Pierścionek zaręczynowy i obrączka na jednym palcu - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-03-12, 11:44   #91
ollka27
Raczkowanie

Dot.: Pierścionek zaręczynowy i obrączka na jednym palcu

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
ja mogę napisać: nadal noszę tak jak zawsze a jak za parę miesięcy mi zaczną łapki puchnąć, to pewnie w ogóle ściągnę i tyle z tego będzie
Ja też noszę nic się nie zmieniło
ollka27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 14:44   #92
monia503
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ollka27 Pokaż wiadomość
Ja też planuje nosić obrączke i pierścionek na jednym palcu.
Sama obrączka jest cienka więc z pierścionkiem będzie pasować.
monia503 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 20:30   #93
bezaczek7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ainhoa Pokaż wiadomość
Ja to noszę jak mi nastrój podpowiada. Albo razem, a czasem pierścionek na lewej na serdecznym. Zależy.
Ja akurat nie mam problemu z puchnięciem dłoni i jak nie mam obrączki na palcu to jakoś mi tak pusto jest. Jeszcze mi się nie zdarzyło, abym nie założyła. Pierścionek, owszem bywają dni, że nie zakładam, ale obrączka zawsze. Jest tak wygodna i świetnie wyprofilowana, że czasem sprawdzam, czy ją mam
Tak patrzę na łapki znajomych, czy na uczelni czy gdziekolwiek to obecnie większość obrączek to klasyka zdecydowanie. Może nie półokrągłe, jak nasze, ale płaskie lub płaskie fazowane wiodą prym.
I często są z jednokamyczkowym pierścionkiem razem, lub pierścionek na serdecznym lewej.
Niby ta moja półokrągła jest fajna, ale czasem się zastanawiam czy ta płaska nie wyglądałaby lepiej...
pisałam to kilkanaście dni po tym jak się dowiedziałam o ciąży, wiec temu z tym puchnięciem normalnie też mi nie puchną, tylko jak jest zimno albo mi zimno(prawie zawsze ) to czasem nawet obrączka mi lata, a jest dopasowana. pierścionek mi się przekręca cały czas, ciągle go poprawiam, czasem sam mi zjeżdża tak, że oczko znajduje się po wewnętrznej stronie dłoni, ale teraz trochę przytyję, to i w palce może pójdzie i już nie będzie tak jeździł. już nawet wypracowałam odruch poprawiania pierścionka małym palcem tej samej dłoni
Cytat:
Napisane przez ollka27 Pokaż wiadomość

tylko nie chciałabym doprowadzić do sytuacji jak miała znajoma-musieli jej rozcinać, więc zapobiegawczo w późniejszych tygodniach chyba będę tylko pierścionek nosić, a na koniec to chyba wszystko pozdejmuję. jakoś się boję rozcinania, brzmi strasznie
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-07, 20:50   #94
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość

tylko nie chciałabym doprowadzić do sytuacji jak miała znajoma-musieli jej rozcinać, więc zapobiegawczo w późniejszych tygodniach chyba będę tylko pierścionek nosić, a na koniec to chyba wszystko pozdejmuję. jakoś się boję rozcinania, brzmi strasznie
Ja w ciazy zdjelam obraczke, jak zaczela mi schodzic z palca z lekkim oporem. I dobrze, bo pod koniec juz nawet zalozyc jej nie moglam Zalozylam zaraz po powrocie ze szpitala ;-)

Wysłane z mojego LG-E455 przy użyciu Tapatalka
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-11, 10:09   #95
agnieszka_2612
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monia503 Pokaż wiadomość
Ja też planuje nosić obrączke i pierścionek na jednym palcu.
Sama obrączka jest cienka więc z pierścionkiem będzie pasować.
Ja również mam taki zamiar

agnieszka_2612 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 01:43   #96
Emilka020c
Raczkowanie

Ja także będę nosiła razem. I zauważyłam, że wiele osób teraz tak nosi
A tak z innej beczki, troszkę nie na temat, dziewczyny - czy cały czas nosicie swoje pierścionki zaręczynowe?
Wiem że różnie bywa, mam koleżankę która nie nosi, bo jak się dowiedziałam 'zaręczyny nic nie zmieniają'. Ja wczoraj nie założyłam i wyszłam do sklepu bez, to jak z przyzwyczajenia spojrzałam na rączkę i zobaczyłam że nie ma aż podskoczyłam i zaczęłam gorączkowo szukać na szczęście przypomniało mi się, że zdjęłam na chwilkę i położyłam w sypialni
podczas której masz totalną pewność,
że spotkasz miłość swojego życia
Emilka020c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 10:02   #97
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Emilka020c Pokaż wiadomość
A tak z innej beczki, troszkę nie na temat, dziewczyny - czy cały czas nosicie swoje pierścionki zaręczynowe?
Wiem że różnie bywa, mam koleżankę która nie nosi, bo jak się dowiedziałam 'zaręczyny nic nie zmieniają'. Ja wczoraj nie założyłam i wyszłam do sklepu bez, to jak z przyzwyczajenia spojrzałam na rączkę i zobaczyłam że nie ma aż podskoczyłam i zaczęłam gorączkowo szukać na szczęście przypomniało mi się, że zdjęłam na chwilkę i położyłam w sypialni
Ja po domu nie noszę, tak jak nie noszę innej biżuterii. Jak wychodzę z domu to zakładam, chyba że idę na basen/rower/itp. Jak mi się nie zapomni
annic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 11:01   #98
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285
Konto usunięte

Noszę cały czas, zdejmuję tylko do kąpieli, na noc i jak sprzątam, nie wyobrażam sobie inaczej, bo by czegoś mi brakowało.
3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-27, 11:06   #99
Almariel
Zakorzenienie

Ja juz od dawna nie nosze pierscionka. Tylko obraczke mam na palcu caly czas.

Stary 2014-05-27, 11:44   #100
tutaj
Zakorzenienie

Noszę 24h/7 dni w tygodniu
Zdejmuję tylko do robienia mielonych
Stary 2014-05-27, 12:15   #101
201610281624
Konto usunięte

A ja chciałam nosić razem na palcu i to i to i czasem tak noszę, jednak częściej obrączkę na prawej, a pierścionek na lewej, choć pierścionek mogłabym zakładać na weekendy i od święta i na co dzień samą obrączkę nosić.
Sporo znajomych mi par nosi tylko obrączki, dziewczyny bez pierścionka, a jeszcze więcej nie nosi obrączek wcale, no dziwi mnie to troszkę, bo przezywały kilkanaście miesięcy jakie wybrać, by teraz ich nie nosić, dziwne to dla mnie.
Pierścionek ściągam do snu jedynie, a obrączkę mam cały czas, no chyba, że do sprzątania zdejmuję.
201610281624 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-27, 20:10   #102
Almariel
Zakorzenienie

No ja nie wyobrazam sobie nie nosic obraczki. Jak zdjelam w ciazy, bo mi palce puchly, to mi bylo jakos dziwnie bez niej. pierscionek mam z duzym oczkiem i przestalam nosic na co dzien w obawie, ze skalecze dziecko i jakos tak odzwyczailam sie, zakladam tylko na specjalne okazje.

Stary 2015-03-04, 21:09   #103
Terha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Almariel Pokaż wiadomość
No ja nie wyobrazam sobie nie nosic obraczki. Jak zdjelam w ciazy, bo mi palce puchly, to mi bylo jakos dziwnie bez niej. pierscionek mam z duzym oczkiem i przestalam nosic na co dzien w obawie, ze skalecze dziecko i jakos tak odzwyczailam sie, zakladam tylko na specjalne okazje.

Odświeżam wątek.
Witajcie .
Ja do tej pory chciałam dwukolorową obrączkę z kamieniem, ale mój pierścionek będzie się pięknie prezentował z obrączką na jednym palcu (przynajmniej tak mi się wydaje), więc zastanawiam się, czy nie wybrać klasycznej 3 mm. Jedna z wizażanek zapytała się, czy nie boję się, że mi się złoto zniszczy,a ja nawet o tym nie pomyślałam. Dlatego trafiłam na ten wątek. I po jego przeczytaniu wnioskuję, że jeśli uważam to za dobry pomysł to chyba warto spróbować. Mi klasyczne obrączki niespecjalnie się podobają, dlatego mam nadzieje że jak już się na nie zdecydujemy to będe mogla dożywotnio nosic zaręczynowy z obrączką .

Terha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-04, 21:16   #104
wildDaisy
żona bez ogona

Dziewczyny, które nosicie pierścionki razem z obrączką
możecie wrzucić zdjęcia jak to u Was wygląda?

Przejrzałam cały wątek i tylko dwa zdjęcia są Wasze, a dwa znalezione w necie, takie amerykańskie.
Stary 2015-09-05, 16:40   #105
morsmordre
sajkolidżist

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość

Przejrzałam cały wątek i tylko dwa zdjęcia są Wasze, a dwa znalezione w necie, takie amerykańskie.
Podpinam się i podbijam

2017: 34
2018: 4
morsmordre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-07, 13:39   #106
bezaczek7
Zakorzenienie

moje połączenie aktualne https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1362433923
za parę dni będzie już 5 lat i rok po porodzie. zmieniło się tylko tyle, że z lewej ręki pierścionek komunijny zdjęłam i noszę tylko obrączkę z pierścionkiem na prawej. no i zostały mi 3 kg po ciąży, które skrzętnie pielęgnuję i już tak pierścionek mi nie lata
wishlista
18WRZESIEŃ2010
08wrzesień2014 ostatecznie 17.09. 14:35
bezaczek7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-07, 17:45   #107
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wildDaisy Pokaż wiadomość

nie wrzucę bo pierścionek dość identyfikowalny a mam znajomych aktywnych w internecie.

Łącznie pierścionek+ obrączka dają 6 mm, żółte złoto, szukając pierścionka szukałam takiego który będzie dobrze wyglądał z obrączką. Pierścionek nie ma wystającego oczka.
Mnie się podoba to połączenie. Razem noszę na jakieś wyjście. Oba są już porysowane.

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2015-09-07 o 17:47
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-10, 11:54   #108
teorema
Wtajemniczenie

Tutaj możecie pooglądać inne połączenia pierścionka z obrączką:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=817161

teorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-22, 10:30   #109
Amaranta16
Raczkowanie

Witam,

chciałam odświeżyć wątek, bo mam pytanie do ,,doświadczonych" mężatek O wczoraj jestem posiadaczką prześlicznego pierścionka zaręczynowego, ale jest trochę za duży i wchodzi mi tylko na środkowy palec prawej ręki. Niby nie jest to wielkim problemem, bo za rok dołącze do niego obrączkę, z tym że chciałabym oba cudeńka nosic na jednej dłoni. I tu rodzi się moje pytanie - lepiej je nosić na jednym palcu, czy obok siebie na sąsiadujących? Czy noszone osobno nie będą jakies niewygodne w użytkowaniu, jak bedą o siebie uderzać? Nie mam doświadczenia z taka ilością biżuterii na dłoniach, a zostało mi jeszcze 15 dni na wymianę w sklepie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-08-22, 16:53   #110
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Amaranta16 Pokaż wiadomość
Witam,

chciałam odświeżyć wątek, bo mam pytanie do ,,doświadczonych" mężatek O wczoraj jestem posiadaczką prześlicznego pierścionka zaręczynowego, ale jest trochę za duży i wchodzi mi tylko na środkowy palec prawej ręki. Niby nie jest to wielkim problemem, bo za rok dołącze do niego obrączkę, z tym że chciałabym oba cudeńka nosic na jednej dłoni. I tu rodzi się moje pytanie - lepiej je nosić na jednym palcu, czy obok siebie na sąsiadujących? Czy noszone osobno nie będą jakies niewygodne w użytkowaniu, jak bedą o siebie uderzać? Nie mam doświadczenia z taka ilością biżuterii na dłoniach, a zostało mi jeszcze 15 dni na wymianę w sklepie.
Wszystko zależy od pierścionka i obrączki, ich grubości itd. Ogólnie wg mnie noszenie pierścionków na dwóch sąsiadujących palcach jest niewygodne i jakbym miała radzić, to bym nie polecała (choć sama tak czasem noszę, ale to muszą być bardzo cieniutkie -- 1 mm, max 2, a rzadko kto ma takie obrączki). Bardziej podobają mi się i wygodniej noszą oba na jednym.
Niemniej możesz już poprzymierzać obie wersje i zobaczyć, co dla ciebie będzie wygodniejsze.

Edytowane przez teorema
Czas edycji: 2016-08-22 o 16:56
teorema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości