![]() |
#91 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
Dot.: pomoc na ¿ó³ty odcien blondu
dziewczyny, widzê, ¿e znacie siê w temacie, to przy okazji zapytam, bo obecnie podoba mi siê mi mój kolor w³osów, dziêki p³ukank± wygl±da bardzo fajnie, ale fryzjerka i to taka z lepszych ostatnio zafarbowa³a mi odrosty (ciemno-¶redni br±z) mówi³a, ¿e naj¶liniejsz± farb± rozja¶niaj±c± i mam teraz taki, bardzo, bardzo jasny br±z, nie rzuca siê to w oczy ale przecie¿ w³osy ca³y czas rosn± jak potem farbowaæ w³osy, ¿eby by³y odrosty blond a nie jasny br±z?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 28
|
Bardzo ³adnie Ci tak
![]()
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 111
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 358
|
Mój ¿ó³to-rudy problem!
Witajcie dziewczyny.
Mam spory problem na g³owie (dos³ownie). Moje naturalne w³osy s± koloru jasny wyblak³y br±z/baaardzo ciemny blond. Nie wiem jak je okre¶liæ. Tydzieñ temu u¿y³am farby rozja¶niaj±cej Wellaton Blonde koloru 'bardzo jasny popielaty blond'. W instrukcji by³o napisane, ¿eby trzymaæ farbê na w³osach 40-50 minut. Ja trzyma³am tylko pó³ godziny, bo nie chcia³am uzyskaæ bia³ego koloru na w³osach, tylko taki mniej wiêcej s³omkowy (wiem, ¿e to g³upi sposób, ale w Rossmannie by³ dostêpny tylko ten kolor z farb rozja¶niaj±cych). Kolor wyszed³ mi s³omkowo-¿ó³ty lekko wpadaj±cy w rudy ![]() Zaczê³am 2 dni temu u¿ywaæ szamponu Mariona niweluj±cego ¿ó³ty odcieñ w³osów i mam nadziejê, ¿e to co¶ pomo¿e. Jestem bardzo niedo¶wiadczona, jesli chodzi o malowanie w³osów i st±d moja pro¶ba o poradê. Bardzo chcia³abym jednak wróciæ do swojego naturalnego koloru w³osów b±d¼ te¿ przefarbowaæ je na jaki¶ odcieñ br±zu (ale ju¿ szamponetk±). Chcia³abym to zrobiæ przed rozpoczêciem roku szkolnego. Czy mogê na rozja¶nione w³osy na³o¿yæ szampon w kolorze br±zu bez ¿adnego ryzyka? Ew. co mam zrobiæ, ¿eby w³osy nie by³y ¿ó³te? I ostatnie: czy farba mo¿e po prostu siê wyp³ukaæ, skoro codziennie myjê w³osy?
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 658
|
Dot.: Mój ¿ó³to-rudy problem!
Wiele dziewczyn mia³o ten sam problem co ty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 45
|
jak kupisz farbê br±zow± to te¿ bêdzie prawdpodobnie ci siê zmywaæ do takiego rudego koloru, najlepiej jak pójdziesz do fryzjerki i zafarbuje ona ci tak± specjaln± farb± z pigmentami czy jako¶ tak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Trzymanie farby krócej to nie najlepszy pomys³ - tak samo jak nie wybiera siê innego odcienia, aby "wyp³uka³ siê do oczekiwanego". Rozja¶nianie to usuwanie pigmentu, (który nie utleni³ siê w ca³o¶ci, wiêc normalny jest ¿ó³to-rudy odcieñ) wiêc nie ma mo¿liwo¶ci, aby farba siê zmy³a.
Na temat p³ukanek, szamponów niweluj±cych ¿ó³ty odcieñ poczytaj na wiza¿u, jak i o szamponetkach, których mo¿esz teraz u¿yæ.
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 408
|
Cytat:
Polecam lekturê w±tku o p³ukankach https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...3te+p%B3ukanki
![]() |
![]() |
#100 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 57
|
Cytat:
nie u¿ywaj szamponu do niwelowania ¿ó³tego pigmentu bo to raczej te¿ nic nie da ( stwierdzam to po s³owach ¿e przechodz± w³osy w kolor rudy - tak wiec ¿ó³æ jest zbyt ciemna do tego szamponu i mozesz je co najwy¿ej przybrudziæ) je¶li chcesz wróciæ do jasnego br±zu to nie rób tego szamponetk± bo ona sie zmyje z rozja¶nianych w³osów po kilku myciach. kup farbe w odcieniu jasny naturalny br±z ( bez ¿adnych odcieni typu - popiel, z³oto itp.) naturalny kolor powinien wybiæ rudy pigment i pokryc zó³ty. mo¿esz te¿ zrobiæ ta farba prepigmentacje dla pewno¶ci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Dot.: Ratunku, ¿ó³te w³osy!!!
mialam czarne wlosy i rozjasnilam sobie pasemka na blond,wyszly mi prawie cale blond tzn zolte,czy moge polozyc na to jakas bardzo jasna farbe lub popielata,tzn na moje ciemne i te zolte czy wyjda mi ciapki i plamy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 108
|
Ja te¿ mia³am z tym problem...posz³am do fryzjerki a ta jak tylko mnie zobaczy³a powiedzia³a RUDY i na taki kolor te¿ siê zgodzi³am... i od tego czasu pozby³am siê zó³tych refleksów... Fryzjerka powiedzia³a mi te¿ ¿e widocznie mam tak± fakturê w³osa która tak reaguje i w ten sposob zmywaja siê farby, wiec s±dzê ¿e najlepszym wyj¶ciem dla mamy by³oby pofarbowanie w³osów innym odcieniem ni¿ cos z blondów...
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#103 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
a nie lepiej po prostu uzywac szamponow ,ktore nadaja wlosom odcien platyny ? Ja osobiscie uzywam i jestem zadowolona , nie mam problemu z zoltymi wlosami .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
widze, ze masz takie ¿oltawe pasemka, ale kolor masz naprawde ³adny
![]() ja w domu rozjasnialam i mam bardzo podobny kolor ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
taki mam kolor masakra, wiem xD s³abo widac bo to z kamerki ale aparat mam rozwalony :P
http://www.fothost.pl/upload/08/38/bf3d9044.jpg http://www.fothost.pl/upload/08/38/c58875ba.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
Dot.: ¯ó³ty blond- jak sie go pozbyæ?
Ciesz sie z zoltego blondu..ja zeby sie pozbyc zolci zafarbowalam wlosy kolorem "blond"..Wyszedl paskudny ciemny mysi odcien..teraz wolalabym mic zolte nic to paskudztwo ktore mam na glowie..pozdrawiam..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
B³agam pomocy!!!!!! Zó³te w³osy!
Wiem ze tych w±tków jest pe³no
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
U¿ytkownik ma klikn±æ w link aktywuj±cy (mail)
Wiadomo¶ci: 8 198
|
Dot.: B³agam pomocy!!!!!! Zó³te w³osy!
Platynowy kolor trudno uzyskac w domu na blond w³osach a co dopiero na ciemnych
![]() Je¶li chcesz platyne to radze i¶æ do fryzjera. Je¶li fundusze ci na to nie pozwolaj± to radze przefarbowaæ na ciemno. Uwierz mi, ¿adne p³ukanki i inne cuda ci nie pomog±. Ja równie¿ robi³am takie eksperymenty w domu. Je¶li to ty jeste¶ na swoim avatarze, to by³o ci ¶licznie w ciemnych w³osach. Edytowane przez madzia.a Czas edycji: 2008-11-25 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 12
|
Zapraszam do mojego tematu - tam zobaczysz jak wygladalam z czarnymi a teraz mam blond. Przeczytaj....mialam to samo. Musisz pojsc do fryzjera i uzyc farby rozjasniajacej z woda 12 % lub niech mama Ci to zrobi, odcien natura. Powodzenia, platyny miec nie bedziesz od razu ale blond bez zolci powinien ci wyjsc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
S³uchajcie zrobilam p³ukank± srebrna wlosy i mam teraz ca³e siwe! Co dalej? hah ale ze mnie g³upek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 166
|
Je¿eli chcesz regularnie niszczyc sobie w³osy rozja¶niaj±c je na w³asn± rêkê o prosze bardzo...Jak ju¿ tak bardzo chcesz mieæ piêkny blond to nie radze eksperymentowaæ w domu z rozja¶niaczami i farbami lepiej ju¿ od³ozyæ pieni±dze na tego fryziera i zrobiæ ³adny s³oneczny baleyage,a to co Ty masz na w³asach ze zdiêcia to jest istna masakra
![]()
![]() |
#113 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 700
|
Blondu , nigdy nie robi siê w domu(wiem z wlasnego doswiadczenia
![]() Blond i to jeszcze platyne uzyskasz tylko w zakladzie fryzjerskim . Chociaz po tylu farbowaniach , to nawet nie wiem czy ktos sie zgodzi , rozjasniac dalej Twoje wlosy. Brazem tez sama nie farbuj teraz , moze sie okazac , ze nie zlapie i przebijac bedzie zolty. Proponuje isc do fryzjera |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Teraz farbowaæ na br±z to kiepski pomys³, bo najprawdopodobniej wyjdzie br±z z odcieniem zielonego...wiem bo sama przerabia³am dekoloryzacjê i ostrzega³a mnie przed tym fryzjerka. Je¶li nie mo¿esz udaæ siê do fryzjera( co by by³o najlepszym wyj¶ciem) radzê dobraæ naturalny kolor blondu np Island blonde L'oreala albo odcieñ Viking. Chc±c platynê musia³aby¶ na³o¿yæ kolejny rozja¶niacz, co niezbyt dobrze wp³ynê³oby na kondycjê w³osów. ¯yczê powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
ehh, ja te¿ jakie¶ 4 lata temu mia³am podobny pomys³, tylko, ¿e ja mia³am pó¼niej w³oski w kolorze marchwii. z p³aczem pobieg³am do fryzjerki a ona siê a¿ za g³owê z³apa³a
![]() ja Ci radzê to samo, co ju¿ napisa³y inne Dziewczyny- wizyta u fryzjera to najlepsze wyj¶cie. no i, niestety, teraz to bêdzie trzeba od¿ywiaæ, od¿ywiaæ i jeszcze raz od¿ywiaæ a mo¿liwe, ¿e mocno podci±æ te¿ ![]() w ka¿dym razie, ¿yczê powodzenia i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
juz sa sliczne blond. jak widac da sie to zrobic ;d buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 881
|
To super
![]() Edytowane przez iustitia Czas edycji: 2008-11-25 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#118 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 678
|
wrzuc fotki jak teraz wlosy wygladaja, jestem bardzo ciekawa... i napisz co w koncu zrobilas? sama w domu cos kombinowalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 482
|
ja tez jestem ciekawa efektu ,jak wyszed³ kolorek ;P wrzuc jakies fotki jak obecnie wygladaj±;d
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 253
|
jestem bruneta i chcia³abym miec blad pasemka.Byle nie ¿ó³te. co moge zrobic by miec blad cienkie pasemk?? prosze o porade
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:04.