|
|
#91 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Mega wysyp pryszczy po odstawieniu tabletek:(
może jeśli masz brać przez krótki okres czasu pigułki to nic Ci nie wyskoczy, ja po 2 latach braniach planuje napad na sklep z golfami bo niestety jest aż tak źle;/
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
ciężka sprawa,bo ja z 2 lata pewnie będę brać...
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
ja bralam ponad 1,5 roku a koszmar zaczal sie po 2-3 mc po odstawieniu. to było jakies 3 lata temu, w miedzy czasie wydalam koszmarne sumy na dermatologa, kremy, masci i innego rodzaju specyfiki... bez golfow, szaliczkow, rozpuszczonych wlosow przez dlugi czas nie wychodzilam z domu. teraz jest lepiej, ale moja cera i tak nie wrocila do poprzedniego stanu. zaczelam znowu brac tabsy i po cichu licze ze moze cera sie troche poprawi...
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Kontynuacja tego watku:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...ghlight=yasmin
|
#95 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - zbiorczy cz.2
No to melduję się w 2 części
ja już pół roku po odstawieniu Logestu i widzę same plusy.waga w dół o 7 kg miesiączki mam wzorcowo,cera też przestała szaleć (nareszcie) no i cellulit zanikł jeszcze włoski,jakby przestały wypadać to byłoby idealnie
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja tabsy odstawiłam 6 czerwca, miałam po tym normalny okres i od tamtej pory nic, dziś mija 38 dzień cyklu, okres spóźnia mi się już 10 dni. Cóż zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie jestem w ciąży bo mieliśmy z mężem kilka wpadek ale to w sumie planowane bo po to odstawiłam tabletki, żeby zajść w ciąże...tylko, że planowałam 3 miesiące odczekać po odstawieniu, żeby mój organizm doszedł do siebie...mam już 3-letnią córkę...zaszłam w ciąże w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek a jak wiecie historia lubi się powtarzać...chyba dziś zrobię test, miałam zrobić dopiero w niedzielę, ale jutro czeka mnie impreza i jak będą dwie kreski to już nie będę nic pić...ciekawe co to będzie, a może faktycznie spóźnia mi się przez to że odstawiłam pigułki
|
|
|
|
#97 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
No i już test zrobiony, jedna kreska
i dobrze i nie dobrze, dobrze bo może faktycznie mi się uda odczekać trzy miechy po odstawieniu, no a niedobrze bo skoro było jakieś 3 razy zalane i nic to żeby to nie oznaczało jakiś problemów z zajściem, różnie to bywa
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
17 kwietnia odstawiłam tabletki z powodu depresji, zerowej ochoty na seks i mega wysypu trądziku na twarzy, plecach!
Krwawienia z odstawienia nie dostałam(podobno przy odstawieniu cerazette tak bywa) 1 maja za wkładce zauważyłam małą plamkę krwi i ciągłe bóle piersi i pełno białego śluzu, a @ dostałam 23 maja( 2 dni przed @ wymiotowałam, ale raczej to zatrucie nie było, bo jadłam to co wszyscy, testy ciążowe wychodziły negatywnie), po dalej piersi bolały Kolejny @ pojawił się dopiero 2 lipca i zamiast krwawienia było tylko plamienie na brązowo, no i dalej mnie piersi bolą choć dziś już 16dc. Od odstawienia tabletek nie zauważyłam, ani razu, żebym miał jakikolwiek płodny śluz, na szczęście cera się poprawiła, brak objawów PMS. Kiedyś już brałam te tabletki i po ich odstawieniu nic podobnego się nie działo, dlatego teraz mnie to wszystko dziwi ![]() Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, do początku czerwca zaczęły się pojawiać rozstępy na brzuchu w okolicy pępka i są coraz większe, a dziś zauważyłam, że nad tyłkiem też się robią czy któraś tak miała po odstawieniu tabsów![]() Już sama nie wiem, czy to są zaburzenia hormonalne czy tak przypadkiem w ciąży nie jestem. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że wizytę u ginekologa mam dopiero 12 sierpnia, a obleciałam wszystkie możliwe przychodnie i to najwcześniejszy termin, a na wizytę prywatna mnie nie stać |
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
a u mnie ponad 2 miesiace od odstawienia Novynette i cisza .. zero okresu .
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
mysiunia, ja nie miałam żadnych rozstepow po odstawieniu, a odstawialam juz antykoncepcje 3 razy w ciagu 5 lat - za kazdym razem moj organizm zachowuje sie inaczej
Ponadto, zauwazylam, ze ostro mi sie przytylo mimo treningow i jedzenia tego samego co zawsze. Ogolnie nastroj spadl mi na leb na szyje i tez mialam plamienia na brazowo i bolace piersi. Tez podejrzewalam ciaze, ale wykluczylam po 2 testach Widze, ze czym jestem starsza, tym gorzej moj organizm wariuje. Wczesniej mialam tylko wahania nastroju i brak okresu, a teraz wszystko na raz. Moja mama mowi, ze powinnam sobie dziecko zrobic i moze wtedy mi sie unormuje
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
hej.. mam 16 lat i tradzik nic na niego juz nie dziala !! i pomyslalam o tabletkach co o tym sadzicie ? ;p
|
|
|
|
#103 |
|
Przyczajenie
|
Ok 2 tygodnie temu odstawilam tabletki anty. i czuje sie swietnie,a co najwazniejsze powrocila mi ochota na przytulanki,bo gdy bralam tabsy moje libido bylo rowne 0,a teraz jest o niebo lepiej
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez sratatatka Czas edycji: 2012-08-21 o 14:48 |
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
ja też dołączam sie do tych, które odstawiły tabletki i plastry. Dwa tygodnie temu odstawiłam plastry Evra. Wiem, że to niewiele ( te 2 tyg) ale jak narazie nie zauważyłam niczego niepokojącego., tylko tyle, że piersi mi zmalały
Zobaczymy co będzie się działo po miesiącu i dalej..
|
|
|
|
#106 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale teraz cere mam już super ![]() Ale ja powiem szczerze że w żadne specyfiki do łykania to nie wierzę. Bo jak jedno świństwo się odstawiło to po co zaśmiecać organizm innym. A jak z metodami antykoncepcji wybrałyście coś dla siebie z niehormonalnych metod??? |
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim!
![]() Czytam to wasze forum i czytam od dłuższego czasu. Mam pewne pytanie być możę wątpliwość. Ok. 2 miesiące temu w połowie opakowania przestałam brac tabletki. Kochalismy sie z chłopakiem po 2- 3 dniach miałam okres. potem za jakis czas, znowu był stosunek (bez niczego), i tak wszyscy by powiedzieli ze mogę być w ciąży jednak nie test wyszedł negatywnie, po 15 dniach znowu okres, po okresie znowu sie kochalismy i jednak test negatywny, lecz po takiej przerwie kochalismy sie z chłopakiem juz jakieś 10 dni temu powinnam miec okres juz 4 dni temu i nie mam... nie wiem czy to moja wina ze nie moge zajsc czy moze to teraz juz, z jednej strony strach z drugiej radość ale chciała bym. PROSZĘ O SZYBKĄ ODP pozdrowionka;* |
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
I ja odstawiłam w końcu po latach
mam nadzieję że mój organizm nie będzie wariować. szczerze mówiąc przestraszyłam się waszych opowieści o wysypie pryszczy i wypadaniu włosów ale co tam widać organizm musi się jakoś oczyścić z hormonów. ja liczę że moja sylwetka wróci do normy.bo to głównie jest powodem odstawienia piguł. przez pierwsze kilka lat nie tyłam od pigułek (minulet, harmonet, cilest, logest) po ciąży niestety mój organizm zaczął funkcjonować inaczej i o ile prawie 2 lata wracałam do formy to jak zaczęłam stosować znów antykoncepcję hormonalną w miesiąc wróciło 7 kg, po zmianach pigułek (cilest, logest, novynette, yasminelle, tri-regol) było tylko gorzej - stale o kolejne kilo, dwa do przodu. nie muszę dodawać że te kilogramy okazały się nie do zbicia mimo prób ![]() na razie jedynym skutkiem odstawienia jest duże krwawienie. może niepotrzebnie odstawiłam tabsy po 7 tabletkach (a brałam trójfazowe więc po pierwszej fazie)? czekam co będzie dalej. myślę o jakichś ziółkach detoksykujacych organizm żeby szybciej pozbyć się niepotrzebnych śmieci z organizmu. strasznie jestem ciekawa ile potrwa wracanie organizmu do naturalnego rytmu.
|
#109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Haaa, ale jestem szczesliwa!!!! Mam juz drugi okres po odstawiieniu tabletek. 28 dni cyklu czyli prawidlowo. Powoli mi sie konczy, a pryszcze...... ZNIKNELYYYY!!!!!!!!
klas ki:![]() Nie wiem czy to za sprawa unormowania czy cynku (masc, krem bambino i tabletki musujace wit C + cynk), ale juz nie musze sie martwic jeeee!!!! 3,5 roku bralam Microgynon 30 (w Polsce jest 21, a w Anglii przepisuja 30) bardzo dobre tabletki!Trzymam kciuki za Was dziewczyny zeby Wam tez wszystko szybko sie unormowalo!!!! Pozdrawiam! Ps. A teraz czas na Fasolke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie trochę z innej beczki, do dziewczyn które od początku związku brały pigułki i potem zdecydowały się je odstawić. Co na to wasi faceci? czy seks z gumka jest mniej przyjemny dla nich?Obawiam się że mój tż-wygodniaczek będzie robił problemy bo przyzwyczaił się już że zawsze było "bez". Zwłaszcza że dla niego nie jestem gruba, ale przytyłam już 6 kg, i za cholerę mimo diety i ćwiczeń nie mogę tego zrzucić.. Spada pół kilo, na drugi dzień wraca i tak w kółko.
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
U mnie mija już 19 dzień opóźnienia w @, dwa testy już zrobione i oba negatywne...już nie pierwszy raz odstawiam tabletki ale zawsze okres przychodził normalnie, a tym razem jest zupełnie inaczej
no cóż czekam dalej na @...może w końcu się zjawi
|
#112 |
|
BAN stały
|
moj chlopak nie ma nic przeciwko gumiszczom, predzej ja mam problemy z tym bo psuje caly smak, ale jeden plus ze sperma nie wyplywa
![]() po odstawieniu tabsow mozna sie wszystkiego spodziewac, tak jak w przypadku brania tabsow, poprostu wbijcie sobie to do glowki i w razie czego udajcie do lekarza. jesli sie inaczej zabezpieczacie (skutecznie) to ciaza z ksiezyca sie raczej nie pojawi seks bez zabezpieczenia skutkuje ciaza - testy sikane, testy krwi i lekarz. jak sie nie chce ciazy to sie zabezpieczac |
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
Brałam Yaz przez prawie 1,5 roku. W czerwcu postanowiłam odstawić ze względu na skutki uboczne. Odstawiłam 22 czerwca po zakończeniu opakowania, krwawienie z opóźnienia wystąpiło. Teraz już 35dc, a okresu ni widu ni słychu. Brzuch boli mnie jak na okres już od ok. tygodnia, poza tym bolą mnie sutki. Szansa na ciąże raczej minimalna. Czy w tym wypadku powinnam udać się do ginekologa?
|
|
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze nie robiłam testu, bo nie minęły 2 tygodnie od ostatniego stosunku, mogę zrobić dopiero w przyszły poniedziałek. Jednak najbardziej martwi mnie ten ból sutków, bo nigdy wcześniej coś takiego mi się nie zdarzyło.
|
|
|
|
#116 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jak Twoj bedzie mial przeciwko to kaz mu sama jesc to paskudztwo i ciekawe jak sie bedzie czul hehe
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie. czy pierwszy dzień cyklu liczy się od pierwszego dnia krwawienia (tego jeszcze tabletkowego) czy pierwszego dnia kiedy powinnam wziąć kolejną tabletkę z nowego opakowania a nie wzięłam? myślałam że 1. dnia krwawienia ale w sumie to nie jest prawdziwy okres więc się zastanawiam...
|
|
|
|
#119 |
|
Konto usunięte
|
melduję sie
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- ps. od dzisiaj zaczęły się moje problemy ![]() odstawiłam tabletki jakiś czas temu, mialam 3 regularnie, co 28 dni okresy, z tydz. temu skończył mi się ostatni, dzisiaj cały dzień bolał mnie brzuch, myślałam nawet, ze możliwe, ze okres, no, ale znów? I jednak moje przypuszczenia się sprawdzily. Pozdro, jeśli będę miała mieć okres co 2 tygodnie. poczekam do jutra, bo to może jakieś krwawienie. dodam, ze nie współżyje i ciąża jest wykluczona |
|
|
|
#120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja bratowa po odstawieniu @ miała co 2 tygodnie, ja za to mam wiecznie jakieś opoźnienie, ostatni @ miałam 2.07 , pomimo tego że dziś już 28dc nie zauważyłam, żebym miała jakikolwiek płodny śluz, właściwie to w ogóle żadnego nie miałam Pozostaje mi czekać do 12 sierpnia, dopiero wtedy mam wizytę u ginekologa, a wiem że coś jest nie tak! cały czas szukałam jakiegoś ginekologa co by mnie przyjął i przypomniało mi się, że jakiś czas temu dostałam pisemne zaproszenie na cytologię, byłam na niej wczoraj, lekarka mnie nie zbadała tylko cytologię zrobiła, zero reakcji na moje dolegliwości |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

miesiączki mam wzorcowo,cera też przestała szaleć (nareszcie) no i cellulit zanikł
jeszcze włoski,jakby przestały wypadać to byłoby idealnie
ale to w sumie planowane bo po to odstawiłam tabletki, żeby zajść w ciąże...tylko, że planowałam 3 miesiące odczekać po odstawieniu, żeby mój organizm doszedł do siebie...mam już 3-letnią córkę...zaszłam w ciąże w pierwszym miesiącu po odstawieniu tabletek
a jak wiecie historia lubi się powtarzać...chyba dziś zrobię test, miałam zrobić dopiero w niedzielę, ale jutro czeka mnie impreza i jak będą dwie kreski to już nie będę nic pić...ciekawe co to będzie, a może faktycznie spóźnia mi się przez to że odstawiłam pigułki

czy któraś tak miała po odstawieniu tabsów

Zobaczymy co będzie się działo po miesiącu i dalej..
No i że oczywiście tabletki nie mają z tym NIC wspólnego.
Dla mnie to nowość, nigdy nie miałam problemów z cera, a tu nagle policzki i dekolt pokryte są taką "kaszką"... EH. Nie wspominając o triumfującym teraz na mym czole wulkanie 

no cóż czekam dalej na @...może w końcu się zjawi