![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Brać ślub czy zostać panną z dzieckiem?
Jesteś w ciąży czy nie?Bo tak piszą dziewczyny a nie wiadomo czy jest o czym. Co by było gdyby...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Po pierwsze: Jesteś w ciąży czy nie?
Jeśli nadal nie wiesz ,to ta dyskusja jest bezprzedmiotowa,bo sprowadza sie tylko do gdybania, co zrobisz jeśli w ciąży będziesz. Po drugie:Dlaczego nie zastanawiasz się co zrobić aby wasze dziecko było szczęśliwe, tylko myślisz o tym że "nie wypada być panną z dzieckiem"? Jesli jesteś w ciąży to zastanów się jakie wyjście z sytuacji będzie najlepsze dla dziecka. Bo jakoś nie zuważyłam żebyś martwiła się o to czy będzie dorastać w spokojnym i bezpiecznym domu. Twoim głównym problemem jest to, że nie chcesz być "panną z dzieckiem", a gdzie troska o dobro dziecka? Jeśli już byłaś na tyle nieodpowiedzialna i zaszłaś w ciąże, będąc w niezbyt pewnej sytuacji życiowej, to przynajmniej bądź odpowiedzialna teraz. Po trzecie: Dlaczego wszędzie piszesz ja chcę, ja uważam, ja myślę? Przecież związek to dwoje ludzi, dlaczego nie bierzesz pod uwagę zdania Twojego partnera? Pytałaś się go co sądzi o ślubie, dziecku, waszej przyszłości? Decyzja o współżyciu, dziecku, ślubie powinna być podjęta przez dwoje ludzi. Rozumiem,że to była wpadka (ogromny brak odpowiedzialności w waszej sytuacji), ale o dziecku powinnaś porozmawiać przede wszystkim z przyszłym ojcem.Może on w ogóle nie chce mieć dzieci? Po czwarte:Choroba (?) Twojego Tż. Dlaczego podchodzisz do tego tematu tak lekko (piszesz jakby dla Ciebie większym problemem było uniknięcie bycia "panną z dzieckiem" niż jego choroba)? Choroba psychiczna (lub jej zalążki) to poważny temat. Twój TŻ może wiele rzeczy na ten temat ukrywać, bo boi się utraty pracy, ciebie, reakcji otoczenia. Musisz poważnie o tym z nim porozmawiać. Czy on w ogóle konsultował się w tej sprawie z lekarzami? Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2010-05-05 o 20:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Aaahaa...Bardzo głęboka metafora i jakże wiele mówiąca...o Tobie ![]()
![]() |
![]() |
#94 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam, nie wkręcaj sobie, Bóg prawdopodobnie w ogóle nie istnieje, a nawet jak istnieje, to myślisz, że interesuje się żywotem seksualnym 6 miliardów ludzi na świecie? Tak nisko oceniasz zainteresowania Pana B.? Takie "ofiary" nie mają żadnego sensu (poza poprawianiem myślenia jednostki o sobie, że oh ah ja to mam zasady, chociaż czasem je łamię), na tym cały dramat polega. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Nie brac slubu tylko z tego powodu to nie sredniowiecze. Jak ma byc ok to bedzie, jak sie ma rozsypac to sie rozsypie. Slub tu wiele nie zmieni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Nie bierz ślubu. Sama jestem w podobnej sytuacji. Jestem młoda i mam synka. jesli go nie kochasz nie rób tego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
vixen: Heh, skąd możesz wiedzieć, co inni ludzie myślą? Siedzisz w czyjeś głowie, że wysnuwasz tak pochopne (i niestety krzywdzące) wnioski?
Założyłam wątek, bo chciałam poznać wasze zdanie, czy stereotyp panny z dzieckiem odszedł do lamusa - okazało się, że tak, chociaż trochę żałuję, że nie wypowiedział się żaden facet. Przyznam też, że popełniłam błąd (uświadomiła mi go Flashdance) - zamiast naradzić sie z TŻ, chciałam podjąć decyzję sama. P.S. sugarcane - w Twoim wieku ludzie są nieomylni. Dopiero na starość zaczynają miewać wątpliwości. Niestety rozmowa zeszła na niepotrzebne tory. Więc to chyba mój ostatni post. Dziękuję za rady i słowa konstruktywnej krytyki. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Na wiochach i wśród ciemnych ludzi wciąż panuje ten stereotyp, dlatego tam ludzie cisną na śluby.
Cywilizowani ludzie nie zajmują sie sprawami pozycji samotnej matki z dzieckiem. To proste. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |||
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Ja widzę różnicę miedzy: - dziewczyną taką jak ja i duża część dziewczyn, które wierzą, robią ze swoim chłopakiem to co robią, nie żałują i nie chcą się poprawić, więc nie możemy chodzić do spowiedzi, bo byłaby nieważna - dziewczyną taką jak Ty, która stara się nie ulegać, czasem jej się udaje, a czasem ni9estety nie, widzi coś złego w seksie, ale może iść do spowiedzi, bo żałuje i chce się poprawić Taki kto nie grzeszy to święty, katolik nie równa się święty. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
Chciałabyś żeby katolik Ciebie ateistkę przekonywał do swoich zasad tak jak Ty teraz ją? Nie rób drugiemu co tobie niemiłe.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.