Kuracja przeciwtrądzikowa skinoren - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-06-22, 13:36   #91
OliOli
Rozeznanie

Skinoren, Akneroxid... wizyta u dermatologa

Hej.. Chciałabym się skonsultować z Wami Dziewczyny w pewej sprawie... Otóż.. Byłam u dermatologa, głównym moim problemem są zaskórniki, gule podskórne i masę przebarwień Lekarz zalecił mi :mycie twarzy mydłem i woda myślałam że tak nie można, zawsze tego unikałam, zapisał mi leki robione - jakis płyn i papkę którą mam nakładać jak maseczkę na 30 min oraz Skinoren, Differin i Akneroxid. Dodatkowo polecił mi Cetaphil jako cos głęboko nawilżającego... Pierwsze moje pytanie czy może jest jakis tańszy zamiennik Cetaphilu? Na tamte leki wydałam już sporo pieniążków, na wizytę też i chciałabym jednak mieć jeszcze za co żyć Po drugie, w domu dopiero zauważyłam że Skinoren to praktycznie to samo co Acnederm, tyle że 30zł droższe - może mnie ktoś oświeci czemu taka różnica? I jeszcze jedno... Gdy zapytałam lekarza czy podczas tej kuracji (2 miesiące) mam stosować filtry, unikać słońca itd powiedział że....nie Przecież to są kwasy.. Może jednak powinnam zrobić po swojemu i używać filtrów jak do tej pory... Lekarz jest świetnym specjalistą, ludzie walą do niego drzwiami i oknami, na wizyte czekałam miesiąc więc coś w tym jest a tu takie rzeczy mi powiedział... Nie podważam absolutnie jego kompetencji ale trochę mnie to zdziwiło
OliOli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 18:19   #92
trusssssssskaweczka
Raczkowanie

Dot.: Skinoren, Akneroxid... wizyta u dermatologa

Cetaphil jest bardzo dobry i wydajny. Nie spotkałam się z tańszym zamiennikiem. Mycie wodą i mydłem... Nigdy nikt mi tego nie zalecił do tego są specjalne środki chociażby ten Cetaphil. Moim zdaniem sama obecność zmian skórnych powoduje, że intensywne opalanie i długie przebywanie na słońcu jest niewskazane. Powoduje to chwilowe zmniejszenie ilości zmian po czym powracają one ze zwiększona siłą. Przy kremach można wychodzić na słońce ale z umiarem. Przecież smarujesz w większości tylko na noc (tzn ja tak miałam).
Acne derm nigdy nie używałam więc nie wiem jaka jest różnica
Mi te wszystkie kremy, maści itp mało pomogły i tak skończyło się tabletkami.
trusssssssskaweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-22, 19:53   #93
Burberry93
Raczkowanie

Uważaj ze Skinorenem... mi w ogóle nie pomógł ,a wręcz przeciwnie, dosłownie spalił mi twarz. Nawet gdy używałam go centralnie NA krostke spalał skórę dookoła wyprysku. Co do sprawy z filtrami masz rację, powinnaś ich używać. Masz pewnie trądzić grudkowy ,też taki miałam ,wiem co przeżywasz Ale radzę Ci tego nie wyciskać ,na prawdę...mam teraz miejscami ślady i odbarwienia.
Stary 2011-06-22, 22:47   #94
prowl
Raczkowanie

GG do prowl

Witaj, też jestem z Lublina i nawet wiem u jakiego lekarza byłaś, bo widzę po standardowym zestawie leków, który też dostalam jakieś 2 lata temu, czyli widzę, że nic się nie zmieniło. Pan B. zaraz zaleci Ci mikrodermabrazje u siebie oczywiście i lasery. I na każdej wizycie mówi, że jest poprawa. Jest to jedna z kolejnych lubelskich "sław" dermatologicznych, być może w innych chorobach jest dobry (zdaje mi się, że łuszczyca to jego specjalność) natomiast trądzik chyba traktuje taśmowo, każdemu to samo i nie słucha pacjenta. Trochę pochodziłam po tych dermatologach i jako dorosła już kobieta stwierdzam, że należy się z trądzikiem stosować do złotej zasady "pacjencie - lecz się sam". Żaden dermatolog tak naprawdę mi nie pomógł - ewentualnie to ja sama dobieram sobie zestaw przepisanych przez nich leków, ale ścisłe stosowanie się do ich zaleceń było często zwyczajnie niemożliwe (bo np niektóre zestawy nie zawierały nic nawilżającego i paliły żywcem skórę). Życzę powodzenia jeśli chciałabyś wymienić doświadczenia to pisz na ewusku@o2.pl bo nie bywam tu zbyt często, pozdrawiam.
Stary 2011-06-23, 22:12   #95
niczka87
Zakorzenienie

skinoren i acne derm to to samo, tyle, że skinoren ma dwa razy większą pojemność

filtrów używaj, żeby nie nabawić się przebarwień

nie ma tańszego odpowiednika cetaphilu, ale za tak dużą pojemność dobrego kremu to nie jest wygórowana kwota
Stary 2011-06-24, 01:23   #96
Felaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niczka87 Pokaż wiadomość
skinoren i acne derm to to samo, tyle, że skinoren ma dwa razy większą pojemność

filtrów używaj, żeby nie nabawić się przebarwień

nie ma tańszego odpowiednika cetaphilu, ale za tak dużą pojemność dobrego kremu to nie jest wygórowana kwota
Acne derm ma pojemność 20g, a Skinoren 30 g, więc nie ma dwukrotnie większej pojemności.

A dlaczeo Skinoren jest droższy? Dlatego, że Acne derm wyprodukowany jest w Polsce, a Skinoren we Włoszech.

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
Felaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 09:04   #97
niczka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Felaa Pokaż wiadomość
Acne derm ma pojemność 20g, a Skinoren 30 g, więc nie ma dwukrotnie większej pojemności.

A dlaczeo Skinoren jest droższy? Dlatego, że Acne derm wyprodukowany jest w Polsce, a Skinoren we Włoszech.
Faktycznie masz rację, sama myślałam, że 2 razy większą pojemność ma.

Generalnie mają taką samą ilość kwasu azelainowego, więc działają tak samo, a acne derm opłaca się bardziej kupić jak widać.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-24, 10:26   #98
OliOli
Rozeznanie

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi Zaczełam stosować te specyfiki ale ja zupełnie nic nie czuję na twarzy, żadnego mrowienia, pieczenia a czytałam tu na Wizazu że to powszechne objawy... To znaczy że na mnie to nie działa?
Stary 2011-06-24, 14:59   #99
niczka87
Zakorzenienie

żadne powszechne objawy a jakieś bzdury, każda skóra reaguje inaczej i tyle, co Ty chcesz żeby przez kilka dni juz efekty były czy coś, nie kminię w ogóle takich opinii
Stary 2011-06-24, 15:14   #100
szalona_pl
Przyczajenie

hej ja równiez jestem z Lublina i równiez byłam u doktora B. Lecze sie juz u niego od ponad 2 msc, skonczylam jedna kuracje teraz mam tylko leki profilaktycznie, tez kazał mi sie myc mydłem Bambino dla dzieci, rano smarowalam taką wodnista substancją robiona w aptece, na to Akneroxid, a wieczorem Differin, i na to papka tez robiona, po 30 minutach zmyc, i potem własnie nawilzanie Cethapilem. I po 2 miesiacach widze poprawe, gdzieniegdzie wyskakuje mi jakas krostka, ale juz odwazam sie wychodzic na ulice bez podkładu. Teraz bylam na wizycie tydzien temu i dostałam Akneroxid L, i Skonoren i na to papka> DOdatkow pan doktor zalecił mi ze 2 razy pojsc na Mikrodermabrazje. Jak masz jakies pytania pisz moje GG 16097178
szalona_pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-06-24, 15:28   #101
szalona_pl
Przyczajenie

...

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Hej Ja również jestem z Lublina. Pierwszy raz byłam na wizycie u doktora B. chyba 13 kwietnia 2011, Pan doktor kazał mi także myć twarz i całe ciało mydłem dla dzieci Bambino, dodatkowo przepisał mi : na rano taką robioną płynną konsystencję na bazie spirytusu, potem na to Akneroxid. Na wieczór smarowałam się Differinem a na to papka robiona w aptece, na 30 minut i potem zmyć, następnie właśnie nawilżyc Cethapilem. Teraz byłam na drugiej wizycie, już kontrolnej, Pan doktor spytał czemu przyszłam pomalowana, że niby mam taką piękną cere, ale szału nie ma, skóra sie przetłuszcza i jest zaczerwieniona, czasem nawet gdzieniegdzie wyskakuje jakiś syf. I dostałam teraz nowe leki profilaktycznie, rano Akneroxid L, a wieczorem właśnie Skinoren i na to papka, i tez na 30 min. Nie zapisal mi rowniez zadnych filtrow etc, sama tez nie uzywalam, a niedlugo mam zamiar sie wybrac na ta Mikrodermabrazje Jak masz jakies pytania to pisz moje GG 16097178

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-26, 11:30   #102
anegdotka
Raczkowanie

Widzę że Pan doktor B. ma stalą metodę leczenia dla wszystkich dziewcząt, również byłam u tego pana i dostałam dokładnie taki sam skład jak wy pomagało prawie wszystko oprócz Cethapilu po którym miałam strasznie tłustą twarz i pojawiały się pryszcze takie "potniaki" nawilżałam kremem bambino dla dzieci a i ten specyfik co rano przed akneroxidem jest też odstawiłam po miesiącu bo wypalał mi twarz i teraz jest ok a i mikro też mam wykonać

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

a i dodam jeszcze co mnie zastanowiło że wg doktorka mam się opalać na słońcu bo to mi pomoże z tym że te maści które stosuje/my mogą powodować przebarwienia i należy unikać opalania, stosować kremy z filtrem jak się o to zapytałam to stwierdził że nie w moim przypadku, nie wiem może ja mutant jestem
Stary 2011-06-29, 22:59   #103
OliOli
Rozeznanie

To coś do przecierania rano twarzy jest straszne jedno dotknięcie wacikiem do skóry i mam ochotę ryknąć na cały dom... Strasznie piecze, nie wiem czy ja miesiąc z tym wytrzymam Ale co do słońca to ja swoje zdanie mam i go nie zmienię... Więc kremu z filtrem używam, nie znam się na filtrach jakoś szczególnie, mam krem ochronny do twarzy Soraya SPF 30 ale ostatnio wyczytałam że nie jest fotostabilny więc może poszukam jeszcze czego innego... A mam pytanie, podczas trwania tej kuracji normalnie stosowałyście podkład? Ja cokolwiek bym na twarz nie nałożyła to mi to zaraz odpada z łuskami suchej skóry z twarzy a specyfiki stosuję dopiero kilka dni
Stary 2011-06-30, 08:56   #104
szalona_pl
Przyczajenie

Smile Dot.: Skinoren, Akneroxid... wizyta u dermatologa

wiesz co mi np doktor B. zabronił stozowania jkaichkolwiek podkładów, fluidów, pudrów itd, i ja nie uzywałam tego świństwa, i nie używam juz od ponad dwóc miesięcy, na poczatku było strasznie ale potem sie przyzwyczaisz, bo fluidy zatykają pory, poza tym tak jak mówisz podszas tej kuracji nic by Ci się na twarzy nie utrzymało
Stary 2011-07-01, 23:06   #105
anegdotka
Raczkowanie

mi nie zabronił stosowania kosmetyków powiedział ze mogę je stosować nie wiem ja mam zaskórnikowy trądzik i mam teraz się wybrać na mikrodermabrazję, czy któraś z was już ją robiła, tam gdzie doktor B. poleca?
Stary 2011-08-05, 10:02   #106
marysia602
Raczkowanie

dokładnie taki sam zestaw leków mam od lutego, co raz zmienia kolejnosc ale praktycznie te same specyfiki, efekty marne Zastanowaiam się nad laseroterapią czy robiłyście u doktora B. jaki laser polecacie na trądzik i przebarwienia?
marysia602 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-05, 15:45   #107
cysiaa1991
Raczkowanie

Witam wszystkich ja również stosuje Skinoren plus Epiduo na początku miałam tak samo jak ty masa łuszczącej się skóry...:/ ,ale po czasie skóra się przyzwyczaiła i już nie ma tak źle. Miałam ostatnio robiony laserowy peeling węglowy i hmmmm czy poprawia to wygląd skóry w jakiś znaczny sposób to sama nie wiem choć podobno znaczne efekty osiąga się po kilku takich zabiegach.
cysiaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-15, 16:59   #108
magste_
Raczkowanie

Jutro dzwonie do dermatologa i sama juz nie wiem co myśleć Kiedy ostatnio byłam zapisała mi Pani Skinoren,który strasznie przesuszył mi skóre,choć nakładałam go miejscowo. Po tym incydencie nie ufam dermatologom,ale leczenie się na własna rękę to chyba nie zbyt rozsądne rozwiązanie. Eh,my nieszczęsne posiadaczki cer problematycznych
Stary 2011-08-16, 09:26   #109
malaaa91
Raczkowanie

Dziewczyny a ja wam powiem szczerze, że chodziłam do dermatologa z moim trądzikiem. Leki były różne ale najczęściej davercin (płynny), skinoren i clindacne. Pomagały ale nie leczyły mnie z trądziku zupełnie.
Po za tym doskwierała mi przesuszona cera, nieznoszę tego!
Tak więc po jakiś 2latach męczenia się z lekami dałam spokój i zaczęłam szukac dobrych kremów w aptece.
Po długim czasie trafiłam na najlepszy krem na świecie na trądzik- Avene triacneal. Do tego dokupiłam emulsję matującą, żel i tonik.
Wszystko razem działa cuda! I moja twarz wygląda o wiele lepiej niż jak stosowałam specyfiki od dermatologa! Teraz na dzień zamiast emulsji stosuje filtr spf30 AKN MAT biodermy dla cer problemowych, tłustych. Na jesieni wybiore się do kosmetyczki na mikrodermabrazje bo niestety po wakacjach zwykle moja cera ma się troche gorzej.
Ale generalnie polecam wszytskim dermokosmetyki avene i skinoren, bo sam bez innych leków nie podrażnia i nie przesusza a pięknie wygładza. Zanieczyszczenia znikają. Pozdrawaim wszystkie wizażanki zmagające się z trądzikiem, u mnie to już na szczęście pozostałości
malaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-19, 14:13   #110
lunaanul
Przyczajenie

Dot.: Pytanie o Skinoren

może mi ktos powiedzieć jaka jest konsystencja skinorenu kremu,bo mam problem. Skinorenu uzywala kiedys moja siossta , no i zostalo jej troszeczke , wiec zaczalem uzywac to co tam zostalo. I to bylo bardzo geste , ciezko sie rozprowadzalo, ale myslalem ze tak jest zawsze. Po 2 tyg. uzywania skoncczyl sie i poszedlem do apteki po nowa tubke. I ten krem za to byl o wiele rzadszy , cos takiego jak brevoxyl. Czy to mozliwe ze ta pierwsza tubka kremu po kliku miesiacach lezenia w szafce mogla zmienic konsystenje ? Date waznosci sprawdzalem , wszstko bylo OK
lunaanul jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-19, 18:51   #111
aga_7491
Raczkowanie

Skinoren ma podobną konsystencję jak brevoxyl. Może tubka nie była dobrze zakręcona i po kilku miesiącach krem zgęstniał...
Co do leku - stosuję go miesiąc, właśnie skończyłam opakowanie, ale dzisiaj pani dermatolog przepisała mi inne kremy, a ten kazała póki co odstawić. Dobrze go znosiłam, ale efektów spektakularnych nie było.
aga_7491 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-21, 10:12   #112
liwia123
Przyczajenie

Dziewczyny a czy którejs z Was dr B. zalecił (od razu) laser CO2? terapia lekami i jednoczesnie laser..jakos tego nie widze.
liwia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 11:25   #113
kylieminogue
Raczkowanie

Chciałam się zapytać, czy można po posmarowaniu Skinorenem posmarować twarz kremem, lub zrobić sobie makijaż? Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ nie chciałabym podczas leczenia straszyć.
kylieminogue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-09, 20:32   #114
travis
Zakorzenienie

GG do travis

czy zawsze na poaczatku musi wysypac?? stosuje czwarty dzien i jakiejs tragedi nie ma
Stary 2011-11-09, 22:39   #115
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez travis Pokaż wiadomość
czy zawsze na poaczatku musi wysypac?? stosuje czwarty dzien i jakiejs tragedi nie ma
Oczywiście, że nie .
Stary 2011-12-08, 18:38   #116
Ania101324
Przyczajenie

Cześć! JA dostałam Skinoren i Aknemycin. Skinoren jest na rano a ten drugi na noc stosuje go drugi dzień jakoś narazie mnie nie obsypało jak go nakładam to trochę szczypie ale nie tak jak przy Akne dermie, który kiedyś miałam przepisany
A i mam pytanie... po jakim czasie zauważyliście poprawę??

Ja z trądzikiem walczę już 3 lata miałam tetrysal unidox brewoksy i wiele innych ale tym któzu mają takie białe gródki naprawde polecam ZINERYT jest świetny też kosztuje coś koło 40 zł a na pojedyńcze wypryski świetny jest davercin w płunie!! naprawde polecam
Ania101324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-14, 15:36   #117
hooneykaa
Przyczajenie

GG do hooneykaa

Moje drogie kobietki! właśnie używam skinorenu, i spisuje się znakomicie.

Wysyp syfków na poczatku jest całkowicie normalnym procesem! skinoren ma tak własnie działać "wyciaga" wszystkie zanieczyszczenia pryszcze ze środka na powierzchnię skóry, dokladnie oczyszcza cere nawet wągry są płyciej az czasem same wychodza z porów!! u mnie tak to działa. po wygojeniu się najgorszego nie pojawia się juz absolutnie nic, ja stosuje go w pon i piatki tak jak dermatolog mi przepisala rano i wieczorem i nie mam wysuszonej cery, a efekty są świetne, dodam że wczesniej brałam hormony diane 35 efekt był równie baardzo dobry nie mialam zadnych pryszczy ale jednak ceną zdrowia, hormony sa cholernie szkodliwe na watrobę, niektore skladniki mogą byc rowniez przyczyną pojawienia sie zylaków na nogach a nawet owstania raka sutka! dlatedo tez odstawilam hormony i znowu zaczelam chodzic do dermatologa, moje wczensiejsze wizyty knczyly sie zazywaniem antybiotyku tetrerysal, byl niezły ale rowniez szodliwy na watrobe, masci/kremy/zele/peelingi/toniki do odpowiedniego typu skóry, cierpliwosc i codzienne, konsekwentne stosowanie to przepis na zdrową cerę bez szkodliwych efektów ubocznych. : )

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Napisane przez kylieminogue Pokaż wiadomość
Chciałam się zapytać, czy można po posmarowaniu Skinorenem posmarować twarz kremem, lub zrobić sobie makijaż? Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ nie chciałabym podczas leczenia straszyć.
Lepiej stosuj go na noc, składniki podkładów, pudrów mogą reagować ze składnikami skinorenu i osłabić jego działanie bądź wywołać reakcję alergiczną, jednak ja musze się przyznac ze czasami w niewielkich ilosciach rano nakladam go na pojedyncze krostki, jezeli takie mi się pojawią. skinoren bardzo szybko zasycha i nie mam problemu ze zrobieniem delikatnego makijazu, jednak zaschniety produkt przypomina suchą skórkę na twarzy, puder niestety to podkresla, więc to twój wybór.
Stary 2011-12-15, 16:19   #118
happyhands
Przyczajenie

Moja dermatolożka zapisała mi Skinoren, a co 3 dni Epiduo. Zauwazyłam że któryś z nich przebarwia mi skórę nad łukiem brwiowym, więc odstawiłam obydwa. Przeczytałam dogłębniej ulotki i w Skinorenie jest wzmianka o przebarwieniach przy mniej niż 1 na 100 osób... Minęło trochę czasu i zastanawiam się czy samego Skinorenu nie stosować na pojedyńcze wypryski etc, ale boję się czy to nie od niego właśnie zaczęło pojawiać się przebarwienie.. jak myślicie, spróbować znowu? Bo widzę że ma bardzo pozytywne opinie, a chciałabym pozbyć się tej zmory z twarzy -.-

Edytowane przez happyhands
Czas edycji: 2011-12-15 o 16:20
happyhands jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 12:24   #119
_Talla_
Przyczajenie

Hej dziewczyny gdyby ktoras byla zainteresowana zakupem skinorenu to posiadam do sprzedania, uzylam pare razy w tupce jest wiecej niz polowa opakowania, zakupilam za 51zł , sprzedam za 35zł z wysylka
Pozdrawiam gdyby ktoras byla chetna prosze pisac, mi tylko lezy ( termin waznosci03.2016 ) moge wyslac dodatkowi zdjecia , posiadam opakowanie i ulotke, moge wystawic na allegro
_Talla_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-31, 17:39   #120
sergeevna
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katiia Pokaż wiadomość
Dziewczyny,mam ogromną prośbę:
Otóż byłam dzisiaj u dermatologa,pani doktor zdiagnozowała,ze narazie powinnam używać tylko Skinorenu i poczekać na efekty.Stąd moje pytanie:czy wiecie czym mogłabym ewentualnie wspomóc kurację,tak aby szybciej pozbyć się tych wszystkich okroności?? dodam jeszcze,że mam trądzik łojotokowo grudkowy (szczególnie na czole),sporo zaskórników-a fee,ropne wypryski zdarzają się owszem,ale sporadycznie.
Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedz.
Aha zapomniałabym,pani Doktor powiedziała również,że na taki rodzaj trądziku, dobrze byłoby przyjmowanie tabletek anty.
Trochę mnie to zdziwiło,mówi o atbletkach anty a o antybiotykach-nic.Co o tym sądzicie?????????
Hej Katiia . Powiem Ci, że ja również stosowałam skinoren, ale bardzo zależało mi na tym, aby efekty były widoczne od zaraz - dlatego szukałam również innych, dodatkowych alternatyw pomocnych przy leczeniu trądziku. Okazało się jednak, że zmiany bardzo szybko zniknęły po stosowaniu tego kremu. Wystarczyły zaledwie 2 tygodnie i skóra była gładka ... ponadto jest on dostepny bez recepty! Ja zawsze zamawiałam go tutaj: http://www.aptekavolfarm.pl/?name=sk...x=0&y=0&form=1.... potem miałam problem z tym, żeby odstawić ten Skinoren. Używałam go przez kilka lat i dopiero niedawno zaryzykowałam jego odstawienie. Na szczęście nie mam już problemów z trądzikiem.
sergeevna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości