|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XIX:)
Cytat:
jak wczoraj je zobaczyłam to padłam mąz nawet innych nie chce oglądać tylko te brać hehe jednak stwierdziłam, ze musi byc kolor, który rozjaśni mi tę łazienkę i to myslę, ze strzał 10 ![]() Dori już chyba z tydzien nie ma ![]() Asiuk z jakiej firmy brałas farbę. Ja mysle czy akrylowa czy lateksowa
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-06-25 o 09:31 |
|
|
|
|
#92 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Madzia kafelki ładne aczkolwiek do swojej łazienki bym ich nie wybrała przez ten wrzos ![]() Cytat:
Cytat:
Co do Dorinki, to rzeczywiście długo się nie odzywa.
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
------------ Madziu mi podoba się ten filet ...ale absolutnie nie łączyłabym tego z dekorami i położyłabym ten fiolet w jednym miejscu
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
podłoga bezowa, taka jak tam jest, sciana ale tylko ta co jest wc, prysznic, umywalka oraz ta z oknem i grzejnikiem będzie do 2 m wysokosci w płytkach fioletowych (mi sie one bardzo podobają). wyżej będzie pomalowana w kolorze podłogi, sufit biały. Te dwie sciany w prysznicu będa z ciemnych płytek (aby go wyróznić) i będzie w nich jedna kolumna albo z płytek fioletowych albo z dekorów. Sciana długa na ktorej nie bedzie nic, będzie polawana na kolor podłogi i na niej namalujmy jakis szablon , np. jakies dziekie drzewo czy coś innego. Wiec tych płytek fioletowych wcale tak dużo nie bedzie
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Mój miał na wszystko czas...dopiero zaraz przed ślubem zmobilizował się. Wtedy ja robiłam maseczki i pedicury u kosmetyczki ![]() , a on zamawiał kwiaty, ciasta, wódki, wina itp.Poza tym my jednak mamy trochę innych TŻ....oni w głowie mają muzykę ![]() Jak mój ma zbliżającą się imprezę to czasem można mu 100 razy powtarzać żeby śmieci wyniósł- a on tego nie zrobi- nie dlatego ze nie chce, jest leniem, nie pomaga mi- ale dlatego ze jest zakręcony jak słoik w tym momencie, bo myśli tylko o tym jak zmiksować dany kawalek , co do niego dodać i jakiego efektu do niego użyć. On czasem zapomina herbatę wypić...robi sobie ją o 9, a o 18, gdy przychodzę z pracy ona dalej stoi na blacie w kuchni .I czasem klnę pod nosem " że mam w domu cholerną artystyczną duszę która przyziemnymi sprawami sie nie zajmuje" ale tylko czasem bo częsciej mnie to rozczula lub śmieszy.
|
|
#96 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tzn. fajny kształt, kolor też, ale dekor mi się nie podoba ... Cytat:
Ale ja nie chcę z siebie robić telewizyjnej bridezilli... nie chcę wariować, stresować się, zanudzać wszystkich tematem mojego ślubu... Tylko TŻ mnie wkurza... bo to nie tylko kwestia ślubu, a wszystkiego...jak go nie przycisnę, to nic nie zrobi.. Ostatnio się wkurzyłam, bo opadły drzwi z szafki i szuflada...i 10 razy go prosiłam, żeby to zrobił...i oczywiście nic!! Więc w końcu spytałam ile razy mam go poprosić jeszcze, żeby się tym zajął, to poprosze od razu...to wstał i to zrobił...okazało się, że zajęło mu to 3 minuty...ale sam z siebie oczywiście nie! Aaa...wkurza mnie to!! A może by do Dori smsa napisać? Masz do niej numer? |
||
|
|
|
#97 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ, jak się kładł na jednym, powiedział głośno, że ten będzie dobry na bzykanko I że lustro powiesi na suficie
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslisz, że lepsza jest farba lateksowa?? Nie długo pewnie będziemy kupowac farby do całego mieszkania i tak własnie gdybam Butter nie wiem czy damy te dekory, bo męzowi tez się cienki podobają, ewentulanie ze 3-4 płytki jako dekoracja pod prysznic ![]() No własnie ma ktoś numer do Dori?? |
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój TŻ za to przed ślubem zrobił listę co jest do załatwienia i powoli ją realizował ![]() Właśnie czytamy z TŻ artykuły o odbiorach mieszkań, co sprawdzać. Już mam całą listę przyrządów, które muszę zabrać z domu
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() muszę sie pobawić w wolnym czasie jakims program do łazienek i zobaczyc jak to wygląda
|
|
|
|
|
#103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko, że słyszę...'Kochanie wcale tak nie jest, ja nad wszystkim panuję. Sama mówiłaś, że na garnitur jest jeszcze czas, w USc szybko pójdzie, a w kościele to przecież 5 minut. Transport? 'Mysza, przecież to jest jeden telefon'...tak, jeden telefon...ale do k... nędzy, trzeba go wykonać!! Cytat:
Wiesz, mnie też to czasem rozczula, ale powiem szczerze, że momentami doprowadza mnie to do szału. Mam ochotę go wtedy palnąć w łeb, żeby się obudził i wziął w garść...ciągle wszystko gdzieś zostawia, porzuca, zapomina o wszystkim, 10 razy po coś wraca...no masakra... Np. jakiś czas temu byliśmy w Reserved. Znalazł mi wspaniałą koszulkę z batmanem Ok, napalił się, że mi kupi...Ok, podchodzimy do kasy i co? 'Mysza, nie wziąłem karty-zapłać'. Ok..zapłaciłam...w koncu jaki problem kasa, jest wspólna...Chociaż miło by było, jakby mi kupił. Ale spoko...Kilka dni temu wracamy z pracy i mówię 'Kot, wstąpmy do HMa bo widziałam fajną bluzkę tam'. 'Ok, wstąpmy, kupię Ci, ale chodźmy najpierw na kebaba.' Ok, poszliśmy na kebaba stoimy przy kasie i co? 'Mysza, nie mam gotówki, zapłać proszę'...OK, zapłaciłam i mówię 'Z bluzką w HMie też tak będzie?' 'Nie, nie, zapłacę tam kartą'. Przychodzimy do HMa, znalazłam bluzkę, mierzę, ładna, jemu się podoba, mi też...idę do kasy, widzę, że mina już nietęga. Pytam co jest...i co słyszę?? 'Mysza, nie mam ze sobą tej karty'....No jasna dupa, chyba nawet świętego by szlag trafił!!!!!!!!!!!!!
|
||
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do programów do łazienek to ostatnio bawiłam się w jednym ale nie podobał mi się, bo nie można było dekorów obrać ( mogły być tylko pionowo a płytki tylko poziomo).
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no własnie szukam jakiegos fajnego programu ale tez nic narazie nie znalazłam. Moze dziewczyny cos polecą?? |
|
|
|
|
#106 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szalejącej panny młodej- w jakimś stopniu na pewno nią bedziesz- nie da sie chyba inaczej- bo mówić o sukience, o żarciu i dekoracjach musisz...musisz to z kimś przecież obgadać. A z kim masz to robić jak nie z TŻ...który Cię w ogóle nie słucha- bo mysli sobie - kurde przeciez jest jeszcze czas na to wszystko! Nawet ja olewus totalny na te 2 tygodnie przed slubem gadałam tylko o tym - ale chyba bardziej z radości niż z chęci stworzenia idealnej oprawy weselnej ![]() ----------- Wiesz ja zauważyłam że mój mąż jest zadaniowcem. Jak go o cos prosze to tego nie zrobi...ale jak mu napisze na gg "masz dzis za zadanie zebrac pranie z balkonu, kupić chleb, mleko .... itd" to nie ma problemu. Czasem na 10 min przed moim przyjściem do domu ale zadanie wykona.------- Ja mam nr do Dori ale telefon mam u rodziców od dnia ojca..bo go zostawiłam i nie chce mi sie po niego jechać. Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-06-25 o 10:38 |
|||
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
zgadza się
Teraz mamy twardy jak decha az się TZ wkurza ale nie ma się co czepiac, to moje łózka z czasów panienskich jeszcze
|
|
|
|
#108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakbym samą siebie słyszała.Cytat:
Mój jak idzie na siłkę to często po 5 razy wraca sie do domu...1 bo kluczy od bramy na parking nie zabrał, 2 raz bo telefonu nie wiął, 3 raz bo ręcznika na saunę zapomniał, 4 raz bo dokumenty zostały w innych spodniach i 5 bo wody wziąć zapomniał Mnie to wkurza tylko jak sama mam zły humor..tak normalnie to po prostu mnie to śmieszy. Może dlatego że nigdy to jego ADHD nie doprowadziło do jakiś poważnych konsekwencji. No i jeszcze jedno...ja jestem w sumie taka sama ![]() Może jestem bardziej zorganizwoana jeżeli chodzi o opłacanie rachunków, sprzątanie i organizajcę..wszystko robę szybciej i co wazne co mam zrobić, robię od razu, jednak bałaganiarą i zostawiaczką wszystkiego gdzie popadnie jestem jak ta lala. Ostanio paniki zasiałam prze lokalem wyborczym Weszłam staje przed stolikiem i szukam w portfelu dowodu...najpierw spokojnie, później coraz bardziej nerwowo...w końcu wszystko co w portfelu miałam wyjęłam..a dowodu nie ma.Mąż stał przed budynkiem- wiec wyleciałm do niego ze musimy wracać do domu bo dowodu nie mam. On do mnie "szukaj! na pewno masz" no to ja wszytsko z mojego wora zwanym torebką wysypałam- na chodnik przed tym lokalem wyborczy i oczywiście wyzywam, że ciapa ze mnie że znowu zapomniałam , że nie wiem gdzie jest i że się zastrzelę .W końcu mąż portfel wziął i jednym ruchem z jednej z kieszonek dowód wyjął
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#111 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zapalniczka po to, żeby sprawdzić wentylację (ciąg) przy kratkach wentylacyjnych a neonówka, żeby sprawdzić czy prąd jest w gniazdkach
![]() Cytat:
przed wyjazdem 1 ma listę zrobioną i niczego nie zapomina w przeciwieństwie do mnie ![]() Cytat:
tzn. głosowaliśmy w tej samej szkole ale mieliśmy inne wejścia ale wkrótce mam nadzieję, ze w końcu jeden adres będziemy mieli.Mam dziś nalot teściów po południu więc upiekłam zebrę a teraz muszę się ogarnąć i odkurzyć.
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja taka nie jestem...TŻ ciągle mówi,że jestem pedantką... Ja nie gubię, nie posiewam, nie zapominam...to po prostu nie w moim stylu!! Ja dbam o swoje rzeczy, strzegę ich jak oka w głowie! Jestem zorganizowana-robię listy, plany itp...no taki ze mnie debil.... dlatego wkurza mnie, że nawet jak ja coś już obmyślę, zaplanuję...to TŻ nie może sobie zadać trudu, żeby wziąć w tym udział... Jakby miał swój lepszy plan to ok... ale nie ma żadnego... |
|
|
|
|
#113 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam sie nie chce od 2 lat przemeldować. Byliśmy na dniu ojca z bratem, jak zwykle przy okazji wizyty u rodziców odebraliśmy stosy poczty...i jak zwykle mama przy tej okazji zaczęła temat: "dzieci chyba najwyższy czas zameldować się w swoich domach" na co ja "mamo wiesz ile to czasu trwa , za duże kolejki są w urzędzie" mój brat "eee..tam nie ma kolejek Młoda....." I na tym temat sie zakończył. ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
![]() Życie pedanta i organizatora z takim życiowym freestylowcem to duże wyzwanie- dla dwóch stron zresztą. Ty sie meczysz bo nie rozumiesz jak pewnych rzeczy można nie zrobić na czas, jak można coś zgubić, a on się męczy bo nie rozumie dlaczego Ty w ogóle problem masz...no bo co z tego że tej karty znowu zapomniał- zdarza się! to nie koniec świata .Najlpeiej by było popracować nad sobą...on powinnie choć trochę się ogarnąc..a ty pownnaś wyluzować. Ale zmienic siebie samego jest chyba najtrudniej.
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to my wybieramy kiedy ich odwiedzamy więc raz na jakiś czas mogą i oni przy okazji bycia w Warszawie odwiedzić ![]() Myślę, że do meldunku nie ma takich kolejek jak do rejestracji samochodu My będziemy musieli w 2 miastach załatwiać te sprawy i to będzie trochę gorsze ale cóż jak mus to mus po roku używania dowodu i prawa jazdy znowu będę wymieniać dokumenty.
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
My tez mamy inne miejsca zameldowania
Twin fajne pomysły, nawet bym na to nie wpadła |
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale czasem się nie da... Dziś rano np. zawoził mnie do pracy i właśnie w aucie afera o ten ślub, że nic nie robi, że niezorganizowany itp...Więc mówi,że nie, że wszystko pozałatwia,zorganizuje sie, udowodni mi...ja wysiadłam pod pracą, a on pojechał mi kupic coś na śniadanie... Mówię sobie 'Przegięłam, zadzownię, przeproszę'...dzownię i pytam gdzie jest, kiedy podjedzie z tym śniadaniem, bo chciałam go przeprosić...a on mi na to 'Nie wiem, bo nie mam ani grosza, a tu nie ma nigdzie bankomatu,więc jak znajdę, ale nie wiem gdzie..'...a ja mam w portfelu gotówkę właśnie na śniadanie...ale nie mówił, to sądziłam, że ma...no i znowu mnie wkurzył i już po przepraszaniu... Matko,jestem beznadziejna-wiem
|
|
|
|
|
#117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam do tej pory prawo jazdy na nazwisko panieńskie. ![]() Cytat:
.Nie może sie jakoś ogarnąć żeby chociaż 50 zł zawsze mieć w portfelu?!?! Butter to wszystko to są pierdoły- do ogarnięcia..na prawdę nie ma sie co wściekać. Masz kasę to wyjdź z pracy i kup sobie to śniadanie. A z TŻ pogadaj na spokojnie wieczorem...
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniu, ja wiem, że to pierdoły...ale jak przychodzi kumulacja, to te pierdoły urastają do rangi dramatu...i jest kicha!! Właśnie nadeszła kumulacja...przejdzie...d o wieczora... Bo już obmyślam co zrobię na kolację
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja obmyślam właśnie co na obiad zrobić...chyba nadziane bakłażany będą
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-06-25 o 12:18 |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Fakt Haniu, grzeczni Ci moi teściowie
![]() Cytat:
:slinka: muszę zrobić w przyszłym tygodniu. ja zrobiłam wczoraj sałatkę z kalafiora, pomidorów, koperku i sosem ze śmietany z majonezem więc mamy co dziś jeść ![]() Tż wczoraj wraca z pracy patrzy, że same warzywka i się pyta: "Żono to deser?" jak zwykle chwilę później zajadał się sałatką i chwalił jaka pyszna
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.

jak wczoraj je zobaczyłam to padłam
hehe 

- i ty przeciez dobrze o tym wiesz bo jesteś z M. nie od wczoraj