![]() |
#91 | |
BAN stały
|
Dot.: inoa - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Niezupełnie, miałam robione już wszystkie możliwe farby L'oreala z wodami 6, 9, 12 i nigdy nie złapało mi na zimny odcień. Takie włosy, mimo tego że mysie. Może masz jakieś propozycje oprócz rozjasniacza? Pracujesz na INOA i na mysich sprawdzałaś te numerki które napisałaś i z jakim aktywatorem? 3,6 czy 9% ?
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#94 |
Rozeznanie
|
Hmm bardzo możliwe, ze moja fryzjerka się nie zna... przy następnym malowaniu poszłam do innej która robi matrixem i może troche lepiej wzielo, ale i tak po dwóch, trzech myciach już siwe było widac ;/ więc zaprzestałam chodzenia do fryzjera sama bede sie farbować bo kupne farby mi już lepiej łapały siwuchy niż te fryzjerskie, a co 1,5 miesiąca wydawać ok 100 zł za malowanie to lekka przesada
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
siwe wlosy jest bardzo trudno ufarbowac na blond , mojej kolezance najlepiej wychodzi profesjonalna farba na siwe wlosy z loreala color supreme, tylko ona jako jedyna farbuje siwe wlosy na blond , uzywa odcienia 10.13 wychodzi piekny bez nio i siwe pokryte sa rewelacyjnie a ze skle[powych pokrywal w miare siwe na blond tylko wellaton
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
Tylko, ze przy włosach blond siwe nie są, aż tak widoczne, na moim jasnym, złotym brązie są bardzo widoczne, a myślalam ze farby fryzjerskie będą lepiej pokrywać, niż drogeryjne, jednak jest odwrotnie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam pytanie. Mam rozjasnione wlosy na taki hmm karmel podobne do dziewczyny z 1 zdjecia tylko moje sa odrobine bardziej zloto-blond (moje naturalne to ciemny braz), powoli pojawiaja sie odrosty i trzeba cos z tym zrobic, chcialabym sprobowac z farba inoa uzyskac cos takiego jak na zdjeciu 2 ? Mozecie polecic mi jaki kolor farby wybrac ??
![]() P.S. teraz tak mysle... jak naloze na te rozjasnione wlosy jakis braz inoa, ale jasniejszy od moich naturalnych gdzie odrosty sa juz ok. 1cm to wyjda rozne kolory ? bedzie sie odznaczac ? tzn. na rozjasnionych bedzie inny kolor a na odrostach inny, albo wogole nie zlapie bo gdzies mi mignelo ze inoa nie rozjasnia tak ? Edytowane przez feelin_soo_me Czas edycji: 2011-04-13 o 19:32 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
nikt mi nie pomoze ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
Witajcie. Ja dzisiaj miałam kładzioną farbę Inoa. Szczerze powiem, nie jestem zadowolona z efektu. Ponad rok temu miałam farbowane włosy na czarny kolor i już miałam spore odrosty. Niestety farba Inoa nie rozjaśniła mi włosów, jedynie moje odrosty stały się niewiele jaśniejsze. Także ja wolę normalną farbę ale przynajmniej z dobrym efektem. Fryzjerka która mi kładła farbę, powiedziała że jest ona przewidziana do włosów naturalnych. Trzymała mi krótko właściwie (z tego co wy mówicie, że trzeba 35 min), bo tylko 20min.
![]() Także tak dziewczyny, jeśli macie odrosty to zdecydowanie nie polecam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
H A I R ...and I will wear him In my heart's core, ay, in my heart of heart As i do thee... Rudy Blog...szybka pomoc fryzjerska Edytowane przez kathy579 Czas edycji: 2011-04-17 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Tak, ale tej czerni to już niewiele było. Ponoć miało trochę rozjaśnić. No cóż, trafić na dobrego fryzjera to nie lada zadanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! w tym wątku widzialam jedną wypowiedz dziewczyny iz 5.12 zrobiła jej oberżyne, aż mnie zmrozilo jak to przeczytalam bo juz zamówilam zestaw na allegro. mój kolor teraz to taki ciemny blond, w sloncu rudawy ale ciągle ta rudość się splukuje bo to pozostałość po richesse(jakiś kasztanowy odcień). jak juz zmyje sie prawie calkiem to mam zamiar zafarbować tym 5.12-jasny brąz popielato-opalizujący. Robila może ktoraś z was kolor 5.12 z inoa? albo nawet inny ale z palety zimnych brązów? jak wychodziły?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Wygąd poszczególnych składników-pytanie
Mam pytanie do osób, które samodzielnie farbowały włosy i są z efektu zadowolone bądź do osób, które widziały poszczególne składniki farby w oryg. opakowaniach.
Ja kupiłam Inoa na allegro w zastępczych opakowaniach. Pomalowałam wczoraj włosy w domu (z aplikacją nie było problemu - mam włosy cienkie i rzadkie oraz kilkunastoletnią praktykę w domowym malowaniu). Nie miałam opisanych dwóch buteleczek tej samej wielkości: 1- pełna z perłowym gęstym "czymś" - uznałam za szampon 2 - niewielka ilość bezbarwnego, oleistego "czegoś" - uznałam za Olea żel Po ok 2min po nałożeniu farby czułam pieczenie i swędzenie skóry głowy a przy malaksowaniu i spłukiwaniu straciłam dwa razy więcej włosów niż przy farbowaniu Casting Creme Gloss, którą farbuję włosy od ponad roku co 2 max 3tyg. Włosy mam równomiernie pomalowane, ale jeszcze dziś czuję swędzenie głowy. Nie wiem czy może składniki były "lewe", czy może źle je rozpoznałam, czy może ta farba nie jest dla mnie..... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
Odcień oberżyny jest wynikiem zawartości w tej farbie fioletowego pigmentu (index 5.12, gdzie 5 to poziom bazowy włosów- w tym wypadku jasny brąz, 1 - odpowiedzialny jest za pigment niebieski, a 2 oznacza fiolet,) Widocznie owa dziewczyna miała na włosach już chłodny odcień, w którym suma barw złożyła się na przewagę chłodnych fioletowo-błękitnych odcieni zmieszanych z brązem.
Tak, przy kolorze włosów na poziomie 6 wyszedł całkiem ładny zbliżony, do naturalnego popielaty brąz, z początku ciemny, z czasem przechodzący do jaśniejszego brązu. Mój naturalny kolor to jasny brąz z ciemnym popielatym blondem, przed nałożeniem tego koloru uprzednio miałam włosy rozjaśnione o półtora tonu, więc po całkowitym spłukaniu moje włosy mają złotawy odcień. Dziewczyny łapcie się wpierw za plakatówki i poeksperymentujcie wpierw na papierze niż na głowie ![]() Mam doświadczenie z tym, kolorem gdyż mając rozjaśnione o półtora tonu włosy przez fryzjera chcąc powrócić do mojego naturalnego koloru (ciemny blond popielaty+jasny brąz) na coś w rodzaju orzecha włoskiego wybrałam dokładnie kolor chatin clair (5.12) Z początku przypominał zbliżony do mojego naturalnego odcienia aczkolwiek ponad poziom ciemniejszy, fiolet był jedynie delikatnie widoczny w słońcu, jak i reszta składowa pigmentów. Po spraniu pozostało mniej więcej to: http://www.coiffuretendance.com/img/...b56eef0992c0de Teraz przymierzam się do pokrycia włosów popielatym blondem (8.1) . Mam nadzieję, że zawarty w nim niebieskawy chłodny pigment wyeliminuje złocistość, choć pozostawiłabym nieco cieniutkich pasemek w tym odcieniu,by stworzyć b. naturalny przestrzenny kolor. Generalnie dążę do odnalezienia koloru jaki miałam jako mała dziewczynka - popielaty blond średni o beżowej bazie, niestety żadna farba nie podrobi natury.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wygąd poszczególnych składników-pytanie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
heh :/ byłam bardzo ciekawa tej koloryzacji. wcześniej się na nią nie decydowałam, bo wiem, że na szkoleniach nie robili w ogóle odcieni blondu, więc nie chciałam, ażeby fryzjer na mnie eksperymentował. uznałam, że po roku farby na rynku fryzjerzy potrafią się nią obsługiwać i nie czeka mnie przykra niespodzianka. niestety myliłam się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
ja po wielu latach poszukiwania dobrej fryzjerki zaczęłam... sama sobie farbować włosy w domu ![]() używam inoa i jestem bardzo zadowolona- kupiłam duże zbiorcze opakowania i wyszło mi trochę więcej niż za pojedyncza wizytę w salonie. ja zaczynałam od odcienia 8.13 i 9.1 teraz zeszłam do 7 bo tamte wychodziły za jasno. po kilku miesiącach używania mogę powiedzieć ze odrost już wychodzi duuuzo lepiej tzn mniej się odznacza od reszty wcześniej rozjaśnianych włosów. farbę nakładam co 6tyg i mój naturalny ciemny brąz ładnie łapie- tzn wychodzi mi złotawy naturalny średni blond ale mi to pasuje wiec jak ktoś szuka zimnych odcieni blondu to nie wiem czy inoa jest dla niego ja nie wiem czy te fryzjerki są takie głupie czy tak mało zdolne ze nie potrafią prawidłowo zmyć tej farby ![]() jedyne czego nie lubię w tej farbie to to ze się stosunkowo szybko zmywa aha i mnie tez na początku nakładania lekko szczypie skora głowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
"Byłam" w sklepie haistore.pl i tam podano, że w jednorazowym zestawie do farbowania jest woda 6% rozjaśniająca do 2 tonów i 9% do 3 tonów. Ale rozumiem, że te dane dotyczą tylko i wyłącznie włosów niefarbowanych - czy ktoś w ogóle takie ma, oprócz dzieci?
![]() Moje pytanie: mój naturalny to 7 - farbowany też, ale chcę rozjaśnić do 8,3 (tą zdrową farbą Loreal Inoa, gdyż od innych farb (profesjonalnych kładzionych w salonach) mam suche włosy; i nie ma takiej możliwości? Jestem zmuszona rozjaśnić włosy chemicznym rozjaśniaczem i dopiero na to położyć Inoa 8,3? A może dłużej posiedzieć z farbą na włosach? Nie 35 minut tylko np. 60min? Edytowane przez Newday5 Czas edycji: 2011-07-15 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
moj naturalny kolor włosów jest zbliżony do nr 6 (z tych odcieni podstawowych), niestety od slonca włosy z wierzchu mi pojasniały i fryz. zaproponowala mi wlasnie koloryzjace inoa nr. 6.
zastanawiam sie czy on rownomiernie pokryje wlosy, tzn czy te jasne pasemka (prawie blond od slonca) beda takie jak reszta wlosów czy znowu beda sie odznaczac? przy takim farbowaniu prawie ton w ton bedzie w ogole widac odrsty? po jakim czasie bede musia powtorzyc farbowanie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
BAN stały
|
Ile tubek farby na długie wycieniowane włosy? Proszę o pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
ja na wlosy za ramiona uzywam 4 tubek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
BAN stały
|
....
Edytowane przez Zuziunia Czas edycji: 2011-12-11 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Ta farba nie zawiera amoniaku,za to zawiera pochodne amoniaku które zostają we włosie i niszczą go od środka.znalazłam skład w necie i te informacje o szkodliwości Inoa i dałam sobie spokój z nią.tyle kłopotu z farbowaniem a włosy i tak zniszczone to się mija z celem.
http://slawekstawarczyk.com.pl/szano...E2%80%99oreal/ podaje link,i cytuje:Główną wadą jest za to taki mały drobiazg, że sól amonowa w śladowych ilościach kumuluje się wewnątrz włosa i nie wypłukuje się całkowicie. Po kilku farbowaniach jest więc jej już sporo. A sole pęcznieją zarówno od wody, jak i od ciepła, a szczególnie od ciepła i wody razem. Tak i rozsadzają włos od środka wypychając budulec i powodując niedomknięcie łuski. W skrajnym wydaniu prezentuje to konkurencja w farbie Pallette, koncernu Schwarzkopf. W ich wydaniu nawet czarna niszczy, żeby nie powiedzieć demoluje strukturę włosa. Oczywiście nie mam pojęcia, czy nowa farba INOA jest lepsza, czy równie zła. Nie wiem, bo to L’Oreal chciał ukryć. I ukrył, więc sobie dopowiadam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
no to pieknie i czym tu teraz wlosy farbowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Phebe - dzięki ogromne za tą wiedzę, och, ale się człowiek nabiera na te reklamy...
![]() Farbować? Tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
fajna,czytałam wszystkie te felietony i naprawde są rewelacyjne,i śmieszne w taki bezpośredni sposób,i przydatne-przynajmniej nie kombinuje już z tą farbą Inoa ,chociaż wolałabym żeby to się okazało nie prawdą i że jest taka farba trwała co nie niszczy włosów.zastanawiam się nad Alfaparf bo piszą że mało amoniaku ma,jak myślicie lepsza Alfa czy farba Joico ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Hej
mam pytanko czy któraś z was farbowała może włosy kolorkiem 5, 5.3 , 5.17 chodzi mi głownie o kolor 5,3 złocisty brąz czy wychodzi on może jasny czy ciemny?zależy mi na fajnym odcieniu brązu ale żeby nie był za ciemny ale za jasny w kolorze blondu ![]()
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Rok temu farbowałam włosy najjaśniejszymi odcieniami blondów (dwa mieszane). Wyszły pięknie, chłodne tak jak chciałam, jednak odcień był delikatnie odmienny na odrostach.
Naczytałam się Waszych postów na temat odcieni i błędach przy ich dobieraniu. Zamieszczona tu wcześniej paleta http://www.inoa-us.com/inoa/_en/_us/...-internet2.pdf jest bardzo pomocna, bo ukazuje stopień natężenia koloru oraz jego tony. jak w przykładzie: 5.32 to brąz z pierwszym tonem złotym a drugim fioletowym. Nie dziwmy się więc że kolor 8.3 ma złote odcienie, skoro właśnie zloty ton jest w nazwie tego koloru. W przypadku problemu z podjęciem decyzji, najlepsze są jak napisała kathy579 kolory 'naturalne' czyli jednocyfrowe lub ich połączenie pół na pół z farbą z jednym dodatkowym tonem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
farba inoa jest świetna!!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.