnieęta pare dni temu niewielka gula, z ktorej zrobiło się paprzące, wielkie cos, i mam wrazenie, ze dalej cos w niej siedzi, bo nie chce się zagoic i nie wiem co robić
znam takie stany, bo też często mam gule, które zostawiają jakieś sączące, niegojące się "coś" a potem blizny. Polecam Tribiotyk w maści, ewentualnie bepanten, bo działa przeciwbakteryjnie i przyspiesza gojenie.

I przyłączam się do NIEwyciskających. Dzisiaj mój 4 dzień
Stary 2010-04-12, 15:13   #96
olaaaa199111
Zakorzenienie

Trwam dalej.. i kupiłam maseczke z glinki... oj będzie dzis relaks wieczorem ale nie było tej polecanej przez Was;/
Stary 2010-04-12, 15:17   #97
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez danya Pokaż wiadomość
no to ja też dołączam! dzisiaj mija 3 dzień bez wyciaskania i widzę duuużą różnice
Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
To od kiedy Was wpisać? Oficjalne rozpoczęcie, czy to nieoficjalne?
zaręczyliśmy się 15 listopada 2015
ślub 30 grudnia 2017
Anemone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:18   #98
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977
Konto usunięte

dołączam się.
Nie wyciskam już od miesiąca bo właściwie nie mam czego a kiedyś miałam straszny trądzik i przeszło bez leczenia.
6291cc2e5cca5cd6ab177e5efe4c5e0758342977 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:29   #99
gooniek
Zakorzenienie

4 dzień..

studiuję kosmetologię już ostatni rok
kocham swojego ukochanego!

8 grudnia 2008

www.goniaroniaa.blogspot. com
gooniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:32   #100
Anemone
Mother of Cat

4 dzień, prawda.
ale boję się, że nie wytrzymam.
Okropnie wyglądam.
@ mam i mi kilka krostek powyskakiwało.
Staram się nie patrzeć i nie zbliżać z rękami...
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-04-12, 15:40   #101
Nolley
Wtajemniczenie

Też się melduję .
U mnie w porządku, nic nowego mimo @ (), więc cacy. Jednak widzę, że moja skóra jest w kiepskiej formie, potrzebuje oczyszczenia, ale bez alkoholu, więc planuję zakup żelu antybakteryjnego z Ziaji pro Ciekawe jak skóra zareaguje po myciu mydłem przez miesiąc.

olaaa - kupiłaś tą z st. ives?

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Nolley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:45   #102
olaaaa199111
Zakorzenienie

Anemone jako pomysłodawczyni i założycielka wątku powinnaś świecić przykładem i mowy nie ma, że nie dasz rady! ;D

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Nolley -nie.. pytałam w 5 sklepach i nie było.. ;/ ale w jednym mają przywieść pod koniec tygodnia, więc jest nadzieja.. Rossmana u mnie niestety nie ma, Schlecker za to jest, ale też nie było. Kupiłam sobie na pocieszenie Eco care z Bielendy z zieloną glinką. Nigdy glinek nie używałam, więc i tak jestem ciekawa jak podziała

Edytowane przez olaaaa199111
Czas edycji: 2010-04-12 o 15:47
olaaaa199111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 15:47   #103
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez olaaaa199111 Pokaż wiadomość
Anemone jako pomysłodawczyni i założycielka wątku powinnaś świecić przykładem i mowy nie ma, że nie dasz rady! ;D
Wiem
Ja tu planuję całkowicie porzucić wyciskanie, a nie tylko na te 25 dni
To by się mijało z celem, gdybym przestała na 25 dni, a później znowu twarz masakrowała.
I z pewnością pomaga mi fakt, że mam na czole grzywkę, i krostki są pod grzywką. Więc bezpiecznie mogę patrzeć w lustro bez obawy, ze coś dostrzegę
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-04-12, 15:50   #104
olaaaa199111
Zakorzenienie

Ja mam nadzięję, że po tych 25 dniach się odzwyczaję i po prostu przestanę całkowicie wyciskac.. a jak nie.. to robie sobie kolejne 25 dni i tak do skutku.. i zbijcie mnie jak najdzie mnie ochota na wyciskanie
Stary 2010-04-12, 15:51   #105
danya
Rozeznanie

Anemone ja nie wyciskam od 9 kwietnia dziś 4 dzień leci...

You might be a big fish
In a little pond
Doesn't mean you've won
'Cause along may come
A bigger one

danya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:09   #106
gooniek
Zakorzenienie

mnie toszke zapchala oliwka hipp ale juz sobie poradzilam..

nie chce juz nigdy wyciskac :P

8 grudnia 2008

Stary 2010-04-12, 16:12   #107
Nolley
Wtajemniczenie

Dziś trochę się podniosłam na duchu, bo zauwazyłam, że nie tylko mnie nie służy ta pogoda i okres zimowo-wiosenny Twarze moich koleżanek tez pozostawiają wiele do życzenia, więc nie jestem sama

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Stary 2010-04-12, 16:13   #108
Anemone
Mother of Cat

Moja koleżanka o wiecznie nieskazitelnej cerze dziś miała krostki ma prawym policzku i na czole
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-04-12, 16:38   #109
kasiekasiek
Zadomowienie

Anemone, ja od piątku postanowiłam nie wyciskać, czyli dziś u mnie też 4 dzień.
Stary 2010-04-12, 16:39   #110
agulka0204
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 93paulina Pokaż wiadomość
Mnie strasznie zachęciło to, że właśnie nie mam tych czerwonych śladów. A te strasznie trudno było zamaskować. Skóra nie jest podrażniona, a taka uspokojona. Są niedoskonałości, owszem, ale mam poczucie takiej równowagi. Że nic nie cisnę, nie podrażniam skóry i sama sobie krzywdy nie robię już. Wierzcie mi - wiele lepiej wygląda ładnie zamaskowana wypukłość, niż czerwony, podrażniony placek. Jestem zadowolona. Mimo, że jeden gość szczególnie prosi się o męczenie go. Ale niiieeee.

Teraz kupiłam żel Johnsona 3w1, stosuję rano i wieczorem. (ew. w środku dnia, jak zmywam lekki makijaż) Na wieczór olej rycynowy na twarz i punktowo Alantan w zasypce, który łagodzi wszelkie zaczerwienienia, zmiany skórne, a rano, pod lekki make up (puder sypki mineralny [raczej pseudomineralny ] z Avonu i punktowo korektor antybakteryjny) krem Bambino. Zero przesuszaczy. Juz raz doprowadziłam się do stanu takiego, że używałam Brevoxylu i 0 nawilżaczy. Łuszcząca się skóra wygląda... ekmh... średnio.

Liczę na poprawę cery. Tak bym chciała mieć gładką buzię, jednolity kolor...
Olej rycynowy?
Możesz napisać coś więcej?

agulka0204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 16:41   #111
Nolley
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja koleżanka o wiecznie nieskazitelnej cerze dziś miała krostki ma prawym policzku i na czole
Ale jesteśmy wredne

MOJA PIELĘGNACJA

WYMIANKA
Stary 2010-04-12, 17:26   #112
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez Nolley Pokaż wiadomość
Ale jesteśmy wredne
Wredne?

ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-04-12, 17:42   #113
KarolciaU2
Raczkowanie

tak, wredne ja tez sie czasami ciesze jak ludzie nie sa do konca nieskazitelni
dzisiaj 4dzien bez wyciskania! I powiem wam ze juz coraz mniej mnie do tego ciagnie, trzeba sie po prostu czyms zajac i o tym nie myslec, najlepiej to wyjsc z domu, bo przeciez w tramwaju, sklepie czy parku nie bedziemy wyciskac
I to nie wyciskanie pomaga zdecydowanie, i apeluje do was uzywajcie jak najmniej kosmetykow do twarzy, minimalizm tez pomaga!
KarolciaU2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-04-12, 17:48   #114
olaaaa199111
Zakorzenienie

KarolciaU2 jak przeczytałam Twojego posta, to aż poleciałam zmyć makijaż... i tak nikt mnie już nie będzie widział... to dam odpocząc twarzy
Stary 2010-04-12, 18:05   #115
gooniek
Zakorzenienie

jak z tym olejem rycynowym na twarz? co on daje ?

8 grudnia 2008

Stary 2010-04-12, 18:21   #116
martalaguapa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiekasiek Pokaż wiadomość
znam takie stany, bo też często mam gule, które zostawiają jakieś sączące, niegojące się "coś" a potem blizny. Polecam Tribiotyk w maści, ewentualnie bepanten, bo działa przeciwbakteryjnie i przyspiesza gojenie.

dziekuję, jutro z rana lecę do apteki

pomysł z kalendarzem- dżinius
juz sobie pozaznaczałam, w kwietniu mam póki co najblizszy piątek - ustna część finału olimpiady z fr, potem przedmaturalna pielgzymka do Częstochowy (cały dzien, nie chcę latacz gruba warstwą tapety na twarzy xD) no i oczywiscie codziennie widywanie TŻta (jedna klasa) więc motywacja jest

swoją drogą, mam dokladnie tak samo- czasem mega sie przygladam cerom innym i powiem szczerze, niewiele widzę osób z nieskazitelnymi buźkami, ale ich niedoskonałosci w ogóle nie wpływają na moje postrzeganie ich atrakcyjnosci, wiec mam nadzieje, ze osoby, które nie mają "niedoskonałościowego radaru" zupełnie niedostrzegaja naszych <marzyciel>

i w ogóle gratuluję Dziewczyny, pięknie się trzymacie
martalaguapa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-12, 19:45   #117
Anemone
Mother of Cat

Cytat:
Napisane przez martalaguapa Pokaż wiadomość
dziekuję, jutro z rana lecę do apteki

pomysł z kalendarzem- dżinius
juz sobie pozaznaczałam, w kwietniu mam póki co najblizszy piątek - ustna część finału olimpiady z fr, potem przedmaturalna pielgzymka do Częstochowy (cały dzien, nie chcę latacz gruba warstwą tapety na twarzy xD) no i oczywiscie codziennie widywanie TŻta (jedna klasa) więc motywacja jest

swoją drogą, mam dokladnie tak samo- czasem mega sie przygladam cerom innym i powiem szczerze, niewiele widzę osób z nieskazitelnymi buźkami, ale ich niedoskonałosci w ogóle nie wpływają na moje postrzeganie ich atrakcyjnosci, wiec mam nadzieje, ze osoby, które nie mają "niedoskonałościowego radaru" zupełnie niedostrzegaja naszych <marzyciel>

i w ogóle gratuluję Dziewczyny, pięknie się trzymacie
powiem szczerze, że kiedyś podobało mi się takich dwóch chłopaków, co na twarzach mięli masakrę.
I wcale mi to nie przeszkadzało.
Bo wiedziałam, że im kiedyś przejdzie

TŻ mnie dołuje. On nie ma żadnej krostki.
też tak chcę!
ślub 30 grudnia 2017
Stary 2010-04-12, 19:49   #118
gooniek
Zakorzenienie

Cytat:
powiem szczerze, że kiedyś podobało mi się takich dwóch chłopaków, co na twarzach mięli masakrę.
I wcale mi to nie przeszkadzało.
Bo wiedziałam, że im kiedyś przejdzie

TŻ mnie dołuje. On nie ma żadnej krostki.
też tak chcę!
mój tak samo... eh

8 grudnia 2008

Stary 2010-04-12, 19:51   #119
olaaaa199111
Zakorzenienie

Anemone mój tak samo ;/ czasem się przed nim wstydzę tej mojej nieszczęsnej cery... ;/
Stary 2010-04-12, 19:51   #120
gosia5621
Raczkowanie

GG do gosia5621

4 dzień. Jakoś się trzymam chociaż czasem mam ochotę coś wycisnąć.
niedługo @ więc wyskoczyły mi 3 krostki na policzku i od razu zaatakowałam je pastą cynkową (z samego rana pod makijaż + korektor antybakteryjny) obecnie jest już tylko jedna.

W mojej klasie dziewczyny z nieskazitelnymi cerami na ogół są brzydkie a te co mają problemy z cerą bardziej podobają się chłopakom w mojej szkole

cieniutka

45- 46 -47 - 48- 49 - 50!
_________________________ ____________
po prostu ja: Gosia-Małgosia-Małgorzata
gosia5621 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości