|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jakie to uczucie kochać się bez gumki?
Bez o wiele lepiej. Dla mnie i Tż, ale nie pozwalamy sobie na to za często- nie stosuje tabletek.
Jedynie podczas gry wstępnej pozwalamy sobie na kilka "wejść i ruchów".
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Po seksie z gumką miałam zawsze jakieś nieprzyjemne otarcia. Odkąd jestem na tabletkach jest milion razy lepiej. Lepszy komfort psychiczny,bo nic się nie zsuwa, nic nie pęka
Bardziej wyraźne doznania, trafne jest porównanie, że seks z prezerwatywą jest jak pocałunek przez szybę No i ten pełen luz i spontan, nie trzeba się martwić czy mamy gumki, czy trzeba skoczyć do sklepu po nie, czy dać sobie spokój z igraszkami bo sklepy zamknięte , po prostu kochamy się wtedy kiedy chcemy
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Oj jakbym tak chciała. Zero zamartwiania się czy są gumki. A było wiele takich sytuacji, gdzie się chciało a nie było ;/.
|
|
#94 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie zauważyłam żadnej różnicy TŻ niby widzi ogromną ale mnie się wydaje, że w dużej części to wina kolegów którzy mu nagadali jakie to gumki są straszne i jak w nich okropnie i nic nie czuć itd na długo przed tym jak zaczął współżyć Plus jest tylko taki, że dochodzi szybciej niż w gumce
Fenris Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2010-09-06 o 23:59 |
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
PO prostu nie mam kiedy się wybrać. A teraz nawet nie miałabym za co kupować ;/.
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Znajoma brała tabletki za 50zł odstawiła w końcu bo "nie miała kasy" a teraz zbiera kasę na dziecko No ale oni nie mieli kasy na tabletki więc postawili na "ryzyk-fizyk" Ale u mnie to była szybka decyzja tego samego dnia kiedy nam pękła gumka Nie chciałam drugi raz przechodzić tego stresu, chociaż mnie gumka nie przeszkadzała A na pewno było z nią czyściej;p
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak tylko będę miała fundusze stałe to się wybiorę .
|
|
|
#98 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie plus
Dla mnie idealnie jest jakieś 15 minut a on potrafił 40-50minut spokojnie, gdzie mnie już wszystko bolało i kombinowałam żeby już szybko doszedł;p Teraz i tak często seks trwa 20,25 minut a ja wolę trochę krócej Chociaż fakt że jeśli chłopak w gumce wytrzymuje te 20 minut np to bez gumki to się może zmienić w minut np 10 a to już jest pewnie minus Ja po prostu nie lubię aż takiego długiego seksu
Fenris Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2010-09-07 o 09:34 |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tak |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny jeżeli poproszę gina o tabletki (moje pierwsze) z możliwie najmniejszym stężeniem hormonów, to będą one w 100 proc. skuteczne jak inne tabsy? Czy jest tak, że: im mniejsze stężenie (im słabsze tabletki) tym słabsza ochrona przed wpadką? Oczywiście zakładając, że tabletki będą przyjmowane o stałej porze itd. Przepraszam za takie głupie pytanie ale nie mam się kogo zapytać...
Ciekawa jestem po prostu bo czytam ten wątek i w większości wypowiedzi jednak seks bez gumki nie umywa się do tego z jej użyciem... W ogóle słyszałyście o przypadkach wpadki przy użyciu tabletek? Ja osobiście nie... |
|
|
|
|
#102 |
|
Zasiedzenie
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
dla mnie zdecydowanie lepiej bez! więcej spontaniczności, nie trzeba nic przerywac tylko wszytsko się toczy naturalnie, a i odczucia bardziej naturalne, prezerwatywę odczuwam jako coś sztucznego i rzeczywiście przy seksie z gumką bywa więcej otarć nawet przy użyciu żeli nawilżających..
dla mojego narzeczonego różnica jest astronomiczna szczególnie dlatego, że on jest obrzezany (ale żydem nie jest ) i generalnie potrzebuje więcej stymulacji z zewnątrz więc jeśli jeszcze ma załozyć gumkę to czuje niewiele i potrzebuje bardzo dużo i mocno żeby dojść a to przecież nie chodzi o to żeby wyścig robić więc zdecydowanie gumce mówimy nie! choć stosujemy ją w moje dni płodne i "okolice" a w pozostałe dni mamy 100% przyjemności
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() I ja tam wolę bez. Na początku jak przestawiliśmy się z gumek na tabsy dobijało mnie to wypływanie, ale teraz jak czasem musimy dołożyć gumkę muszę przyznać, że nawet mi tego brakuje, tzn. jakoś mi tak... pusto. A jak sobie przypomnę Durexy Extra Safe i ich "cytrynową świeżość", której nie dało się zmyć żadnym mydłem i do wieczora penis TŻa zajeżdżał lateksem, to kompletnie mi się już odechciewa gumek. |
|
|
|
|
|
#105 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczynki podbijam pytanie kilka postów wyżej.... Bardzo mi zależy na odpowiedziach, pozdrawiam
|
|
|
|
|
#106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
po prostu trzeba dostosować hormony i ich dawkę do siebie Najlepiej zapytaj się ginekologa przy wizycie. On Ci doradzi tabletki które uzna za najlepsze A dlaczego chcesz te o najmniejszym stężeniu?Wpadek przy tabletkach było sporo ale nigdy przy odpowiednim ich braniu dziewczyny z reguły mówią, że brały tak jak trzeba a mimo to wpadły a z reguły albo jakiejś tabletki się zapomniało, albo antybiotyk brały, dziurawiec piły itd
Fenris Przepraszam za ewentualny brak polskich znaków - kwestia pisania na urządzeniach przenośnych Edytowane przez Irisfeal Czas edycji: 2010-09-08 o 12:40 |
||
|
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pewnie, że są wpadki na tabletkach, ale w 99% biorą się z tego, że ktoś nie zwrócił uwagi na interakcje z innymi lekami/błonnikiem/dziurawcem albo brał o losowo wybranych porach. 100% ochrony przed ciążą daje tylko szklanka wody zamiast. ![]() Zawartość hormonów zależy od tego, jakiej potrzebujesz, niekoniecznie od tego, czy to są Twoje pierwsze tabletki. Lekarz powinien zrobić Ci badania krwi i dokładny wywiad i po badaniach może się okazać, że potrzebujesz np. większej dawki hormonów. Ja biorę już jakiś czas YAZ, który ma stosunkowo małą dawkę, i nie mam dzidziusia, ponieważ taka ilość hormonów jest dla mnie optymalna. Ale ja w ogóle jestem szczęściarą, bo YAZ jest w moim przypadku idealnie dopasowany. |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
|
#109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
A jednak zmieniam zdanie...w czasie brania antybiotyku kochałam się z Tż z gumką, było przyjemnie...ale potem jak ją odrzuciliśmy, było o wiele, wiele lepiej...
Po prostu czułam go w sobie, a nie przez lateks Dla niego też są lepsze doznania, ale oboje nie jesteśmy przeciwnikami gumek ![]() A co do skurczu, też mnie złapał dwa razy, i to w pośladku Mój Tż też na początku myślał, że tak mi dobrze, ale w końcu zobaczył, że coś nie tak Przeczekaliśmy i przeszło samo
Edytowane przez blueskye Czas edycji: 2010-09-08 o 15:39 |
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie nie ma różnicy, jednak moj partner zdecydowanie woli bez dlatego też bardzo rzadko kochamy się z prezerwatywą.
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi to nie robi roznicy, nie czuje mniej czy wiecej, a porownanie mam, bo bralam tabletki.
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
jest troszeczke przyjemniej, ale nie powiem,ze jakis szal byl jak sie przekonalam
![]() Oczywscie Tz jest wniebowziety,heh. |
|
|
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie różnica jest kolosalna, znacznie lepiej jest bez gumek.
Tż podobnie - zdecydowanie woli bez W prezerwatywie nie czuje się do końca ciepła ciała i przede wszystkim często po gumkach dostaje podrażnień gdy za bardzo "szalejemy" i zrobią się otarcia zdecydowanie bez doznania 10-krotnie intensywniejsze
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy nie probowalam o nie pytac w PL,bo mieszkam w Anglii i jak tylko wybralam sie do gina tu, to nie dosc,ze okazalo sie,ze tu antykoncepcja (tabsy) jest za darmo ,to jeszcze zanim bylam gotowa w pelni ja stosowac pan ginekolog dal mi kupke prezerwatyw za darmo do uzycia ![]() Jak jest z tym w PL? Ciezko mi uwierzyc,ze za antykoncepcje trzeba (tyle) placic
Maybe you don't need whole world to love you, you know Maybe you just need one person Edytowane przez Ivi 1988 Czas edycji: 2010-09-08 o 22:30 |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I nie bardzo rozumiem "za darmo" Jakby rozdawać tabletki za darmo to by firmy farmaceutyczne nie miały żadnych zysków w związku z tym by padły. Może dostałaś refundowane? A prezerwatywy, wiadomo lekarze często w ramach jakichśtam akcji rozdają
|
|
|
#117 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą tak napychają ludzi tą antykoncepcją, taki dostęp, żadne koszty a i tak bez przerwy im małolaty zaciążają..
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja kuzynka była w Anglii jakieś dwa lata i tabletki anty wysyłali jej do Anglii z Polski pocztą. :/ |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aa, za dentystę z kolei płaciła tak dużo pieniędzy, że wolała sobie przyjechać do Polski na miesiąc i tu pójść do dentysty. Wydaje mi się, że chyba ta refundacja to bardzo możliwe, ale nie jestem pewna.
it's over. Edytowane przez siarczan_sodu Czas edycji: 2010-09-09 o 10:52 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

Bardziej wyraźne doznania, trafne jest porównanie, że seks z prezerwatywą jest jak pocałunek przez szybę
, po prostu kochamy się wtedy kiedy chcemy
TŻ niby widzi ogromną ale mnie się wydaje, że w dużej części to wina kolegów którzy mu nagadali jakie to gumki są straszne i jak w nich okropnie i nic nie czuć itd na długo przed tym jak zaczął współżyć
No ale oni nie mieli kasy na tabletki więc postawili na "ryzyk-fizyk"
Nie chciałam drugi raz przechodzić tego stresu, chociaż mnie gumka nie przeszkadzała 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)