Dlaczego ludzie wrzucaja na zdjecie profile w Facebooku czy NK zdjecia swoich dzieci - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-08, 18:39   #91
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Konto usunięte

Dot.: Dlaczego ludzie wrzucaja na zdjecie profile w Facebooku czy NK zdjecia swoich d

Cytat:
Napisane przez madzia_g Pokaż wiadomość
bachory na nk?? a moze sama maz na nk 100 zdjec bachora?
]
Przynajmniej nie bękarta.

Cytat:
no i dobrze ze Ciebie wkurzaja suwaczki a mnie wkurzaja bachory :] a jestes plytka ze czepiasz sie podpisow ktore nie maja nic do rzeczy zeby tylko sie do kogos przyje**c gratulacje, dyskusja nie jest na temat suwaczkow bynajmniej. czytlas tytul watku? tak Cie boli to ze innych wkur... bachory na nk?? a moze sama maz na nk 100 zdjec bachora?
jak mowicie mi ze skoro mnie nie interesuja takie zdjecia to zebym nie otwierala to po co Ty otwierasz suwaczki? nikt Ci nie karze, zajmij sie soba

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-06-09 o 05:47
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 18:42   #92
madzia_g
Zakorzenienie

Dot.: Dlaczego ludzie wrzucaja na zdjecie profile w Facebooku czy NK zdjecia swoich d

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
I ma racje, bo taki suwaczki to nic nie wnoszą w przeciwienstwie do zdjec. Chyba, ze jakiejs marnej jakosci lans.
Mam nadzieje, ze twoj bachor nikogo nie bedzie wkurzał.
bedzie Cie wkurzal bo zamieszcze suwaczki.. duzo suwaczkow- o tym ile minelo od pierwszej kupki, pierda i wymazanego ślinaczka a za ile pierwszy dzien w szkole

ja uwazam ze durne zdjecia- z kazdego etapu dnia dziecka wstawiane na nk tez nic nie wnosza suwaczki przynajmniej nie zaśmiecaja mi profilu na nk. zreszta nikt nie kazde Ci ich ogladac tak jak mi "nikt nie aze otwierac galerii"

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19865463]Przynajmniej nie bękarta.[/QUOTE]

no to dowalilas, gratulacje to chyba trzeba zostawic bez komentarza dodatm tylko, że pieknie Cie matka wychowala

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604

Edytowane przez madzia_g
Czas edycji: 2010-06-08 o 18:46
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 18:46   #93
Luba
Zakorzenienie

Magdo, zapędziłas się strasznie.
Jako przyszła matka (jak wnoszę z tego co jest w awku) tym bardziej powinnaś jednak hamować język/klawisze.
Wszak i o twoim dziecku ktos może powiedziec brzydko, będzie Ci miło?

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 18:47   #94
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
bedzie Cie wkurzal bo zamieszcze suwaczki.. duzo suwaczkow- o tym ile minelo od pierwszej kupki, pierda i wymazanego ślinaczka a za ile pierwszy dzien w szkole

ja uwazam ze durne zdjecia- z kazdego etapu dnia dziecka wstawiane na nk tez nic nie wnosza suwaczki przynajmniej nie zaśmiecaja mi profilu na nk. zreszta nikt nie kazde Ci ich ogladac tak jak mi "nikt nie aze otwierac galerii"

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

no to dowalilas, gratulacje to chyba trzeba zostawic bez komentarza
No nie bede sie kłocic co jest durniejsze, czy suwaczeczki, czy zdjecia kupek. Poza tym nie mowie o dzieciach, ale o bachorach, jak sie górnolotnie wyraziłas o cudzych dzieciach. Po prostu smieszne jest zwracanie uwagi na jakies tam zdjecia, jesli sie komus podobaja, samemu majac jakies gimnazjalne dziecinne suwaczki- ach jeszcze 2895 dni do pierwszej kupki. Beznadzieja.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 18:51   #95
Konto usunięte

Cytat:
no to dowalilas, gratulacje to chyba trzeba zostawic bez komentarza dodatm tylko, że pieknie Cie matka wychowala
Lepiej niż Ciebie.
749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 18:52   #96
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
a lukanie na te strony nie jest przypadkiem zaspokajaniem potrzeby podglądactwa..?
Otoz to. Ja nie chce tego ogladac, wiec tam nie wchodze.

Cytat:
Napisane przez Claire91 Pokaż wiadomość
bo chcą się pochwalic a po cóż by innego?
Otoz to, ale poza tym, nie maja poczucia, ze zawsze lepiej mniej pokazac niz wiecej, a nie wklejac wszystko co popadnie, po to, zeby ktos pod zdjeciem napisal: jak slicznie, jak ladnie, słit itd. To tez pewnie proba dowartosciowania sie w oczach innych (samochodym wycieczki).
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 19:01   #97
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hefrena Pokaż wiadomość
A mnie najbardziej drażnią te sytuacje, kiedy ktoś doda choćby 1 fotkę na n-k i zadręcza wszystkich dookoła aby ją zobaczyli i dali komentarz. Ja nie mam n-k, ale jeden mój znajomy to już mi wprost żyć nie daje, choć zdaje sobie sprawę, że delikatnie nie przepadam za jego żoną, to gdy tylko jest u mnie non stop tylko słyszę-'' och, wejdź na n-k, zobacz jakie śliczne zdjęcie wrzuciłem J. i dzieci......''. Jak mówię że potem, to co 5 minut się o to dopomina i już czasem dla świętego spokoju, ale oglądam..........
Omg jacy ludzie są głupi i jacy niedowartościowani,że musza się lansować na nk

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka1978 Pokaż wiadomość
No nie bede sie kłocic co jest durniejsze, czy suwaczeczki, czy zdjecia kupek. Poza tym nie mowie o dzieciach, ale o bachorach, jak sie górnolotnie wyraziłas o cudzych dzieciach. Po prostu smieszne jest zwracanie uwagi na jakies tam zdjecia, jesli sie komus podobaja, samemu majac jakies gimnazjalne dziecinne suwaczki- ach jeszcze 2895 dni do pierwszej kupki. Beznadzieja.
Zgadzam się.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 19:02   #98
madzia_g
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19865771]Lepiej niż Ciebie.[/QUOTE]

no jak wypominasz komus ze jego dziecko jest nieslubne to nie wiem czy jestes ladnie wychowana(aczkolwiek nie uwazam ze swiete matki polki i dziewice orleanskie sa lepsze w czyms) a jezdzisz po mnie tylko dlatego ze nie lubie zawalonych galerii z dziecmi na nk.. gratluacje

Luba
jeszcze milej jak taka olencja nazwie dziecko bekartem wylaczam watek z subskrypcji bo nie mozna wyrazic swojego zdania zeby ktos nie robil podjazdow osobistych

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post33278604
madzia_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 19:08   #99
Neciak89
Zakorzenienie

Wyrazić swoje zdanie można w sposób przyzwoity, a nie o takim poziomie jaki Ty reprezentujesz.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 19:09   #100
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Luba
jeszcze milej jak taka olencja nazwie dziecko bekartem wylaczam watek z subskrypcji bo nie mozna wyrazic swojego zdania zeby ktos nie robil podjazdow osobistych
Nie chcesz czytać/słyszeć takich słów, to po prostu... nie zaczynaj. Bo niestety, to Ty wyjechałas z "bachorami" i to jeszcze podkreslonymi.

Teraz to jeszcze pól biedy.
Ale kiedyś, jak już Twoje dziecko będzie na świecie to ono moze usłyszec cos nieprzyjemnego tylko dlatego, że jego mamusia nie potrafiła trzymac buzi zamkniętej, albo kogos obraziła.
Miej na względzie to, że za Twój niewyparzony język kiedys moze swoje odcierpiec Twoje dziecko.

Stary 2010-06-08, 19:10   #101
Shilpa
Rozeznanie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Shilpa

Osobiście lubię jak znajomi umieszczają zdjęcia swoich pociech - mieszkam daleko, nie ma okazji się spotkać....

Jedyne co mnie czasem zastanawia, to czy takie umieszczanie zdjęć dziecka odbywa się z pełnym poszanowaniem godności takiego małego człowieka. Wiadomo, jest małe, nie możne zaprotestować ani się wypowiedzieć na ten temat, ale czy daje to pełne prawo rodzicowi traktować zdjęcia malucha jako przedmiot rozrywki?

Z mojego dzieciństwa nie zachowała się żadna fota gdzie latam z gołym tylkiem, czy z przewijania - rodzice zawsze mówili mi, że specjalnie pilnowali, by takich zdjęć nikt nie robił. I jestem im bardzo wdzięczna.

A co z dzieciakami, ktorym za 10-15 lat ktoś wyciągnie fotę (cokolwiek umieszczone jest na sieci, powinno zostać uznane z nieodwracalnie upublicznione i uwiecznione), jak siedzą na nocniku, czy przecier im wycieka z buzi? Czy Ci sami rodzice, którzy umieszczają takie zdjęcia, umieścili by swoje własne w takich sytuacjach?
Stary 2010-06-08, 19:12   #102
Konto usunięte

Cytat:
no i dobrze ze Ciebie wkurzaja suwaczki a mnie wkurzaja bachory :] a jestes plytka ze czepiasz sie podpisow ktore nie maja nic do rzeczy zeby tylko sie do kogos przyje**c gratulacje, dyskusja nie jest na temat suwaczkow bynajmniej. czytlas tytul watku? tak Cie boli to ze innych wkur.. bachory na nk?? a moze sama maz na nk 100 zdjec bachora?
Mnie suwaczki tylko wkurzają, a Ciebie bachory wkur.... ?
Stary 2010-06-08, 19:40   #103
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:

A suwaczki coś wnoszą?
Dlaczego uważasz, że zdjęcia dzieci zaśmiecają profil rodzica tego dziecka na n-k? Przecież to bzdura. Nie masz ochoty wchodzić na zaśmiecony profil - to nie wchodź. W czym problem:confuse d:
Mnie nie interesują twoje suwaczki i na nie nie wchodzę. Proste

I tak jak napisała Luba - niedługo zostaniesz matką. Chciałabyś, aby twoje dziecko było nazywane bachorem??? (w różnych sytuacjach, teraz odbiegam od n-k). Przemyśl na spokojnie swoje słownictwo, styl swoich wypowiedzi...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 19:49   #104
TOMORROW
Zakorzenienie

o rety...ale problemy
jeśli kogoś nie interesuje, co się dzieje u jego "znajomego", to po co zagląda w jego profil? Po co w ogóle ma taką osobę w znajomych?

a ja z radością oglądam zdjęcia bobasków moich koleżanek, cieszę się razem z nimi z ich szczęścia i sama nie mogę się doczekać własnego maluszka
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 20:06   #105
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
no i dobrze ze Ciebie wkurzaja suwaczki a mnie wkurzaja bachory :] a jestes plytka ze czepiasz sie podpisow ktore nie maja nic do rzeczy zeby tylko sie do kogos przyje**c gratulacje, dyskusja nie jest na temat suwaczkow bynajmniej. czytlas tytul watku? tak Cie boli to ze innych wkur.. bachory na nk?? a moze sama maz na nk 100 zdjec bachora?
jak mowicie mi ze skoro mnie nie interesuja takie zdjecia to zebym nie otwierala to po co Ty otwierasz suwaczki? nikt Ci nie karze, zajmij sie soba
Boże kobito, też masz powód do ekscytacji.

Jak ciąża tak działa na ludzi, to ja dziękuję bardzo. Chociaz podejrzewam, że to wrodzone i jeszcze z dumą pielęgnowane

A suwaczków też nie lubię.

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Luba[/B] jeszcze milej jak taka olencja nazwie dziecko bekartem wylaczam watek z subskrypcji bo nie mozna wyrazic swojego zdania zeby ktos nie robil podjazdow osobistych
Ja tam już się pogodziłam z tym, że za kilka lat pewnie będę konkubiną z bękartem. To dopiero fajnie brzmi, nie?
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 20:08   #106
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Jak ciąża tak działa na ludzi, to ja dziękuję bardzo. Chociaz podejrzewam, że to wrodzone i jeszcze z dumą pielęgnowane
Bez obaw, dziecko nie wysysa matce mózgu (to tak ogólnie)

Z drugim zdaniem się zgadzam. Też wychodzę z takiego założenia. To tak jak w watku o wrednych staruszkach. Wredne staruszki to byłe wredne nastolatki itd.

Stary 2010-06-08, 20:28   #107
cerveza
Zakorzenienie

Nikt Wam nie każe siedzieć kilka godzin dziennie i przeglądać zdjęcia cudzych, jak to piszecie "bachorów" (btw, jak można na czyjeś dziecko, na dziecko znajomych, pisać bachor? Fajnie by Wam było, jakby na Wasze dzieci ktoś za plecami wołał "bachory"? bądź co bądź, jest to pejoratywne określenie.)
W ogóle nie rozumiem idei ani wrzucania setki zdjęć w sieć, ani siedzenia i przeglądania tychże, więc ja nie mam problemu typu "po co ludzie wrzucają takie i siakie zdjęcia", po prostu mnie nie interesują to i nie oglądam. Konto na n-k i fb mam, ale korzystam tylko po to, by skontaktować się z kimś, do kogo nie mam innego kontaktu typu mail/telefon/komunikator.

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;19863809]po pierwsze, po drugie, po trzecie

nic tak mnie nie wkurza w necie jak te idiotyczne suwaczki

do ślubu --- z moim misiaczkiem -- zostało 8 miesiecy -- i 25 dni --

-- och, ech[/QUOTE]

Mnie te suwaczki nie tyle wkurzają (no przecież się nie będę bzdurkami w necie denerwować ) co śmieszą.
Zawsze jak widzę u kogoś z kilka takich suwaczków, to sobie myślę "biedna osoba, całe jej życie to misiaczek i odliczanie dni"
cerveza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 20:33   #108
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
Mnie te suwaczki nie tyle wkurzają (no przecież się nie będę bzdurkami w necie denerwować ) co śmieszą.
Zawsze jak widzę u kogoś z kilka takich suwaczków, to sobie myślę "biedna osoba, całe jej życie to misiaczek i odliczanie dni"
To samo tyczy się sweet 100 foteczek bobaskow dodanych na nk.
żeby nie było,lubie dzieciaczki ale przesady nie lubie.
Smieszy mnie najbardziej foteczki z brudną buźką dziecka-opis zdjecie np Julici smakowala marcheweczka,albo julcia i jej pierwsza marcheweczka.Fascynujące, że aż trzeba strzelić foteczke i dać na nk. Taa i moja znajomaa dodała doteczkze Julci z kiełbaską.

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-06-08 o 20:42
Stary 2010-06-08, 20:36   #109
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cerveza Pokaż wiadomość
śmieszą i dziwią też,
chciałam , żeby ktoś mi wyjaśnił po co ludzie nastawiają sobie licznik:
pierścionek zaręczynowy noszę już ......

i nie wyjaśnił

Edytowane przez 749d3470e67da5a340716cf11c99d98c9d41692a_5eab587331573
Czas edycji: 2010-06-08 o 20:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 20:43   #110
tutmirlajt
Zadomowienie

Nie rozumiem pytania watku? Chodzi o to dlaczego ludzie ustawiaja zdejcia dzieci jako zdjecie głowne? Czy dlaczego zamieszczaja zdjecia swoich dzieci w profilu?

Jezeli to drugie to:
-rózni ludzie sa- niektorzy robia to bo chca pokazac swoje dziecko dalszej rodzinie

- inni zeby sie pochwalic przed znajomymi i nieznajomymi
tutmirlajt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 20:49   #111
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tutmirlajt Pokaż wiadomość
Jezeli to drugie to:
-rózni ludzie sa- niektorzy robia to bo chca pokazac swoje dziecko dalszej rodzinie

- inni zeby sie pochwalic przed znajomymi i nieznajomymi
Też prawda.
Stary 2010-06-08, 21:00   #112
gsk
Zakorzenienie

GG do gsk

Mnie najbardziej irytuje albo i dziwi jak ktoś wrzuca fotke dziecka w wannie, albo sobie słodko leży nago na kocyku
raz zwróciłam uwage jakiejś babce co wrzuciła fotke dziecka w wannie że daje niezłą zabawe pedofilom
gsk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 21:06   #113
naxalie12
Raczkowanie

Ludzie po prostu chcą się"pochwalić" swoim dzieckiem
Moim zdaniem jedno zdjęcie jest jeszcze w miarę normalne, ale jak widzę 100 zdjęć typu" córusia uśmiechnięta" ,"córusia smutna" "córusia poważna", "córusia groźna" - to mi się po prostu robi niedobrze
naxalie12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 21:06   #114
Gwiazdeczka1978
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość
Mnie najbardziej irytuje albo i dziwi jak ktoś wrzuca fotke dziecka w wannie, albo sobie słodko leży nago na kocyku
raz zwróciłam uwage jakiejś babce co wrzuciła fotke dziecka w wannie że daje niezłą zabawe pedofilom
Mnie to nie denerwuje, ale raczej dziwi... ze sie nie boją.
Gwiazdeczka1978 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 21:13   #115
naxalie12
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gsk Pokaż wiadomość

Chyba z takimi ludźmi coś jest nie tak, jak można dać dziecko nagie? To tak jakbym wstawiła na n-k siebie nagą... MASAKRA!!!
naxalie12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 21:29   #116
miiisiek
Rozeznanie

.

Edytowane przez miiisiek
Czas edycji: 2010-09-23 o 18:56
miiisiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 21:41   #117
Konto usunięte

Ja nie lubię niechlujnych zdjęć, z syfem w tle, z czerwonymi oczami ....

dziewczynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-08, 21:49   #118
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez miiisiek Pokaż wiadomość
paniom wstawiającym swoje nagie dzieciaki na tego typu serwisy naprawdę gratuluję
Nie tylko panie wstawiają takie zdjęcia, ostatnio widziałam zdjęcie córki w wannie wstawione przez dumnego tatusia. Trochę mnie to zbulwersowało [a wiadomo, kto to będzie oglądał?]-moi znajomi stwierdzili, że przesadzam

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 21:59   #119
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Mi zdjęcia dzieci nie przeszkadzają, wręcz przeciwnie, lubię spojrzeć najbardziej denerwują mnie zdjęcie wypindrzonych niuń, do dzieci nic nie mam
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 22:04   #120
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miiisiek Pokaż wiadomość

co do nagich zdjęć dzieci, to mam podobne zdanie. to jest chore!
Pod tym to i ja się podpisuję...
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości