Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-01, 23:56   #91
Alguien
Zadomowienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Dokladnie pamietam Hexe Wielkie gratulacje!!
A jak ma na imie malutka??
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 14:04   #92
scoobs
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
jak chcialas przestac karmic piersia to co zrobilas? ja probowalam nie odciagac mleka, zimne oklady ale bolalo jak cholera i o 2 w nocy nie wytrzymalam poszlam po laktator.
Basia, ja mialam tez jedna noc, gdzie myslalam, ze mi piers rozwali, ale nie uzywalam lakatora. Jakos to wytrzymalam i bylo coraz lepiej. Moze u mnie nie bylo az tak zle, bo troche stopniowo przestalam, nie pamietam, ale na pewno nic specjalnego nie robilam. Laktator raczej sprawi, ze bedziesz produkowala wiecej mleka. PO kapieli nie raz mleko samo splywa, moze sprobuj jak najczesciej, zeby samo splywalo, i da Ci troche ulge, a nie pobudzisz produkcji, bo nie bedzie tego masazu? Mam nadzieje, ze bedzie coraz lepiej.

Farminka, jak biore Augmentin.

Dzisiaj jade do szpitala wiec mam nadzieje, ze wszystko u mnie dobrze tam na dole.

Gratulacje dla Hexy
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 16:31   #93
Basia84
Rozeznanie

scoobs to daj znac jak po wizycie!!
widze ze cos sie zaczyna dziac w poczekalni, lada chwila i bedzie tutaj ruch

dziewczyny zastanowcie jak skrocic liste bo juz mam lekko przekroczona ilosc znakow. dzisiaj musialam znowu wszystko skracac. tak mysle i nic nie moge wymyslec napewno rozpakowane mamuski zostaja tak jak sa tylko trzeba cos zrobic z oczekujacymi....

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-07-02 o 16:35
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 18:08   #94
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
dziewczyny zastanowcie jak skrocic liste bo juz mam lekko przekroczona ilosc znakow. dzisiaj musialam znowu wszystko skracac. tak mysle i nic nie moge wymyslec napewno rozpakowane mamuski zostaja tak jak sa tylko trzeba cos zrobic z oczekujacymi....
to moze bez kombinowania i główkowania wykasuj oczekujace , lista jest w koncu tez na naszym lipcowo sierpniowym oczekujacym watku

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-07-02 o 18:09
papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:32   #95
scoobs
Rozeznanie

Hej,bylam w szpitalu i mowia, ze za jakies 2 tyg powinno mi sie zagoic, ze nie zszywaja, bo to moze grozic infekcja. No coz, poczekam te dwa tygodnie. A najlepsze, ze mowia, zebym przez dwa tyg nie miala stosunku, ha ha, na razie to nawet myslec mi sie o stisnku nie chce.

Wczoraj w nocy Alez strasznie plakal i krzyczal, mam nadzieje, ze to nie kolka, moze zjadlam cos nie tak.
Stary 2010-07-02, 22:03   #96
Basia84
Rozeznanie

scoobs no to mam nadzieje ze sie ladnie zagoi hehe dobrzy sa z tym stosunkiem, ciekawe czy ktos by byl odwazny. miejmy nadzieje ze to nie kolka. a Twoje poprzednie dziecko mialo kolki? bo u znajomych zauwazylam ze jak jedno dziecko mialo to drugie tez.
zlapala mnie dzisiaj alergia ze zdwojona sila. kicha mnie po kilka razy, glowa boli, zazylam juz 2 tabletki i nic
Stary 2010-07-02, 23:24   #97
scoobs
Rozeznanie

Moja coreczka nie miala kolek, wizja krzykow wieczornych mnie przeraza.

Basia, a co z Twoim nawalem?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 02:13   #98
Basia84
Rozeznanie

scoobs no to pewnie synek tez nie bedzie mial kolek. z nawalem juz lepiej chociaz w nocy znowu mialam kryzys i musialam troszku odciagnac. w kazdym razie jest lepiej niz wczoraj. a ty trzymasz jakas diete matki karmiacej czy jesz wszystko co popadnie?
Stary 2010-07-03, 17:22   #99
Alguien
Zadomowienie

scoobs jak sie czujesz?? jak Alex??

Basia jak tam alergie i pokarm? Nadal boli?

olakola i aniaa czekamy tu na Was

U nas znowu upaly od dzisiaj
Milene wysypalo jakimis krostkami na twarzy Musze czekac do wtorku, zeby zadzwonic do pediatry, bo u nas dlugi weekend teraz. Ciekawe, co to moze byc. Czy samo zniknie, czy jakiegos uczulenia dostala...
Stary 2010-07-03, 19:19   #100
Basia84
Rozeznanie

alguien moze to potowka? a jak ja teraz ubierasz? ma tylko na twarzy czy gdzies jeszcze? albo moze po uczulilo ja cos co zjadlas. jak tylko na twarzy to uczulenie.
dalej boli
moja alergia odpuscila po 2 tabletkach ktore dzialaja 24h wiec narazie spokoj zobaczymy jak bedzie po grilu w lesie:/

olakola, aniaa22 gdzie jestescie?? meldowac sie na odchowalni bo troche tu nudno!
Stary 2010-07-03, 19:34   #101
aniaa22
Zakorzenienie

no to oficjalnie meldujemy sie z Michasiem jestem z doskoku tylko na necie i pewnie dopiero jak do domku wrocimy to do was na dobre zawitamy

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-07-03 o 19:43
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 19:54   #102
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
no to oficjalnie meldujemy sie z Michasiem jestem z doskoku tylko na necie i pewnie dopiero jak do domku wrocimy to do was na dobre zawitamy
Przepiekny slodziak i jak sie usmiecha!!!!!!!!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 20:49   #103
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Cudny maluszek

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 22:00   #104
Basia84
Rozeznanie

aniu jaki sliczny kudlacz
Stary 2010-07-04, 06:36   #105
aniaa22
Zakorzenienie

dzien dobry

ja nie spie od 4 bo maly marudny strasznie. na szczescie zasnal pol godziny temu wiec mam chwilke.
mleko dalej nie leci. nie wiem moze maly zle ciagnie? bo z butelki tez na poczatku mu nie leci tylko po jakims czasie. stwierdzilam ze jak juz wrocimy do domu to na spokojnie bede probowala go przystawiac.
Stary 2010-07-04, 10:16   #106
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry

ja nie spie od 4 bo maly marudny strasznie. na szczescie zasnal pol godziny temu wiec mam chwilke.
mleko dalej nie leci. nie wiem moze maly zle ciagnie? bo z butelki tez na poczatku mu nie leci tylko po jakims czasie. stwierdzilam ze jak juz wrocimy do domu to na spokojnie bede probowala go przystawiac.
A laktatorem probowalas odciagac?

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:23   #107
one_shot
Zadomowienie

GG do one_shot

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dokladnie pamietam Hexe Wielkie gratulacje!!
A jak ma na imie malutka??
Liliana
dziewczyny już są od wczoraj wieczora w domu i się nawzajem poznają

Zarobiona mama pracująca

Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy.

Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez
następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!!
one_shot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 14:40   #108
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
A laktatorem probowalas odciagac?
tak wczoraj i pojawila sie kropelka.

a dzis syncio juz troche pociagnal z cyca
niestety nie idziemy do domu bo Michas lezy pod lampa taka mala bida moja. mam nadzieje ze sie nie pogorszy i jutro nas wypuszcza. strasznie tu jest goraco. nie ma czym oddychac a jeszcze malemu pod lozeczko wsadzili grzejnik. my sie tu upieczemy chyba.
syncio jest caly w krostkach
Stary 2010-07-04, 17:11   #109
Basia84
Rozeznanie

aniu moze maly potrzebuje troszke czasu zeby dobrze sie przyssac zreszta jak ci sie pojawi nawal mleka to dopiero bedzie wisial na cycu i cmokal mam nadzieje ze juz jutro was wypuszcza bo nie ma to jak u siebie w domu.

alguien co u Was?? Oscarowi tez wyskoczyly te krostki wiec to pewnie normalne w tym wieku mozesz spac spokojnie.

scoobs, olakola, farminka co u Was??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-04, 17:37   #110
Alguien
Zadomowienie

aniaa tak jest, daj sobie czas sobie i Michasiowi. Na pewno sobie poradzicie z karmieniem

Basia podejrzewam tradzik niemowlecy, bo ma tylko na buzce i szyjce troszke. Jedzenie raczej nie, bo nic nowego (innego) nie jadlam. A nie przegrzewam malej, wiec potowki tez nie.

Milego dnia mamuski!
Stary 2010-07-04, 20:50   #111
aniaa22
Zakorzenienie

teraz jak maly lezy pod lampami to nie mam jak go karmic piersia bo on musi jak najdluzej byc naswietlany wiec tylko szybko butelka i znow pod lampe no i cyce mi sie robia coraz twardsze a laktator albo jest jakis zepsuty albo ja nie o=potrsfie bo on ciagle jakby powietrze zasysal i prawie nic nie odciaga
Stary 2010-07-04, 21:44   #112
Basia84
Rozeznanie

to powiedz moze pielegniarce ze nie dziala. a nie masz swojego? moze by ci maz podrzucil. jak ci sie nagromadzi mleka to Cie beda bardzo piersi bolec wiec lepiej odciagaj.
Stary 2010-07-04, 21:59   #113
Xawmeli
Rozeznanie

Cytat:
teraz jak maly lezy pod lampami to nie mam jak go karmic piersia bo on musi jak najdluzej byc naswietlany wiec tylko szybko butelka i znow pod lampe no i cyce mi sie robia coraz twardsze a laktator albo jest jakis zepsuty albo ja nie o=potrsfie bo on ciagle jakby powietrze zasysal i prawie nic nie odciaga
na forum majowo-czerwcowych dziewczyny pisały, że najlepsze są elektryczne, a te ręczne do dupki.........jaki masz aniu??
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 22:43   #114
scoobs
Rozeznanie

Cytat:
Sama slodycz!

Czesc mamusie. U nas Alex znowu plakal w nocy, dzisiaj normalnie juz nie mam sily na nic, chociaz udalo mi sie troche przespac w ciagu dnia. Musze sie przyznac, ze z moja dieta, to zaczelam jedzac wszystko ale jak problemy sie zaczely to zaczelam eliminowac rozne rzeczy, ale stwierdzam, ze to nie pomaga. Gdzies czytalam, zeby wyeliminowac nabial na tydzien, moze sie pokusze, ale nie wyobrazam sobie, bo u mnie to podstawa diety. A Alex juz wazy 4.30kg, nie zle urosl, a martwilismy sie, ze nie wystarczjaco je, boo ciagle mi usypia przy karmieniu.

Alguien, moja Amelka tez miala krostki, nie pamietam ile to trwalo, ale samo pozniej zeszlo.

Basia, ciesze sie, ze coraz lepiej u Ciebie.

A jutro poniedzialek, troche sie boje, moj maz idzie do pracy. Juz w piatek byl, niby nie bylo tak zle, ale raz, jak karmilam Alexa to Amelia zaczela plakac, krzyczec, szok, a ja nie moglam sie ruszyc. Musze jej znalezc jakies zajecia na przyszle karmienia.

No i bez sensu, bo sama nie chce jeszcze wychodzic na spacery, bo ten wozej jest taki ciezki i nie chce sie wyslilac za bardzo dopoki sie tam na dole nie zagoje.
Stary 2010-07-05, 03:56   #115
Basia84
Rozeznanie

scoobs a ile lat ma Amelia? zaakceptowala juz brata? brawo ze tak ladnie rosnie. ciekawa jestem ile Oscar wazy a wizyta dopiero w piatek.

xawmeli ja mam 2 elektryczne jeden co sciaga tylko z jednej piersi a drugi co z obu na raz i bylam bardzo zadowolona. w sumie to i jeden i drugi mial swoje wady i zalety. szczerze to recznym by mi sie nie chcialo odciagac pokarmu.
Stary 2010-07-05, 06:12   #116
Alguien
Zadomowienie

scoobs masz racje, nie dzwigaj zbyt ciezkich rzeczy! Bedziesz wiecej krwawic, a jak jestes obolala to juz w ogole...
A swoja droga to niektore wozki potrafia tyle wazyc, ze szczerze wspolczuje. Czy u Was w Anglii tez wiekszosc mam korzysta z travel systems?
Jak tam dzisiejsza nocka?

A my dopiero dzisiaj uruchomilismy AC. Chcialam uniknac ze wzgledu na mala, ale zapowiadaja od teraz same upalne dni, wiec nie idzie wytrzymac.
Stary 2010-07-05, 09:37   #117
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
na forum majowo-czerwcowych dziewczyny pisały, że najlepsze są elektryczne, a te ręczne do dupki.........jaki masz aniu??
Potwierdzam - szybciej idzie no i w ogóle idzie, a ręczne czasem nie mają tej siły

Ogólnie to przyznaję się, że was podczytuję i wspominam te pierwsze chwile z córeczką A tu już 7 tygodni minęło!

Powodzenia, wakacyjne mamy
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-05, 09:58   #118
scoobs
Rozeznanie

Hej dziewczyny

Amelia ma 22 miesiace, no i niby go zaakceptowala ale czasem ma jakies zagrania. A tak, to przychodzi do niego i mowi "bejbi, bejbi". Lubi go przytulic ale buzimu nie da.

Alquien u nas tez travel system jest popularn, ale nie ma problemu z zakuem wozka z gondola.

Nocka znowu nie przespana, tak dobrze nam szlo i myslalam, ze bedzie ok, az nagle zaczelo sie. Zauwazylismy, ze zaczyna sie od czkawki. Znacie jakes fajne strony,gdzie moge znalezc jakpowinna wygladac dieta matki karmiacej? Moze ja nie zdaje sobie sprawy z tego, co moglo by mu zaszkodzic.
Stary 2010-07-05, 10:24   #119
Xawmeli
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20468560]Potwierdzam - szybciej idzie no i w ogóle idzie, a ręczne czasem nie mają tej siły

Ogólnie to przyznaję się, że was podczytuję i wspominam te pierwsze chwile z córeczką A tu już 7 tygodni minęło!

Powodzenia, wakacyjne mamy [/QUOTE]
hihih 7 tygodni--ale duży maluszek
pamiętam Cię z wątku majowo-czerwcowego, który też podczytywałam....dużo się można było od doświadczonych mamuś dowiedzieć i te zdjęcia po porodach....
dużo zdrówka życzę

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Amelia ma 22 miesiace, no i niby go zaakceptowala ale czasem ma jakies zagrania. A tak, to przychodzi do niego i mowi "bejbi, bejbi". Lubi go przytulic ale buzimu nie da.

Alquien u nas tez travel system jest popularn, ale nie ma problemu z zakuem wozka z gondola.

Nocka znowu nie przespana, tak dobrze nam szlo i myslalam, ze bedzie ok, az nagle zaczelo sie. Zauwazylismy, ze zaczyna sie od czkawki. Znacie jakes fajne strony,gdzie moge znalezc jakpowinna wygladac dieta matki karmiacej? Moze ja nie zdaje sobie sprawy z tego, co moglo by mu zaszkodzic.
http://www.mamazone.pl/artykuly/male...acej-mamy.aspx

---------- Dopisano o 11:24 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

scoobs to o diecie mamy karmiącej.........
Xawmeli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 13:27   #120
farminka
Wtajemniczenie

aniaa22 gratulacje Twój Michaś przypomina mi trochę naszą Lenkę - tez takie czarne włoski i ciemna karnacja
My odpoczywamy u moich rodziców.Dzisiaj TŻ wraca do Krakowa i smutno mi,że będziemy musieli wytrzymać te parę dni osobno.Nie miałam tutaj internetu aż do dzisiaj,więc nie miałam jak sie odzywać,ale teraz jak tylko znajdę wolną chwilę to będę zaglądać.Teraz czekamy na odwiedziny-będziemy przedstawiac Lenke prababci
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości