|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: L'oreal Casting Jasny Brąz- ktoś używał?
Witam
Voodio-wejdą w temat,nie uwierzę,że w ciemnych włosach wyglądasz koszmarnie Casting u jednych trzyma się jak farba u innych zmywa się jak szampon,ale to dobry środek i włosy są po nim ładne i wyglądają zdrowo. Pozdarwiam
|
#92 |
|
Wtajemniczenie
|
johnie, dziękuję raz jeszcze
boniulko, w za ciemnych włosach naprawdę wyglądam nieciekawie, parę razy zrobiłam się na czarno i od tej pory każdy mi odradza ![]() Skuszę się więc na Casting, tylko zerknę jeszcze w sklepie czy mają ciemny blond Już mam po dziurki w nosie tych moich bezsensownych platynowych refleksów.Również pozdrawiam Tak teraz wyglądają moje włosy. Chciałabym by całość miała kolor taki, jak ten u nasady
|
|
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
Voodia, ten kolor byl robiony szamponem loreala ciemny blond, chyba wlascie casting. Milego wieczoru
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
johnie, dosłownie z nieba mi spadasz
![]() Na pierwszy ogień wezmę ciemny blond, albo zmieszam ciemny blond z jasnym brązem
|
|
|
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Pomalowałam dziś włosy ciemnym blondem i jestem nawet zadowolona. Szampon na szczęście nic a nic nie przyciemnił moich nauralnych włosów, a nadał im pięknego, złotego odcienia. Pasemek niestety całkiem nie pokrył
, ale są duuuużo mniej widoczne. Za 2-3 tygodnie planuje użyć go ponownie; na jasny brąz się nie skuszę, bo czuję coś, że byłby za ciemny.
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
LoReAl CaStInG - chamois
dziewcyzny , uzywala ktoras z was tego kolorku ?
albo tego szamponu bo bardzo mnie ksui ten kolorek bo pewnie wyjdzie cimeniej niz na opakowaniu , raczej jasny/srendi braz ale jak sie splukuje i po jakim czasie ?
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: LoReAl CaStInG - chamois
Kolor wychodzi bardzo szaro-bury i ciemny, ja nie polecam.
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
casting - kasztan Ambre czy jasny brąz Marmotte...
Witam!
Mam pytanie odnośnie - który odcień wybrać... czy kasztan (ambre) nr 30 czy jasny brąz (marmotte). Moje włosy są koloru ciemnego blondu przyciemniłam szamponem casting (ciemny blond) ale chciałabym by były brązowe ale bez rudości choć i by nie były w bardzo chłodnym kolorze - chłodów nie lubie. piszecie że kolory wychodzą zawsze ciemniejsze a ja bym chciała uzyskać średni brąz nie za jasny i tez nie wpadajacy w czerń- który z tych kolorów byłby bardziej odpowiadający? Bardzo byłabym wdzieczna za fotki - Bardzo proszę o pomoc Oto kolorki |
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: casting - kasztan Ambre czy jasny brąz Marmotte...
zdecydowanie ładniejszy jest kolor 2 linka ; - )
|
|
|
|
#100 |
|
Rozeznanie
|
Casting na początku i tak wyjdzie Ci ciemniejszy, więc jak nie chcesz być czarnulą to wybierz ten jaśniejszy brąz
|
|
#101 |
|
Raczkowanie
|
Potwierdzam, że wyjdzie ciemniejszy
|
|
|
|
#102 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam kasztan. Jak nie chcesz rudości, to lepiej wybierz ten drugi
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
dziękuje bardzo za porady. oj rudości nie chce... ale jak sama nazwa jasny brąz to do czarnego powinien miec chyba troche "drogi"na opakowaniu bardzo ładnie wyglada kasztan ale jak podobno ma przebłyski rudosci... a ma moze ktoś foteczke włosków z tymi kolorkami? jasny brąz nie jest to bardzo zimny kolor? ma w sobie troche "ciepła"? bo w ziemistych mi brzydko i w popielach...
|
|
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
ja mam wloski pofarbowane jansym brazem i wyszedl zimny brazik i raczej z rudosci nic nie ma ani z cieplego odcienia wiec jesli w takich ci nei aldnei to lepiej wybierz kasztan
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
Ja mogę posłużyć fotkami... Pierwsze niedługo po farbowaniu, a dwa następne jak już kolor się trochę "wypłukał". Tak jak mówiłam, to był kasztan
U mnie w rzeczywistości wyglądał jeszcze bardziej rudo, niż na zdjęciach, ale mi to akurat odpowiadało Także Tobie polecałabym raczej jasny brąz (który na początku pewnie też będzie trochę ciemniejszy, ale rudości mieć nie powinien)
|
|
|
|
#106 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje slicznie za foteczki rozwiały moje wątpliwości kasztan napewno odpada bo ja chciałabym osoagnać esekt podobny do fotek które załaczam
- czy po jasnym brązie miałabym przybliżony efekt? ![]()
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
loreal casting nr 51 czy ktos stosował???
wutam wszystkie forumkowiczki, mam pytanie do specjalistek: czy ktos używał szamponu casting tego o jasnym kolorze blond???mam jasne włosy i od 2 lat farbuje je na jasne blondy, chce spróbowac szamponu aby nie niszczyc włosów amoniakiem. prosze o rade czy warto???jakie macie z tym produktem doswiadczenia?? z góry dziekuje Emila
|
|
|
|
#108 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: loreal casting nr 51 czy ktos stosował???
czy ktos moze mi odpowiedziec bo bardzo mi zależy!!!
|
|
|
|
#109 |
|
Przyczajenie
|
i jak ktos jeszcze doradzi? a moze inne szampony dadza mi taki efekt jak na zdjeciach które pietro wyżej umieściłam. Dziś ogladałam farbe schwarzkopf Natural & Easy i np średni karztanowy albo kaszmirowy jasny brąz nie powiem - spodobały sie ktoś uzywał? ja z farb jedynie uzywałam loreala moze ktoś zna farbke z ładnie wychodzącym brązem choć chciałabym teraz na szampon przejsc bo szkoda mi moich włosów przeszły troche rozjasniania... Pozdrawiam i prosiłabym o wsparcie...
|
|
|
|
#110 |
|
Zadomowienie
|
doświadczenia z L'OREAL CASTING
witam napiszcie o swoich doświadczeniach z szamponem koloryzujacym bez amoniaku L'OREAL CASTING!
kupiłam go dziś odcień Ciemny brąz(14) bo w moim mieście nie szamponu koloryzujacego JOANNA "czekoladowa pokusa" którym zawsze farbowałam włoski i troszkę się boje że bedzie coś nietak odrosty mam spore i kolor już zmyty dość pisać pisać
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: doświadczenia z L'OREAL CASTING
Witaj
Moje doświadczenia z tym szamponem oceniam jak najbardzie pozytywnie,dla dokładnosci przejrzyj opinie na KWC.Jedni twierdzą jednak,że jest to farba inni nie,ja sama nie wiem jak to dokładnie jest bo napewno trzyma się bardzo długo,tak długo,że nigdy nie doczekałam się sprania całkowicie i nakładałam coś innego.Jestem zadowolona tez z Marionu Ciemna czekolada,który zapewniam spiera się całkowicie-to tak na marginesie.Pozdrawiam serdecznie
|
#112 |
|
Rozeznanie
|
Ja uzywam granatowej czerni i mooze szybko sie spiera[chociaz dla mnie to nie ma roznicy ;P i tak musze co 3 tyg farbowac odrosT] to jest swietny bo nie niszczy kudlow
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam bardzo dobre doświadczenia z castingiem...jestem bardzo zadowolona i naprawde długo sie trzyma na moich włosach
i kolorki sa bardzo fajne własy po farbowaniu sa mieciutkie i fajnie i bardzo podoba mi sie ta odżywka ktora jest w tym![]() Pozdrawiam |
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
i zafarbowałam
są czekoladowe jak chciałam taki ciemny brąz mięciutkie, milutkie , kachaniutkie włoski mam super super jestem okropnie zadowolona wyprostowałam je po farbowaniu Loreal Studio HOTLIS i są cudowne
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również ostatnio skusiłam się na Loreal Casting.
Zawsze farbowałam Wellą Safirą na kolory czerwono-bordowe. Z Loreal Casting kupiłam WIŚNIE nr 26. Pokrył odrosty bardzo dokładnie i mija już PIĄTY tydzień jak nie farbuję włosów!!! Nie wiem jak to działa,ale działa! Kolor naprawdę u mnie trzyma się już 5 tygodni i odrostów jako takich nie widać! A włoski jakie są cudowne: gładkie, miękkie i nie są przesuszone jak po farbach z amoniakiem. Polecam każdemu
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
nigdy nie farbowalam wlosow, moj kolor naturalny to ciemny blond, ale chcialabym je troszke rozjasnic. Czy ten szampon koloryzujacy rozjasni mi wloski?? Niszczy je w jakis sposob? bo prostuje i boje sie o kolejne uszkodzenia.. Mam wlosy dlugie i nie chce potem ich scinac
. Czy ktoras z Was uzywala jasneog blondu ?? Pozdrawiam..
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jestem szatynką ( jasną ) i też chciałabym troszkę rozjaśnić włoski.
Czy mogę użyć do tego Loreal Casting ? |
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
niestety na opakowaniu jest napisane ze nie rozjasnia wlosow. moze przyciemnic lub zmienic odcien
ja uzywam koloru ciemny bordo i rowniez jestem zadowolona chociaz kolor zmienia sie z czasem-z bardzo ciemnego wrecz czarnego z czerwonym polyskiem po dosc ciekawy ciemny braz.
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Loreal casting ciemny blond czy jasny brąz???
Mój naturalny kolor włosów - ciemny blond.
Długi czas rozjaśniałam włosy, robiąc sobie delikatne pasemka w kolorze jasny blond. Dwa m-ce temu przyciemniłam włosy szamponem koloryzującym na kolor brąz odcień zimny. Efekt niezły, ładnie pokryło. Teraz kolor już mi się wypłukał i włosy są nieco ciemniejsze od naturalnych - szampon nie wymył się do końca. Zastanawiam się co dalej... Chciałabym użyć szamponu loreal casting tylko nie wiem jakiego efektu mogę spodziewać się po ciemnym blondzie. Mniej więcej przewiduje efekt po jasnym brązie, będzie trochę za ciemny jak na moje wyobrażenia o jasnym brązie. Zależy mi na mniej kontrastującym kolorze włosów z moją jasną karnacją. Może macie jakieś fotki po swoich doświadczeniach... |
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Loreal casting ciemny blond czy jasny brąz???
Witam
Ciemny blond wyjdzie na początku jak brąz,może jasny brąz spłucze się dopiero po jakimś czasie,jasny brąz może wyjść nawet jak ciemny brąz,to zalezy od stanu Twoich włosów im bardziej zniszczone presuszone tym kolor chwyci intensywniej.Polecam najpierw ciemny blond,a jak kolor nie spodoba Ci się to zawsze możesz pofarbować ciemniejszym odcieniem.W przypadku jasnego brązu jesli wyjdzie zbyt ciemny i nie wypłucze się do końca wtedy już tylko rozjaśniacz pomoże. Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:46.

Już mam po dziurki w nosie tych moich bezsensownych platynowych refleksów.
, ale są duuuużo mniej widoczne. Za 2-3 tygodnie planuje użyć go ponownie; na jasny brąz się nie skuszę, bo czuję coś, że byłby za ciemny.