|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część V
Niestety nie mam teraz czasu cytować, bo uczę się na jutrzejsze kolokwium i egzamin.
Orlica gratuluję wygranej ![]() Hosenka ładny kolor ma ten lakier Tylko który to już lakier w Twojej kolekcji? Widzę, że nie tylko ja mam takiego ojca, jakiego mam... Teraz łaskawie płaci połowę za gaz, prąd, wodę, ale kiedyś to nie dawał na nic Moja mama ciągnęła 3 etaty, żeby utrzymać cały dom, siebie, mnie i brata... W końcu się wkurzyła i ojciec daje trochę kasy i kupuje bratu potrzebne rzeczy (tylko że on nie ma w sumie wymagań ). No i kupuje jedzenie... dla siebie. EhhMelduję też 2 zakupy, bo przyszedł Avon: - turkusowa kredka do oczu - woda toaletowa Bali Bliss. Woda mi się podoba, a kredka w sumie niepotrzebna, ale nie mam turkusowej. Miłego wieczoru dziewczyny, ja wracam do nauki
|
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rodzice jemu przecież też właśnie nie fair i to bardzo ![]() Cytat:
byłam już na weselu w tym lokalu było nawet prostsze menu niż będzie u nich i było full jedzenia
Edytowane przez nynka87 Czas edycji: 2010-06-01 o 20:51 Powód: literówka |
||
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jedną rzecz jednak chcę zacytować.
Widzę tu wielkie oburzenie. Ale np. moja mama by dawno zostawiła ojca, ale gdyby nie ja i brat. Fakt, nie robi nam jakiejś wielkiej krzywdy. Ale ja rozumiem takie zostawanie przy beznadziejnym facecie "ze względu na dzieci". Nie da się ukryć, że często one też na tym cierpią, ale gdzie taka kobieta z dwójką dzieci ma się wyprowadzić? I czemu w ogóle to ONA ma się wyprowadzać? U mnie akurat jest taka sytuacja, że w połowie mieszkanie jest własnością mamy, a w połowie ojca. I co? Przecież nie może go wyrzucić z domu. A sama gdzie zabierze mnie i brata? |
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie akurat mieszkanie jest Mamy,ma go po rodzicach.nie jest do darowizna ale aktem kupna no ale to jej dom po rodzicach.On nic tu nie wniósł poza tym ,jak przyszedł 20lat temu tak zostało..wiecznie bezrobotny i w domu tez palcem nie ruszy
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wprost przeciwnie. Poza tym są różne sytuacje a nie wmówisz mi że jak ojciec poniża matkę, awanturuje się to zostanie przy nim jest dla "dobra dzieci" bo te dzieci tę traumę wniosą w dorosłe życie. Tutaj w grę nie wchodzi tylko nie płacenie rachunków ale również przemoc psychiczna.
"It's not a bargain if you don't need one" S. Kinsella Edytowane przez Koshatka Czas edycji: 2010-06-01 o 21:06 |
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po prostu napisałam to, co ja myślę.
|
|
|
|
|
#97 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a straszliwie wolno mi się zużywają. Pewnie dlatego, że nie psikam się cały czas jednymi.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że obrączki się podobają! zapach kwiatowy, naprawdę piękny, ale dopiero na skórze. Polecam powąchać jak juz troszkę się ulotni. co do różanego zapachu to ja też mam trochę przesyt, bo zużywam teraz perfumy YR Rose Absolue, no i odlewkę Avon Sheer Rose. jednak w tym balsamie AA ta róża to zupełnie inna bajka! Cytat:
Cytat:
![]() Nie kuś tym balsamem, bo właśnie dziś się smarowałam odlewką malinowego z poprzedniej wersji i jest piękny! A czym się różni od poprzednika ten nowy? Gratuluję łowów lumpkowych! Cytat:
za egzamin!Współczuję sytuacji w domu
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony wiem że odejście nie jest łatwe bo tworzy się związek kat-ofiara. Zazwyczaj kat jest świetnym manipulatorem i tak zniszczy poczucie własnej wartości ofiary że ta nie znajdzie siły na odejście. A najgorsze jest to że to może się przytrafić każdej z nas jak trafi na takiego bydlaka. Kiedyś czytałam wywiad z jedną polską aktorką która mówiła że wcześniej jak czytała o przemocy to dziwiła się tym kobietom że to znoszą a potem jej samej się to przytrafiło i znosiła to tak samo jak tamte kobiety.
|
|
#99 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam za Ciebie i za Nusię, bo też pisała że się uczy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z okazji Dnia dziecka nic sobie nie kupiłam, ale dostałam czekoladę.
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam przegląd szafy i mały worek wyleciał. Nawet nie miałam duzo zbędnych ciuchów ale niestety mam sporo ubrań których nie mam do czego nosić
Ale chociaż sobie wszystko ładnie poukładałam na półkach.Kupiłam 2 farby w promocji z Rossmanna Palette Color&Shine. Może któraś z Was używała? Pare dni temu robiłam farbą Ganiera i średnio efekt mi się podoba. |
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Hosenko, zobacz, co mi zrobiłaś, pokazując tego linka do bloga!
![]() Teraz przez Ciebie będę znowu malować co dzień pazury, zamiast wskrzeszać ich po żelach. Same widzicie, w jakim są stanie Aż wstyd pokazywać...
|
|
|
|
#102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z tymi kobietami to mysle ze czesc boi sie zostac sama, bo boi sie ze nie da rady. To jest glupie, bo kobiety sa silniejsze od facetow ale taka zmiana czesto przeraza i myska sobie - jak ja dam teraz rade?
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
|
#104 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja mam o smaku coli ledwo co musniety..musze zaczac uzywac Cytat:
Hosenko kolejny lakier
|
||
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19729885]Hosenko, zobacz, co mi zrobiłaś, pokazując tego linka do bloga!
![]() Teraz przez Ciebie będę znowu malować co dzień pazury, zamiast wskrzeszać ich po żelach. Same widzicie, w jakim są stanie Aż wstyd pokazywać...[/QUOTE]też mam filoet essence multi dimension ale 59 purple diamond piękny kolor
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
O Matko, nie zajrzałam jeden dzień, a tu nowy wątek
![]() Własnie pożegnałam przyjaciółkę Gadałyśmy półtorej doby non stop ![]() Ja z TŻtem mamy teraz oddzielne konta i po slubie pewnie też tak zostanie. Jak dostaniemy dobre prace to pewnie założymy jakieś oszczędnościowe i będziemy odkładać na wspólne, większe zakupy. Moi rodzice mnie rozbrajają z finansami Tata zarabia sporo i ma konto - nasze rodzinne. Mama zarabia w stosunku do Taty niedużo i nie ma konta (jako jedyna nauczycielka w szkole ) tylko pobiera płacę w okienku. Nie umie się obsłużyć kartą i bankomatem i lubi liczyć gotówkę Co do wesela to u nas też jest podział tradycyjny finansów, a nie pół na pół. Moi rodzice opłacają wszystkich gości - jedzenie + noclegi oraz moje ubranie. Rodzice TŻ całą resztę: orkiestra, kamerzysta, fotograf, kwiaty, zaproszenia, obrączki. Mamy wesele na 200 osób, więc moi rodzice płacą trzy razy więcej niż rodzice TŻta. A od osoby płacimy 140 zł za wesele, a 30 zł za poprawiny. Z tematu wątku to nic nie zuzyłam, ale jutro pewnie poleci mi deo Yves Rocher. Jaki był w maju mailing? Bo nie przyszedł do mnie Chociaż może to i dobrze.
|
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
Księżniczko, na maj był naszyjnik, mojej mamie się podobał, a dla mnie taki troszkę badziewny, choć nie najbrzydszy
Jesteś już w Toruniu?Dziś na 17:00 przychodzi do mnie fryzjerka, mam ochotę na porządną metamorfozę ![]() Daję Wam fotkę moich majowych zakupów (prezenty i gratisy pomijam ). Lista w poprzednim wątku.Najlepszym dowodem na to, że były to zakupy rozsądne, jest fakt, że wszystko poza balsamem i pianką do twarzy jest już w użyciu
Edytowane przez 9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 Czas edycji: 2010-06-02 o 10:55 |
|
|
|
#109 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Orlico a ładnie pachnie ten balsam Avonu?
kusi mnie żel z tej serii...
|
|
#110 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#111 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19735722]Pięknie, sama malina
![]() Ale nie kuszę! [/QUOTE]No to nie kuś bo jeszcze trochę mam do zużycia
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taki soczysty i owocowy troche kwaskowaty! zapach ma super od razu poprawia mi humor!zetafonku jak tam? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
To nie chaberek
Moje zdjęcia: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2208 Cytat:
![]() A żeby tego było mało, to dziś kupiłam jeszcze 2 Cytat:
Tak, pokażę, zrobię dziś zdjęcia. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19729885]Hosenko, zobacz, co mi zrobiłaś, pokazując tego linka do bloga! ![]() Teraz przez Ciebie będę znowu malować co dzień pazury, zamiast wskrzeszać ich po żelach. Same widzicie, w jakim są stanie Aż wstyd pokazywać...[/QUOTE]![]() To tak jak u mnie. Śmieją się, że tata zarabia, a mama pracuje.
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;19735547]
Dziś na 17:00 przychodzi do mnie fryzjerka, mam ochotę na porządną metamorfozę ![]() Daję Wam fotkę moich majowych zakupów (prezenty i gratisy pomijam ). Lista w poprzednim wątku.Najlepszym dowodem na to, że były to zakupy rozsądne, jest fakt, że wszystko poza balsamem i pianką do twarzy jest już w użyciu [/QUOTE]Czekamy na fotosy ![]() A odżywki już używasz? Bo sobie taka sama zamówiłam ![]() Cytat:
błękity dla mnie są jasne, jak już to kolor niebieski ale wiadomo do odcieni każdy ma inne oko i inaczej widzi ważne że Tobie odpowiada ten kolorek ![]() ja dziś też idę po lakiery, bo pazurki po 2 miesięcznej kuracji już troszkę lepiej wyglądają wczoraj zużyłam olejek lawendowy, zapewne dziś wieczorem pójdzie jeszcze żel aloesowy GorVita
Edytowane przez Shpilcia Czas edycji: 2010-06-02 o 13:25 |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie chaber to granato-fiolet.
Te 2 są z nowej limitowanki "z drugiej szafy" - to są lakiery bazowe, a sa jeszcze nawierzchniowe z brokatem (odpowiednie do kazdego bazowego lakieru i wtedy nazwy sa do pary, np. do niebieskiego Bonnie jest niebieski brokatowy Clyde )
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2010-06-02 o 13:28 |
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładniej są to kolorowe bazy pod lakiery brokatowe.
http://1.bp.blogspot.com/_1jtwKsSBDW...0/IMG_3459.jpg
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko, ale super te Twinsy
Nie kuś, bo ja znów mam przez Ciebie ochotę na nowy lakier ![]() Poszedł mi rano deo Yves Rocher zielona Herbata
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Może jeszcze da sie gdzieś w sieci dorwać?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.

Tylko który to już lakier w Twojej kolekcji?
Moja mama ciągnęła 3 etaty, żeby utrzymać cały dom, siebie, mnie i brata... W końcu się wkurzyła i ojciec daje trochę kasy i kupuje bratu potrzebne rzeczy (tylko że on nie ma w sumie wymagań
). No i kupuje jedzenie... dla siebie. Ehh

za egzamin!

Aż wstyd pokazywać...

Gadałyśmy półtorej doby non stop

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)