Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 09:20   #91
aniaaa84
Zadomowienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

cześć dziewczynki

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Maja tutaj jest link do tego blogu:
http://www.samosia.pl/pokaz/503487/n...lery_uwierzy/5

Laski pisaly o nim na innym watku jeszcze w sobote wiec ja troche poczytalam. Pewnie duzo nowych wpisow. A w sobote wlasnie wyczytalam, ze napisala, ze za 2 tygdonie (co prawda nie minelo 2 tyg), umrze jakis znany muzyk, ktury ma polskie korzenie. Gdy napisalas o tym wokaliscie od razu sprawdzilam w wikipedii- i zgadza sie

a tak w ogole to hej

widze, ze nikt mnie nie zauwazyl
cześć Domi ja z dystansem podchodzę to takich stronek bo swego czasu w necie roiło się od takich informacji...
stronka na której pisze ta dziewczyna jest jednym wielkim chaosem

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Witam w nowej części

Mam na razie jedno zdjęcie mojej sukienki z wesela
Wklejam jak obiecałam. Jak będę miała profesjonalne od fotografa to pokażę więcej

Załącznik 3033220
Śliczna sukienka przydałaby mi się taka...mnie się już moja poprawinowa przestała podobać, źle się w niej czuję...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
jeszczez raz GRATULUJE

(...)

u Rybulki ok... podczytuje nas ale nie zawsze ma czas zeby odpisac, mienelo jej juz rowne 36 tyg wiec urodzic juz moze w kazdej chwili jest jej juz bardzo ciezko, ale daje jakos rade... i czuje ze Miloszek chyba tez juz by chcial wyjsc a egzamin na jutro.. nie stresuje sie bo czym jest egzamin w porwnaniu do porodu

(...)

[/COLOR]no i szybka relacja z mojego dnia

mozece byc ze mnie dumne.. napisalam dzis 1/4 tego wszytkiego na co dalam sobie 2 tygodnie jakos mnie wena wziela.. jutro ide oddac ksiazki i wziasc nastepne i bed episac dalej myslalm ze bedzie gorzej...

poszlam z mezem na zakupy.. i zaskoczyl mnie 2 rzeczami
po pierwsze zniknal mi z pola widzenia w realu i jak sie znowu pojawil mial mine z oczami kota ze shreka.. juz myslalam ze nam standardowo ktos piwo podrzucil a tu nie... moj maz wybral 2 pary bodow dla dzidziusia i powiedzial "kupimy prosze... ze sklepu bez nich nie wyjde" hahahahahaha oczywiscie ze kupilismy wariat

a druga wesola syt byla w obi.. poszlismy poogladac farby do salonu.. czy nam sie wizja zgadza bo juz niedlugo ruszamy z remontem... i co.. i stoimy przed wielka paleta kolorow i ogladamy.. umowilismy sie ze mamy tylko popatrzec pochodzic i jak powiemy "teraz" to przylozymy palucha do koloru zeby zobaczyc czy moja wizja żółci pokrywa sie z jego.. i co... i wybralismy ten sam kolor cudownie bo juz sie balam ze bedziemy pol roku wybierac cos co nam sie spodoba.. wiec... malujemy duluxem once- egzotyczny sen
Wierze, że Rybulce już musi być ciężko...ja mojej koleżance towarzyszyłam w dniu terminu porodu w wycieczce do reala...i to na dodatek pieszej ale uparła się i koniec.
Końcówka rzeczywiście jest "ciężka" ale może już niedługo Miłoszek się pojawi na kiedy to Wojtek wróżył poród? na 17.04??

Rybulko za egzam, ale to będzie pikuś, dasz radę

co do Wojtasa to skarb Ci się trafił

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Ciao Laseczki w nowej części
Mam fajny humorek, byłam z tż-em na zakupach i dostałam od niego taka fajną sexy czarną koszulko/bluzke z ramiączkami ze swięcących kamieni i stanik do niej na silikowanych ramiączkach i zapięciu Jak to kobiecie dużo do szczęścia nie trzeba

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Myszka-maj - GRATKI!
Ja wczoraj byłam sama na zakupach, moj maż jakoś ostatnio nie ma do nich cierpliwosci, a szczegolnie do tych ciuchowych.

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym wątku

Jestem w szoku, że już mamy nową część. Odnosząc się jeszcze do poprzedniej:

Madzia przykro mi z powodu dziadka.

Apropo pochówku pary prezydenckiej na Wawelu, to właśnie wszyscy zwalili to na kard. Dziwisza a się okazuje, że to wcale nie był jego pomysł. Prawdopodobnie to ktoś ze współpracowników prezydenta wystąpił z taką prośbą i Dziwisz się zgodził po prostu.

Przeczytałam pobieżnie ten post na samosia.pl i jestem w szoku. Wierzę, że takie prorocze sny się zdarzają. Szkoda tylko, że na tamtym forum panuje taki chaos, że trudno się dokapować, kto co pisał i części postów brakuje.

Myszko jeszcze raz gratuluję
Ktosiu teraz to nikt się nie przyzna od kogo ten pomysł wyszedł skoro widać jak ludzie reagują na nią, ale ja jakoś obstaję przy Dziwiszu...

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Nadrobiłam
Nie piszę zbyt czesto bo mam możliwość wchodzenia na Wizaż tylko w pracy. W domu zostałam (nie wiem dlaczego) wylogowana z Wizażu i nie mogę się ponownie zalogować bo nie pamiętam hasła Nie wiecie czy można ten problem jakoś rozwiązać? Wpisałam już wszystkie możliwe hasła i nic
Teraz pędzę nadrabiać nasze kluby.
Klion napisz do moderatora, że zapomniałaś hasła. Bo w ustawieniach możesz zmienić hasło lub e-mail pod warunkiem, że pamietasz obecne hasło bo trzeba je podać zanim się zmian dokona

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny ale sie porobiło

Wczoraj już nie mogłam patrzec na TZ. Chodził przybity i non stop mówił, że będzie tego żałował, ze go nie będzie na pogrzebie. Poszlismy w firmie sie zapytac, czy w piatek jest nasz ostatni dzien w tej pracy. Okazało się, że wszyscy ludzie z biur konczą dziś. Szybka decyzja. stwierdzilismy, ze jednak jedziemy na ten pogrzeb. Poszłam do szefa (ale tej firmy nie biura pracy) powiedziec jaka jest sytuacja. Tylko, ze tak się rozpłakałam, ze słowa po angielsku nie mogłam powiedziec. w koncu mi sie udało. Powiedzieli abysmy dzis wzieli wolne i wyjechali. wiec dzis juz nie idziemy do pracy.

ale co więcej. TZ zadzwonił do biura pracy powiedziec o co chodzi. Powiedzieli, ze pewnie taka sytuacja to mamy jechac. A ze teraz nie ma pracy tak jak sądzilismy (bo znajomi jada do PL, lub siedza w domach) to powiedzieł,z e na tydzien lub dwa mozemy jechac. ale TZ cos tkneło i się zapytał, czy zostawiac rzeczy, a szef dodał, ze lepiej abysmy je zabrali bo bez sensu rezerwowac mieszkanie pewną prace mamy od lipca wiec czuje, ze w międzyczasie bedzie lipa.

Dlatego dzis juz sie pakujemy ze wszystkim i opuszczamy mieszkanie. w sumie to nie wiem czy jeszcze tu wrócimy. Niby chcemy, ale jak mamy byc bez pracy to bez sensu.

ale tego się lekko spodziewalismy.
Madzia skoro nei ma pracy to nie ma sensu siedziec. Jak sama piszesz od lipca macie prace pewną wiec zawsze możecie wrócić...my się chyba nie doczekamy na żadną propozycję...

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Dla wszystkich dolatujących do Polski w najbliższym czasie, dzisiaj nad Polską jest zamknięty cały ruch powietrzny, właśnie z powodu tego pyłu.

A przepraszam, tylko Kraków i Rzeszów działają:

http://wiadomosci.onet.pl/2156118,11...owem,item.html

Myszka - GRATULACJĘ! Dbaj o siebie i maleństwo
Madzia - wracajcie, będziecie mieli spokojniejsze sumienie, a później zadecydujecie, czy wracacie, czy zostajecie.

Witajcie w nowym wątku! Ja też się melduję!

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Ale ja też tak miałam po dłuższej nieobecności i normalnie daje się, ze zapomniałaś hasła, oni Ci wysyłają tymczasowe hasło na maila i zmieniasz sobie ponownie hasło. Szybko i sprawnie to idzie
Guciu w TVN-ie mowili ze poki co działają jeszcze lotniska w Krakowie i Rzeszowie, ale to pewnie tez kwestia czasu

muszę iść posprzątać, popakować nas...i wybrac sie do Rossmanna, a tak mi się nie chce

Mona_ja wszystkiego najlepszego w dniu urodzin

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-04-16 o 09:26
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:22   #92
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XVIII

Cytat:
Madzialenka dobrze zrobilscie.. bardzo dobrze... jak wrocisz mozesz sie przejsc po skzolach i powiedziec ze cv jest aktualne, czy tam zaniesc jeszcze raz.. beda wiedzieli ze moga dzwonic
Jeszcze rano miałam mase dylematów w głowie, ale powoli mi się to rozjasnia. Czuję, ze dobrze robimy.
Może troszkę nas to zaskoczyło, stało się za szybko, ale przeciez lekko sie tego spodziewałam.

A z tą szkołą masz rację. Przynajmniej bede na miejscu i nie bedzie tak, ze ktoś zadzwoni a tu dupa, bo ja za granica jestem

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:25   #93
aniaaa84
Zadomowienie

Madzia wcześniej zaczniecie starania

Edytowane przez aniaaa84
Czas edycji: 2010-04-16 o 09:29
aniaaa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:35   #94
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
co do Wojtasa to skarb Ci się trafił
no ba
nigdy w to nie watpilam

Cytat:
Jeszcze rano miałam mase dylematów w głowie, ale powoli mi się to rozjasnia. Czuję, ze dobrze robimy.
Może troszkę nas to zaskoczyło, stało się za szybko, ale przeciez lekko sie tego spodziewałam.

A z tą szkołą masz rację. Przynajmniej bede na miejscu i nie bedzie tak, ze ktoś zadzwoni a tu dupa, bo ja za granica jestem
rozumiem bo niby dziadkowi juz nie pomozecie... ale tz moze poczuc sie lepiej bedac z nim.. ja bym napewn poczula sie lepiej... a ty sie z nim wkoncu pozegnasz zeby nie miec wyrzutow ze nic mi nie powiedzialas...
Stary 2010-04-16, 09:38   #95
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki

Guciu w TVN-ie mowili ze poki co działają jeszcze lotniska w Krakowie i Rzeszowie, ale to pewnie tez kwestia czasu

muszę iść posprzątać, popakować nas...i wybrac sie do Rossmanna, a tak mi się nie chce

Mona_ja wszystkiego najlepszego w dniu urodzin
Aniu właśnie zedytowałam, bo doczytałam o Krakowie i Rzeszowie
Mona-ja dużo słonka i radości i przede wszystkim spełniania wszystkich marzeń!!!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 09:48   #96
klion78
Zadomowienie

Dziewczyny dzieki za porady odnośnie tego mojego hasła na Wizaz. W domu spróbuję jeszcze raz pokombinować.
Stary 2010-04-16, 09:55   #97
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia wcześniej zaczniecie starania

To samo dzis męzowi powiedziałam.

Stary 2010-04-16, 10:03   #98
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:

To samo dzis męzowi powiedziałam.
To duży plus

z powodu wybuchu wulkanu moze zostać przesuniety niedziely pogrzeb Pary Prezydenckiej...

...biore sie za sprztanie
Stary 2010-04-16, 10:04   #99
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
atomufka moze.
Na pewno bo ja mam pamiec do numerow i ten do Poznania zawsze ma taki sam nr
3mam kciuki za Twoj lot

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:08   #100
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Która chce się za mnie spakowac??

Wynosze torby i wynosze, toż to w cięzarówkę się nie zmieści a w naszego leona to już w ogóle

Stary 2010-04-16, 10:09   #101
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Ana zapomniałam wczoraj odpisać, ale ja bym zaczęła tę historyjkę od zwykłego " Za górami, za lasami". Dzieciaki są bardzo pomysłowe, tylko trzeba im się dać wykazać. Tu będą mieli szerokie pole do popisu.

Madzialenko dobrze, że wracacie, jakoś to będzie

Ciekawe jak nasza Rybulka, to dziś ma ten egzamin, prawda? trzymam kciuki

Idę dziś do fryzjera, sa sa sa
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:19   #102
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dwie raklamówy jedzenia mamy dla znajomych wszystko otwarte, to przeciez nie bedziemy tego zabierac

Stary 2010-04-16, 10:27   #103
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Ana zapomniałam wczoraj odpisać, ale ja bym zaczęła tę historyjkę od zwykłego " Za górami, za lasami". Dzieciaki są bardzo pomysłowe, tylko trzeba im się dać wykazać. Tu będą mieli szerokie pole do popisu.

Ciekawe jak nasza Rybulka, to dziś ma ten egzamin, prawda? trzymam kciukI
MAM NADZIEJE ZE RYBULCE SIE UDa DZIS

co robisz zwłosami???

ja tez planuje sciąć i te rude zmienic na brązik ladnyz blond pasemkami

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:30   #104
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
MAM NADZIEJE ZE RYBULCE SIE UDa DZIS

co robisz zwłosami???

uporządkować mojego boba, bo odrósł mi już bardzo, w końcu 3 miesiące nie byłam u fryzjera.
Stary 2010-04-16, 10:38   #105
Gucia0987
Zakorzenienie

Ja się miałam farbować teraz w weekend, ale nie jadę do domu, więc nici z tego, chyba, że przekonam TŻeta, żeby mnie farbnął. Ostatnio wyszło mu świetnie, to może i tym razem będzie chciał

A ja u fryzjera nie byłam od lipca. W lipcu się obcinałam, bo mieliśmy przyśpieszać ślub, w końcu nie przyśpieszyliśmy i przed wrześniem już nie byłam, bo świetnie odrosły i tak sobie rosną do dzisiaj

Myślę, że w maju pójdę coś z nimi zrobić, co by na wiosnę jakoś wyglądać!

Madzia dasz rade z tym pakowaniem! Jedzenia nie bierz, bo to bezsensu, a tylko Ci miejsce zajmuje. Powodzenia, bo ja osobiście pakować się nie znoszę!

Stary 2010-04-16, 10:40   #106
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia dasz rade z tym pakowaniem! Jedzenia nie bierz, bo to bezsensu, a tylko Ci miejsce zajmuje. Powodzenia, bo ja osobiście pakować się nie znoszę!
No ja normalnie nie wiem za co sie brac

Ja tez sie miałam farbowac w ten weekend. Mam farbę, tylko nie ma kiedy

Jejku pewnie dopiero wyjedziemy, potem z 15 godzin drogi i... na 13 pogrzeb, mam nadzieje, ze spokojnie zdązymy.

Stary 2010-04-16, 10:42   #107
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Ciekawe jak nasza Rybulka, to dziś ma ten egzamin, prawda? trzymam kciuki

Ja tez ide Ja ide zrobic kolorek i podciac ,zaraz wychodze

Madzia a kiedy ten pogrzeb? na 13 jutro? kurcze jedzcie ostroznie

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2010-04-16 o 10:44
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:44   #108
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Madzia a kiedy ten pogrzeb? na 13 jutro? kurcze jedzcie ostroznie
Jutro o 13.
Dlatego dzis juz nie poszlismy do pracy, bo bysmy skonczyli o 24

Stary 2010-04-16, 10:44   #109
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
własnie podali, ze zamknieto ruch lotniczy nad Polską z powodu chmury wulkanicznej działa chyba tylko w Krakowie i gdzieś jeszcze na południu

http://wiadomosci.onet.pl/2156118,11...owem,item.html

w Jasionce kolo Rzeszowa...

Madzialenka wiesz, ze skoro odeszlo jedno zycie to pewnie pojawi sie drugie- a moze juz jest
acha ostatnio pomalpowalam od Ciebie przepis na tunczyka z parmazenem i wyszedl super nastepnego dnia moj Tz znow chcial, a on nie przepada z regfuly za makaronami

Rybulka trzymam kciuki za egzamin

pozdrawiam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:46   #110
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
w Jasionce kolo Rzeszowa...

Madzialenka wiesz, ze skoro odeszlo jedno zycie to pewnie pojawi sie drugie- a moze juz jest
acha ostatnio pomalpowalam od Ciebie przepis na tunczyka z parmazenem i wyszedl super nastepnego dnia moj Tz znow chcial, a on nie przepada z regfuly za makaronami
ciesze sie, ze tuńczyk smakował.

Ja w ciązy napewno nie jestem, bo biorę tabsy... ale jak nie będziemy tu wracac to... niedługo je odstawię.

Stary 2010-04-16, 10:46   #111
Maggie1983
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
no wiec mozecie mnie oficjalnie wpisać na listę lekarz potwierdzil ciaze, wszystko ok tylko ciaza jest mlodsza niz to wynika z OM gdzies 5-6 tydz ale ogolnie wszystko jest ok tp 27.11.2010 wiecej szczegółow w K

aaaaaaaaa i dziekuje za kciuki przede wszytkim
hahaha super
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
atomufka ja rani czytalam o chinach przy okazji tego wulkanu mysle ze to polaczone, ze plyty sie tak jakos rozjechaly czy cos

ps. Wogole nie ma zadnych informacji ze swiata w tv, juz mam tego dosc.

w razie co juz dzis sprawdzalam loty, i do poniedzialku wlczane sa wykuiopne bilety na samoloty

zabcia na 2 tygodnie. no teraz juz mniej.

maggie i jak wyszla Ci fasolka??
wyszla wyszla zebralam komplementy od meza, tesciowej i mamci narobilam najwiekszy gar jaki mialam, wiec trzeba to bylo jakos rozdzielic
Pod moim sercem,inne bije serce:nieznane,a jakie bliskie i kochane.Pod moim sercem małe rączki dziecka,cichutko pukają do mojego serca.Myślę sobie wtedy:może być wspanialej?Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje
Maggie1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:47   #112
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Czesc slonca
Czytalam wlasnie ostatni watek i sie dziwie ze tak malo splodzilyscie A tu takie zaskoczenie ze juz nowy watek jest hahaha
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:49   #113
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
widze ze sie zgadzamyyyyy

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
sciac rude? o nołłłłłłł

napisalalm Rybulce ze trzymamy za nia kciuki!
Stary 2010-04-16, 10:52   #114
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

A ja umieram, wstętny okres przylazł i brzuch mi chyba zaraz rozsadzi

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 10:54   #115
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

aaa zapomniałam wspomniec, że ekspres do kawy o którym pisałam, został wczoraj zamówiony do tego rodzice moi kupili dla TZ kubek xxl bo on lubie pic kawę

Stary 2010-04-16, 10:56   #116
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
widze ze sie zgadzamyyyyy

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

Stary 2010-04-16, 10:59   #117
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

To już 9 miesiąc od kiedy się staramy i chyba pierwszy bez łez i histerii, choć po cichu chyba oboje mieliśmy nadzieje na cud

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:01   #118
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 11:03   #119
Gucia0987
Zakorzenienie

Madzia przesłałabyś mi na priv przepis na ten makaron z tuńczykiem. Gdzieś mi umknął i sobie nie skopiowałam

Stary 2010-04-16, 11:05   #120
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia przesłałabyś mi na priv przepis na ten makaron z tuńczykiem. Gdzieś mi umknął i sobie nie skopiowałam
juz wklejam

Składniki:
Makaron: penne, rurki, farfalle [motylki] bądź spaghetti
1 puszka tuńczyka w oleju
1 duża cebula
2 duże łyżki majonezu
sól, pieprz
ew. garśc świeżej pietruszki i świeżo starty parmezan

Przygotowanie:

Gotujemy makaron [1 puszka tunczyka wystarcza na przygotowanie dania dla 2 osób zatem makaron odmierzcie według uznania dla 2 osób]
smażymy pokrojoną w prążki cebulkę na oleju do momentu, aż się zeszkli, następnie dodajemy puszkę tuńczyka i mieszamy wszystko razem.
Gdy chwilkę się to razem podsmaży na małym ogniu dodajemy sól i pieprz do smaku, odstawiamy patelnie i dodajemy majonez, mieszamy dokładnie. Potem mieszamy to razem z wcześniej ugotowanym i przelanym zimną wodą makaronem i gotowe! podajemy z posypanym po wierzchy parmezanem!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości