Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-04, 08:46   #91
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

dzień dobry
kurcze ja nawet nie pomyślałam, że w szkole rodzenia też inne rzeczy uczą oprócz samego rodzenia, a to takie oczywiste
chyba się skusze, u nas w szpitalu jest szkoła rodzenia

ja właśnie zabieram się za drugie śniadanko - misa czereśni z ogródka i koszyk brzoskwiń (ale te już ze sklepu)

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:02   #92
lutien
Wtajemniczenie

Witam,
ja wybrałam szpital na Łubinowej, gdzie właśnei nie nacinają krocza, mają basen, znieczulenie i inne udogodnienia Ja się boję rodzić normalnie - chyba wolałabym cesarkę. A to dlatego, że mdleję na widok krwi, igieł, itp. Boję się właśnei tego, że będę mdleć. Ale chcę spróbować Tak samo ze znieczuleniem - póki nie stwierdzę, że już nie wytrzymam bólu to nie chcę brać.

Ja mam dzisiaj o 15:30 usg połówkowe Jakoś się nie bardzo stresuję, bo Fistaszek od dwóch dni fika (o dziwo tylko, jak jest TŻ ze mną - nigdzy jak jestem sama). Jestem z resztą dobrej myśli

Postaram się napisać co i jak, choć nie wiem, kiedy mi się to uda, bo mamy remont i mam mało czasu na pisanie. Dziś wyjątkowo zostałam w domu, bo ma się kurzyć a ja jako ciężarna i astmatyczka nie mogę wdychać ścieranych tynków.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:04   #93
Aliszcze
Zakorzenienie

kootekk, Ty niedobra, tak kusić czereśniami!! to po malinach mój drugi ukochany owoc a ja nie mam żadnych owoców w domu czas to zmienić

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:08   #94
kootekk
Zakorzenienie

Lutien napisz później jak było na usg, my jesteśmy tygodniowo chyba tak samo, bo widzę ze masz tp na 22.10 a ja mam na 25.10
ja na połówkowe ide dopiero za 2 tygodnie, moje maleństwo też fika teraz jak szalone, ale juz od 3 dni ma dziwne pory, najpierw przed obiadem kopie, później jak jem podwieczorek i jeszcze późno wieczorem, jak mąż gada do brzucha to też zaczyna fikać

Aliszcze czereśnie powoli się kończą, drzewko nie było za duże a większość sama zjadłam

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-06-04 o 09:10
Stary 2010-06-04, 09:12   #95
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Lutien napisz później jak było na usg, my jesteśmy tygodniowo chyba tak samo, bo widzę ze masz tp na 22.10 a ja mam na 25.10
ja na połówkowe ide dopiero za 2 tygodnie, moje maleństwo też fika teraz jak szalone, ale juz od 3 dni ma dziwne pory, najpierw przed obiadem kopie, później jak jem podwieczorek i jeszcze późno wieczorem, jak mąż gada do brzucha to też zaczyna fikać

Aliszcze czereśnie powoli się kończą, drzewko nie było za duże a większość sama zjadłam
Nie wiem, czy będę mogła napisać po badaniu, bo chyba pojadę od razu do nowego mieszkanka. Ale jak któraś napisze mi nr tel na pw, to napiszę smsa, czy wszystko ok
(Katharine Hadley )

Stary 2010-06-04, 09:16   #96
kliwia
Zakorzenienie

Agatkia w poniedzialek mam wizyte

U nas dzis tez pieknie, chyba pojdziemy nad rzeke na spacer, na łaki etc :d zaloze ktotkie spodenki i krotki rekaw
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:28   #97
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Wrocilam z jazd, mialam na 7 rano
Kupilam 1,5 kilograma truskawek i Prenatal DHA dla malucha, zeby mozg mu duzy urosl

O i w sumie dzisiaj prawie nie bolal mnie kregoslup w nocy!
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 09:30   #98
Panna_Ruda
Zadomowienie

dzień dobry dziewczynki , witam w nowym wątku
Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
wiesz kretencja to jakos siedzi u mnie w psychice,nie potrafie tego opisac dokladnie, czuje jakby to powiedizeć pewnego rodzaju obrzydzenie do tego sposobu wydawania dzieci na świat, wole mieć blizne i rane na brzuchu niz na pi.. :P i jeszcze do tego hemoroidy,rozklapicha, cos okropnego, no ale wiem ze jak mus to mus, może jak to sama przeżyje to zmienię zdanie.
ja córke rodziłam poprzez cc ze względu na jej wagę, wtedy jak usłyszałam to przez 3 dni non stop płakałam. Broniłam się przed tym jak mogłam, jednak teraz mając do wyboru poród naturalny a cc to zdecydowanie wybieram cc. Juz nawet moja lekarka się pytała co chce i jej powiedziąłm.
vikicullen od razu Ci coś wytłumaczę - ja osobiście nie mam żadnej blizny, moje cięcie wygląda jak włosek (blond) rzucony na skórę długości 10cm. Natomiast hemoroidy... nie miałam ich w czasie ciąży, a po cc się pojawiły, wiec nie ma reguły... każda kobieta jest inna i inaczej przechodzi cc, w końcu to zabieg/operacja - fakt faktem dochodzi się do siebie o wiele dłużej ale myślę że warto. Nie polecam cc kobietom, które mają problemy z bliznami, moja bratowa jest po 2 cc i powiem szczerze, zę jej brzuch wygląda ohydnie, blizna szerokości 1,5 cm!a długość taka jak rozcięli czyli ponad 15cm.W ogóle jej się nie zeszła, a nawet mam wrazęnieze jej sie "rozlazła" ale mówi ze nie żałuje, bo nie wyobraża sobie porodu naturalnego...
Najgorsze są przygotowania do zabiegu, ale myślę że do przeżycia, taka panikara jak ja przeżyła, więc myślę ze każda dałaby radę
Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
U mnie jest jeden szpital to nie mam wyboru.... Rodziłam w nim córkę i wrażenia mam średnio dobre, no ale ja cała i młoda cała a resztę można przeżyć.
Co do innych oddziałów to (według mnie) przez zaniedbania ze strony lekarzy zmarł mój tata, a mój brat o mały włos pożegnałby się z tym światem i to już przez ewidentne niedopatrzenie lekarza - całe szczęście lekarzy było dwóch i ten drugi zareagował natychmiast....
Chociaż słyszałam, że odkąd szpital został sprywatyzowany to jest o niebo lepiej no ale to się okaże w listopadzie
ja o Twoim szpitalu słyszałam wiele dobrego, zwłaszcza ostatnimi czasy... z resztą dość sporo osób z Kielc tam jeździ rodzić, poza tym dużo lekarzy z całego województwa tam pracuje

Qrde jestem zła bo boli mnie gardło i ogólnie słabo się czuję, jeszcze jutro to wesele, a we wtorek dentysta... nic tylko usiąść w kącie i płakać

Edytowane przez Panna_Ruda
Czas edycji: 2010-06-04 o 09:31
Panna_Ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:33   #99
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cześć dziewczyny, dołączam do Was w 15 tygodniu ciąży (+ 5 dni) i powiem szczerze, że cały czas uważam ten stan za nieco abstrakcyjny Dziecko było planowane, tak więc ciąża wcale mnie nie zaskoczyła, jednak nadal oswajam się z myślą, iż mam w sobie życie, które przewróci mój i mojego męża świat(z czego oczywiście on sobie do końca sprawy nie zdaje) do góry nogami Jestem tym troche przerażona i zarazem wzruszona niezwkłością tej chwili. Wiele z Was oczekuje kolejnego dziecka, więc dokładnie wiecie czego się spodziewać. Dla mnie to jak zapisanie sie na kurs pływania, ze świadomością że pierwsza lekcja rozpocznie sie od wepchnięcia mnie na głęboką wodę Na dodatek jestem pierwszy raz w życiu uziemiona w domu od prawie miesiąca, ze względu ma małego krwiaka podkosmówkowego, który postanowił zamieszać w 11 tygodniu mojej bezobjawowej ciąży i trzeba mu przyznać - ma talent bo pierwszy raz w zyciu mam l4 dłuzsze niż 5 dni (ostatnie chyba w podstawówce na Anginę). Na szczęscie nie muszę leżeć plackiem, ale oszczędzam się bo chcę wrócić do pracy (nie nie to nie pracoholizm, to poczucie odpowiedzialności wobec też wyrozumiałego szefa
Rozpisałam się jak na pierwszy raz, tak więc tymczasem pozdrawiam wszystkie forumowiczki i kończę
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:39   #100
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lisek15 Pokaż wiadomość
Swoją drogą też muszę iść kupić jakieś bluzki na mnie, bo juz nie mam prawie w czym chodzić. Spodni mam 3 pary, a teraz czas na kupno góry

Dzień dobry i życzę miłego dnia
Ja właśnie kupiłam sobie 2 bluzeczki-tuniki, jedna jest boska, ale czarna :/ a druga jest czarna w fioletowy kwiatuszki

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, dołączam do Was w 15 tygodniu ciąży (+ 5 dni) i powiem szczerze, że cały czas uważam ten stan za nieco abstrakcyjny Dziecko było planowane, tak więc ciąża wcale mnie nie zaskoczyła, jednak nadal oswajam się z myślą, iż mam w sobie życie, które przewróci mój i mojego męża świat(z czego oczywiście on sobie do końca sprawy nie zdaje) do góry nogami Jestem tym troche przerażona i zarazem wzruszona niezwkłością tej chwili. Wiele z Was oczekuje kolejnego dziecka, więc dokładnie wiecie czego się spodziewać. Dla mnie to jak zapisanie sie na kurs pływania, ze świadomością że pierwsza lekcja rozpocznie sie od wepchnięcia mnie na głęboką wodę Na dodatek jestem pierwszy raz w życiu uziemiona w domu od prawie miesiąca, ze względu ma małego krwiaka podkosmówkowego, który postanowił zamieszać w 11 tygodniu mojej bezobjawowej ciąży i trzeba mu przyznać - ma talent bo pierwszy raz w zyciu mam l4 dłuzsze niż 5 dni (ostatnie chyba w podstawówce na Anginę). Na szczęscie nie muszę leżeć plackiem, ale oszczędzam się bo chcę wrócić do pracy (nie nie to nie pracoholizm, to poczucie odpowiedzialności wobec też wyrozumiałego szefa
Rozpisałam się jak na pierwszy raz, tak więc tymczasem pozdrawiam wszystkie forumowiczki i kończę
Witamy nową mamusię
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:43   #101
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Ja właśnie kupiłam sobie 2 bluzeczki-tuniki, jedna jest boska, ale czarna :/ a druga jest czarna w fioletowy kwiatuszki

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ----------

Witamy nową mamusię
Ja to pewnie będę musiała kupić coś na siłę, bo jak wchodzę do sklepu to i tak nie widzę

skalpel:4
skalpel 2:1
kiler:1
biegi;1
siłownia:4
boczki:4

Odchudzanko
70,2 - Cel I (67 ) 65,7 - Cel II (63) - Cel III (60) - Cel IV (58)
Kiedy to będzie??
lisek15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 09:44   #102
79 Marta
Wtajemniczenie

Stokrotka_76 witamy ja też miałam krwiaka, z zaleceniem leżenia ( nie non stop, ale oszczędnie miałam się ruszać), teraz juz jest ok
Lutien, zapisałam się na usg połówkowe też tam, gdzie Ty, mam 24 czerwca.
Stary 2010-06-04, 09:51   #103
Biejatka
Rozeznanie

Cytat:
Ja to pewnie będę musiała kupić coś na siłę, bo jak wchodzę do sklepu to i tak nie widzę
Ja też jestem ciężka do zakupów, nie ma nic co by mi się podobało. Ale jedną bluzeczkę kupiłam na ciuchach, a drugą na targu
Ta ładniejsza jest z lumpeksu- wygląda jak nowa- może ubiorę ją na weselisko, tylko że wtedy będę musiała kupić jakieś jasne buty, torebkę i dodatki.
Czarna jest przewiązywana nad brzuszkiem do tyłu, chyba te paseczki wypruję i też wszyję jakieś ładne pod kolor butów i dodatków- bo tak trochę głupio iść na ślub ubrana na czarno.
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 09:56   #104
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Ja też jestem ciężka do zakupów, nie ma nic co by mi się podobało. Ale jedną bluzeczkę kupiłam na ciuchach, a drugą na targu
Ta ładniejsza jest z lumpeksu- wygląda jak nowa- może ubiorę ją na weselisko, tylko że wtedy będę musiała kupić jakieś jasne buty, torebkę i dodatki.
Czarna jest przewiązywana nad brzuszkiem do tyłu, chyba te paseczki wypruję i też wszyję jakieś ładne pod kolor butów i dodatków- bo tak trochę głupio iść na ślub ubrana na czarno.
JA jutro idę na wesele i już mam 2 sukienki. I to takie z przed ciąży
Jedna czerwona przylegająca, druga granatowa trochę luźniejsza,ale i tak lekko widać w niej brzuszek Jeszcze nie wiem w jakiej pójdę.

Szarlotka witaj

A na zakupy może się wybiorę przed weselem i kupie coś w Galerii Krakowskiej bo u mnie w dziurze nic nie ma A na zakupy nie lubię chodzić

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Uciekam, bo informatycy lukają gdzie siedzimy na necie.
Do zobaczenia później

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-06-04, 09:59   #105
Stokrotka_76
Raczkowanie

Hej ponownie Czyli 79 Marta wiesz, co to za masakra. Te krwiaki czasami się wchłaniją, czasami odpadają. Moj odpadł, pozostawiając lekko naderwaną kosmówke, tak więc obecne L4 ma na celu jej ponowne przyklejnie. Podobno proces jest w toku, może nawet już jest wszystko ok, ale do lekarza idę dopiero za tydzień i wszystkiego się dowiem. Zastanawiam się tylko kiedy kosmówką przekształca się w łożysko (czy też przejmuje jej rolę), podobno między 16 a 18 tygodniem, wiecie coś o tym ?
Stary 2010-06-04, 10:00   #106
kootekk
Zakorzenienie

Panna_Ruda opisz proszę te przygotowania przed CC co dokładnie robią? ja miałam w tamtym roku laparoskopie bo miałam torbiel na jajniku i z przygotowań to była lewatywa i golenie (sama się ogoliłam wiec to mnie ominęło), to co było przed laparo to szło przeżyć, tragedii nie było a blizny to zero, nawet śladu po nacięciu nie mam.
niestety CC to poważna operacja i tu już inaczej z blizną będzie wyglądać, ale nto akurat mnie nie przeraża bo nie nosze bikini jedyne co ie boje, to jakby się miała ta blizna nie goić i zaczęła by ropieć ale to już inna bajka

Stary 2010-06-04, 10:03   #107
Stokrotka_76
Raczkowanie

Szarlotka witaj

Nie wiem czy to było do mnie, ale jak bardzo chcesz to będę dla Ciebie szarlotką Hihihih oj mamuśki, Wy naprawdę wszystko sprowadzacie do jedzenia
Stary 2010-06-04, 10:07   #108
Aliszcze
Zakorzenienie

Stokrotka_76, witaj ja plamiłam dobry miesiąc i wciąż mam zalecony kanapowy tryb życia

Mąż właśnie na ryneczku kupuje owoce, nie chciało mu się, ale mu powiedziałam, że własnemu dziecku nie kupisz? no wiem, wiem, jestem okropna, ale mam ochotę na truskawki

Stary 2010-06-04, 10:14   #109
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
Stokrotka_76, witaj ja plamiłam dobry miesiąc i wciąż mam zalecony kanapowy tryb życia

Mąż właśnie na ryneczku kupuje owoce, nie chciało mu się, ale mu powiedziałam, że własnemu dziecku nie kupisz? no wiem, wiem, jestem okropna, ale mam ochotę na truskawki
ciężarnej się nie odmawia ja mój stan też potrafię wykorzystać mąż ma przerąbane, ale on nie wiedzą co to za uczucie jak się ma na coś ochotę a tego nie ma w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-04, 10:25   #110
Sysunia_d
Zakorzenienie

Trzymajcie kciuki prosze za moje jutrzejsze usg .

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:25   #111
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ja nie kupuje ubran ciazowych w sklepach bo:
1. sa drogie
2. wedlug mnie sa brzydkie
3. nie chodze do pracy w biurze itp. wiec nie musze wygladacelegancko

Chodze w ubraniach sprzed ciazy, mam jedynie spodnie z pasem, ktore sa rewelacyjne
Stary 2010-06-04, 10:26   #112
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
ciężarnej się nie odmawia ja mój stan też potrafię wykorzystać mąż ma przerąbane, ale on nie wiedzą co to za uczucie jak się ma na coś ochotę a tego nie ma w domu

Mojego męża zdziwiło bardzo, jak o 22.00 zachciało mi się pulpetów w sosie pomidorowym
mąż wrócił z dwoma siatami pełnymi owoców także zmykam na owocową ucztę

Stary 2010-06-04, 10:28   #113
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
moj TZ jest daleko wiec nie odczuwa tego ;/ a szkoda bo zobaczylby jak to jest
nauczyloby go to troche pokory

dzisiaj uslyszalam plotki,ze w 2012 skonczy sie swiat
pierwsza mysl?
Kurde moj maluch bedzie mial 2 lata wiec to niemozliwe, musi sie nacieszyc zyciem

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki prosze za moje jutrzejsze usg .
trzymam
Stary 2010-06-04, 10:36   #114
lisek15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Szarlotka witaj

Nie wiem czy to było do mnie, ale jak bardzo chcesz to będę dla Ciebie szarlotką Hihihih oj mamuśki, Wy naprawdę wszystko sprowadzacie do jedzenia
To było do Ciebie. Sorki Stokroteczko

A swoja droga zjadłabym szarlotkę z bitą śmietaną i lodami

biegi;1

Odchudzanko
Kiedy to będzie??
Stary 2010-06-04, 10:40   #115
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:

no i zaczynamy znów o jedzeniu dobrze, że mam mniejsze mdłości, bo bym nie mogła Was czytać

Stary 2010-06-04, 10:40   #116
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:

Jezu - Dziewczyny, ja Was czytać nie mogę, bo co 5 minut mam ochotę na coś innego do jedzenia Mmmmmm - szarlotka Zaraz idę do sklepu (dobrze, że mam piekarnię pod nosem, gdzie mają ciasta )
(Katharine Hadley )

Stary 2010-06-04, 10:40   #117
ursull
Zakorzenienie

Cześć kobitki A mi dziś się 16 tydzień zaczyna

stokrotka witaj,na kiedy masz dokładnie termin? Bo chyba podobnie jak ja

sysunia no to trzymam kciuki

irsin a ja kupuję ciążowe na ebayu,używane . Są zdecydowanie wygodniejsze od zwykłych,szczególnie w późniejszych miesiącach.

Panna-ruda ale nie mając doświadczen z porodem naturalnym,jak możesz stwierdzić,że cc jest lepsze? Każdy ma swoje zdanie,ale cc to jest operacja,która może się nie udać. W twoim przypadku dziecko było za duże,więc zrozumiała jest decyzja o cc,ale nie potrafię pojąć kobiet,które decydują się na cesarkę dla własnej wygody i wygody lekarzy. Ciało kobiety jest przystosowane do porodu i poród naturalny jest najlepszy dla dziecka. Przy cesarce podaje się środki znieczulające,które mają wpływ na dziecko. Cesarka jest równiż szokiem dla dziecka,bo maleństwo nie ma czasu na przygotowanie sie do zmiany środowiska,tak jak dzieje sie to podczas porodu naturalnego.
Oczywiście gojenie sie rany i dochodzenie do siebie po cc trwa także dłużej. Ty bylas szczęściarą,że blizna ci się ladnie zagoiła,ale sporo kobiet ma duże powikłania po cc.
Nie chcę nikogo namawaiać do niczego,ale jak w kazdej dyskusji przedstwiam swoje argumenty. Zdecydowanie jestem za porodem naturalnym,bo jest lepszy dla dziecka i dla matki również. Zgadzam się z Kretencją we wszystkim i równiez polecam film "porodowy biznes",może niektórym otworzy oczy.

Kretencja widziałam ten film jakiś czas temu i właściwie tylko utwierdził mnie w przekonaniach do rodzenia naturalnie.

Edytowane przez ursull
Czas edycji: 2010-06-04 o 10:42
ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:44   #118
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

Ja mam karpatke

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Cześć kobitki A mi dziś się 16 tydzień zaczyna

stokrotka witaj,na kiedy masz dokładnie termin? Bo chyba podobnie jak ja

sysunia no to trzymam kciuki

irsin a ja kupuję ciążowe na ebayu,używane . Są zdecydowanie wygodniejsze od zwykłych,szczególnie w późniejszych miesiącach.

Panna-ruda ale nie mając doświadczen z porodem naturalnym,jak możesz stwierdzić,że cc jest lepsze? Każdy ma swoje zdanie,ale cc to jest operacja,która może się nie udać. W twoim przypadku dziecko było za duże,więc zrozumiała jest decyzja o cc,ale nie potrafię pojąć kobiet,które decydują się na cesarkę dla własnej wygody i wygody lekarzy. Ciało kobiety jest przystosowane do porodu i poród naturalny jest najlepszy dla dziecka. Przy cesarce podaje się środki znieczulające,które mają wpływ na dziecko. Cesarka jest równiż szokiem dla dziecka,bo maleństwo nie ma czasu na przygotowanie sie do zmiany środowiska,tak jak dzieje sie to podczas porodu naturalnego.
Oczywiście gojenie sie rany i dochodzenie do siebie po cc trwa także dłużej. Ty bylas szczęściarą,że blizna ci się ladnie zagoiła,ale sporo kobiet ma duże powikłania po cc.
Nie chcę nikogo namawaiać do niczego,ale jak w kazdej dyskusji przedstwiam swoje argumenty. Zdecydowanie jestem za porodem naturalnym,bo jest lepszy dla dziecka i dla matki również. Zgadzam się z Kretencją we wszystkim i równiez polecam film "porodowy biznes",może niektórym otworzy oczy.

Kretencja widziałam ten film jakiś czas temu i właściwie tylko utwierdził mnie w przekonaniach do rodzenia naturalnie.
swoje z panelem tez kupilam na ebayu, w sumie 2 pary ,ale jedne sa stanowczo za duze
Stary 2010-06-04, 10:50   #119
vikicullen
Zadomowienie

kurcze czy ktoras z was jest tak jak ja w ponad 17 tc i też nei czuje ruchow jeszcze bo tu wszystkie pisza ze juz czuja:? ja wiem ze do 21 tyg czasem możńa nie czuć ale mnie to juz poprostu przeraża dlatego pytam czy ktoś ma jak ja?

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:02   #120
kootekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
kurcze czy ktoras z was jest tak jak ja w ponad 17 tc i też nei czuje ruchow jeszcze bo tu wszystkie pisza ze juz czuja:? ja wiem ze do 21 tyg czasem możńa nie czuć ale mnie to juz poprostu przeraża dlatego pytam czy ktoś ma jak ja?
spokojnie ja pierwsze ruchy poczułam w 18t2d a poza tym każda inaczej czuje, a może nawet czujesz tylko nie wiesz że to już to nie stresuj się

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości