![]() |
#91 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Alkohol w makro u nas wychodził taniej niż w sklepie, ale nie aż tak. Kupiliśmy w hurtowni, na Martini wychodzilo nawet po 6.5 taniej, na wodce chyba podobnie moze 5zl, nie orientuje sie ile teraz w sklepie kosztuje :P Wiec trzeba hurtownie odwiedzac i pytac bezposrednio, jaka cena przy danej ilosci butelek. Bo na polkach byly wyzsze cenny niz nam dali ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My kupilismy Żołądkową Czystą De Lux, tania i dobra ![]() W ogole bylismy w sobote na weselu, byla wlasnie czysta wodka i "starostowka" no i jak sprobowalismy tej starostowki to juz czystej nie pilismy taka byla dobra ![]()
![]() |
#93 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ojejjjjjjjjj......kochana ilu będzie gości u ciebie....Bo u mnie jakieś 130 -+ i nie mam zielonego pojęcia ile kupić wódki oczywiście licząc poprawiny...... ![]() ![]() Dziewczyny jak myślicie ile powinniśmy kupić wódki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
My mamy 200 butelek po 0,5 na 2 dni na 120 gosci - wyborową.
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
My na 100 gości planujemy kupić 150 butelek. Chcielismy kupic w hurtowni, ale pan nam taka cene powiedział, że w normalnym supermarkecie kupujemy o zlotowke taniej. Na razie w piwnicy jest 50 butelek. W sobote dokupimy kolejne 20
![]() Ale juz wiem, ze gosci bedzie mniej, bo kilka osob powiedzialo, ze nie przyjada. Troche mi przykro,bo mam mala rodzine, a jeszcze polowa nie przyjedzie, w tym moj chrzestny i babcia. A rodzina TŻ ma dwa wesela w sierpniu i prawie wszyscy powiedzieli, ze beda. No, ale nie bede sie przed nikim plaszczyc. Nie chca, to nie. Niech tylko nie mysla, ze ja ich bede odwiedzac. |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam jeszcze pytanie do wizażanek, które kupują powyżej 100 butelek wódki - czy u Was będzie tylko wódka czy może przewidujecie również wino? Nasze wesele (jednodniowe) będzie na ok. 100 osób (większość dorośli) i planujemy kupić ok. 50 butelek wódki 0,7l oraz przynajmniej drugie tyle wina plus może jakieś alkohole kolorowe (gin, whisky etc.). Czy myślicie, że taka ilość jest w porządku? Wzięłam pod uwagę fakt, że przynajmniej 30% gości to kierowcy, a kobiety piją zdecydowanie mniej niż panowie. Edytowane przez wanilliowa Czas edycji: 2010-05-27 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokazesz fotki obraczek i bizuterii??? ![]() No a co w koncu bylo w tym upominku od Kruka???? Widze dziewczyny, ze wiekszosc z was ma slub juz w tym roku i przygotowania pelna para....ahhh zazdroszcze. Wczoraj moj Tz mial urodziny i tak sobie skojarzylam, ze jeszcze jedne jego urodziny musze wyczekac, zeby do slubu bylo juz blisko hehe. Rok!!! ja nie wiem jak ja to wytrzymam ![]() O alkoholu slyszalam ze 0,7 wodki na osobe powinno starczyc na dwa dni. Zastanawialam sie czy by nie kupic alkoholu juz w tym roku, bo podobno ceny maja wzrastac...
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#99 |
Wtajemniczenie
|
gwiazdeczka rok minie w oka mgnieniu
![]() ![]() my kupilismy 120 butelek wodki na 80 gosci plus do tego 20 utelek wina czerwonego i 15 butelek wina bialego :P u nas w sklepach nie chcieli sprzedawac takiej ilosci alkoholu a na raty nie chcielismy kupowac bo tz mowic ze to nie zadobrze :P dlatego bylismy zmuszenia na hurtownie bo w makro ceny byly o wiele wyzsze ![]()
#100 |
Zakorzenienie
|
Waniliowa my bedzie kupowac winko i myslimy nad piwem na poprawiny. Zobaczymy jak to bedzie, narazie nie mam czasu by o tym myslec.
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ja mam wesele na 120 osób.Wódki potrzebuję na piatek (polter-tłuczenie szkła na szczęcie ),sobota wesele i porawiny w niedzielę.W poniedziałek tez jeszcze będą pić na pewno.Jak to na wsi,nie odgonisz od kieliszka jak sie wiara zjedzie
![]() Ceny wódek.aktualne z wczoraj i dziś za 0,5 l MAKRO: - sobieski 21zł - bols 22,88zł - palace 22zł - wyborowa 23zł -żołądkowa czysta 18,00 - absolwent 26zł Bierda Shop,czyli BIEDRONKA: -soplica 17,40zł -bols 19,75zł - luksusowa 17,40 TESCO - wyborowa 27zł Słuchajcie jak weszłam do biedronki to ![]()
![]() |
#102 | ||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Fakt, w biedroonkce można tanio alkohol kupić. Jak wychodziła za mąz córka kumpla mojego ojca, to właśnie w Biedronce kupowali, bo było najtaniej.
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A o upominku specjalnie nie powiedziałam, bo jeśli któraś sierpnióweczka też zamówiła w Kruku obrączki, to bym spaliła niespodziankę :P Kahunia -Pewnie, że rok szybko minie ![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Co do alkoholu, to my kupiliśmy POLSKĄ 0,5l za 16,90 (hurtownia) Mamy 70 butelek na 100os (wesele jednodniowe) Podpowiedziano nam, żeby liczyć 0,7 na parę. Ale oprócz tego mamy stolik z alkoholami kolorowymi whisky, brandy, wina, martini (30zł butelka 1l ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2010-05-27 o 16:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nigdy do Biedronki nie chodziłam..byłam w szoku jak zobaczyłam tak tanią wódkę ![]() ![]()
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
jej ale macie duzo tej wodki....
moj tesc powiedzial ze zenil corke niedawno i bylo 150 osob mieli 170 butelek, z czego zostalo im 40!!!wiec na dwa dni tez mieli bo z poprawinami, my mamy w sumie tez tylu gosci teraz, bo wtedy to bylo wesele siostry tz, i mamy 176 butelek ale juz na szlabany w tym jest i na poprawiny, myslimy ze starczy, tylko ze mamy jeszcze wina, beda drinki. wiec wiecie, pozatym u nas wiecej wina pojdzie niz wogki tak myslimy ![]()
#108 |
Zadomowienie
|
u mnie w rodzinie to wódka króluje
![]() ![]()
#109 |
Wtajemniczenie
|
Załączam fotki naszych obrączek i biżu do sukni ślubnej
![]() Tylko nie mam jeszcze pomysłu na pransoletke, a jakąś muszę mieć, bo bez bransoletki czuję się jak bez ręki :P Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2010-05-27 o 19:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
U nas też będzie bimber We wtorek pomagaliśmy dziadkowi mojego M nastawiać produkcję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
![]()
Czyżby Stanisław był gejem? Edytowane przez hajduczkawojtusia Czas edycji: 2010-09-26 o 20:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
my na 200 osób kupiliśmy 250 butelek Żołądkowej Czystej De Lux, troszkę przepłaciliśmy do kupowaliśmy jeszcze w listopadzie za 18 zł a teraz widziałam ja po 16 zł. no ale to nic
![]() ![]()
W oczekiwaniu na Oleńkę ![]() Edytowane przez kasiualka0507 Czas edycji: 2010-05-27 o 19:47 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to co Ty podałaś to myślę ze będzie w porządku ![]() Cytat:
![]() Ależ produkujecie ![]() Była tu też mowa o garniturach - my o już mamy na szczęście z głowy. Mój Tż po prostu wchodzi do pierwszego sklepu mierzy i kupuje ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czy ja tez moge prosic o PW z prezentem?? ![]() Qrcze, ja myslałam, że liczy sie 0,5l wódki na głowe ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#117 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Wtajemniczenie
|
a my czysta de luxe mamy i po 16 zl za 0,5
![]()
#119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
ja też byłam zdziwiona.Warto czasem pochodzic po sklepach.Jutro jedziemy do hurtowni.Zobaczymy jakie sa ceny.U nas kucharka i my liczyliśmy po 0,5 na głowe na 1 dzień.Na pewno nam zostanie wódka.Dlatego mamy inne etykiety i wtedy butelki pójda na pożegnanie dla gości
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.