|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzielnice Warszawy - których unikać?
Oho dziewczyny tyle odpowiedzi ! Bardzo mi miło
sluchajcie a apropo tego ronda wiatraczna jeszcze - jak tam jest z bezpieczeństwem ? czy np swobodnie mogę wyjść na spacer po 22 ? Jak piszecie, że jest tak tłumnie to chyba nie powinno być jakiś niebezpiecznych sytuacji ?
|
|
|
#92 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Dalsze uliczki natomiast też w zależności. Na przykład kierując się w stronę Szaserów czy Dworca Wschodniego można czuć się mniej bezpiecznie przez ciche bramy (ale raczej i tak nic złego Cię tam nie spotka - chociaż na pewno zaraz przeczytasz różne wiadomości ), natomiast w stronę Stanów Zjednoczonych jest troszkę raźniej przez to, że więcej nowych bloków, świateł itd. Tam pobudowało się właśnie sporo nowych osiedli, wprowadza się się dużo młodych ludzi i sam Grochów robi się coraz bardziej przyjazny. |
||
|
|
|
|
#93 |
|
Raczkowanie
|
Warszawianko wielkie dzieki !
Nawet nie wiesz ile te słowa dodały mi otuchy. W internecie są zazwyczaj stare fora, więc wolałam zaktualizować te informacje. Uff to dobrze, że jest bezpiecznie. Ja będę mieszkała praktycznie w bezpośrednim sąsiedztwie - bowiem albo ul. ludwika kickiego albo apteczna(bodajże ;p ) - obie leżą tuż obok ronda ;p A dojazd do centrum z tego co sugerują ludzie zajmuje jakieś 15 minut tramwajem, więc nie jest źle a jak nie będzie korków to w ogóle rewelacja. Będę musiała dojeżdżać do kampusu głównego UW, więc mam bliziutko A jest coś ciekawego w okolicy / jakieś miejsca, które koniecznie warto zobaczyć? Aha i jakie są sklepy spożywcze? Znajdę lidla ? ![]() Przepraszam za natłok pytań, ale ciągle przychodzą mi nowe do głowy
|
|
|
#94 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Grochów może stwarzać wrażenie takiego mrocznego, niebezpiecznego czy niemiłego ale przez historie, które kiedyś krążyły. Czasem jeszcze się je powiela ale jak każda dzielnica i ta jest wciąż "dopieszczana" i robione jest wszystko, żeby było jak najlepiej. Z miejsc które są blisko : przepiękny Park Skaryszewski, Teatr Powszechny, który jest właśnie powoli otwierany po remoncie, na ulicy Mińskiej jest bardzo fajny klub M25 - w tej chwili jeden z fajniejszych w Warszawie no i oczywiście niedaleko Stadion Narodowy ![]() Jeżeli chodzi o sklepy : 2 przystanki autobusowe od Ronda jest Lidl, 4 przystanki od Ronda Real, na Ostrobramskiej Promenada, Alma i Media Markt natomiast w stronę Pragi - CH Wileńska z Carrefourem
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zadomowienie
|
Do centrum bezpośrednio jedzie 512, jednak lepiej podjechać 190, 160 lub 527 do placu bankowego i metrem do samego centrum. Rano zajmuje mi to ok 45 minut dzięki buspasom (512 często stoi w korkach na tamce, świętokrzyskiej).
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#96 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ogolnie dojazdy patrze sobie na jakdojade.pl, ale zawsze to lepiej od kogos z pierwszej ręki miec;p
|
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja teraz mieszkam blisko uksw, ale studiuję na uw więc mnie to nie urządza, całe szczęście mieszkam blisko metra. podobają mi się bielany, nawet bardzo. wcześniej mieszkałam w ścisłym centrum i hałas był nie do zniesienia. teraz jest dalej, ale spokojnie. i mam blisko targ
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
notnicegirl
Niestety w sprawie dojazdu do UKSW nie powiem więcej niż jakdojade i ponad to, co napisałam wcześniej Może znajdzie się jakaś studentka tej uczelni
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A te 45 minut napisałam ze sporym hakiem, np z młodzieńczej na plac bankowy dzięki linii 527
|
|
|
|
|
#102 |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Odświeżam
![]() Co sądzicie o Inżynierskiej? Miesza któraś z Was tam albo z okolic> Zależy mi na kilku prawdziwych słowach o tej okolicy
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
mieszkałam przy stalowej róg inżynierska - MEGA dresiarsko
maksymalnie. z plusów blisko centrum i dużo modnych klubów, z minusów - cóż, towarzystwo niekiepskie. ale mi się nigdy nic nie stało
|
|
#104 |
|
Zadomowienie
|
A ja mam takie pytanko..
Od pażdziernika przeprowadzam sie do Warszawy na studia.. bede mieszkała na Woli, latwo stamtad dojechac na politechnike warszawska?
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Musisz podać ulicę, albo osiedle chociaż. No i do października to może się wiele w komunikacji warszawskiej zminić, bo już teraz ZTM szykuje nam likwidację wielu linii bezpośrednio łączących różne części miasta. Wola jest dość blisko Centrum, więc nie powinno być problemów z dojazdem, ale teraz tam budują metro i przez to są objazdy. Wszystko zależy oczywiście gdzie tam mieszkasz. Na pewno jak dojedziesz do Centrum to możesz się przesiąść w metro i ono dojeżdża do Polibudy. |
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to tak jakby się zapytać, czy jest dobry dojazd ze śródmieścia. ze wszystkich centralnych dzielnic jest ok, a na woli są tramwaje też. ewelinucha - pamiętam, że wybierasz się na administrację na pw, która nawet swojego budynku nie ma i wszycy na IL się z tych studentów śmieją. zajęcia są m.in właśnie w gmachu lądówki przy wyjściu z metra politechnika, no to ciężko dojechać nie będzie. sprawdź sobie na jakdojade.pl
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koleżanka z wydziału GiKu mówiła, że któryś z wykładowców im mówił, że to oni są jedynym wydziałem bez swojego budynku i muszą w jakiś sposób podnajmować ( ) sale od innych
|
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz np. ulica Prosta jest zamknięta z powodu budowy metra.
|
|
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#110 | |
|
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Odświeżam wątek, może mi ktoś odpowie.
![]() Otóż, za miesiąc przeprowadzam się na Bielany, konkretniej na ul. Balzaka. (w pobliżu przystanek Tołstoja, Lidl, Biedronka i Stawy Brustmana). Byłam na koncercie na Bielanach, właśnie przy Stawach i byłam oczarowana. Dzisiaj byłam oglądać swoje mieszkanie na Balzaka i w sumie zwykłe blokowisko, kilku żuli widziałam, ale nic szczególne, jednak po przeczytaniu wątku trochę się obawiam Może ktoś coś wie o tej lokalizacji?
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie o Wilanów.
Z tego, co patrzyłam ceny wynajmu tam nie powołują stanu przedzawałowego , a jak z dojazdem do centrum?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żuli i dresów pełno, jednak imho dzielnica jest urokliwa - masz chwilę do lasku bielańskiego na przykład, dzielnica jest zielona i nieco kameralna mi się bielany bardzo podobają, no i nie mam już 19 lat żeby na każdego faceta w dresie po zmroku patrzeć podejrzliwie
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
Sorry ze tak jesze raz pytam ale wtedy pytalam sie o dojazd a nie o bezpieczenstwo.
Bede mieszkac niedaleko parku szymanskiego (Wola) Okolice Gorczewskiej, Olbrachta, Krysta. Jest tam w miare spokojonie? Moge sie nie bac zeby wyjsc wieczorem?
|
|
#115 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam trochę pytanie odbiegające od tematu: gdzie najbliżej Muranowa jest jakiś targ? Wprowadziłam się na Andersa, zaraz za Sądem Najwyższym, ale bardzo brakuje mi jakiegoś bazarku warzywnego. I szewca. Na Dzikiej jest taki duży pawilon, ale nie o takie coś mi chodzi. Może w kierunku Anielewicza, za biblioteką coś jest, hm?
A co do tematu bezpieczeństwa to 3 lata mieszkałam na Nowodworach (część Białołęki, właściwie to nowa cześć Tarchomina) i bardzo sobie chwaliłam. Sam Tarchomin nie jest już tym Tarchominem sprzed lat i żuli brak, za to dużo starych ludzi. Natomiast moja nowa cześć b. bezpieczna, kamery na osiedlu, ochroniarz, etc. Tylko daleko. Zimą ok. 1-1,5 godziny drogi. A będzie tylko gorzej, bo i Most Płn. i Żerań robią.
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakie tam są modne kluby??? Chętnie bym coś nowego odkryła, bo nie bawi mnie atmosfera lansu z Placu Teatralnego. Słyszałam o Składzie Butelek. Coś może wiesz? |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc odpowiem: jeśli zależy Ci, żeby to był SPORY targ, to -> Hala Mirowska (jakieś 3 przystanki od Anielewicza w stronę Dworca Centralnego, tramwaje: 17, 33) . Jeśli mniejszy (owoce, warzywa), jest taki zaraz za zakrętem przy bloku al.Jana Pawła 61 (tam jest taka piekarenka Nowakowski i idzie się kawałek prosto, i jest), ale szczerze mówiąc, ten targ nie należy do szczególnie tanich.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez karookarolina Czas edycji: 2011-09-03 o 10:28 |
||
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#120 |
|
Wtajemniczenie
|
Star, Kurakowa - dziękuję bardzo
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:35.

Dalsze uliczki natomiast też w zależności. Na przykład kierując się w stronę Szaserów czy Dworca Wschodniego można czuć się mniej bezpiecznie przez ciche bramy (ale raczej i tak nic złego Cię tam nie spotka - chociaż na pewno zaraz przeczytasz różne wiadomości ), natomiast w stronę Stanów Zjednoczonych jest troszkę raźniej przez to, że więcej nowych bloków, świateł itd. 

Może znajdzie się jakaś studentka tej uczelni
A te 45 minut napisałam ze sporym hakiem, np z młodzieńczej na plac bankowy dzięki linii 527

) sale od innych

Dzisiaj byłam oglądać swoje mieszkanie na Balzaka i w sumie zwykłe blokowisko, kilku żuli widziałam, ale nic szczególne, jednak po przeczytaniu wątku trochę się obawiam